Topaz (Neşe Taşı)

Topaz (Neşe Taşı)

Topaz Taşı Ne Demek?

Doğal taşlardan biri olan Topaz taşının renkleri turuncu, sarı, pembe, mavi, mor ve kırmızı renklerini içermektedir. Kuvars grubundan olan Topaz taşı mücevherlerde sıkça tercih edilen bir taştır. Çünkü Topaz taşının etkili olması için mutlaka ten ile temas etmesi gerekmektedir. Zaman içindeki etkisini de artırmak için mutlaka belirli aralıklara temizlemek ve Topaz taşının temiz kalmasını sağlamak gerekir. Kullanan kişilere neşe vermesi ve aynı zamanda görüş açısını da geliştirmesine yaramaktadır. Sezgisel güçleri ve aynı zamanda cesareti de etkileyen bir taştır.

 

Topaz taşının burçları Başak ve Yay burcudur. Uyumlu olduğu çakralara bakıldığında ise karşımıza Boğaz çakrası ve Göz çakrası çıkar. Meditasyon için de sıkça kullanılan Topaz taşı özellikle mavi rengi ile ruhu ve bedeni rahatlatma özelliğine sahiptir. Titreşimli ve aynı zamanda frekanslı bir taş olmasından dolayı vücut üzerinde etkileri olduğunu kabul etmek gerekmektedir. Topaz taşı elmas taşı ile ağırlıkları aynı olan ve değişik renkleri de olan değerli taşlardan biridir. Doğal bir yapıya sahip olan Topaz taşının gri, mavi, kahverengi ve kırmızı gibi renkleri mevcuttur.

Güneşe tutulduğu zaman farklı renkleri de ortaya çıktığından güneşe tutara Topaz taşına bakmak gerekmektedir. Özellikle antik dönemlerde şifa amacı ile kullanılan Topaz taşı etkisi bakımından değerli madenler arasında sayılmaktadır. Veba gibi birçok hastalığa iyi gelmesinden dolayı eski dönemlerde sıkça kullanılmış olan bu taş günümüzde de mücevher olarak kullanılmaktadır. Aynı zamanda Topaz taşı Neşe taşı olarak da bilindiğinden aksesuar ya da süs eşyası olarak kullanılması da mümkündür. Topaz taşının oluşması için çok uzun yıllar geçmesi ve bazı fiziksel ve kimyasal etkenlere maruz kalması gerekmektedir.

 

Topaz Taşı Ne Anlama Gelir?

Kuvars grubunun en önemli doğal taşlarından biri olan Topaz taşı aksesuar ve süs eşyası olarak kullanılan bir taştır. Neşe taşı olarak da bilinen Topaz taşı özellikleri bakımından da dikkat çekmektedir. Eski dönemlerde birçok hastalığa iyi gelmesinden dolayı şifa amacı ile kullanılan Topaz taşı günümüzde de neşe vermesi için kullanılmaktadır. Özellikle takı sektörünün vazgeçilmez doğal taşlarından bir olan Topaz taşı kolye, küpe, bileklik gibi takılarda sıkça tercih edilir.

Tek renk olmaması nedeniyle daha fazla kişi tarafından tercih edilmektedir. Pozitif enerji vermesi ile tanınmış olan Topaz taşının etkilerinden en iyi şekilde yararlanmak için mutlaka ten ile temas etmesini sağlamak gerekir. Doğal taşların bir enerjisi ve frekansı olduğu için ten ile temas etmesi oldukça önemlidir. Bu nedenle genel olarak takı sektöründe kullanılsa da aksesuar olarak evlerde ya da iş ortamlarında kullanılması da mümkündür. Kahverengi, kırmızı, gri, beyaz gibi renkleri olan Topaz taşı her ortama ve her zevke hitap eden ürünlerin oluşturulması için oldukça önemlidir.

 

Topaz Taşı Oluşumu

Topaz taşının oluşumu oldukça uzun yıllar almaktadır. Bu nedenle de zor ulaşılan bir taş olmasından dolayı değerli doğal taşlar arasında sayılmaktadır. Çok uzun seneler boyunca bazı kimyasal ve fiziksel etkilerden geçmesi gereken Topaz taşı özellikle kayaçlar arasında oluşmaktadır. Kayaçların arasındaki boşluklarda oluşan Topaz taşı aynı zamanda volkanik taşların aniden soğuması ile birlikte de oluşan madeni bir taştır. Yeryüzündeki farklı katmanlarda milyonlarca yıl içinde oluşmuş olan Topaz taşı özellikle mücevher sektöründe kullanılmaktadır.

Değişken bir renge sahip olan Topaz taşı güneşte farklı bir renk olarak görülmesi mümkün olan bir taştır. 18. yüzyıllarda hafif bir şekilde ısıtıldığı zaman Brezilyadaki Topaz taşının pembe renge döndüğü anlaşılmıştır. Bunun üzerinde bu çalışmalar yaygın olarak yapılmaya başlanmış ve bu taş da herkes tarafından Brezilya yakutu olarak anılmaya başlanmıştır. Özel ve nadir bulunan bir taş olmasından dolayı bulmak zordur. Topaz taşı bulunduğunda ise mutlaka gerçek olup olmadığını test ederek orijinal olduğundan emin olmak gerekir.

Topaz Taşı Nerede Çıkar?

Topaz taşının uzun bir gelişim süreci olduğu için ulaşması oldukça zor bir madeni taştır. Bu nedenle Topaz taşının nerede çıktığı da merak edilen bir konudur. Dünyanın farklı yerlerinde çıkarılması nedeniyle farklı renklerde olması da mümkündür. Topaz taşının sertlik derecesi 8’dir. Topaz taşının başlıca çıktığı ülkeler Almanya, Brezilya, Japonya, Çin, Nijerya, ABD ve Sri Lanka olarak bilinmektedir. Özellikle sağlık açısından önemli bir taş olan Topaz taşı Neşe taşı olarak da bilinmektedir. Kudretli ve etkili bir taş olduğu görüşü Veba salgınında kullanılmış olmasından gelmektedir. Veba salgını döneminde sıkça Topaz taşı kullanılmış ve olumlu etkilerine de rastlanmıştır.

Topaz Taşı Çeşitleri Nelerdir?

Topaz taşının sarı, şeffaf, beyaz, yeşil, kahverengi ve mavi gibi birçok rengi mevcuttur. Topaz taşı en doğal hali ile sarı ya da altın kahve tonlarına sahiptir. Açık mavi ya da gök mavisi bir renkte olsa da daha zengin bir renk çeşitliliğine sahip olması için ısıl işlem uygulanmakta ve farklı renklerde de üretimleri yapılmaktadır. Mavi rengindeki Topaz taşının daha fazla etkisi ve özelliği olduğu için mavi Topaz taşı genellikle daha fazla tercih edilen ve üretimde kullanılan bir renktir. Mavi topaz taşının daha fazla iyileştirici ve etkileyici özellikleri mevcuttur.

Topaz Taşı Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Doğal taşları kullanırken mutlaka ten ile temas etmesine özen göstermek gerekir. Özellikle kişiler üzerinde etkili olan Topaz taşı gibi değerli taşları üzerinizde taşımanız gerekmektedir. Bu sayede size huzur vermesini ve üzerinizdeki negatif enerjiyi çekmesi de kolay bir hal alır. Topaz taşının sindirim sistemi üzerinde de etkili olmasından dolayı sağlık için de önemli olduğu kabul edilmektedir. Birçok kişi tarafından Veba salgını döneminde kullanıldığı ve hastalık üzerinde de pek çok olumlu etkisinin olduğu kabul edilmiştir.

Yalnızca gerçek doğal taşların etkisi olduğundan doğal taşları kullanırken orijinal olmasına özen göstermek gerekir. Günümüzde çok fazla imitasyon ürünle karşılaşıldığından bu durumun önüne geçmek için taşları kontrol ettirmek gerekir. Doğal taşlar ile ilgilenen uzman kişilere bunları göstererek orijinal olup olmadığını öğrenmek mümkündür. Aksi halde sahte olan taşların hiçbir etkisi olmaz ve yalnızca görüntülerinden ibaret olurlar.

Topaz Taşı Etkileri Nelerdir?

İnsan sağlığı açısından oldukça faydalı olan Topaz taşı eski zamanlarda şifa taşı olarak kullanılmaktadır. Antik dönemlerden günümüzde kadar pek çok faydası tespit edilmiş olan Topaz taşı oldukça etkili doğal bir taştır. Topaz taşının etkilerini şu şekilde sıralamak mümkündür:

  • Genel açıdan bakıldığında insanların ruhsal ve bedensel hislerini iyileştirici bir etkiye sahiptir.
  • Yetenekleri ve aynı zamanda zekayı geliştirmeye yarayan bir yapısı vardır.
  • Bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı kalkan oluşturma etkisini sahiptir.
  • Kas yapısı ve sindirim sistemi için oldukça önemli katkılarda bulunur.
  • Zihin açıklığı sağlar ve bu sayede geniş bir görüş açısına sahip olmaya yarar.
  • Mavi renkteki Topaz taşı özgüven sağlar ve bununla beraber bilgeliği de ortaya çıkarır.
  • Göz hastalıklarına iyi gelen Topaz taşının koruyucu bir etkisi de mevcuttur.
  • Ruhsal gelişim ve ruhsal hisler için özellikle şeffaf ya da saydam olan Topaz taşını kullanmak gerekir.

Topaz Taşının Faydaları Nelerdir?

  • Topaz taşı ruhsal gelişime katkıda bulunarak ruhsal hastalıklara da fayda sağlamaktadır.
  • Bağışıklık sistemini güçlendirir ve aynı zamanda göz hastalıklarına da iyi gelir.
  • Zihin açıklığı verir ve daha sağlam bir akla sahip olmaya yarar.
  • Zeka ve aynı zamanda tüm yetenekler üzerinde de geliştirici etkisi vardır.
  • Kötülerden ve aynı zamanda kötü niyetli kişilerden de uzak tutar ve kullanan kişiyi bu niyetli kişilerden uzak tutar.
  • Sezgisel güçlerin artmasını sağlar ve her olayla ilgili de cesaret verir.
  • Özellikle mavi olan topaz taşı ruhu ve bedeni rahatlatır ve aynı zamanda iletişimi de kuvvetlendirir.
  • Yüksek benliğe sahip olmak ve meditasyon yapmak isteyen kişiler tarafından da sıkça tercih edilir.
  • Kişiye neşe veren topaz taşı hoşnutluk ve mutluluk duygularının da gelişimine katkıda bulunur.
  • Merhamet ve iletişim yönünü de kişilerde geliştirir.
  • Mavi topaz taşının boğaz hastalıklar için de oldukça faydalı olduğu bilinmektedir.

Mavi ve Şeffaf Topaz Taşlarının Faydaları Nelerdir?

Mavi topaz taşı daha çok göz, kulak, boğaz ve boyun sağlığına destek veren bir Topaz taşıdır. Baş ağrısı ve migren için de oldukça etkili olan mavi Topaz taşı birçok kişi tarafından özellikle aranmakta ve satın alınmaktadır. Konuşma engellerini ortadan kaldırma özelliği de olmasından dolayı özellikle toplum önünde olan ve konuşma yapması gereken kişiler tarafından tercih edilir. Bu sayede kişilere özgüven veren ve toplum önünde rahat olmayı sağlayan bir etkisinin de bulunduğu bilinmektedir. Strese bağlı olan ruhsal ya da bedensel bozuklukların da tedavilerinde yardımcı olur. Aynı zamanda bu hastalıkların gerçek sebeplerinin bulunmasında da oldukça etkili bir yere sahiptir.

Şeffaf topaz taşı astım, soğuk algınlığı, grip ya da alerji rahatsızlıklarının önüne geçen bir taştır. Bu nedenle genellikle hastalıklar için kullanılan bir taş olma özelliği ile ön plana çıkar. Şizofreni, kişilik bozukluğu gibi patolojik durumlar için de oldukça faydalı bir Topuz taşıdır. Yaralanmaların da iyileşmesini hızlandırıcı bir etkisi olduğundan genelde takılarda şeffaf topaz taşı kullanılır.

Topaz Taşı Kullanım Alanları

Doğal taşların birçok kullanım alanı olur ve kişiler istedikleri şekilde bu taşları kullanırlar. Doğal taşların faydalarından maksimum yararı sağlamak için tene değmesi oldukça önemlidir. Bu nedenle de takı sektöründe doğal taşlar sıklıkla kullanılır. Küpe, kolye ya da bileklik olarak Topaz taşından ürünler bulmak oldukça mümkündür. Tene değmesi ile kişilere pozitif enerji ve mutluluk veren Topaz taşı aynı zamanda bağışıklık sistemi için de oldukça faydalıdır.

Aksesuarlarda ya da süs eşyalarında da Topaz taşı ile karşılaşmak mümkündür. Evde ya da iş yerinde de Topaz taşı kullanarak ortamın negatif enerjisinden kurtulmak ve daha güzel bir yerde bulunmak mümkün olur. Birçok kullanım alanına sahip olan Topaz taşı eski dönemlerde şifa taşı olarak bilinmekte ve günümüzde de Neşe taşı olarak kabul edilmektedir. Hafıza üzerinde de oldukça etkili olan Topaz taşı mental olarak kişilerin rahatlamasına ve huzur bulmasına katkıda bulunur.

Topaz Taşı Nasıl Kullanılır?

Değerli doğal taşlardan biri olan Topaz taşı en yaygın kullanım alanı takı sektörü olan bir taştır. Sert bir yapısı olmasına rağmen kırılma olasılığı yüksek olan bir taştır. Bu nedenle takı olarak kullanılması halinde dikkat etmek ve çok fazla çevre ile temasından kaçınmak gerekir. Özellikle Rusya’da çıkan Topaz taşlarının ışıkla temas halinde renginin değiştiği bilindiğinden satın alırken hangi ülkeden geldiğini öğrenmek gerekmektedir. Bazı taşların renklerinde solma ya da değişim olması mümkündür. Kolay bir şekilde kırıldığı için de dikkatli olmak ve kırılmasından kaçınmak önemlidir.

Topaz Taşının Uyumlu Olduğu Burçlar Ve Çakralar Nelerdir?

Topaz taşının olumsuz duyguları önlediği bilinmektedir. Özellikle burçlara ilgi duyan kişiler tarafından da hangi burcun taşı olduğu merak edilmektedir. Aslan burcunun şifalı taşları arasında Topaz taşı bulunmaktadır. Aynı zamanda Yay ve Başak burcunun da doğal taşları arasında Topaz taşı bulunmaktadır. Topaz taşının uyumlu olduğu çakralar ile Göz çakrası ve Boğaz çakrası olarak bilinmektedir.

Topaz Taşı Evde Kullanılır mı?

Topaz taşı aksesuar ve süs eşyası olarak da kullanım alanına sahip bir taştır. Bulunduğu ortamda neşe ve pozitif enerji olmasını sağlamasından dolayı özellikle evlerde ve iş ortamlarında kullanılmaktadır. Ortamda bulunduğu zaman kişilere enerji verir ve aynı zamanda ortamdaki kötü havanın da dağılmasına yardımcı olur. Topaz taşının evde kullanılmasında herhangi bir sorun bulunmaz. Yalnızca aksesuar olarak kullanılması halinde kesinlikle hiçbir kimyasal ile temasa girmemesi önemlidir. Doğal yollar ile bakım yapmak ve temizliğini sağlamak etkilerinin de devam etmesi için önem taşır.

Topaz Taşı Nerede Satılır?

Topaz taşını internetten satın almak mümkündür. Aksesuar ve takı olarak üretimi oldukça fazla olan Topaz taşı çoğu mücevhercilerde bulunmaktadır. Takılarda sıkça kullanılan Topaz taşının orijinal olup olmadığına mutlaka satın alma aşamasında dikkat etmek gerekir. Topaz taşının sahtesini bulmak çok kolaydır ve sahte olan doğal taşların fiyatları da oldukça ucuzdur. Gerçeğinin nasıl tespit edildiğini öğrenerek fiyatına da bakmak ve bu sayede orijinal ürün satın almak gerekir.

Gerçek Topaz Taşı Nasıl Anlaşılır?

Topaz taşının tüm etkilerinden faydalanmak için mutlaka gerçek olmasına dikkat etmek gerekir. Doğal taşların çok fazla sahtesi satıldığı için kolay bir şekilde sahtelerine de rastlamak ve denk gelmek mümkündür. Gerçek Topaz taşının orijinal olduğunu anlamak için birçok ayırt edici özellik mevcuttur. Doğal taşlar konusunda uzmanlaşmış kişiler sayesinde taşın gerçekliğini ayırt etmek mümkündür. Genelde Topaz taşlarının üzeri boyalıysa ısıya tutulduğu zaman taşın üzerindeki boyalar akar. Boyalı taşların içi ve dışı farklı renkte olduğu için taşları kırarak da gerçek olup olmadığını anlamak mümkündür. Hiçbir şekilde Topaz taşının orijinalliğini anlayamayan kişilerin mutlaka doğal taşlar ile ilgilenen ve bu konuda bilgi sahibi olan kişiler ile iletişime geçmeleri gerekir.

Topaz Taşı Bakımı Ve Temizliği

Topaz taşını mutlaka belirli aralıklarla temizlemek gerekmektedir. Yapılan temizlik ile taşın enerjisi yerine gelir ve etkileri de her zaman yüksek kalır. Doğal bir taş olmasından dolayı herhangi bir zarar görmemesi için temizliğinin ve bakımının da doğal bir şekilde yapılması gerekir. Topaz taşını temizlemek için akan suyun altında 4-5 dakika tutmak ve temizlenmesini sağlamak mümkündür. Deniz suyu ya da tuzlu su içinde de 10 dakika bekleterek Topaz taşının temizlenmesi sağlanmaktadır.

Toprakta temizlemek isteyenlerin ise Topaz taşını toprağın altına gömmeleri ve 24 saat boyunca da orada tutmaları gerekir. 24 saat sonunda Topaz taşını topraktan çıkardıktan sonra üzerindeki toprağı temizlemek için suya tutmak gerekmektedir. Bunun dışında Topaz taşını herhangi bir kimyasal ile kesinlikle temas ettirmemek gerekir. Doğal taşların temizliğinin de doğal yapılması oldukça önemlidir. Topaz taşı satın almak için tıklayınız.

 

 

 

Etiketler: Doğal Taş
Ocak 10, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Sizlere en iyi alışveriş deneyimini sunabilmek adına sitemizde çerezler(cookies) kullanmaktayız. Detaylı bilgi için Kvkk sözleşmesini inceleyebilirsiniz.