Sitrin / Citrine (Para Taşı)

Sitrin / Citrine (Para Taşı)

Sitrin Taşı Nedir?

Doğada oldukça az bulunan sitrin taşının sert derecesi de 7 olarak bilinmektedir. Rengini limoniteden ve demirden alan taş sarıdan kahverengiye dönen bir renge sahiptir. Yunanca limon anlamına gelen Citrion kelimesinden gelen sitrin insanların daha sağlıklı yaşaması için kullanılan bir şifalı taştır. Sertlik derecesi yüksek olan taş kırıldığı zaman içindeki donmuş olan su çözülmeye başlar ve insanların sağlığının korunması için kullanılır. Halk arasında bu taş limonlu kuvars olarak da bilinmektedir.

Sitrin Taşı Nasıl Oluşur?

Dünyadaki en değerli taşlardan biri olan sitrin taşı özellikleri bakımından da oldukça güçlüdür. Sertlik derece 7 olarak öne çıkar ve özellikleri ile insanlar üzerinde büyük etkiler yaratır. Sitrin taşı koyu sarı kahverengi olan rengini demir mineralleri, limonit ve hematitten almaktadır. Genel olarak sitrin taşının içinde donmuş su parçacıklarının olduğunu söylemek doğru olur. Bundan dolayı da sitrin taşı kırıldığı zaman tekrardan suya dönüşen bir taştır.

Dioksin bileşimleri, limonit, hematit ve demir minerallerinden oluşan sitrin taşı dünyanın oluşumu ile kendi oluşumunu tamamlamış doğal bir taştır. Milyonlarca yıl içerisinde kendi oluşumunu tamamlamış bir doğal taştır. Özellikle hidrotermal alanlarda ve kaya boşluklarında oluşan bir taştır ve günümüzde de birçok bölgede bulunmaktadır. Dünyada en çok Rusya, Fransa, ABD ve Madagaskar ülkelerinde sitrin taşı bulunur ve çıkarılır. Sitrin taşını kolay bir şekilde bulmak için taşı tanımak ve dünyanın hangi bölgelerinde bulunduğunu bilmek gerekir.

Sitrin Taşının Özellikleri Nelerdir?

Doğal bir taş olarak insanların hayatında yer alan siltrin taşının birçok özelliği vardır. Sarı ve kahverengi bir renge sahip olan taş içindeki kimyasallar sebebiyle gizli gücün ve aynı zamanda başarının sembolü kabul edilir. Limonite mineralleri ve demir mineralleri ile insan vücuduna oldukça faydalı olan sitrin taşı içindeki donmuş su ile de zihnin canlanmasına faydada bulunur. Her ne kadar sahtesini ayırt etmek zor olsa da bazı araçlar yardımı ile sahteliğini anlamak ve ayırt etmek mümkündür. Sitrin taşı temizlik gerektirmeyen bir taştır. Bunun nedeni ise negatif olan enerjiyi pozitif enerjiye çeviriyor olmasıdır. Eğer taşı temizlemek isterseniz bir süre toprağa gömmek ve sonrasında taşı alarak kullanmaya devam etmek gerekir. Taşı herhangi bir kimyasal ile temizlemek taşın doğallığına zarar vereceğinden bu durum kesinlikle önerilmez.

Sitrin Taşı Nasıl Ve Nerede Bulunur?

Dünyanın her yerinde sitrin taşının bulunduğu bilinmektedir. Fakat genel anlamı ile bakıldığı zaman sitrin taşının en çok Brezilya, Madagaskar, Fransa ve Rusya gibi ülkelerde bulunduğu karşımıza çıkar. Doğal ortamda her ne kadar sitrin taşını bulmak kolay olsa da bunun için bilgili olmak gerekir. Her yerde sitrin taşını bulmak mümkün olmadığından daha çok bulunduğu yerlerde aramak gerekir.

Sitrin Taşının Gerçeği Nasıl Anlaşılır?

Diğer tüm taşlar gibi sitrin taşının da sahtesi mevcuttur. Bu nedenle gerçek taş kullanmak isteyen kişiler sahtesi ile gerçeğinin nasıl fark edileceğini merak etmektedir. Sitrin taşının sahtesi ile gerçeği arasındaki farklı çıplak göz ile fark etmek mümkün değildir. Bunu ancak bazı araçlar yardımı ile anlamak mümkündür. Normal yollar ile denemek istendiğinde ise çakmak ya da kibrit yardımı ile taşı ısıtmak ve içindeki donmuş suyun erimesini sağlamak gerekir. Su eridiğinde taşta meydana gelen değişimi gözlemlemek gerekir. Eğer taş üzerinde herhangi bir renk değişimi olmazsa sitrin taşı gerçek demektir.

Sitrin Taşının Faydaları Nelerdir?

  • Zararlı alışkanlıkları olan kişilerin bu alışkanlıklardan kurtulmasına yardım eder.
  • Kalp, böbrek, karaciğer ve dalak gibi organların sağlıklı çalışmasına yardımcı olur.
  • Stres, endişe ve üzüntü gibi tüm olumsuz duygulardan uzaklaşarak sağlıklı bir ruh haline sahip olmaya yardımcı olur.
  • Kas ağrılarının hafiflemesini sağlar.
  • Güç ve cesaret duygusunu yükselterek ruh sağlığını olumlu yönde etkiler.
  • Yaşam kalitesinin artmasını sağlayarak daha uzun ve sağlıklı bir hayat geçirilmesine yardımcı olur.
  • Bilgisayar veya cep telefonu gibi elektronik tüm cihazların yaydığı radyasyondan etkilenmeyi azaltır.
  • Migren ya da sinüzit gibi rahatsızlıkları olan kişilerin bu rahatsızlıklarını hafifletir.
  • Bağırsak ve mide rahatsızlıklarının geçmesini sağlar.
  • Vücudun daha enerjik ve zinde olmasını sağlayarak bedensel kuvveti destekler.
  • Uyku problemi olan kişilerin bu taşı taşıyarak uyku sorununu ortadan kaldırması mümkündür.
  • Kabus gören kişiler de yataklarının ya da yastıklarının altına bu taşı koyarak keyifli bir uyku geçirebilirler.
  • Kan dolaşımını denge tutar ve bu sayede tüm organların daha sağlıklı çalışmasına yardımcı olur.

Sitrin Taşı Para Getirir mi?

Şanslı tüccarın taşı olarak da adlandırılan sitrin taşı bu söylemi gerçek kılan özellikleri taşımaktadır. İş dünyası için de oldukça önemli bir yere sahip olan sitrin taşı şansın ve başarının gelmesini sağlayan bir taştır. Finansal anlamda ve iş dünyasında başarı elde etmeyi sağlayan sitrin taşı para kazanma konusunda da yardım eder. Para kazanma konusunda en güçlü taşlar arasında sayılan sitrin taşı aynı zamanda negatif enerjilerden de uzak kalınmasını sağlar. Paylaşma duygusu, enerji ve ruhsal sağlık açısından da etkili olan taş birçok faydası ile insanların vücudunda taşıdığı bir taş haline gelmiştir. Özellikle her ne kadar para taşı olarak bilinse de ruh ve beden sağlığına da olumlu etkileri olması ile dikkat çekmektedir. Finansal kazancı ve geliri artırmak için evde ve iş yerinde sitrin taşını kullanmak mümkündür.

Sitrin Taşı Etkileri

Birçok hastalığın giderilmesinde kullanılan sitrin taşının tedavi etkisi yarattığı bilinmektedir. Kendine güveni güçlendiren ve cesaret veren bir taş olan sitrin taşı aynı zamanda kişilerin kendilerini daha iyi hissetmesini sağlar. Genelde masaj yağlarının içinde de kullanılan bu doğal taş insanlardaki kan dolaşımını hızlandırır ve cilt üzerinde de olumlu etkiler yaratır. Güç ve özgüven üzerinde oldukça etkili olan sitrin taşı zenginlik, şifa ve enerji taşı olarak kabul edilir. Güneş sinirağı çakrası ile bir ilişkisi olduğu için kişisel güç üzerinde olan etkisi tartışılmazdır. Bu çakranın güçlendirilmesi ve durgunluğun çözülmesi demektir ve insanlar üzerindeki etkisi de enerjidir.

Güneş rengine benzemesi ile çakradaki tüm tıkanıkları engelleyerek dengesiz durumların da önüne geçer. Hayatın birçok alanında olumlu etkisi olması nedeniyle birçok kişi tarafından sitrin taşı kullanılmaktadır. Taşları aksesuar olarak kullanmanın yanı sıra takı olarak kişilerin üzerinde taşıması da mümkündür. Özellikle hastalıklara iyi gelmesi ve kan dolaşımını hızlandırması için taşın vücuda değiyor olması önemlidir. Olumsuz ya da karamsar olunan dönemlerde özellikle kişiler sitrin taşının olumlu etkilerinden faydalanmak için taşırlar.

Sitrin Taşı Nasıl Kullanılır?

En kolay şekilde sitrin taşını kullanmanın yolu aksesuar olarak kullanmaktır. Kolye ya da bileklik olarak sitrin taşını kullanarak tüm olumlu etkilerinden faydalanmak mümkündür. Hayatınızda ve çevrenize verdiğiniz mutlulukta büyük rolü olan sitrin taşını anahtarlık ya da yüzük, küpe gibi aksesuarlar halinde kullanmak da mümkündür. Kişiler genelde enerjilerinin düşük olduğu zaman ya da mental olarak yorgun hissettiklerinde sitrin taşını kullanmaktadır. Bu sayede tüm iyi hisler ile beraber sağlık da gelir ve pozitif enerji ile dolu olunur.

Sitrin taşını evde ya da iş yerinde aksesuar, gece lambası ya da süs eşyası olarak da kullananlar bulunmaktadır. Bulunduğu ortamın enerjisini artırarak orada olan kişiler üzerinde de olumlu etkiler yaratır. Bu nedenle sitrin taşı birçok kullanım alanı olan taşlardandır ve kişiler sıkça kullanmayı tercih eder. Özellikle maddi sorunları olan birçok kişi iş yerinde ya da üzerinde sitrin taşını taşıyarak para çekmek ve kazancını artırmak ister. Bolluk ve bereketin yanı sıra maddi kazançların artması için de sitrin taşı doğal taşlar arasında para çeken taş olarak karşımıza çıkar.

Sitrin Taşının Künyesi

Taşların özelliklerinin yanı sıra künyelerini de bilmek oldukça önemlidir. Sitrin taşının sertlik derecesi 7 olarak karşımıza çıkar. Sitrin taşının özgül ağırlığı ise 2.65’dir. Kimyasal formülü SiO2 + Al, Ca, Silikat, Mg, Na, Li ve Fe olarak bilinmektedir. Taşın rengine bakıldığında sarı ya da açık kahverengi demek mümkündür. Sarıdan kahverengiye doğru değişen tonlarda ve şeffaf bir rengi vardır. Çıkarıldığı yerler Madagaskar, Rusya, İspanya, Amerika ve Brezilya’dır. Sitrin taşının çakraları ise güneş sinirağı ve alt karın olarak bilinmektedir. Tüm faydalarından etkilenmek için taşın gerçekliğine dikkat etmek gerekir. Özellikle piyasada birçok sahte taş olduğu bilindiğinden satın alırken dikkat etmek ve ortalama fiyatına bakarak satın almak gerekir. Enerjisi ve etkileri yüksek olduğundan sitrin taşı sahtesi de çok fazla yapılan bir taştır.

Sitrin Taşı Ne İşe Yarar?

Sitrin taşının ne işe yaradığı birçok kişi tarafından merak edilmektedir. Özellikle taşlara ilgi duyan kişiler tarafından hangi etkilerinin olduğu araştırılmaktadır. Sitrin taşının insan vücudunda olan tüm organlara iyi geldiği bilinmektedir. Doğal bir taş olarak sitrin taşı özellikle akciğer, karaciğer, kalp ve böbrek için şifalı bir taştır. Bağışıklık sistemini güçlendiren bir etkisi olmasından dolayı sitrin taşı tüm hastalıklara karşı da kişileri korur. Kuvars ailesine ait olan sitrin taşı ender bulunan bir taştır ve bu nedenle de oldukça kıymetlidir. Taş alırken mutlaka gerçek olanını almak gerekir. Sitrin taşını sahte aldığınızda herhangi bir etkisini görmek mümkün olmaz.

Kişilerin kötü alışkanlıklardan uzaklaşmasına yardımcı olan taş aynı zamanda beyin fonksiyonlarının da daha iyi çalışmasına yardımcı olur. Gün içinde maruz kalınan radyasyonun etkilerini de sitrin taşı kullanarak azaltmak mümkündür. Üzüntü, kızgınlık, depresyon gibi tüm negatif duygu ve enerjilerden de sitrin taşı ile kurtulmak mümkündür. Sindirim sistemi üzerinde de olumlu etkileri olan taş ayrıca insanların kan dolaşımı üzerinde olumlu etki yaratarak daha sağlıklı bir yaşam geçirilmesini sağlar. Kas ağrılarını ve mental yorgunluğu da gideren sitrin taşı aksesuar ya da takı olarak kullanılabilen bir taştır. Bulunduğunuz ortamda kullanma ya da kolye, bileklik, küpe, yüzük gibi takılar ile üzerinizde taşıma imkanına sahip olunmaktadır.

Sitrin Taşının Fiyatı Ne Kadar?

Taşların olumlu etkilerinden yararlanmak için mutlaka gerçek ve doğal olmasına dikkat etmek gerekir. Uygun fiyatlı taş alarak sahte olma ihtimalini yaratmak oldukça yanlıştır. Doğal taşlar bir değeri vardır ve bu nedenle de mutlaka gerçek değerini öğrenmek gerekir. Sahte kullanan taşlar ile taşların faydalarını almak mümkün olmaz. Bu nedenle bu taşı kullanmanın da herhangi bir anlamı bulunmaz. Sitrin taşının fiyatı kullanıldığı aksesuara ya da takıya göre değiştiğinden inceleme yapmak gerekir. Kullanım alanına göre fiyatlarda değişiklikler olması mümkündür Sitrin taşı satın alırken yalnızca gerçek olmasına dikkat etmek gerekir.

Sitrin Taşı Evde Nereye Konur?

Sitrin taşının birçok kullanım alanı vardır. Her ne kadar genelde doğal taşlar kolye ya da bileklik olarak kullanılsa da ev ya da iş ortamında da kullanılmaları mümkündür. Doğal taşlardan yapılan aksesuarlar ya da gece lambaları bu tarz kullanımlar için oldukça uygundur. Özellikle sitrin taşını evinde kullanmak isteyen kişilere çalışma odası varsa oraya ya da çekmeceye koyulması önerilmektedir. Çalışma odasında tercih edilmesinin nedeni parasal bir taş olması ve kişilere iş ve maddi yönden de faydası bulunmasıdır. Bu sayede işte başarılı olmak ve geliri yükseltmek de mümkün olur.

Özellikle işinde başarılı olmak ve daha fazla gelir elde etmek isteyen kişiler sitrin taşını çalıştığı yerde ya da evinde çalışma odasında kullanabilir. Eğer sağlık açısından sitrin taşından faydalanmak istenirse vücutta taşımak daha etkili olmaktadır. Bunun için sitrin taşından bir kolye, küpe, bileklik ya da kolye satın almak ve bunları takmak etkilidir. Enerjisinden faydalanmak için ise sitrin taşının bulunduğunuz ortamda yer alması yeterli olur. Bu sayede ortamdaki herkesin bu faydalardan yararlanma şansı olur ve kendinizin yanı sıra çevrenize de katkınız bulunur. Bu noktada sitrin taşının doğal ve gerçek olmasına ekstra özen göstermek gerekir. Mutlaka satın alırken gerçek olmasına dikkat etmek ve buna göre doğal taştan olan ürünleri satın almak gerekir.

Sitrin Taşının Kullanımı

Doğal taşları kullanmanın birçok farklı yöntemi vardır ve buna göre etkilerinde de değişiklikler meydana gelir. Eğer sitrin taşını mutluluk, enerji ya da olumlu duygular getirmesi için kullanıyorsanız takı olarak kullanmak, cebinizde ya da çantanızda taşımak gerekebilir. Enerjisinden faydalanmak için olduğunuz herhangi bir yerde yanınızda olması ve yakınınızda durması yeterli olur. Doğal bir taş olduğundan enerjisinden yararlanmak için illaki vücudunuza temas etmesine gerek yoktur. Yaymış olduğu enerji yakınlarında olan tüm herkesi etkilemeye yeter.

Sitrin taşını ucu aşağı gelecek şekilde kolye olarak kullanmak ise kullanan kişiye bir güç ve güven verir. Bu da taşın doğal etkisi ve başarısı anlamına gelen bir özelliktir. Sitrin taşını eğer takı olarak kullanmak isterseniz tene değmesine özen göstermek gerekir. Bununla beraber bolluk ve bereket için sürekli olarak çantada ya da cepte taşımak da etkilidir. İşlenmemiş olarak evde ya da iş yerinde aksesuar olarak sitrin taşını kullanmak da olduğu ortama huzur ve enerji verir. Bakım gerektirmeyen doğal bir taş olduğu için sitrin taşını temizlemeye de gerek yoktur. Herhangi bir kimyasala değdirmemek gerektiği için eğer temizlenmek istenirse toprakta temizlemek gerekir. Genelde kuvars türleri kendi kendini temizleyen taşlardır ve herhangi bir ekstra işleme gerek duymaz.

Doğada kendi kendini oluşturan bu doğal taşlar bakım ve temizliğe de herhangi bir ihtiyaç duymaz. Bundan dolayı yalnızca toprağa koyarak biraz orada tutmak ve sonrasında kuru bir peçete ya da bez ile kalan toprakları üzerinden temizlemek yeterli olur. Bir kimyasal ile teması halinde taşın doğallığına zarar gelme ihtimal olduğundan bu konuda dikkatli olmak gerekir.

Etiketler: Doğal Taş
Ocak 10, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Sizlere en iyi alışveriş deneyimini sunabilmek adına sitemizde çerezler(cookies) kullanmaktayız. Detaylı bilgi için Kvkk sözleşmesini inceleyebilirsiniz.