Spinel (Umut Taşı)

Spinel (Umut Taşı)

Spinel (Umut Taşı) Ne Demek?

Spinel taşı umut taşı olarak da bilinen doğal bir taş türüdür. 1000 yılı aşkın zaman önce keşfedilen taş görüntüsü ile yakut ve safir gibi taşlar ile karıştırılmaktadır. Birçok Spinel yani umut taşı ateş rengi özeliğine sahiptir. Bu nedenle büyük tutku, özveri ve uzun ömürlülüğü temsil etmektedir. Ayrıca enerji veren bir özelliği olması nedeniyle vücudun deşarj olmasını da sağlamaktadır.

Umut taşı ilk keşfedildiği zamandan bu yana insanlara olumlu yönden katkılar sağladığı için şifalı taş olarak da bilinmektedir. Görkemli ve nadir bulunan bir taş olması nedeniyle mücevher ve taç yapımında da oldukça sık kullanılmaktadır. Yüzük, kolye ve bileklik gibi aksesuarlar için sık tercih edilen bir taş olma özelliği bulunmaktadır.

Spinel (Umut Taşı) Ne Anlama Gelir?

Spinel taşı adını yakut ve safir gibi taşlar ile karıştırıldığı için değerli mineral taşlar anlamına da gelen spinellerden almaktadır. Spinel Latince tabanlı bir kelimedir. Latince Spina kökünden türemektedir. Kelime anlamı olarak keskin iğne oluşumları yani sarkıtları anlatmaktadır. Spinel ya da umut taşı kırmızı, kahverengi, yeşil, ya da renksiz olarak da olabilmektedir. En çok görülen rengi ise Ateş kırmızısına yakın rengidir.

Spinel taşı doğal ateş kırmızısı rengi ile tutkuyu, öz veriyi ve uzun ömürlü olmayı temsil etmektedir. Vücuda farklı pozitif enerjiler sağlaması nedeniyle kullanılmaktadır.

 

Spinel (Umut Taşı) Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Birçok doğal taş renk ve görünüm nedeniyle bir birlerine oldukça çok benzemektedir. Bu nedenle de bir birleri karıştırılma ihtimali oldukça yüksek olmaktadır. Ayrıca doğal taşların genel olarak çıkarıldığı bölgedeki özellikleri nedeniyle farklı renk seçenekleri de olabilmektedir. Ayrıca doğal taşların farklı nitelik ve nicelikleri olmaktadır. Bu özellikleri bilindiği zaman doğal taşların orjinal mi yoksa sahte mi olduğu kolayca ayırt edilebilmektedir.

Spinel ya da bilinen adı ile umut taşı kırmızı, kahverengi, siyah veya renksiz olarak doğa da bulunabilmektedir. Renkleri çıkartıldığı yerde bulunan kayaçların özelliklerine göre değişim gösterebilmektedir. Spinel taşı sarkıtların oluşumu ile oluşmakta ve şekil olarak bel kemiği ya da omurga kemiğine benzemektedir. Ayrıca Sertlik derecesi 7,5 ile 8 arasında değişir. Bu sertlik derecesine bakılarak bir taşın orjinal umut taşı olup olmadığı kolayca ayırt edilebilmektedir.

Her bir doğal taşın bilimsel olarak tespit edilmese de fiziksel ve ruhsal olarak birçok alanda insana fayda verdiği bilinmektedir. Ayrıca doğal taşlar insanlara enerji vermesi ve kötü enerjiyi alması ile bilinmektedir. Spinel yani umut taşlı da öz veri uzun ömür ve tutkulu bir yaşam sağladığı için tercih edilmektedir. Sahte bir taş alındığında bu katkıların görülmesi oldukça zor olabilmektedir.

 

Spinel (Umut Taşı) Gerçek Mi Sahte Mi Nasıl Anlaşılır?

Spinel ya da umut taşı doğadan çıkartıldığında birçok farklı renkte olabilmektedir. Rengi bulunduğu bölgedeki doğal yapı ve diğer kayaçların yapılarına göre farklılık göstermektedir. Sertlik derecesi 7,5 ile 8 arasında değişmektedir. Bu sayede yapılan testler ile gerçek mi yoksa sahte mi olduğu anlaşılabilmektedir.

Spinel taşı hangi renkte olursa olsun dış yapısı ile içyapısının rengi aynı olmaktadır. Ancak sahte ya da gerçek olduğunu çıplak gözle dışarıdan bakarak anlamak zor olabilmektedir. Bu nedenle gerçek olup olmadığı konusunda belirli testler yapılması gerekmektedir. Orjinal spinel taşı ya da diğer doğal taşlar uluslararası alanda sertifikalandırılarak tescil edilmektedir.

Doğal taşların özellikleri düşünüldüğü zaman istenilen etkinin görülebilmesi için orjinal gerçek taşların alındığına dikkat edilmesi gerekmektedir. Gerçek spinel taşı ateşe ve sıcaklığa karşı dayanıklı bir taştır. Doğal taşların gerçek olup olmadığını anlamanın en kolay yolu bir çakmak tutularak ateşte dış yapısında bir değişme olup olmadığını görmektir. Ancak yüksek ısı taşlara zarar verebileceği için bu süreyi kısa tutmak gerekmektedir. İmitasyon taşlarda genellikle boyalar kullanıldığı için ateşe tutulduğunda kısa bir süre sonra dış boyalarında erime ya da taşın yapısında bozulma olmaktadır.

Spinel Taşı Özellikleri ve Etkileri Nelerdir?

Spinel ya da bir diğer adı ile umut taşının bilimsel olarak kanıtlanmasa da kullananlar tarafından görülen birçok yararı bulunmaktadır. Özellikle psikolojik olarak birçok etkisinin görüldüğü halk arasında bilinmektedir. Spinel taşının özellikleri ve faydaları;

  • Spinel taşı ya da umut taşı adından anlaşılacağı üzere öz verili bir yaşamı, tutkulu bir hayatı ve uzun sağlıklı bir ömrü umut etmek için kullanılmaktadır.
  • Spinel taşı hayal gücünü ve düşünme yapısını geliştirme özelliğine sahiptir bu sebeple de umut taşı olarak bilinmektedir.
  • Unutkanlığa karşı iyi geldiği ve hafızanın güçlenmesine yardımcı olduğu bilinmektedir. Ayrıca auranın temizlenmesine yardımcı olduğu için iç huzura ulaşmamaya ve sükûnete kavuşmaya yardımcı olur.
  • Beden sağlığı ve dinçliği konusunda faydaları olduğu bilinmektedir.
  • Tıbbi amaçlı olarak da kanser hastalığına karşı iyi geldiği söylenen bir doğal taştır.
  • Tıbbi amaçlı olarak diş ve diş eti tedavisinde de kullanıldığı bilinmektedir.
  • Spinel taşı üzerinde taşındığı zaman psikolojik olarak tokluk hissi vermektedir.
  • Bu sayede de sağlıklı bir şekilde zayıflamaya yardımcı olmaktadır.
  • Çağımızda sık karşılaşılan psikolojik sorunlardan olan stres ve depresyona karşı iyi geldiği bilinmektedir. Ayrıca tutkuyu temsil ettiği için seksüel heyecanlanmaları artırdığı da bilinmektedir.
  • Spinel taşı vücuttaki hareketleri engelleyen kas ağrısı, kemik ağrısı ve bunun hastalıklarına karşı korumaya yardımcı olmaktadır

 

Spinel ( Umut Taşı) Kullanımı ve Kullanım Alanları

Özellikle spinel taşı da diğer doğal taşlar gibi sağladığına inanılan etkileri nedeniyle alternatif tıp için sıklıkla kullanılmaktadır. Şifalı taşlardan birisi olarak bilinen spinel taşı birçok hastalığa derman olması amacıyla kişiler tarafından tercih edilmektedir. Kullanan kişiyi özellikle psikolojik olarak bir rahatlığa kavuşması nedeniyle alternatif tıp için en çok tercih edilen yöntemler arasında yer almaktadır.

Spinel ( Umut Taşı) Kullanımı ve Kullanım Alanları

Spinel özellikle ev aksesuarları ve mücevher alanında muhteşem görüntüsü nedeniyle sıkça kullanılmaktadır. Değerli bir doğal taş olması nedeniyle nadir eserlerin süslenmesinde kullanılmaktadır. Yüzük, küpe, bileklik, halhal gibi birçok farklı mücevher yapımında spinel yani umut taşı kullanılmaktadır. Tek bir renk spinel taşı kullanıldığı gibi farklı renk spinel taşları da kullanılarak yapılan aksesuarlar bulunmaktadır.

Spinel tarih boyunca değerli bir taş olarak bilindiği, yakut, safir ve zümrüt gibi taşlara benzediği için önemli şahsiyetlerin taç, kılıç, kaftan ve aksesuarlarında kullanıldığı görülmektedir. Özellikle Osmanlı ve Selçuklu dönemi eserlerine bakıldığı zaman birçok eserde Spinel yani bilinen adı ile umut taşı sıkça görünmektedir.

Spinel (Umut Taşı) Ritüeli

Spinel taşı birçok alanda insanlara fayda sağlamaktadır. Özellikle psikolojik anlamda birçok fayda sağladığı yapılan araştırmalar ile ortaya çıkmaktadır. Spinel taşının etkisinin görülebilmesi için bazı ritüellere uyum sağlanması gerekmektedir. Öncelikle kullanacak kişinin olumsuz düşüncelerden uzaklaşması ve kendisini taşın gücüne bırakması gerekmektedir. Özellikle negatif enerjiden kurtulmak için kişilerin düşünme yetilerini açık tutması gerekmektedir.

Spinel taşı ile ilgili ritüeller yapılırken kişinin tam olarak kendisini taşın etkisine bırakması gerekmektedir. Özellikle sessiz ve dikkat dağıtıcı nesnelerden uzak bir şekilde yapılması oldukça önemlidir. Ritüeli uygulayacak olan kişinin taşın olumlu etkiler yaratacağına inanması son derece önemlidir.

Özellikle Astrologlar doğal taşların etkisinin görülmesi için ilk defa kullanıldığında yeni ay fazının başlangıcında yapılması gerektiği söylenmektedir. Genellikle spinel taşı ritüellerinde olumlu etki alınabilmesi için akşam saatlerinde tek başına kalındığında yapılmasının daha etkili olacağı düşünülmektedir.

Spinel (Umut Taşı) Hangi Çakraya Uyumlu

Spinel taşı insanların psikolojik ve fiziksel olarak rahatlaması için kullanılmaktadır. İnsan vücudunda farklı çakralar yer almaktadır. Her bir çakranın ise farklı bir düşünme yetisine ve sağlığa etkisi bulunmaktadır. Birçok farklı element ile çakraların harekete geçirilmesi sağlanmaktadır. Spinel taşı da özellikle birinci çakra ya da kök çakra olarak bilinen alanla bağlantılı özellikler sergilemektedir.

Spinel taşı tutku ve özgüvenin temsilcisi olarak görülmektedir. İnsan vücudunda 7 ayrı bölgeye etkili 7 çakra bulunmaktadır. Taç çakra beyinsel fonksiyonlar ile ilgili, 3. göz görme ve hissetme yetisi ile ilgili, boğaz çakrası, boğaz ve üst bölge ile ilgili, kalp çakrası göğüs bölgesi ile ilgili, solar çakrası mide ve karın bölgesinde, sakral çakra solar çakranın alt kısmında ve kök çakra ise cinsel organlar ve kuyruk sokumu denilen bölge ile ilgilidir.

Spinel taşının seksüel düşünce ve heyecanları artırdığı bilinmektedir. Etkili olduğu çakra kök çakra da bu bölge ile ilgili olarak tutkunun artırılması yönünde etkili olmaktadır.

 

Spinel (Umut Taşı) Uyumlu Olduğu Burçlar

Burçlar astrolojik olarak farklı dönemleri temsil etmektedir. Buna göre her burcun psikolojik, hissiyat ve fiziksel olarak farklı özellikleri bulunmaktadır. Her burcun farklı kişilik ve duygusal özellikleri bulunmaktadır. Ayrıca burçların özelliklerini yansıtabilmeleri içinde kendilerine ait farklı doğal taşları bulunmaktadır.

Spinel yani umut taşı boğa ve akrep burçları ile uyumlu bir taştır. Boğa burcu toprak elementi özellikleri sahip bir burçtur. Sakin ve güvenilir bir yapıya sahiptir. Ayrıca keskin bir maddi zekaya sahiptir. Her şeyin estetik olarak güzel görünmesini amaçlamaktadır. Akrep burcu ise güçlü, hırslı, yılmaz kişilik özelliklerine sahiptir. Pes etse de pes ettiği yerden tekrardan başlayabilmektedir. Boğa burcu ile aynı özelliklerde güvenilir kişisel özelliklere sahiptir.

Spinel (Umut Taşı) Faydaları ve Zararları

Spinel veya umut taşı fiziksel ve ruhsal olarak birçok farklı alanda insanlara faydalı özellikleri bulunmaktadır. Öncelikle kötü enerjinin yerine pozitif enerjiyi getirdiği bilinmektedir. Vücudu deşarj etme özelliği ile insanlar tarafından sıkça tercih edilmektedir. İyileştirici birçok özelliği bulunmaktadır. Bu anlama tespit edilen bir zararı henüz görülmemiştir.

Kanser hastalığı, eklem ve kemik ağrıları, diş sağlığı gibi birçok alanda faydası bulunmaktadır. Ayrıca en çok bilinen özelliği ise pozitif enerjiyi yayması ve negatif enerjinin yok edilmesi için önemli olmaktadır. Aşırı endişe ve kaygılanma düşüncelerini de ortadan kaldırdığı bilinmektedir. Ayrıca hayal gücünü kuvvetlendirdiği ve düşünce gücünü yükselttiği de ayrıca bilinen özelliklerindendir.

Doğal taşlar alternatif tıp yöntemi olarak psikolojik rahatlama amacıyla daha sık kullanılmaktadır. Spinel taşının bilimsel olarak tespit edilmiş bir iyileştirme özelliği bulunmamaktadır. Bu sebeple kesin tedavi yöntemi olarak değil alternatif olarak kullanılması gerekmektedir. Herhangi bir hastalık için doktor kontrolü dışına çıkılmaması gerekmektedir.

Spinel (Umut Taşı) Evde Nereye Konur?

Spinel taşı genel olarak kolye, yüzük, tesbih, halhal ve yüzük gibi aksesuarlarda kullanılmaktadır. Ancak bunun haricinde ev eşyası veya evde süs olarak da kullanılabilmektedir. Doğal taşların ortama pozitif enerji yayması ile bilinmektedir. Genellikle en çok kullanılan alanlarda doğal görünüm vermesi amacıyla kullanılmaktadır.

Doğal taşların işleme uğramamış hali ile doğal olarak evde kullanıldığı bilinmektedir. Bunun haricinde doğal taşlar ile güzel lambalar da yapılabilmektedir. Spinel taşı farklı renkleri ile güzel objeler şeklinde kullanılabilmektedir. Doğal taş kutularında şık bir görünüş sunmaktadır. Doğal taşları evinizin herhangi bir yerinde şık görünüş yakalamak için kullanabilirsiniz.

 

Spinel (Umut Taşı) Nerede Satılır?

Doğal taşlar özel olarak işlenerek veya saf görünümleri ile satılabilmektedir. Orjinal gerçek spinel ya da umut taşı almak için öncelikle sertifikalı orjinal taş satan yerleri tercih etmeniz önerilmektedir. Benzer ya da muaddel taşlar hem istenilen etkiyi vermeyecek hem de istenilen şıklığı sağlamayacaktır. Ayrıca değerli taş olarak geçen bu taşların sahteleri aynı zamanda maddi olarak da kayıp yaşamanıza neden olabilecektir. Bu sebeple güvenilir ve bu alanda tescilli firmaları tercih etmeniz gerekmektedir.

Spinel (Umut Taşı) Fiyatı Ne Kadar?

Spinel veya umut taşı olarak bilinen taş değerli taşlar arasında bilinmektedir. Nadir taş statüsünde muhteşem bir görüntüsü bulunmaktadır. Ayrıca farklı şekiller verilerek mücevher üretiminde de kullanılmaktadır. Bu sebeple spinel taşı kullanım alanı, boyutu ve şekli ile farklı fiyatlarda olabilmektedir. Genel olarak mücevher taşları olan diğer pırlanta ya da yakut gibi taşlarda daha uygun olmaktadır.

Spinel (Umut Taşı) Bakımı ve Temizliği

Doğal taşlar farklı özellikleri ve etkileri ile insanlara farklı faydalar sunmaktadır. Bu alanda kullanılan değerli doğal taşlardan birisi olan spinel taşından istenilen etkiyi alabilmek için temizliğine önem verilmelidir. Bu nedenle doğal spinel taşının da doğal yöntemler ile temizlenmesi gerekmektedir. Herhangi bir kimyasal kullanmadan öncelikle suya tutulması yeterlidir. Ya da tuzlu suda beklettikten sonra su dökülerek temizlenebilmektedir. Ayrıca toprakta bekleterek de doğal bir temizlik sağlanabilmektedir.

Spinel (Umut Taşı) Hakkında İlginç Bilgiler

Spinel taşı hem değerli bir taş olması hem de şık bir görünüşe sahip olması nedeniyle Osmanlı padişahları ve Selçuklu sultanları tarafından sık kullanılmıştır. Bu alanda Osmanlı sultanlarının taçlarında yüzüklerinde ve hatta kılıçların ve hançerlerin kın süslemelerinde de görülmektedir. Sizde spinel taşı ile hayatınıza hem şıklık hem de pozitif bir enerji katabilirsiniz.

 

 

 

 

 

Etiketler: Doğal Taş
Ocak 10, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Sizlere en iyi alışveriş deneyimini sunabilmek adına sitemizde çerezler(cookies) kullanmaktayız. Detaylı bilgi için Kvkk sözleşmesini inceleyebilirsiniz.