Zirkon / Zırcon (Topraklama Taşı)

Zirkon / Zırcon (Topraklama Taşı)

Zirkon Taşı Nedir?

Takı tercihlerini doğallıktan yana kullanan kişilerin ilk tercihlerinden bir tanesi de zirkon taşıdır. İçerisinde bulunan tasarımlara hem doğallık hem de şıklık katan zirkon taşı, dünya üzerinde pek çok bölgeden çıkartılan bir taştır. Zirkon taşının hastalıkları iyileştirme, hafızayı ve zihni güçlendirme gibi faydaları bulunmaktadır. Aynı zamanda bu taşı kullanan kişilere başarı ve şans getirdiğine inanılmaktadır.

 

Zirkon Taşı Ne Anlama Gelir?

Zirkon, Farsçada altın renkli anlamını taşıyan zargun kelimesinden türetilmiştir. Renksiz olan zirkon taşı, elmasa en fazla benzeyen çeşidi olduğu için son derece popülerdir. Zirkon taşı, Orta Çağ döneminde bilgelik, onur gibi özellikler kazandırmasının yanı sıra kullanan kişilerin uykuya dalmasını da kolaylaştırdığı düşünülmekteydi. Bazı kişiler de kendilerine olan güvenlerinin artması ve başka insanları sevebilmek için kullanmıştır. Kişileri motive edici, rehberlik ve ilham verici olan zirkon taşının, altın ve sarı rengine sahip çeşidi ise kullanan kişiye refah getirebilmektedir.

Antik Çağ zamanlarında zirkon taşı, şifa amacı ile kullanılmıştır. Kimi medeniyetlerde zekayı güçlendirdiği, kişileri günaha karşı daha dirençli hale getirdiği, delileri iyileştirdiği düşünülmüştür. Aynı zamanda bedensel zarar, hastalık ve hırsızlıktan korunmak için de zirkon taşı

 

Zirkon Taşı Nerede Çıkar?

Zirkon taşı, yerkabuğunun çoğu yerinde çıkarılabilen doğal bir madendir. Zirkon taşı rezervlerinin yaklaşık %45’i Avustralya bölgesinde bulunmaktadır. Bunun dışında Hindistan, Sri Lanka, Kamboçya, Tanzanya, Afganistan, Pakistan ve Şili’de de bol miktarda bulunmaktadır. Zirkon taşı rezervleri dünyanın her bölgesinde her geçen gün daha fazla artış göstermektedir. Zirkon taşının sertlik derecesi ise 7.5 ile 8 arasındadır. En yaygın kullanım alanı ize mücevher yapımıdır.

Zirkon Taşı Neye İyi Gelir?

Zirkon taşının bilinen pek çok faydası bulunmaktadır. Üst solunum yollarına, sindirim sistemine, vücudun zinde kalmasına, ülser tedavisine, sakinleşmeye, rahat uykuya, pozitif enerjiye, huzur ve rahatlık vermeye yardımcı olduğu bilinmektedir. Aynı zamanda zirkon taşı, iştah problemi olan kişilerin iştahını açarak kilo almalarına yardımcı olduğu da bilinmektedir. Sayılan bu problemlerin çözümlenebilmesi ve maksimumum yararın sağlanabilmesi için zirkon taşının tene temas etmesi gerekmektedir.

 

Zirkon Taşı Ne İşe Yarar?

Zirkon taşı, endüstriyel ve takı tasarımlarında en çok tercih edilen doğal madenlerden birisidir. Zirkon taşı kullanan kişiye hem şifa verir hem de doğal bir şıklık katar.

 

Zirkon Taşı Özellikleri

  • Zirkon taşının en bilinen özelliği, en eski madenlerden birisi olmasıdır.
  • Zirkon doğal taşı son derece güçlü olan şifa enerjisini barındırır ve bu sayede kullanan kişilerin iyileşmesine olanak sağlar.
  • Ağrıyı yatıştırma, adet ağrılarını hafifletme, ateş düşürme, mide kramplarını giderme gibi bilinen pek çok faydasının olduğu düşünülmektedir.
  • Odaklanma problemi yaşayan kişilerin kısa sürede odaklanabilmelerini ve daha etkili bir şekilde hareket edebilmelerini sağlar.
  • Akciğer ve astık gibi solunum yolları problemlerinin giderilmesinde yardımcı olduğu bilinmektedir.
  • Rahat bir uykuyu sağlar. Kabusların ve uykusuzluğun önüne geçer.
  • Tütün ve tütün ürünleri, alkol, diğer zararlı maddelerden arınmak için detoks uygulayan kişiler için son derece faydalı olduğu düşünülmektedir.
  • Oldukça kuvvetli ruhsal topraklama titreşimine sahip olduğu bilinmektedir.

Tüm doğal taşların frekans ve titreşimler sahip olduğu söylenmektedir. Bu sebeple vücut üzerinde bazı etkilere yol açmaktadır. Tüm bu etkiler bir düşünceden ibarettir. Doğal taşların sahip olduğu etkiler bilimsel olarak kanıtlanmamıştır.

Zirkon Taşı Paslanır mı?

Zirkon taşı dayanıklı bir yapıda olmasından dolayı paslanmalara karşı da son derece dayanıklıdır.

Zirkon Taşı Nasıl Parlatılır?

Bir kabın içerisine sıcak su doldurulur. İçerisine biraz bulaşık deterjanı ilave edilir. İçerisinde zirkon taşı bulunan takılar hazırlanan sıcak su içerisine konulur. 3 ile 5 dakika arası bir süre bekletilir. Daha sonra bu takılar yumuşak bir fırça yardımı ile suyun içerisinde fırçalanır. Bol su ile deterjan kalıntısı kalmayacak şekilde durulanır.

 

Zirkon Taşı Kararır mı?

Zirkon taşı, son derece dayanıklı bir yapıya sahip olduğundan dolayı kararmaya karşı da dayanıklıdır. Doğru bir bakım ve kullanım ile uzun süreler herhangi bir kararma olmadan kullanılabilmektedir.

Zirkon Taşı Pahalı mı?

Görünümü nedeni ile elmasa benzeyen zirkon taşı, ona göre daha uygun bir fiyat ile satılmaktadır. Zirkon doğal taşları genellikle gümüşler ile tasarımı yapılmaktadır.

Zirkon Taşında Renk Değişikliği Olur mu?

Zirkon taşı doğru bir kullanım ve bakım ile renk solgunluğu ya da renk değişikliği uzun bir süre engellenebilmektedir.

Zirkon Taşı Burçları Nelerdir?

Başak, Yay ve Aslan

Zirkon Taşının Uyumlu Çakraları

Tüm çakralardır.

Zirkon Taşının Fiziksel İyileştirici Özellikleri

Zirkon taşının bilinen pek çok faydası faydır. Bu faydalara fiziksel bir açıdan bakıldığı zaman genel solunum problemlerinin iyileştirilmesi, akciğer problemlerinin giderilmesi, migren ataklarının önlenmesi, gebe kadınlara doğum yapma kuvvetini vermesi şeklinde özellikleri bulunmaktadır. Aynı zamanda;

  • Krampların çözülmesinde ve ağrıların dindirilmesinde yardımcı olur.
  • Karaciğerin uyarılmasını sağlar.
  • Kadınlarda hormon dengesizliğinin sebep olduğu adet ağrılarının hafiflemesine yardımcı olur.
  • Baş dönmesi, kemikleri, uykusuzluk, siyatik ve kaslar için son derece faydalıdır.
  • Vücut içerisinde biriken toksinlerin temizlenmesinde yarımcı rol oynar.
  • Böbrek üstü bezlerinin dengelenmesinde yarımcı rol oynar.
  • Kalbi güçlendirir.
  • Dinlendirici rahat uyku çekilmesini sağlar.
  • Sigara, kafein ve alkol bağımlılığında destek güç şeklinde kullanılır.
  • Bulaşıcı hastalıkları vücuttan uzaklaştırır ve ateşin düşmesini sağlar.

 

Zirkon Taşının Duyusal İyileştirici Özellikleri

Bir arkadaş, evcil hayvan ya da bir aile bireyi olsun, kayıp olan bu baskın duyguların kolay bir şekilde üstesinden gelinmesinde yardımcı olur. Duygusal açıdan zirkon taşlarının yararları ise şunlardır:

  • Zirkon taşı, kullanan kişinin kafasına taktığı problemleri ve duyguları yenmede oldukça faydalıdır.
  • Duygusal korku, üzüntü ve acılardan kişinin rahatlıkla kurtulmasına olanak sağladığı bilinmektedir.
  • Berrak rüyaların görülmesini mümkün kılar.
  • Kutupları dengeleyerek ruhsal ve fiziksel alemler ile daha uyumlu ve dengeli hissedilmesine yardımcı olur.
  • Anksiyete (kaygı), keder ve depresyonun ortadan kaldırılmasına yardımcı olur.
  • Fiziki bir bedenin içerisinde bir ruh barındırıldığını daha rahat hissetmenize ve bundan dolayı oluşabilecek korkuların en aza indirilmesinde son derece faydalıdır.
  • Bağımlılığın ve kıskançlığın üstesinden gelmek, eskide kalmış olan bir aşkı unutmaya ve yeni bir aşka yelken açmaya yardımcı olabilmektedir.
  • Zirkon taşını kullanan kişilerde tutarlılığı öğrettiğinden dolayı erdem taşı şeklinde de adlandırılmaktadır.

Zirkon Taşının Zihinsel İyileştirici Özellikleri

Zirkon doğal taşı, tüm olguların geçici doğasının anlaşılmasında kişilere yardımcı olmaktadır. Kullanan kişinin hayatındaki önemli durumların bu bakış açısı sayesinde yeniden değerlendirmesine, maddi değerlere olan bağlılığın ortadan kaldırılmasına yardımcı olur. Zirkon taşının zihinsel iyileştirici özellikleri şu şekilde sıralanabilmektedir:

  • Önemsiz ve önemli olan iki durumun birbirlerinden ayrılabilmesinde yardımcı olmaktadır.
  • Zihnin berraklaşmasını sağlayarak, bu taşı kullanan kişilerin net düşünme gücünü geliştirir.
  • Yaşam süresinde mağduriyet, kadın düşmanlığı, homofobi ayrımcılık gibi olumsuz düşüncelerin izlerinin silinmesinde yardımcı olur.
  • Zirkon taşı, kullanan kişilerin önyargılarından uzaklaşmasını ve ırkçı düşüncelerinden arınmasına destek olur.
  • Zirkon taşı, tüm çakraları etkilediğinden dolayı meridyen sisteminde gerçekleşen yaşam enerjisi akışının uyarılmasını sağlar.
  • Zirkon taşı, psişik yetenekler açısından bir enerji kaynağıdır.
  • Depresif ve halsiz enerjilerin atlatılmasına yardımcı olur.
  • Farklı bilinç alemlerinin keşfi için fiziksel bedenini terk eden kişilere koruyucu enerji sunar.
  • Sezgisel olan dürtülerin bilinçli anlayış yönüne çevrilmesine yardımcı olur.
  • Zenginlik ve bilgeliğin dışında başarıyı da çekmektedir.

– Yönetici Gezegeni: Venüs’tür.

– Doğum Taşı: Aralık ayıdır.

– Şeffaflık: Şeffaf

– Mineral Sınıfı: Silikatlar

– Kırılma İndeksi: 1.18 ile 2.02 arasındadır.

– Renkler: Kırmızı, Sarı, Turuncu, Mavi, Kahverengi, Yeşil, Mor, Beyaz, Gri, Pembedir.

 

Zirkon Taşının Temizliği Nasıldır?

Zirkon taşı bulunan takı ya da objeler kullanım öncesinde ve kullanım aralıklarında düzenli olarak temizlenmelidir. Yapılacak olan temizlik, doğal taşın enerjisinin düzenlenmesinde yardımcı olacaktır. Doğal bir taş olan zirkon taşının temizliği de doğal yollarla yapılmalıdır. Doğal temizlik yapılırken 4 element kullanılır. Zirkon taşlarının temizliği için ultrasonik ve buharlı temizleyicilerden mutlaka kaçınılmalıdır. Objelerin ve takıların tasarımında kullanılan zirkon taşının sertliğine göre farklı temizleme yöntemleri bulunmaktadır. Bu yöntemler şunlardır:

-Tuzlu su ya da deniz suyunda bekletme: Sert olan zirkon taşlarını 10 dakika boyunca tuzlu su ya da deniz suyunda bekleterek temizlenmesi yöntemidir.

-Akan suyla temizleme: Sert olan zirkon taşlarının akan su altında 4 ile 5 dakika süre ile yıkanarak temizlenmesi işlemidir.

-Tütsü ile temizleme: Çok sert olmayan zirkon taşları, yanan bir tütsünün hemen yanına konulması ile temizlenmesi işlemidir.

-Toprağa gömme ile temizleme: Zirkon taşları 1 gün boyunca yani 24 saat bir saksıya ya da açık bir alanda toprağa gömülmesi ile yapılan temizleme işlemidir. İşlemin sonlanmasının hemen ardından üzerindeki tozların giderilmesi için suda yıkanması gerekmektedir.

-Tuz lambasıyla temizleme: Mevcut olan tüm doğal taşlar üzerindeki enerji, tuz lambasının çevresinde bekletilerek temizlenebilmektedir.

-Mum ışığıyla temizleme: Daha az sert olan zirkon taşının yakılmış bir mumun çevresine konulması ile gerçekleştirilen temizleme işlemidir.

Zirkon Taşlarının Renkleri ve Anlamları Nelerdir?

Zirkon taşları aksesuar yapımında en fazla kullanılan taşların ilk sırasında gelmektedir. Küpe, yüzük ve kolye yapımında özellikle talep gören bu taş cazibesi ve güzelliği ile son derece dikkat çekicidir. Zirkon taşının kelime anlamına bakılacak olunursa bu kelimenin iki farklı dilde karşımıza çıktığını görmekteyiz. Bunlardan birincisi Arapça ikincisi ise Farsçadır.

Zirkon kelimesinin Arapça da kelime kökenine bakıldığında zirkon “kırmızı” manasına gelen “zarkun” kelimesinden geldiğini görmekteyiz. Farsça tarafına bakıldığında ise “renk” ve “altın” anlamlarına gelen “zar” ve “gün” sözcüklerinden türetildiğini görürüz.

Zirkon taşının renklerine bakılacak olursa, bu taş doğada kendi halinde mor, turuncu, koyu kırmızı, yeşil, gri, kahverengi ve şeffaf yani renksiz şeklinde pek çok renkte bulunabilen bir taştır. Yeşil ve mavi rengine sahip olan zirkon taşlarına ise “starlight” ismi verilir, şeffaf ve sarımsı bir renge sahip olan taşlara ise “jargon” adı verilmektedir.

Doğada birçok renk seçeneği bulunan zirkon taşı çoğunlukla kahverengi olarak bulunmaktadır. Zirkon taşları mücevher olarak kullanılabilecek derecede değerlidir; fakat bu taşların içerisinde öyle bir tanesi vardır ki mücevher üretiminde özel olarak tercih edilir. Bu taşlar ise renksiz zirkondur. Şeffaf yani renksiz zirkon bu doğal taşların en değerlisidir. Bunun sebebi neredeyse bir elmas kadar ışığı kırma gibi özelliğe sahiptir. İki taş arasında kıyaslama yapılırsa dayanıklılık bakımından zirkon taşı, elmasa oranla dayanıksız fakat elmastan çok daha yumuşak ve çok daha uygun fiyatlıdır.

Zirkon Taşının Eşsiz Özellikleri

Doğada pek çok farklı özelliklere sahip, oldukça etkili ve tercih edilen doğal taşlar bulunmaktadır. Bu doğal taşların en önemli özellikleri ise kullanım alanları ve kullanan kişilerde bıraktığı etkilerdir. Diğer doğal taşlar ile karşılaştırıldığında Zirkon doğal taşını eşsiz kılan iki tane önemli özelliği bulunmaktadır. Birincisi Zirkon doğal taşı son derece dayanıklı bir yapıya sahiptir ki; yanardağ patlamalarından ve meteor çarpmalarından hiçbir hasar almadan günümüze kadar gelebilmişlerdir. İkinci ve en gizemli özelliği ise; yer kabuğu üzerinde çıkartılmakta olan taşlar içerisinde en eski element özelliğine sahip olmasıdır. Bu niteliği de bilim insanlarını konuya dahil etmiş, Zirkonoloji adında bir bilim dalı oluşmasına sebep olmuştur.

Zirkon Taşı Nasıl Anlaşılır?

Zirkon taşının sahte ya da gerçek olduğunu anlamak son derece zordur. Görünüm itibari ile pırlantaya çok benzediğinden dolayı elmasın kardeşi olarak da adlandırılmaktadır. Zirkon taşının gerçek olup olmadığını anlamak için; kırılma indeksi veya özgül ağırlık testleri uygulanmalıdır. Bu testlerin uygulanması profesyonel bir işlemdir. Bu iki testten herhangi biri uygulanmadan zirkon taşının sahte ya da gerçek olduğu ayırt edilememektedir.

Burçlara Göre Zirkon Taşları

Zirkon doğal taşları, doğada pek çok farklı renklerde bulunabilen oldukça değerli bir taş olmasından dolayı sahip olduğu renkler nedeni ile de astrolojik olarak değişik burçlara dağılımı vardır. Yeşil Zirkon taşı bir Merkür taşıdır. Dolayısı ile Merkür tarafından yönetilmekte olan İkizler ve Başak burçlarının kullanımı için uygundur. Şeffaf olan Zirkon taşı Venüs’ün taşıdır. Dolayısı ile Venüs tarafından yönetilmekte olan Boğa ve Terazi burçlarının kullanımları için uygundur. Zirkon doğal taşlarını kullanacak olanların özellikle astroloji haritalarında Venüs’ün ya da Merkür’ün konumunu dikkatli bir şekilde belirlemiş olmaları gerekmektedir.

 

Zirkon Taşının Kullanım Alanları

Pırlantaya benzediği bilinen zirkon taşı, yüksek ısıya dayanıklı ve son derece parlak olan bir taştır. Zirkon taşı çoğunlukla, şeffaf, sarı, kahverengi, turuncu, kırmızı, yeşil, mavi ve pembe renklerde çıkarılmaktadır. Zirkon taşı genel olarak, kolye, bileklik, küpe gibi takı ve obje yapımında kullanılmaktadır. Zirkon taşı birçok endüstriyel alanda da kendisine geniş bir kullanım alanı bulmuştur.

Zirkon Taşının Bilinmeyenleri

Zirkon taşı, son derece şık bir takı ve aksesuar olarak kullanılmasının yanı sıra sağlığa da pek çok faydaları ve şifası olması ile biliniyor. Bu taşın takılması ile pek çok hastalığın ya da şikayetin hafiflediği veya tamamen ortadan kalktığı hissedilebilir. Zirkon taşı, genel olarak endüstriyel alanlarda zirkonyum oksit ve zirkonyum olarak da kullanılmaktadır. Zirkon taşı, kilo alamayan kişilerin ve iştah problemi yaşayan kişilerin iştahının düzelmesine ve daha fazla yemek yemesine yardımcı olmaktadır.

 

 

 

 

 

 

 

Etiketler: Doğal Taş
Ocak 10, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Sizlere en iyi alışveriş deneyimini sunabilmek adına sitemizde çerezler(cookies) kullanmaktayız. Detaylı bilgi için Kvkk sözleşmesini inceleyebilirsiniz.