Yıldız Taşı / Goldstone (Azim Taşı)

Yıldız Taşı / Goldstone (Azim Taşı)

Yıldız Taşı Ne Demek?

Doğal taşların bazı özellikleri ve farklılıkları vardır. Özellikle de yıldız taşı halk arasında azim taşı olarak adlandırılır. İnsanların tüm hayallerini gerçekleştiren bu taş özgüven kazanılmasını da sağlar. Taşın yapısında olan pırıltılar karamsarlığa düşüldüğü takdirde umut olarak kendini gösterir. Yıldız taşı sayesinde kararsızlık ve umutsuzluk gibi durumlar da ortadan kalkacaktır. Yıldız taşı insanlara genel olarak neşe ve umut verecektir.

Renkli ve simli yapısı ile bilinen yıldız taşı günümüzde en çok kullanılan doğal taşlar arasında yer almaktadır. Pürüzsüz ve renkli camlara sahip olan yıldız taşı metalik ve parlaktır. İçerisinde simler bulunan yıldız taşı gökyüzünü anımsatması ile ön plana çıkar. Bu durum ise yıldız taşının pozitifliğini de ortaya koymaktadır. Popüler olan yıldız taşı pek çok aksesuarlarda da kullanılır. Yıldız taşının orijinal rengi kırmızı ve kahverengiye yakındır. Dikkat çekici bir görünüme sahip olan yıldız taşı günümüzde tesbih ve mücevher yapımında da yoğun olarak kullanılır.

Yıldız Taşı Ne Anlama Gelir?

Yıldız taşı titanyum, demir ve bakır barındırmaktadır. Silisyum da olan birbirinden farklı minerallere sahip yıldız taşı tüm bu mineralleri barındırması ile bilinir. Kolye, yüzük gibi takılarda kullanılan yıldız taşı aynı zamanda ev için aksesuar yapımında da kullanılmaktadır. Görsel hali ile ön plana çıkan yıldız taşı güçlü yönleri ile bilinmektedir. İçerisinde silisyum barındıran yıldız taşı dikkat çekici bir görünüme sahiptir. Doğal taşlar arasında bulunan yıldız taşı koruyucu bir özelliğe sahiptir. Olumsuz düşüncelere sahip olan kişiler yıldız taşını kullanarak her türlü olumsuz düşünceden kurtulabilirler. Toksik duygular ile başa çıkmak için yıldız taşı kullanılmaktadır.

Umut verici bir taş olan yıldız taşı kişinin içinde barındırdığı potansiyelini ortaya çıkarmaya yarar. Dikkat dağınıklığı ve motivasyon eksikliğinin önüne geçen yıldız taşı kişilerin beden ve ruh uyumunu ortaya çıkarmaktadır. Çakraları da dengeleyen yıldız taşı kişisel motivasyonu arttırır. Hayallerini gerçekleştirmek isteyen kişiler için yıldız taşı önemli bir doğal taştır. Gündelik olumsuzluklardan uzaklaşmak isteyen kişiler yıldız taşını rahatlıkla kullanabilirler. Çakraları açan yıldız taşı enerji merkezini de güçlendirir. Yıldız taşı yaratıcı enerjiyi de arttırmaya yarar.

Yıldız Taşı Oluşumu

Son yılların en popüler taşlarından birisi olan yıldız taşı bakır, silisyum, titanyum ve demir gibi mineralleri barındırır. Tüm bu minerallerin bir araya gelmesi ile oluşan yıldız taşı insan sağlığı için de önemli fayda sağlamaktadır. Doğal taşlar arasında birbirinden farklı çeşitler bulunur. Her bir doğal taş ile farklı özelliklere sahiptir. Yıldız taşı da genellikle bileşikler ve farklı minerallerden oluşur. Kimyasal ve fiziksel reaksiyonlar sonucu ortaya çıkan yıldız taşı kristalize bir yapıya benzer. Yıldız taşının oluşumunda da silisyum oksit bulunmaktadır. Simli görüntüsü ile bilinen yıldız taşı mücevher yapımında çok kullanılır.

 

Yıldız Taşı Nerede Çıkar?

Doğal taşlar arasında yer alan yıldız taşı genellikle Amerika Birleşik Devletleri, Rusya ve Hindistan’dan çıkarılmaktadır. Bu ülkelerden belli noktalardan yıldız taşı çıkarılmaktadır. Güzel bir görünüme sahip olan yıldız taşı İtalya, Çin gibi ülkelerde de yoğun olarak bulunmaktadır. Doğal taşlar çok özel oldukları için çıkarıldıkları yerler de önemlidir. Yıldız taşı genellikle Hindistan, Amerika birleşik Devletleri’nin çeşitli bölgelerinden çıkarılmaktadır.

Yıldız Taşı Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Doğal taşlardan birisi olan yıldız taşı satın alınırken de belli başlı detaylara dikkat edilmelidir. Yıldız taşı, bilinen ve güvenilir bir yerden alınmalıdır. Bunun yanı sıra yıldız taşını alırken severek almak gerekir. İçsel bir sevgi duyularak yıldız taşı seçilmelidir. Daha önce kullanılan taşlar da alınmalıdır. Üzerine dokunulan ve kullanılan taşlar gereken etkiyi sağlamayabilir. Bu nedenle iyi ve bilinen bir yerden yıldız taşı satın alınmalıdır.

Yıldız Taşı Gerçek mi Sahte mi Nasıl Anlaşılır?

Doğal taşlar alınırken pek çok detaya dikkat edilmelidir. Özellikle yıldız taşının gerçek mi yoksa sahte mi olduğu belli başlı yöntemler ile anlaşılır. Yıldız taşının gerçek olması için simli bir görüntüye sahip olması gerekir. Yıldız taşının görüntüsü galaksileri ve gökyüzündeki yıldızları andırır.

Yıldız taşının gerçek olduğunu bilmek için yapısını iyi bir şekilde incelemek gerekmektedir. Yıldız taşı genellikle simli ve benzersiz bir görüntüye sahip olması ile bilinir.

 

Yıldız Taşı Özellikleri ve Etkileri Nelerdir?

  • Yıldız taşı pek çok kişi tarafından çok sevilmektedir. Görüntüsü ile de öne çıkar.
  • Yıldız taşı insanlara ruhsal açıdan bir rahatlama vermektedir.
  • İnsanlara neşe katan yıldız taşı özgüveni de yükseltmesi ile bilinir.
  • Yıldız taşı güneşte bekletildiği zaman insanların ruhunu arındırır ve umutsuzluklarını da giderir.
  • İnsanlarda gevşeme ve önemli bir rahatlama hissi sağlanır.
  • Maneviyatı güçlendiren yıldız taşı huzur ve özgüvene neden olur.
  • İlham vermesi ile bilinen yıldız taşı özellikle yaratıcılığı geliştirme noktasında çok kullanılır.
  • Empati kurmayı kolaylaştıran yıldız taşı insanları da kolay bir şekilde anlamayı sağlar.
  • Odaklanma konusunda etkili olan yıldız taşı öğrenmenin de kolay olmasını sağlar.
  • Yıldız taşını takan kişiyi yıldız taşı olumlu yönde etkiler.

Yıldız Taşı Kullanımı ve Kullanım Alanları

  • Yıldız taşı genellikle takı yapımında kullanılır.
  • Erkekler için yıldız taşından tesbihler de yapılmaktadır.
  • Kadınlar adına yıldız taşından küpe ve bileklik çeşitleri de yapılır.
  • Dikkat çeken görüntüsü ile bilinen yıldız taşı, yüzük yapımında da sıkça kullanılır.
  • Ev içerisine bolluk, bereket ve huzur gelmesi için de aksesuarlarda yıldız taşı kullanılmaktadır.
  • Yıldız taşı çeşitli biblo ve aksesuar yapımlarında kullanılmaktadır.

Yıldız Taşı Ritüeli

Yıldız taşının etkilerinin görülmesi için yüzük, kolye ve ya bileklik olarak takılmalıdır. Bunun yanı sıra yıldız taşı ritüeli için yıldız taşı avuç içerisine alınarak iyi dileklere niyet edilmelidir.

Yıldız Taşı Hangi Çakraya Uyumlu?

Yıldız taşı aynı zamanda goldstone olarak da bilinir. Genellikle yoga ve meditasyon yapılırken yıldız taşı kullanılmaktadır. Doğal taşlar arasında yer alan yıldız taşı kök çakrayı açması ile bilinir. Kalp çakrasına da uyumlu olan yıldız taşı taç çakrası ile de ilgilidir. Yıldız taşının çakra açmaya çok faydaları bulunmaktadır. Doğal taşlar arasında bulunan yıldız taşı vücuttaki çakraları uyararak insanlara önemli bir motivasyon kazandırır. Meditasyon ve ritüellerde kullanılan yıldız taşı çakralara da uyum sağlaması ile bilinir.

Yıldız Taşının Uyumlu Burçları

Doğal taşların daima uyumlu olduğu bazı burçlar bulunmaktadır. Genellikle insanlar burcuna göre doğal taş seçiminde bulunurlar. Doğal taşlar ise bu burçlardaki kişilere de önemli etkiler göstermektedir. Burçların ise birbirinden önemli yararları bulunur. Doğal taşlar arasında bulunan yıldız taşı genellikle yay burcu ile uyumludur. Yay burcu olan kişiler yıldız taşını rahatlıkla kullanabilirler. Bunun yanı sıra yay burcu olan kişiler yıldız taşını kullandıklarında çok olumlu bir enerji alırlar.

Yıldız Taşı Faydaları ve Zararları

  • Hafızayı çok güçlendirmesi ile bilinmektedir.
  • Olumlu bir enerji yayar.
  • Kadınlarda ve erkeklerde cinsel gücü arttırmaya yarar.
  • Belli dönemlerde ortaya çıkan şişkinliğe iyi gelmektedir.
  • Romatizma gibi hastalıkların önlenmesini sağlar.
  • Enfeksiyon nedeni ile ortaya çıkan hastalıklar kolay bir şekilde tedavi edilir.
  • Uyku problemi yaşayan kişilerde uyku düzeninin oturması için yıldız taşı kullanılır.
  • Yıldız taşı aşk ve sevgiyi de çağırır. Bu nedenle kısmeti açan bir özelliği de bulunur.
  • Stres, yorgunluk ve umutsuzluk gibi olumsuz durumlar yıldız taşı sayesinde giderilecektir. Bu yönü ile yıldız taşının faydaları da saymakla bitmez.
  • Duygusal sorunlar nedeni ile ortaya çıkan karanlık fobisi, sinirlilik gibi durumlara iyi gelir.
  • Günlük yaşamdaki stresi gidermeye yardımcı olur.
  • Metabolizmayı düzenleyerek kilo vermeye de yardımcı olur.
  • Olumlu enerji yayması ile bilinir.
  • Kırışıklıklar ve erken yaşlanmayı önlemesi ile bilinir.
  • Yıldız taşı genel olarak olumlu ve pozitif duygular vermektedir. Bu nedenle en sert mizaca sahip kişiler için yıldız taşı duyguları yumuşatarak hafifletmesi ile bilinir.
  • Yıldız taşı kullanıldığında kişiler çok daha erken uyanarak zinde kalırlar.
  • Enerji veren yıldız taşı her zaman olumlu etkiler göstermektedir.
  • Duyguları ve zihni kontrol eden yıldız taşı doğal ilaç gibi bilinmektedir.

Yıldız Taşı Evde Nereye Konur?

Doğal taşların bulundukları yerler ve konumları da çok önem taşımaktadır. Bunun yanı sıra yıldız taşı diğer doğal taşlar gibi en uygun olan yere konulmalıdır. Yıldız taşı ev içerisinde yüksek bir yere konulmalıdır. Yüksek yerlere konulan yıldız taşı eve bereket de huzur getirir. Özellikle evde bulunan negatif enerjiyi önlemek için de yıldız taşı kullanılmaktadır. Yıldız taşı kullanılırken de çok dikkatli olmak gerekmektedir. Yıldız taşı bulunulan odaya konulduğunda negatif olan tüm olumsuz duyguları da geçirir.

Yıldız Taşı Nerede Satılır?

Yıldız taşı pek çok yerde bulunabilir. Doğal taş satın alırken bilinen ve güvenilir yerlerden alınmalıdır. Doğal taşlara daha önce bir başkası dokunmamalıdır. Yıldız taşı genellikle doğal taş satılan dükkanlarda satılır. Bunun yanı sıra bijuteri ve benzeri satış mağazalarında da yıldız taşı bulunmaktadır. Yıldız satı satın alınırken fiyatların yanı sıra taşların özelliklerine de dikkat edilmelidir. Simli görüntüsü ile ön plana çıkan yıldız taşlarının pembe, yeşil ve kahverengi renkleri de bulunur. Yıldız taşları görüntüleri ile gökyüzünü anımsatırlar. Bunun yanı sıra yıldız kullanıldığı ürünlere de dikkat edilmelidir.

Yıldız Taşı Fiyatı Ne Kadar?

Doğal taşlar oldukça değerli olduğu için fiyatları da pahalıdır. Doğal taşların fiyatları genellikle değişiklik gösterir. Yıldız taşının kullanıldığı yere göre fiyatı da farklılık gösterir. Küpe, kolye ve bileklik gibi ürünlerde yıldız taşı daha küçük bir şekilde kullanılır. Bu nedenle fiyatları çok daha uygundur. Yıldız taşının fiyatları ürünlerin miktarı ve çeşitliliğine göre de farklı olabilir. Yıldız taşı günümüzde en fazla tercih edilen doğal taşlardan bir tanesidir. Doğal taş fiyatları genellikle değişiklik göstermektedir. Yıldız taşının kullanıldığı ürünler ve yıldız taşı boyutları da fiyatı etkileyen en önemli unsurlar arasında gösterilmektedir. Yıldız taşı fiyatları değişiklik gösterir.

Yıldız taşından yapılan mücevherlerin fiyatları da pahalı olmaktadır. Özellikle takı, kolye ve yüzük gibi ürünlerde yıldız taşı kullanılmaktadır. Yıldız taşı erkekler için tesbih yapımında da kullanılmaktadır. Tesbihlerde bulunan yıldız taşları da fiyatı etkileyen unsurlar arasında yer almaktadır.

Yıldız Taşı Bakımı ve Temizliği

Doğal taşların birbirinden önemli özellikleri bulunur. Özellikle de bu doğal taşların temizlik ve bakımına da dikkat edilmelidir. Yıldız taşı genellikle alındığında temizlenmelidir. Çünkü başka kişiler tarafından dokunulan yıldız taşı etkisini çok fazla göstermez. Bu nedenle satın alınan yıldız taşı uygun bir şekilde temizlenmelidir. Yapılan temizlik işlemleri ile birlikte yıldız taşının enerjisi de değişir ve düzenlenir. Diğer tüm doğal taşlar gibi yıldız taşının da temizliği doğal yollar ile yapılır. Yıldız taşının temizliğinde dört elementin bulunduğu bilinmektedir. Yıldız taşı öncelikle akan suda temizlenir. Bu en fazla kullanılan yöntemlerden bir tanesidir. Yıldız taşı akan musluk suyunun altında yaklaşık 5 ya da 6 dakika kadar yıkanarak temizlenir.

Yıldız taşını farklı temizleme yöntemleri bulunur. Özellikle en çok tercih edilen yöntem toprağa gömme işlemidir. Yıldız taşı toprağa gömülerek neredeyse 24 saat kadar bekletilir. Yıldız taşı saksıda bulunan toprağa gömülerek bir gün boyunca bekletilmelidir. Bu sayede yıldız taşının enerjisi de temizlenmiş olur. Ayrıca deniz suyu ya da tuzlu bir su içinde yıldız taşı bir gün boyunca bekletilmelidir. Yıldız taşı da neredeyse 10 dakika bu suyun içerisinde kalır. Yıldız taşı genellikle tütsü ile de temizlenebilir. Açık alanda bulunan yıldız taşı yanan tütsünün yanına bırakılarak temizlenmesi sağlanır.

Yıldız taşının bakım ve temizliği için mum ışığı da kullanılmaktadır. Yıldız taşı gibi sertlik derecesi düşen yıldız taşları yanan mum ışığının yanına konulmalıdır. Yanan mumun yanına konulan yıldız taşı böylece temizlenmiş olur. Günümüzde yıldız taşının en belirgin özelliklerinden birisi de tuz lambası ile temizleme yöntemidir. Yıldız taşı tuz lambasının yanına yerleştirildiği takdirde rahat bir şekilde temizlenebilir. Bu temizleme işlemi de oldukça avantaj sağlar. Yıldız taşının enerjisi de derinlemesine temizlenmiş olur.

Yıldız Taşı Hakkında İlginç Bilgiler

İnsanlara güçlü bir enerji veren yıldız taşı daima olumlu enerji yayar. Temizlik ve bakımı yapılan yıldız taşının sayısız faydası bulunmaktadır. Simli yapısı ile eşsiz bir görüntüye sahip olan yıldız taşı çeşitli aksesuar yapımında da kullanılmaktadır. Ders çalışan kişiler için yıldız taşı konsantrasyonu arttırması ile bilinir. Kafadaki karmaşık duygulardan uzaklaşmayı sağlayan yıldız taşı insanları toksik duygulardan da arındırmaktadır. Hedefe odaklanmayı sağlayan yıldız taşı sayesinde olumsuz duygulardan uzaklaşılır. Çakraları da dengeleyen yıldız taşı ruh ile beden arasındaki dengeyi sağlamaya yardımcı olur.

Kafası karışık olan kişiler için yıldız taşı kullanmak duygu ve düşünceleri toparlamaya yardımcı olacaktır. İnsanların kendine güvenmesi için yıldız taşına ihtiyaç duyulmaktadır. Karamsarlığa düşen ve pes eden kişiler yıldız taşı sayesinde neşeyle ve umutla dolarlar. Yıldız taşı insanların kendilerine olan inancını pekiştirir. Dikkat çekici görünümleri ile bilinen yıldız taşı hedefe odaklanılmasını sağlar.

Öz güveni arttırmak için yıldız taşı kullanılmaktadır. Azim ve kararlılık sağlayan yıldız taşı kişinin kendine olan inancını da arttırır. Yıldız taşını üzerinde taşıyan kişinin bahtı ve şansı da hızlı bir şekilde açılacaktır. Kullanan kişiye şans getiren yıldız taşı huzur ve mutluluk vermesi ile bilinir. Doğal taşlar arasında yıldız taşı da önemli bir yere sahiptir. Günümüzde gençler başta olmak üzere pek çok kişi yıldız taşını çok rahat bir şekilde kullanır.

 

Etiketler: Doğal Taş
Ocak 10, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Sizlere en iyi alışveriş deneyimini sunabilmek adına sitemizde çerezler(cookies) kullanmaktayız. Detaylı bilgi için Kvkk sözleşmesini inceleyebilirsiniz.