Unakit / Unakıte (Titreşim Taşı)

Unakit / Unakıte (Titreşim Taşı)

Unakit Taşı Nedir?

Unakit taşının bir diğer adı da epidot olarak bilinmektedir. Titreşim veren bu taş bir doğal taştır. Ayrıca Titreşim taşı olarak da anılmaktadır. Bunun nedeni ise unakit taşının kendine has titreşimler yayması ve bu şekilde etkisini göstermesidir. Yaymış olduğu bu titreşimler sayesinde kullanan kişilerin uyku kalitesi artar. Beraberinde ise kişilerde ruhsal gücün desteklenmesin de büyük rol oynar. İsmini ise çokça çıkarıldığı Unakas Dağları’ndan almaktadır. Bu dağ Amerika’da bulunmaktadır. Bu dağ ise epidot taşı bakımından yoğun bir rezerve yeri olarak bilinir. Bunun yanı sıra Unakit taşı epidot olarak da adlandırılır. Doğal taşlar bilindiği üzere özelliklerine göre farklı farklı isimler alabilmektedir. Bu nedenle Unakit taşını, titreşim taşı olarak da duymak mümkündür.

Özel bir enerji aralığına sahip olan bu taş hissedilebilir bir titreşim vermektedir. Zaten her taşın da kendine has bir enerji aralığı olmaktadır. Yaydığı frekans ile kullanan kişilerin ruhuna ve bedenine etki eder. Bu özelliği sayesinde unakit (titreşim) taşı yüz masaj aleti olarak karşımıza çıkabilmektedir. Ayrıca kolye, bileklik, tesbih ve gerdanlık gibi çeşitli aksesuarlar olarak da kullanılabilmektedir. Cilde temas ettiğinde etkisini daha çabuk ve etkili bir şekilde göstermektedir. Aynı zamanda unakit taşı kutsal bir taş olarak nitelendirilmemektedir.

Ruhun bulunduğu an içerisinde kalmasına destek olur. Düşünce ve duyguların yaşandığı o ana odaklanmasını sağlar. Bu etkinin psikolojik açıdan da rahatlatıcı olduğu bilinir. Böylelikle durum için daha kolay karar vermek mümkün olmaktadır. Bu gibi avantajları ve daha rahat uyuma adına unakit doğal taşından yardım alınabilmektedir.

 

Unakit Taşının Anlamı Nedir?

Unakit taşı epidot ve titreşim taşı olarak da anılır. Yaydığı titreşimler ile psişik güçleri artırarak duru olan görü yeteneğini ortaya çıkarır. Bu taşın birçok faydası, özelliği ve etkisi bulunmaktadır.

Titreşim taşı olarak da adlandırılan unakit, taşı yaydığı titreşimler ile sağlıklı bir uyku çekmeye yardımcı olur. Sağlıklı bir ruhsal gelişim için faydaları vardır. Enerjileri dengeler ve böylelikle hastalıklardan korur.

Bağımlılık hastalıkları ile savaşmaya yardımcı olur.

 

Unakit Taşı Oluşumu

Unakit taşı 3 mineralin birleşimi ile oluşan bir doğal taştır. Bu mineraller ise Pembe Feldspar veya kırmızı ortoklaz, Kuvars taşı ve Yeşil Epidot olmaktadır. Bu minerallerin bir araya gelerek oluşturduğu bir kayaç türüdür. Bununla birlikte Unakit taşı kaya halinde iken granite benzeyen bir yapıda olmaktadır. İlk kez Kuzey Carolina Unakas dağlarında keşfedilmiştir. Günümüz de ise kullanım alanlarında çokça tercih edilmekte ve çok sevilmektedir.

Unakit Taşı Nerelerde Çıkar?

İlk olarak Carolina Unakas dağlarında keşfedilmiştir. ABD’de yoğun bir şekilde bulunan Unakit taşı Avustralya, Avusturya, Brezilya, Fransa, Finlandiya, İtalya, Japonya, Rusya, Meksika, Mozambik, Myanmar ve Çin’de de bulunmaktadır. Özellikle Brezilya, Çin ve Güney Afrika gibi bölgelerde yoğun olarak bulunduğu bilinir.

Unakit Taşının Faydaları ve Etkisi

Unakit taşının özellikle enerjileri dengelediği için zihinsel ve fiziksel anlamda hastalıklardan koruduğu bilinir. Bununla birlikte şiddetli uykusuzluk sorunu yaşayanların kullanmasın da faydaları vardır. Rahat ve çabuk bir şekilde uyumaya yardımcı olur. Enerjiler üzerindeki etkisi ile çakraları açar. Aynı zamanda kullanan kişilerin hoşgörülü ve stresten uzak olmasına yardımcı olur. Bununla birlikte Unakit taşı bir bereket taşı olarak da bilinmektedir. Çocuğu olmayan ve çocuk sahibi olmak isteyen kişiler için faydalıdır. Bunun yanı sıra, gebe olan anne adaylarının sağlıklı bir gebelik geçirmesini destekler.

Doğum sırasında kolye, bileklik gibi vücuda temas edilen bir şekilde kullanılırsa doğumu kolaylaştırmaya da oldukça yardımcı olduğu bilinmektedir. Hamilelik döneminde de anne karnındaki bebeğin sağlık ve sıhhatli bir şekilde gelişmesini destekler. Bunun için gebelik isteyenler ve gebelik geçiren anne adayları Unakit taşından yapılmış kolye ve bileklik gibi takılar kullanılabilir. Unakit taşının vücuda etkileri bunlarla sınırlı değildir. Aynı zamanda kalp rahatsızlıklarına da fayda sağladığı bilinir. Kanser hastalarının da dekorasyon veya takı olarak etraflarında bulundurmalarının yararlı olduğu düşünülür. Bağımlılık oluşturmuş hastalıklar ile savaşmada yardımcı olur.

 

Unakit Taşı Özellikleri

Unakit taşı genellikle Pembe ve Yeşil renklerde olur. Yaygın olarak Çin, Güney Afrika, ABD ve Brezilya’da bulunur. Mineral Grubu ise Silikatlar olmaktadır. Monoklinik kristal sistemde ve mohs değerine göre 6-7 sertlik değerinde olmaktadır. Titreşim değeri ise 9 numaradır. İlişkilendirildiği burç Akrep burcudur. Etki ettiği çakralar üçüncü göz çakrası ve dördüncü kalp çakrasıdır. Ateş ve su elemelerine etki etmektedir. Ayrıca Unakit taşı, fiziksel duyguları dengelemekte büyük rol oynar ve bir topraklama taşı olarak görülür.

Aynı zamanda, vizyon taşı olarak da geçtiği için duyguları maneviyat ile kolaylıkla dengeler. Gerektiği zaman topraklama sağlar. Ruhsal ve Psikolojik gelişmeyi engelleyen etkenleri serbest bırakır ve yenilenmeyi sağlar. Kişide bulunan ciddi rahatsızlıkların iyileşmesinde destek olur. Üreme sistemini tedavi ettiğine inanılır ve sağlıklı bir gebeliği uyararak oluşmasını sağlar. Gerektiği zaman kilo alımını kolaylaştırır. Aynı zamanda, cilt dokusunda iyileştirici etkisi vardır. Bunun yanı sıra saçların daha hızlı uzamasına da yardımcı olur.

Unakit Taşı Nasıl Temizlenir?

Unakit Taşı Kristallerin kullanılmadan evvel ve sonrasında düzenli bir şekilde temizlenmesi önerilmektedir. Böylelikle taşın enerjisi de temizlenerek etkisini daha iyi göstermektedir. Unakit taşını temizlemek adına belli başlı yöntemler bulunur. Bunlardan bazıları şu şekilde sıralanabilir.

Unakit Kristalini toprağa gömülü bir şekilde bir gece boyunca bekletmek ve böylelikle arındırmak yeterli olacaktır.

Unakit Kristalini bir tütsü ile birlikte arındırmak da mümkün olmaktadır. Bunun dışında Unakit taşı yoğun ışığı alan bir yerde bekletilerek de temizlenebilir. Son seçenek olarak Unakit Kristalini selenit taşının ya da bir tuz lambasının yakınında bırakarak arındırmak mümkün olmaktadır. Ancak Unakit taşının temizliği ve bakımı konusunda en çok merak edilen konulardan biri bu kristalin yıkanıp yıkanmadığı konusudur. Unakit diğer adı ile titreşim taşı yapısı gereği oldukça sert bir taş olması nedeniyle yıkanarak temizlenebilir. Ancak her taşın sertlik derecesi farklı olmaktadır. Bu nedenle su ile arındırma konusunda dikkat etmek gerekir. Unakit taşının genel olarak belirlenen sertlik derecesi 6 ile 7 derece olarak bilinmektedir.

 

Unakit Taşı Nerelerde ve Nasıl Kullanılır?

Yüksek titreşime sahip olmasından dolayı unakit taşı salonda, çocuk odasında ya da özellikle yatak odasında bulundurmak fiziksel olarak dinginlik verildiği gibi ruhsal olarak da oldukça olumlu etkiler göstermektedir. Ruhsal ve fiziksel anlamda dengeleyici, rahatlatıcı ve sakinlik verici bir özelliği vardır. Aksesuar, takı ve dekoratif alanlarda kullanımı yaygındır.

Kolye, bileklik, mücevher, tesbih olarak da kullanılan unakit taşı; zihinsel, ruhsal, fiziksel ve duygusal boyutlarda faydaları olmaktadır. Bu taşın, kullanan birçok kişinin özelliklerinden daha çok sadece estetik değeri sebebiyle kullanıldığı da bilinmektedir. Dış görünüşü bakımından güzel ve çarpıcı bir doğal taştır. Fakat unakit taşından yapılmış kolye gibi bir aksesuar takıldığı zaman kullanan kişilerin manevi olarak dünyaya daha çok bağlılık hissettirdiği bilinmektedir. Ayrıca takan kişinin hayatına neşe ve başarı getirme yetisi olduğu da göz ardı edilmemelidir.

Unakit Taşının Gerçek Olup Olmadığı Nasıl Anlaşılır?

Bir doğal taşın gerçek olup olmadığını anlamanın etkili birkaç yöntemi vardır. Bu yöntemler arasında en sık kullanılanları ise sıcaklık ve ısıtma yöntemidir. Unakit taşı da dahil olmak üzere doğal taşların yapısı gereği oda sıcaklığında dahi soğuk olması gerekir. Ancak sahte veya boyanan taşlar daha gerçeğine nazaran daha sıcaktır. Bu şekilde taşın gerçek olup olmadığını anlamak mümkündür. Bununla birlikte diğer bir yöntem olan ısıtmada kullanılabilir.

Bu yöntem ile doğal taşları bir miktar ısıtmak gerekmektedir. Böylelikle üzerindeki rengin gerçek mi yoksa sahte mi olduğunu tespit edilebilir. Bu yöntem ile sonradan boyanan taşlar boyasını yavaş yavaş salacaktır. Titreşim taşı gibi doğal taşların gerçek olup olmadığını anlamanın son yöntemi ise diğerleri gibi oldukça basittir. Taşın üzerine bir saç teli sarılır ve ardından yakılır. Saç yanmıyor ise Unakit taşı gerçek bir taştır. Çünkü gerçek bir doğal taşa saç dolayıp yakıldığı zaman saç yanmaz. Bu test, tüm doğal taşlar için geçerlidir. Sonuçta ise o taşın gerçek olup olmadığını gösterir.

Unakit Taşı ile Meditasyon

Unakit taşı ile birlikte meditasyon yapmak oldukça faydalıdır. Titreşimli özelliği nedeniyle çakraları dengelemeye ve kişiyi daha huzurlu, dingin bir hale getirmeye yardımcı olur. Bunun yanı sıra psişik yönünü güçlendirmeye de fayda sağlar. Bilindiği üzere birçok fiziksel ve psikolojik sağlık sorunu, kişinin bastırılmış öfke, kızgınlık ya da diğer olumsuz duyguları ile ortaya çıkar. Ancak unakit taşından yapılmış bir kolye takmak ve ya avuç içinde tutmak; kişinin sağlığını olumsuz yönde etkileyen bu duyguları serbest bırakmaya destek olur. Unakit taşı ile meditasyon yaparak çeşitli olumlu geri dönüşler alınır.

Unakit taşı, geçmişten vazgeçmeye yardımcı olan güçlü, nazik titreşimler ile tüm alanı doldurur. Böylelikle, eski anılar arasından sıyrılarak kişi kendi benliğinde ki gücü ile ilerleyebilir. Üçüncü Göz Çakrası’na yerleştirildiği zaman ise geleceği yönlendirmek adına geçmişten iç görü kazanmaya büyük fayda sağlar. Manevi olarak düştüğünü hisseden kişiler bu taşın iyileştirici enerjisi ve etkisinden meditasyon ile daha kolay yararlanabilir.

Çaresizlik duyguları ile savaşmak, kötü titreşimlerin ruhsal yörüngenin dışında kalmasını sağlamak için oldukça etkilidir. Böylelikle, Unakit Taşı sahibini olumsuz etkileyen insanları hayatından daha kolay çıkarması için ona yol gösterir. Unakit Taşı kullanıcısına daima hayatın küçük anılardan oluştuğunu hatırlatarak sakinlik verir. Dayanılmaz bulunan şeyleri hayattan çıkarmaya ve onlara bağlı kalmamaya yardımcı olur. Kişi kendine nasıl yardım edeceğini bilmediği anlarda dahi titreşim etkisi ile yardımcı olur.

Doğru ve kesin karar verme sürecinde yardımcı olur. Bununla birlikte kullanıcıların dengeli duygularını teşvik eder. Özellikle gerçekten çıkmaz gibi duran ve ya doğru yanıtı yokmuş gibi görünen hallerde çakraların yardımıyla net bir bakış açısı yaklaşmaya yardımcı olur. Gezegenle de son derece uyumlu bir taş olduğu bilinir. Dünyanın genel dengeleyici enerjisi, hayatın daha zor zamanları olduğunda taş sahibine güvenle rehberlik edebilir.

Unakit Taşı Anlamı ve Tarihi

Unakit taşı ilk kez ABD’deki Unaka Dağları’nda bulunmuştur. Anıldığı adını da bu dağlardan aldığı bilinmektedir. Amerika’nın Kuzey Karolina eyaletinde yer alan Unaka Dağları’nda Unakit taşı yoğun bir şekilde görülür. Günümüzde birçok etkisi ve faydası olması nedeniyle kutsal bir taş olarak da kabul edilir. Özellikle kullanan kişide anda olma duygusunu arttırmaktadır. Bu nedenle meditasyonu tavsiye edilir ve iyileştirdiği bilinir. Bu durum unakit taşının büyüsü olarak kabul edilir. Basit ancak çok derin bir kavram olarak nitelendirilmemektedir. İnsanlarda depresyon enerjisi incinmenin verdiği etkiyle çok uzun süre varlığını gösterir. Bu taş, kullanan kişileri geçmişten kurtarmaya yardım eder ve acı verici anların anı etkilemesini engeller. Ayrıca güçlü ve canlı titreşimleri sahnesinde, ruhsal yaşamın bir parçası olduğunda, Unakit taşı sahibini şimdiki ana bağlı tutar.

Unakit Taşı Görünümü Nasıldır?

Tasarımcılar, genellikle benzersiz renk kombinasyonuna sahip taşın değerini yükselten ve de koleksiyonlara görsel katkı sağlayan göz alıcı takılar oluşturmak için Unakit taşını kullanır. Unakit taşı bilekliği, metal ve ahşap ile çarpıcı renk kontrastı oluşturur. Gümüş ile eşleştirilen unakit doğal taşı kolyesi, genellikle hippi ve bohem tarzı takılarda tercih edilir. Bunlar ise günlük takılar için ideal aksesuarlarıdır.

Üzerindeki desenler dikkat çekici olduğu için, her bir takı birbirinden farklı olmaktadır. Bu şekilde, unakit taşı kolyesi gibi bir takı benzersiz bir görsel oluşturmaktadır. Ayrıca bu taşın, çocuklar üzerinde de bilinen olumlu etkileri olmaktadır. Avuç içinde tutmak ve evin bir köşesinde bulundurmak ondan faydalanmaya yardımcı olur. Dua ederken, bir unakit taşı tesbih tutulması, taşın güçlü enerjilerinden faydalanmayı sağlar.

Unakit Taşı Ne İşe Yarar?

Doğal taşların özellikleri bilindiği üzere taşın türüne göre değişim gösterir. Unakit taşı da kendine özgü özel bir frekansa sahiptir. Titreşimleri ile ruhun dinginleşmesine olanak sağlar. Oluştuğu toprak, taşın özel bir hale gelmesini sağlamıştır. Dikkat çeken rengi ve yaydığı enerjisi ile dinginleştirici özelliği ilgi görmektedir. Epidot olarak da bilinen bu taş düzenli olarak kullanıldığı zaman bedensel ağrıların azaldığı görülür. Kalp rahatsızlıklarında ilaç tedavisi yanında destekleyici olarak tercih edilebilir. Ayrıca kişide tolerans, merhamet gibi yüce duyguların ruhuna işlemesine olanak sağlar.

Unakit Taşı Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Unakit taşı, Akrep burcu ile ilişkilidir. Akrep burcuna sahip olan kişiler için Unakit taşı yüksek oranda etki gösterir. Psişik görüşü açmak adına değerli bir taş olan, titreşim taşı olarak da anılan unakit taşı; Üçüncü Göz Çakrası ve dördüncü kalp çakrası ile iyi çalışır. Hayattan istenen şeylerin olması ve görselleşmesine yardımcı olur. Bazı kristaller yapısı itibariyle daha hassas olur. Bu nedenle darbelere karşı daha narin ve dayanıksız olabilir. Böylelikle daha kolay kırılabilirler. Ancak Unakit taşının sertlik derecesi 6-7 derece olduğu için kırılması nadiren görülür. Ancak bazı zamanlarda kristale öyle çok enerji yüklenir ki bu nedenle enerji yüküne dayanamaz ve çatlar ya da ikiye ayrılır. Unakit taşının yoğun enerjilerinden biri de şifa etkisidir.

Şifalı özellikleri ile unakit taşı kolye, bileklik ve yüzük gibi takılar ile sürekli temas ederek şifa enerjisini yayar. Bunun yanı sıra Unakit taşı kalp çakrası ile ilişkili olduğu için kalp hastalıklarında da iyileştirici etkisi olduğu bilinir. Benzer şekilde kalp çakrasıyla çalışan farklı taşlar ile kullanımı uygundur. Bu taşlara kristal kuvars ve akuamarin taşları gibi örnek verilebilir.

 

Etiketler: Doğal Taş
Ocak 10, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Sizlere en iyi alışveriş deneyimini sunabilmek adına sitemizde çerezler(cookies) kullanmaktayız. Detaylı bilgi için Kvkk sözleşmesini inceleyebilirsiniz.