Varisit/ Variscite (Cesaret Taşı)

Varisit/ Variscite (Cesaret Taşı)

Varisit Taşı Ne Demek?

Varisit taşı halk arasında cesaret taşı olarak bilinir. Kütleler şeklinde kristalleşmiş olan ve çok ender bir biçimde hidratlanmış alüminyum fosfat bileşiğinden oluşur. Rengi turkuaz ile açık yeşil arasında olabilir. Bazı Varisit taşları deniz mavisi renginde de olabilir. Varisit Taşı adını bulunduğu bölgeden almıştır.

Varisit Taşı Ne Anlama Gelir?

Varisit Taşı (cesaret taşı), kişilere cesaret ve öz güven verir. Bu nedenle sıklıkta tercih edilen bir taştır. Ender olarak oluştuğu için son derece kıymetli bir taştır. Genellikle aksesuar olarak kullanımı tercih edilmektedir.

Varisit Taşı Oluşumu

Varisit taşı (cesaret taşı) turkuaz taşına benzeyen, çok güzel renklere sahip olan, cezbedici özelliğinin yanı sıra kişilere öz güven ve cesaret veren önemli bir taştır. Bu taş bazı minerallerin kütleler halinde kristalleşmesiyle meydana gelir. Bu mineraller alüminyum, oksijen, hidrojen ve fosfattır.

Varisit Taşı Nerede Çıkar?

Varisit (cesaret) Taşı; Çek Cumhuriyeti, ABD, Brezilya, Bolivya, Avusturya, Almanya, Polonya, Avustralya, İspanya gibi ülkelerden çıkarılır.

Varisit Taşı Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Doğal taşlar alınırken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta kişinin taşı severek almış olmasıdır. Doğal taşlar tavsiye ile alınmamalıdır. Kişinin hangi taşa ihtiyacı varsa o taşı alması daha çok fayda sağlayacaktır.

Kuvars taşları en başta olmak üzere kullanılmış ya da dokunulmuş taşların temizlenmeden yani üzerindeki enerjilerinden arındırılmadan kullanılması çok sakıncalıdır. Bu nedenle taş alındıktan sonra mutlaka kullanmadan önce temizlenmesi gerekmektedir.

Alınan doğal taşlar şifa için alınıyor ise taşın ilgili olduğu çakralarda kullanılması kişiye en fazla faydayı sağlar. Çakra; insan vücudunun enerji sirkülasyon noktalarıdır ve insan vücudunda toplamda 7 adet çakra bulunur. Bu nedenle taş alınmadan önce mutlaka araştırma yapılması gerekir. Çünkü yanlış çakrada kullanılan taş kişiye fayda yerine zarar verebilir.

Mücevher kategorisindeki değerli taşların alınmasında bir önemli nokta da rengin başlamış olduğu gibi bitmesi, taş içerisinde çizik, çatlak ve nokta bulunmaması önemlidir. Yarı değerli sayılan taşlarda böyle bir durum söz konusu değildir. Bu taşlar asla başladığı gibi bitmez ya da daha önce alınan taş ile aynı olamaz

 

Varisit Taşı Gerçek mi Sahte mi Nasıl Anlaşılır?

Varisit taşının en belirgin özelliği, gerçek olanların damarlı olmasıdır. Bunun dışında fiziksel görüntüsü çatlak gibidir. Sahte olan Varisit taşları ise; parlak, damarsız ve pürüzsüzdür.

Bunun yanı sıra doğal taşların gerçek olup olmadığını kontrol etmenin iki farklı yöntemi bulunmaktadır. Bu yöntemler ısıtma ve sıcaklıktır.

Doğal taşar yapılarından dolayı oda sıcaklığında da soğuk bir yapıya sahiptir. Fakat sahte ya da boyanmış olan taşlar oda sıcaklığında daha sıcak olurlar.

Isıtma işleminde ise doğal taşlar bir miktar ısı altında bırakılır ve taşın üzerindeki renk değişimi gözlemlenir. Bu yöntemdeki amaç, boyalı olan taşların bir müddet sonra üzerini kapladığı boyadan kurtulmasını gözlemlemektir.

Varisit Taşı Özellikleri ve Etkileri Nelerdir?

Cesaret taşı onu kullanan kişiye öz güven kazandırır ve cesaret verir. Duygular ve kalp üzerinde iyi bir etki yapar. Kalbe uyum ve huzur getirecek tatlı bir titreşime sahiptir. Cesaret taşı onu kullanan kişinin kötü durumlar karşısında rahatlamasını sağlar. Kalp gözünü açar. Bu taşın bilinen pek çok özelliği vardır. Bu özellikler şunlardır:

  • Korkuların yenilmesini sağlayarak kişilerin öz güvenini arttırır.
  • Kişilerin yaşamış olduğu problemlere karşı çözüm üretmesini sağlar.
  • Ruhun gücüne güven duymaya yardımcı olur.
  • Kişilerin neşeli duygularını meydana çıkarır.
  • Anksiyete ya da stresi azaltmaya yardımcı olur.
  • Kalp çakrasında da güçlü bir etkiye sahip olduğundan dolayı duygusal problemlerin iyileşmesinde kişilere yardımcı olur.
  • Cesaret taşı özellikle gelecek için umut bulamayan, umutsuzluk dolu hisseden kişiler için son derece faydalıdır.
  • Merhamet, sevgi, iç huzur duygularını arttırmaya yardımcı olur.
  • Yatalak hastalara ya da çok uzun süredir hasta olan bir kimseye bakan kişilerin özellikle ruhsal gücünü arttırır.
  • Kişilerin sahip olduğu hastalıklar sebebiyle bağlantılı olarak geçmişte yaşadıkları durumlar hakkında çok daha fazla şey öğrenmelerine yardımcı olur.
  • Kişilerin auralarını temizlemek açısından son derece etkilidir.
  • Cildin elastikiyetinin artmasına, daralmış olan damarların eski haline dönmesine, kan akış hızını arttırmaya yardımcı olduğu bilinmektedir.
  • Asidi nötralize eder.
  • Ülser, gut ve romatizma hastalıklarına karşı kişilere yardımcı olur.

 

Varisit Taşı Metafiziksel Özellikleri

Cesaret taşı bir topraklama taşı olarak bilinir. Aynı zamanda bereket ve bolluk ile de ilişkisi vardır. Bu taşın beyin ile alakalı işlevlere yardımcı olduğu, zekayı ve mantığı geliştirdiği bilinir. Varisit taşını kullanan kişilerde stresi azaltır, beyni sakinleştirir. Metafizik inançlarına göre; cesaret taşını kullanan kişinin hissetmiş olduğu sevincin arttığına, onu kullanan kişiye uyum ve huzur verdiğine inanılır.

Varisit taşı, resmi açıdan bir burç taşı olmamasına rağmen akrep, boğa, ikizler burçları ile ilişkilidir. Aynı zamanda kalp çakrası ile güçlü bir etkileşime sahiptir. Bu sebeple sevgiyi, şefkati, kalbi açtığı söylenmektedir.

Varisit Taşı Kullanımı ve Kullanım Alanları

Varisit taşı kalp çakrası ile uyumlu olduğundan dolayı onu kullanan kişinin kalbine yakın tutması son derece faydalı olur. Bu sebeple takı olarak kullanılacak ise varisit taşından yapılmış bir kolye iyi bir seçim olacaktır. Çok tatlı bir titreşime sahip olduğundan dolayı bileklik, küpe ya da yüzük olarak takmak da mutluluk verecektir. Güzel bir cesaret taşı kolyesi takmak, onun enerjisine kapılmaya yardımcı olur.

Bir akrep ve ikizler burcu taşı olmasının dışında boğa burçlarının taşı da cesaret taşıdır. Bu sebeple bu burçların özelliklerini taşıyan kişiler varisit taşından yapılmış takılar kullanmalıdır. Cesaret taşı satın almak son derece kolaydır. Cesaret taşını kullanmak için herhangi özel bir yola gerek duyulmaz.

Uyumlu bir enerjiye sahiptir. Bu taş onu kullanan kişinin zihnini sakinleştirir ve kişinin meditasyon haline kolay bir şekilde geçmesine yardımcı olur. Varisit taşı onu kullanan kişide ki en büyük etkisi ilk önce kendisini sevmesini sağlamaktır. Bu taşı ya da bu taştan yapılmış takıları düzenli olarak kullanan kişiler yaşamları boyunca karşılarına çıkan sorunlarla başa çıkma cesaretini kendilerine bulurlar.

Varisit Taşı genellikle takı, süs eşyaları ve tespih gibi alanlarda kullanılır.

Varisit Taşı Ritüeli

Doğal taş ritüeli kimi insanlar tarafından ürkütücü görülebilmektedir. Fakat bu hangi biçimde olursa olsun kişinin maneviyat ile bağlantı kurmasının en etkili yoludur. Aynı zamanda ritüellerin zaman alıcı ve yoğun olmasına gerek yoktur. Tek bir doğal taş ile günde sadece birkaç dakika içerisinde ritüel yapılması kişinin hayatını iyileştirmeye yardımcı olabilir. Kişinin hedeflerine yönelmesinde iyi bir rol oynayabilir. Bu taşlardan bir tanesi cesaret taşıdır.

Cesaret taşı kişilerin kalpleri ile bağlantı kurduğu için üçüncü göz olarak adlandırılır. Bu nedenle kişilerin yapmış olduğu cesaret taşı ritüelleri onların bulanık zihinlerini netleştirmeye, uykularını düzenlemeye, kalple alakalı hastalıklarından şifa bulmaya ve daha birçok güzelliğe kavuşmasına yardımcı olur. Tabi ki ritüel sırasında öncelikli olarak niyet edilmesi gerekir. Edilen niyet ile taşın bağlantı gücünü siz de hissedeceksiniz.

Varisit Taşı Tarihi

1837 senesinde keşfedilen cesaret taşı, Almanya’nın Vogtland bölgesinin eski adı olan Variscia’dan aldığı bilinmektedir. Varisit taşı, oldukça nadir bulunan bir yapıya sahiptir ve turkuaz ve yeşil tonları nedeni ile ilk zamanlarda turkuaz taşı ile karıştırılmıştır.

Varisit Taşı Hangi Çakraya Uyumlu?

4 – Kalp Çakrası

7 – Taç Çakrası

5 – Boğaz Çakrası

Varisit Taşının Uyumlu Burçları

Cesaret taşının uyumlu olduğu burçlar Yay ve Kova’dır. Cesaret taşı özellikle boğa burcuyla yüksek bir etkileşime geçer.

Varisit Taşı Neden Çatlar?

Bazı kristal yapılar diğer taş yapılarına göre son derece hassastır. Bu nedenle karşılaştığı fiziksel darbelere karşı dayanıksız olabilir ve kolay bir şekilde kırılma gözlemlenebilir. Kimi zamanlarda kristal taşlar çok fazla enerji ile yüklenir ve taşımakta olduğu bu enerji yüküne karşı dayanıksız bir hale gelir. Bu nedenle doğal olarak kendiliğinden çatlak bir görünüm kazanır.

Varisit Taşı Faydaları

Varisit taşı duygusal, ruhsal, zihinsel ve fiziksel bedenlerde kişilere oldukça fazla fayda sağlayabilir.

Varisit Taşı Şifa ve Sağlık İçin Faydaları

  • Hücreleri ve dokuları üçgende bilecek kadar fiziksel iyileştirici bir özelliğe sahiptir.
  • İskelet ve sinir sistemi ile ilgili rahatsızlıkların tedavilerinde yardımcı olarak kullanılır.
  • Kalp çakrasına iyi geldiğinden dolayı kan akışı ve damarların neden olduğu rahatsızlıklara iyi geldiği bilinmektedir. Bu nedenle destekleyici olarak kullanılır.
  • Ülser, gut, karın şişkinliği, gastrit, romatizma gibi rahatsızlıkların tedavisinde yardımcı olarak kullanılır.
  • Asidi nötralize eder.
  • Kaslar ve böbrekler ile ilgili rahatsızlıklara iyi geldiği düşünülür.

Varisit Taşının Bereket ve Bolluk İçin Faydaları

  • Kişilerin başarılı olmak istediği durumlar için ihtiyaç duyduğu şeyleri kendisine çekmeyi sağlar.
  • Bolluk, şans ve başarı enerjilerini getirir.
  • Kişilerin içine kapandığı noktada onları oradan kurtarmaya yardımcı olabilecek kişiler ile ilişkilerini güçlendirir.
  • Başarılı olmak için kişilere güçlendirir ve kişilerin motive olmasını sağlar.
  • Varisit taşının enerjisi, kişilerin özellikle finansal sorunları hususunda onlara yardımcı olduğu bilinir.

Varisit Taşının İlişkiler ve Aşk İçin Faydaları

  • Cesaret taşı, kişilerin acılardan ve umutsuz durumlardan kurtulmalarına yardımcı olduğundan dolayı oldukça iyi bir aşk ve ilişki taşıdır.
  • Eğer konu kişinin acısını onurlandırmak ise bu taş iyi bir destekleyici olacaktır.
  • Kişilerin çekmiş olduğu ızdırapları dışarı atmasına yardımcı olur. En sonunda kişinin eski halini ikinci defa hissetmesini sağlar.
  • Her insanın hayatında aşk olmayabilir. Cesaret taşı kişinin kendi kendine nasıl mutlu olacağını öğrenmesini sağlar.
  • Kişinin gülümsemesi için birçok sebep keşfetmesine ve heyecanlanmak için bazı nedenler olduğunu keşfetmesine yardımcı olur.
  • Cesaret taşını kullanan kişi herhangi bir ilişki içinde ise affetme, anlayış, ilişkide mutluluk, neşe, cesaret, umut gibi enerjilerin artmasını sağlayacaktır.
  • Huzura ve uyuma ihtiyaç olunan her anda cesaret taşır onu kullanan kişiye yardımcı olur.
  • Cesaret taşını kullanan kişi ile sevdiği kişi arasında huzuru ve dengeyi kolay bir şekilde sağlar. Güvenle ve kolayca korunmalarını sağlamaya yardımcı olur.
  • Cesaret taşını kolye şeklinde takan kişiler eşiyle birbirlerine daha güçlü bir inanç ve güven duyarlar.

Varisit Taşı, sadece güzel görünen bir taş değildir. Aynı zamanda oldukça güçlü bir taştır. Hem şifa hem fiziksel hem bolluk ve bereket hem duygusal hem de ilişkiler ve aşk için son derece faydalıdır. Her türlü duygusal sıkıntıyı ve yükü serbest bırakmaya son derece yardımcı olur. Cesaret taşı aşırı güçlü bir uyum ve refah titreşimine sahiptir. Bu sayede cesaret taşını kullanan kişiyi yatıştırır ve sakinleştirir.

Varisit Taşı Evde Nereye Konur?

Varisit taşı (cesaret taşı), pek çok enerji akışını sağlayan doğal bir taştır. Kullanıcısına son derece fayda sağlayan bu taş, şifa özelliği ile ön plana çıkmaktadır. Evin istenilen her noktasına bu taş bırakılarak evin enerjisi yükseltilebilir.

Cesaret taşının en önemli özelliği, kullanıcısına huzuru getirmesidir. Bu nedenle eve yerleştirilen bu taş hane içerisinde huzurun artmasına vesile olacaktır. Taşın büyüklüğüne ve sertliğine göre çocukların ulaşamayacağı noktalara yerleştirmeye fayda vardır.

Finansal açıdan kullanıcısını rahatlattığı bilinen cesaret taşı, hane içerisinde de rahat bir nefes almaya vesile olabilir. Unutulmaması gereken en önemli husus, alınan doğal taşın öncelikle temizlenmesi, ardından kullanılması gerekmektedir. Temizlemeden kullanılan doğal taşlar, başka kişilerin enerjisi altında kalmış olabilir. Bu durum yeni sahibine yarardan çok zarar verebilir.

Varisit Taşı Nerede Satılır?

Günümüzde Varisit taşı (cesaret taşı) satın almak çok zor değildir. Pek çok doğal taş satan mağaza ve dükkanlarda kolaylıkla bulunabilmektedir. En yaygın kullanım alanı takı ve tesbih olduğundan dolayı yaygın bir kullanım gösterir. Cesaret taşı alırken en önemli nokta, sahte mi yoksa gerçek mi olduğudur. Bu nedenle araştırmadan alınmaması tavsiye edilir.

Varisit Taşı Renkleri

Varisit taşları çoğunlukla turkuaz, yeşil, kiremit ve mavi renklere sahiptir. En çok gözlemlenen rengi ise turkuaz ve yeşil renkleridir. Damarlı ve opak bir yapıya sahiptir. Varisit taşı (cesaret) yüzeye yakın olan yerlerde, alüminyum elementi bakımından zengin olan yerlerde bulunmaktadır.

Varisit Taşı Fiyatı Ne Kadar?

Varisit taşı (cesaret taşı) günümüzde yaygın bir kullanım alanına sahiptir. Bu nedenle cesaret taşı için belirlenen fiyatlar çok yüksek değildir. Uygun fiyat avantajına sahip olduğundan dolayı, bu taşın enerjisinden faydalanmak isteyen herkes kolaylıkla ulaşabilmektedir. Varisit taşında fiyat çeşitliliğine sebep olabilecek etmenler arasında ilk olarak rengi, büyüklüğü, tasarımcısı, ne kadar kullanılmış olduğu gibi durumlar bulunur.

Varisit Taşı Bakımı ve Temizliği

Varisit taşının bakımı ve temizliği ve pek çok şekilde yapılabilmektedir. Bu yöntemler şunlardır:

  • Mum ışığı yardımı ile cesaret taşı temizliği yapılabilir. Cesaret taşının sertlik derecesi düşük ise yakılmış olan mumun yanlarına konularak temizlenmesi yapılır.
  • Cesaret taşlarının tütsü yardımıyla temizlenmesi gerçekleştirilebilir. Yakılan tütsünün yanına koyulan cesaret taşlarının bakımı yapılır.
  • Cesaret taşlarının temizliği akan su yardımıyla da gerçekleştirilir. Sert olan cesaret taşları akan suyun hemen altında 5 dakika yıkanır ve bu sayede temizlenir.
  • Cesaret taşları temizliğinde topraktan da faydalanabilir. Cesaret taşı 24 saat süresince bir saksı içinde ya da açık alanda toprağın içerisine gömülerek temizlenir. Daha sonra topraktan çıkartılan cesaret taşının, üzerindeki tozlardan arındırılması için suda yıkanır. Bu sayede temizlik gerçekleştirilir.
  • Tuz lambası yardımıyla da cesaret taşları temizlenir. Tüm doğal taşların sahip oldukları enerjileri tuz lambasının çevresine yerleştirilmesi ile beraber temizlenmiş olur.
  • Cesaret taşları tuzlu su altında bekletilerek ya da deniz suyunda da temizlenir. Bu suların içerisinde 10 dakika tutulması temizlenmesi için yeterlidir.

Varisit Taşı Hakkında İlginç Bilgiler

Kalbi ve aurayı temizlediğine inanılan cesaret taşı, kendisine benzer etkileri sağlayan pembe turmalin, pembe kuvars, yeşil kalsit doğal taşları ile beraber kullanılması önerilmektedir.

Etiketler: Doğal Taş
Ocak 10, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Sizlere en iyi alışveriş deneyimini sunabilmek adına sitemizde çerezler(cookies) kullanmaktayız. Detaylı bilgi için Kvkk sözleşmesini inceleyebilirsiniz.