Selenit / Selenite (Temizleyici Taş)

Selenit / Selenite (Temizleyici Taş)

Selenit Taşı Ne Demek?

Selenit taşı temizleyici taş olarak bilinmektedir. Temizleyici taş olan selenit genellikle aurayı da temizler. Vücuttaki kötü enerjileri yok eden selenit taşı enerjileri dengelemeye yardımcı olmaktadır. Bu taş insanların yer aldıkları bölgelerde ortamın aurasını temizler. Selenit taşı genel olarak arındırıcı ve temizleyici özelliğe sahiptir. Selenit taşı, ay tanrıçası Selene’den ismini almıştır. Özellikle eski çağlarda Yunanlılar tarafından mimari yapılarda selenit tabakalar kullanılmıştır. Özellikle de cam yerine selenit çok sık kullanılmaktaydı. Saydam ya da beyaz renkli yapısı ile bilinirdi.

Selenit Taşı Ne Anlama Gelir?

Günümüzde oldukça popüler olan selenit, pozitif enerji yayan ve arındıran anlamına gelmektedir. Dikkat çekici ve şık bir görünüme sahip olan selenit taşı her dönemde pek çok kişi tarafından yoğun olarak kullanılmıştır. Arındırma ve temizleme özelliği bulunan selenit taşı arındıran taş anlamı taşımaktadır. Bu nedenle kişinin motivasyonu ve konsantresi de bu taş sayesinde hızla yükselecektir. Oldukça güçlü bir kristal olan selenit taşı kötü enerjileri uzaklaştırır. Kalkan niteliği taşıyan selenit taşı ortam aurasını de detaylı olarak temizlemesi ile bilinir. İnsanlardaki enerjiyi arındırdığı için şifa vererek hastalıklara karşı koruma sağlar.

Selenit Taşı Oluşumu

Günümüzde oldukça popüler olan selenit taşı denize kıyısı olan bölgelerde bulunmaz. Bu taş genel olarak denize kıyısı olmayan yerlerden çıkarılır. Selenit taşı oluşumu tuzlu suyun buharlaşması ile meydana gelmektedir. Bu yönüyle de selenit taşı oldukça değerli narin bir yapıda bulunmaktadır. Işığı yansıtan selenit taşlar saydam yapılıdır. Selenit taşı çoğu zaman lamba şeklinde dekoratif bir şekilde kullanılmaktadır. Dekoratif alanlarda selenit taşları obje ve aksesuar tasarımlarında yoğun olarak kullanılır. Fiziksel ve ruhsal arınmalarda selenit taşı da sık sık kullanılır. Zarif ve kristal yapılı olan bu taşlar değerli oldukları için de pek çok kişi tarafından tercih edilmektedir.

Selenit Taşı Nerede Çıkar?

Duru ve saydam yapılı olan selenit taşı saf bir şekle sahiptir. Fiziksel ve ruhsal anlamda iyileşmeler sağlar. Pozitif enerji yayması ile bilinen selenit taşı denize kıyısı olmayan yerlerden çıkarılır. Dünyanın pek çok ülkesinden selenit taşı çıkarılmaktadır. Özellikle de Fas, Meksika ve Amerika’dan yoğun miktarda selenit taşı çıkarılır. Bunun yanı sıra Kanada’nın birçok yerinden de selenit taşı çıkarılmaktadır. Bu taşın manevi açıdan etkisi de çok yüksektir. Darbelere karşı son derece hassas olan selenit taşı çıkarılırken de dikkatli ve özenli davranılması gerekmektedir. Aksi takdirde selenit taşları çok kolay bir şekilde zarar görebilir.

Selenit Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Doğal taş alırken bazı hususlara dikkat edilmesi gerekmektedir. Özellikle de selenit taşı alırken dikkat edilmesi gereken bazı hususlar bulunur. Selenit taşı içinde yoğun bir enerji barındırdığı için bilinen bir yerden alınmalıdır. Selenit taşını daha önce bir başkasının kullanmamış olması gerekir. Doğal taşa kimse de dokunmamalıdır. Ayrıca selenit taş kullanılmadan önce eski olan tüm enerjilerden özenle arındırılmalıdır. Bu şekilde temizlenen selenit taşı satın alınabilir. Selenit taşının enerjisi mutlaka nötrlenmelidir. Selenit taşı satın alınırken bilinen ve alanında uzman yerlerden satın alınmalıdır. Güvenilmeyen yerlerden alınan selenit taşı sahte de çıkabilir. Buna dikkat edilmelidir.

Selenit Gerçek mi Sahte mi Nasıl Anlaşılır?

Güzel ve benzersiz bir görünüme sahip olan selenit taşı alınırken sahte mi gerçek mi olduğu iyi anlaşılmalıdır. Gerçek selenit taşının orjinal olmasına dikkat edilmelidir. Sahte selenit taşı boya ile kaplanabilir. O nedenle suya tutulduğunda taşın üzerindeki boya da akacaktır. Selenit taşı ateş ile kontrol edildiği takdirde erime gerçekleşebilir. Orijinal selenit taşı asla erimez. Bu nedenle ateşe tutulduğu takdirde eriyen selenit taşı sahte olarak bilinmektedir. Selenit taşları uzun bir süre ateş üzerinde bekletilir ise renk değişimleri de meydana gelebilir. Rengi değişen selenit taşları sahte olarak bilinir. Orijinal selenit taşlarının rengi kolay kolay değişmez. Tüm bunlara göre selenit taşları da doğru bir şekilde seçilmelidir. Orijinal selenit taşlarının sahte olduğu anlaşılırsa asla alınmamalıdır.

Selenit taşı alınırken gerçek mi sahte mi olduğuna dikkat edilmelidir. Özellikle bunu anlamanın iki yolu vardır. Bu yollar ısıtma ve sıcaklık olarak bilinir. Gerçek selenit taşı oda sıcaklığında soğur. Sahte olan selenit taşı ise oda sıcaklığında çok daha sıcak olarak hissedilir. Bu da orijinal selenit taşını bulmak için en etkili yöntemlerden bir tanesidir. Selenit taşı sıcaklığa maruz bırakıldığında boyasının akıp akmadığı kontrol edilir. Gerçek selenit taşının boyası kesinlikle akmayacaktır. Bu sayede selenit taşını alırken de neye, nasıl dikkat edileceği mutlaka doğru şekilde bilinmelidir.

Selenit Taşı Özellikleri ve Etkileri Nelerdir?

-Selenit taşının birbirinden farklı özellikleri bulunmaktadır. Selenit taşı arındırıcı özellikleridir.

-Aurayı derinlemesine temizleyen selenit taşı vücuda çok iyi gelir.

-Kötü enerjileri derinlemesine temizleyen selenit taşı yoga gibi meditasyonlarda şifa verici olarak kullanılmaktadır.

-Enerji de veren selenit taşı kötü enerji ile başa çıkmak için kullanılır.

-Kişiler selenit taşını kullanarak düzen sağlamaktadır.

-Dengeye de faydası çok büyüktür.

-Negatif enerjileri yok etmeye yarayan selenit taşları duyguların dengede kalmasını sağlar.-

-Değerli taşlar arasında bulunduğu için doğada yoğun miktarda yer alır.

Selenit Taşı Kullanımı ve Kullanım Alanları

Güzel ve eşsiz bir görünüme sahip olan selenit taşı pek çok alanda kullanılmaktadır. Selenit taşı evlerde objelerin yapımında kullanılır. Bunun yanı sıra selenit taşlarından kolye yapılabilir. Pahalı olmadığı için selenit taşından kolye yapılabilir. Genellikle kolye sektöründe selenit taşları çok fazla kullanılmaktadır. Erkekler için tasarlanan şık tesbihlerde ve yüzüklerde de selenit taşları kullanılabilir. Selenit taşının kolye olarak kullanımı da çok fazladır. Selenit taşı genel olarak takı tasarımlarında kullanılır. Kadınlar için mücevherlerin tasarımında selenit taşlarına da yer verilir.

Selenit taşları diğer doğal taşlarda olduğu gibi çok enerji yüklüdür. Bu nedenle selenit taşı kullanılmadan önce mutlaka toprağa gömülmelidir. Selenit taşı toprağa gömüldüğünde içindeki enerji nötrlenir. Bu sayede selenit taşı arındıktan sonra kullanıma hazır olacaktır. Selenit taşının düzenli aralıklarla bakımı da yapılmalıdır. Bu sayede selenit taşı uzun süreli olarak kullanılabilir. Hassas yapılı taşlardan birisi olan selenit doğru bakımların ardından kullanılmalıdır.

Selenit Taşı Ritüeli

Doğal taşlar arasında yer alan selenit taşı yüksek bir enerjiye sahiptir. Kalsiyum sülfattan meydana gelen selenit taşı yüzyıllar öncesinde çeşitli ritüellerde kullanılmaktaydı. Kötü enerjileri temizleyen selenit taşı eski Mezopotamya bölgesinde kötü ruhları uzaklaştırmak için kullanılıyordu. Genellikle hastaların odalarına da selenit taşları konulmaktaydı. Geçmişten günümüze meyve ağaçlarına selenit taşı asıldığında ağacın da çok fazla meyve vereceği düşünülürdü. Ayrıca ayın bulunduğu evreye göre de selenit taşının enerjisinin değiştiği bilinirdi.

Selenit Hangi Çakraya Uyumlu?

Kalsiyum sülfat dihidrat selenit taşının kimyasal bileşeni olarak bilinmektedir. Temizleyici taş olarak bilinen selenit maneviyatı ve bilgeliği temsil eder. Bunun yanı sıra selenit taşı üçüncü göz çakrası ve taç çakra ile doğrudan ilgilidir. Taç çakranın dengelenmesi için selenit taşı kullanılır. Selenit taşının enerjisi çok yüksek olduğu için ani çıkışların da önüne geçilir. Düzensiz regl ya da hormonal sorunlar için selenit taşının çakra açması çok önemlidir. Selenit taşı düşük libidoların da önüne geçmektedir. Selenit taşının sağladığı pek çok yarar bulunmaktadır.

Selenit Taşının Uyumlu Burçları

Selenit, ikizler burcunu dengeleyen taş olarak bilinmektedir. Selenit taşı genellikle balık, yengeç ve ikizler burçları ile uyumlu olmaktadır. Ay taşı olarak da bilinen selenit taşı burçlar ile uyumludur. Bu nedenle etki alanı da daha geniş olarak bilinir. Selenit taşı insanlara pozitif ve olumlu etkiler kazandırır. Kristal yapılı olan selenit taşı bazı durumlarda çatlayabilir. Hassas olan selenit taşları darbelere karşı son derece narindir. Bu nedenle selenit taşının doğru bir şekilde saklanması gerekmektedir. Çok fazla enerji yüklü olan selenit taşları çok kolay bir şekilde kırılabilir. Enerji yüklemeleri de ön plana çıkmaktadır.

Doğal taşlar arasında yer alan selenit taşı su grubunun bir üyesidir. Bu nedenle Zodyak’taki yengeç ve balık burçları ile uyum sağlar. Selenit taşı maneviyat duygularını güçlendirir. Sezgilere de doğrudan etki eder. Selenit taşının burçlarla uyumu da her zaman ön plandadır. Selenit taşları kişinin sezgilerini olduğundan çok daha güçlü kılması ile bilinmektedir. Selenit taşı çok sert bir doğal taş olmadığı için su içerisinde kaldığı takdirde kolay bir şekilde erir. Eriyeceği için selenit taşının da su içinde yıkanması önerilmez.

Selenit Taşı Faydaları ve Zararları

-Selenit taşının çok sayıda faydası bulunmaktadır. Taç çakrayı açan selenit taşı üçüncü göz ile de ilişkilidir.

-Selenit taşı kişinin manevi yönünü ön plana çıkarır. Sezgileri de güçlendirmesi ile bilinir.

-Motivasyonu arttıran selenit taşının titreşimi de oldukça yüksektir.

-Meditasyon yapan kişilerin meditasyonları sırasında selenit taşı kullanmaları da önerilir.

-Günümüzde özellikle fizik ve masaj terapistleri selenit taşını yoğun olarak kullanırlar.

-Selenit taşı kişinin vücudundaki hücreleri yeniler. Bedensel iyileşme de sağlanır.

-Selenit taşının doğurganlığı arttırdığı da bilinir.

-Fiziksel ve psikolojik olarak kişiyi iyileştiren selenit taşları cilt sağlığını korumasıyla da bilinir.

-Cilt tonunu dengeleyen selenit taşı kalsiyum emilmesini de arttırır.

-Kişide manevi bir rahatlama sağlayan selenit taşı olumsuz tüm duygular ile savaşır. Bu nedenle yetersizlik, kuşku, kaygı ya da kıskançlık gibi insanları olumsuz etkileyen selenit taşları vücuda yüksek frekanslı enerji sağlar.

-Libidoyu da arttırdığı için çoğu kişi tarafından tercih edilir.

-Diş hastalıklarına ve diş ağrılarına da iyi geldiği bilinmektedir.

-Selenit taşı fiziksel ve psikolojik olarak son derece faydalıdır.

Selenit Taşı Evde Nereye Konur?

Doğal taşlar arasında en zariflerden olan selenit taşı kristal yapılıdır. Beyaz ve saydam olan bu taş duru ve berraktır. Asil görüntüsü sayesinde mücevher yapımında da kullanılır. İnciye benzeyen selenit taşı zihinde berraklık ve rahatlama sağlar. Özellikle yoğun düşüncelerden kurtulmak da sağlanır. Psişik duygulardan korunmayı sağlar. Tüm bu özellikleri ile birlikte ruhsal rahatlamaya da yol açar. Ev içerisinde selenit taşı bulunması evde huzura yol açar. Bunun yanı sıra selenit taşı evdeki herkesin hayatına da anlam katar. Huzur bir ev ortamı yaratır. Genellikle yüksek raflarda ve ya en görünen yerlerde selenit taşı konulabilir. Selenit taşlarından yapılan biblolar da kullanılabilir.

Selenit taşı çok güçlü bir arındırıcıdır. Bu nedenle meditasyon yaparken selenit taşının kullanılması zihinde önemli bir huzur ve berraklık sağlar. Selenit taşı içinde bulunan kristaller ile birlikte sezgilerin daha kuvvetli olmasını da sağlar. Dekorasyonun bir parçası olarak da selenit taşı kullanılmaktadır. Objelerde ve biblolarda bulunan selenit taşı sayesinde ev ortamı da daha huzurlu ve güzel olacaktır.

Selenit Taşı Fiyatı Ne Kadar?

Dünya genelinde pek çok ülkede bulunan selenit taşı fiyatları da değişiklik göstermektedir. Selenit taşının boyutlarına ve kullanıldığı yerlere göre fiyatları da değişir. Nadir bulunan selenit taşı kolye ve benzer mücevherlerin yapımında da kullanılmaktadır. Bunun yanı sıra ev içerisinde kullanılan bazı biblo ve eşyalardaki selenit taşları da fiyatı doğrudan etkilemektedir. Selenit taşlarının fiyatı genellikle pahalıdır. Selenit taşı alırken de çok dikkat edilmesi gerekmektedir. Fiyat da genellikle belirleyici unsur olabilir.

Selenit Taşı Bakımı ve Temizliği

Arındırma taşı olarak da bilinen selenit taşının bakım ve temizliğine çok dikkat edilmelidir. Özellikle de taşın enerjisinin yüksek olması için doğru temizleme şekli uygulanmalı. Düzenli şekilde taşı temizlemek enerjiyi yükseltir. Selenit taşı toprağa gömülmelidir. Toprakta yaklaşık bir gece boyunca selenit taşı bekletilir. İsteyen kişiler selenit taşını tütsü ile de arındırabilir. Bazı durumlarda ise güneş ışığına tutulan selenit taşı temizlenir. Bu şekilde taşın nötrlenmesi sağlanır.

Selenit Taşı Hakkında İlginç Bilgiler

Selenit taşı genel olarak vücuda ve psikolojiye çok yararlı olması ile bilinir. Kadınlarda regl düzensizliğini de önleyen selenit taşı cilt kusurlarını gidermek için kullanılır. Güçlü bir arındırıcı olan selenit taşı halk arasında ay taşı olarak da bilinir. Özellikle kişilerin bulunduğu ortamdaki kötü enerjinin giderilmesi için de kullanılır. Selenit taşı ev dekorasyonunda da en uygun şekilde kullanılmalıdır. Biblo ve süs eşyalarında selenit taşı kullanma çok faydalı olacaktır. Bu taş sayesinde ortam içinde yer alan kötü enerji giderilir. Dekorasyonun bir parçasında mutlaka selenit taşı kullanılmalıdır. Selenit taşı doğru bir yerde uygun şekilde alınmalıdır.

Titreşimi çok yüksek olan selenit taşı bütün taşlar ile kullanılabilir. Kişinin spiritüel gelişimi için de selenit taşları kullanılır. Selenit taşı ile birlikte ametist taşı uyumu da kullanılmaktadır. Selenit taşı genellikle meditasyon yaparken kullanılır. Selenit taşının titreşimi de çok yüksek olarak bilinmektedir. Taç çakra ile bağlantılı olan selenit taşı çakraların çok daha iyi çalışmasına etki etmektedir. Tarih boyunca sıklıkla kullanılan selenit taşı Yunan mitolojisinde önemli bir yere sahiptir.

Roma döneminde pencereler cam yerine selenit taşlardan yapılırdı. Bu nedenle hem görsel hem de manevi açıdan selenit taşları çok tercih edilmektedir.

Kristal yapılı bu enerji taşları takıların yapımında da kullanılır. Selenit taşları özellikle kadınlar tarafından çok kullanılır. Kadınsal hastalıkların çözümlerinde de selenit taşları çok önemli bir yere sahiptir. Selenit taşı alırken ise mutlaka orjinal ve gerçek selenit taşı olduğundan emin olunmalıdır. Selenit taşları temizliği ve bakımı doğru bir şekilde yapılmalıdır. Selenit taşlarının temizliğine de mutlaka dikkat edilmeli.

Etiketler: Doğal Taş
Ocak 10, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Sizlere en iyi alışveriş deneyimini sunabilmek adına sitemizde çerezler(cookies) kullanmaktayız. Detaylı bilgi için Kvkk sözleşmesini inceleyebilirsiniz.