Zümrüt / Emerald (Sadakat Taşı)

ZÜMRÜT  EMERALD (SADAKAT TAŞI)

 Zümrüt Taşı Ne Demek?

 

 Zümrüt taşı duyarlılık, aşk ve sadakat taşı olarak kabul edilmektedir. Çiftlerin ve arkadaşların arasındaki ilişkilerin ve bağların kuvvetlenmesine yararlı olduğu bilinir. Geçmişten günümüze kadar zümrüt taşı bazı ruhsal ve fiziksel rahatsızlıkların tedavisinde de kullanılmış olduğu için şifa taşı olarak da anılır. Aşkın ve aynı zamanda sadakatin temsilcisi olması nedeniyle aşk ve güzellik tanrıçası olan Venüs'ün değerli taşı olarak da kabul edilir.

 

 Sezgi taşı olarak da kabul edilen zümrüt yaymış olduğu ışık ile beyni dinlendirir ve huzur verir. Bu nedenle sakinlik vermesi ve huzurlu hissetmesi nedeniyle birçok kişinin ilgisini çeken bir taştır. Kötü şansı ve felaketleri de önleyen bir taş olan Zümrüt nadir bulunan bir taştır. Bundan dolayı da dünya üzerinde bulunan 4 değerli taş arasında yerini alır.

 

 Zümrüt Taşı Ne Anlama Gelir?

 

 Zümrüt taşı milattan önce 1650'lü yıllara kadar geçmişi olan değerli bir taştır. Bazı kültürler tarafından Mayıs ayının doğum taşı olarak da Zümrüt taşı kabul edilmektedir. Geçmişten günümüze kadar en fazla mücevherlerde kullanılan Zümrüt Yunanca Yeşil Taş anlamına gelen Smaragdos olarak da kullanılmıştır. Birçok kültürde farklı anlamlar yüklenmiştir ve aynı zamanda zenginliğin temsilcisi olarak da sayılmıştır. Zümrüt taşı Osmanlı Döneminde padişahların taşıdıkları kılıçların süslenmesinde de kullanılmıştır. Eski dönemlerde Zümrüt yeşil renk olduğu için yağmur yağdırması ile bilinmektedir. Farklı inanışlar olsa da Zümrüt zor bulunan bir taştır ve işlenmemiş halini bulmak da oldukça zordur. Bu nedenle çok değerlidir ve çok fazla sahtesi vardır.

 

 Zümrüt Taşının Künyesi

 

 Zümrüt taşının sertlik derecesi 7,5 - 8 arasındadır. Taşın ağırlığı 2,68 ile 2,73 arası olmaktadır. Kimyasal formülü ve grubuna bakıldığında Be3, Al2, SiO6 ve Oxides olarak karşımıza çıkar. Zümrüt taşının renkleri saydam, yarı saydam, çimen yeşili, nil yeşili, koyu yeşil ya da yeşildir. Çakraları alın, kalp ve güneş sinirağıdır. Çıkarıldığı yerler ise ABD, Rusya, Mısır, Hindistan, Afrika, Brezilya, Pakistan, Kolombiya, Avusturalya ve Zambiya'dır. En değerli Zümrüt Zambiya'da çıkan Zümrüttür.

 

 Zümrüt Taşı Oluşumu

 

 Zümrüt, milyonlarca yıl içinde meydana gelmiş olan lavların ani bir şekilde soğuması ve magmatik etkiler ile oluşmuş taşlardan biridir. Mutluluk ve huzur getirdiği düşünülen Zümrüt en çok mücevherlerde kullanılmaktadır ve oldukça değerlidir. Beril madeninin yeşil ve aynı zamanda parlak görünümüne sahip olan değerli bir taştır. Yumuşak ve kırılgan bir yapısı olmasından dolayı oldukça hassas davranılması gereken bir taştır.

 

 Zümrüt Nerede Çıkar?

 

 Zümrüt taşı nadir bulunan ve işlenmemişinin de zor bulunduğu bir taştır. Zümrüt taşının en değerli hali Zambiya'dan çıkarılmaktadır. Zambiya dışında Rusya, ABD, Hindistan, Afrika, Avusturya, Kolombiya, Pakistan ve Brezilyada da Zümrüt çıkmaktadır. Yumuşak ve hassas bir yapıya sahip olan Zümrüt insan sağlığına olan faydası ile bilinmektedir.

 

 Zümrüt Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

 

 Zümrüt, çok nadir bulunan en değerli 4 doğal taştan biridir. Eski dönemlerden bu yana zenginliğin ve gösterişin temsilcisi olan Zümrüt en çok takılarda ve mücevherlerde tercih edilmektedir. Nadir bulunmasından dolayı gerçeğini bulmak oldukça zordur. Çok fazla sahtesi olmasından dolayı gerçeğini bulmanın nasıl mümkün olduğu da birçok kişi tarafından merak edilmektedir. Zümrüt'ün en değerli olanı Zambiya'dan çıkmaktadır.

 

 Zümrüt Taşının Gerçek Olduğu Nasıl Anlaşılır?

 

 Zümrüt taşının çok fazla imitasyonu vardır ve bu nedenle gerçeğinin nasıl anlaşılacağı da merak edilmektedir. Doğal taşların gerçek olması etkilerinden faydalanmak için oldukça önemlidir. Bu taşların bir frekansı ve aynı zamanda titreşimi olduğundan yalnızca gerçeğinin faydası vardır. Aksi takdirde herhangi bir taştan hiçbir farklı kalmaz. Zümrüt taşının gerçeğinde çatlaklar bulunur.

 

 Gerçek bir Zümrüt taşı satın almak isteyen kişilerin mutlaka üzerinde çatlak olup olmadığına dikkat etmek gerekir. Zümrüt'ün görüntüsüne ve rengine bakarak fiyatı hakkında fikir sahibi olmak da mümkündür. Mücevher ve takı üretimi yapan kişiler tarafından en çok kolyelerde ve bilekliklerde kullanılmaktadır. Normalde rengi soluk olan Zümrüt koyu yeşil olanlarından daha değerlidir. Isıya dayanıksız olan Zümrüt serin yerde tutulmalı ve ısıdan mümkün olduğunca uzakta muhafaza edilmelidir.

 

 Zümrüt Taşının Etkileri Nelerdir?

 

 Zümrüt taşı aynı zamanda Sadakat taşı olarak da bilinmektedir. En değerli taşlar arasında bulunan Zümrüt her ne kadar bulunması zor olsa da birçok özelliği vardır. Zümrüt özellikleri ve etkileri şu şekildedir:

-Zümrüt, yaydığı yeşil renk ve ışık ile beyni dinlendirme özelliğine sahiptir.

-Kalp çakrasını en çok temsil eden taştır ve bu nedenle enerjisi çok yüksektir.

-Enerji yükseltmek ve kalp çakrasını da dengelemek için Zümrüt kullanılmaktadır.

-Duygularınızı daha net ve açık şekilde ifade etmenize yarar.

-Negatif enerjileri yok eder ve kişilerin huzur dolmasına yardımcı olur.

-Bereket ve aynı zamanda neşe kaynağı olarak kabul edilir ve zenginlik göstergesidir.

-Yaşama sevinci verir ve Zümrüt taşı kötü şansı uzaklaştırır.

-Böbrekleri ve ciğerleri kuvvetlendirerek bağışıklık sistemini güçlendirir.

-Dizanteri, epilepsi ve sara gibi rahatsızlıklara karşı olumlu ve iyileştirici etkileri bulunmaktadır.

-Aile, arkadaşlık ve evlilik bağlarını güçlendirerek kişiler arasındaki iletişimi ve etkileşimi olumlu yönde etkiler.

-İnsan vücudunda özellikle kalp üzerinde güçlendirici etkisi mevcuttur.

-Sinir sistemi ve bağışıklık üzerinde kuvvetlendirici etkileri bulunmaktadır.

Zümrüt Taşının Faydaları

-Zümrüt taşı kalp, ciğer ve aynı zamanda sinir sisteminde olumlu etkilere sahiptir.

-Bağışıklık sistemini geliştirici etkileri mevcuttur.

-Zümrüt taşı aile bağlarını ve arkadaşlık ilişkilerini iyileştirir.

-Kişilerin yaşama sevinci kazanmaları ve mutlu olmalarına katkı sağlar.

-Doyum ve başarı duygularını belirgin bir hale getirir. Bu sayede kişilerdeki yetersizlik duygusunun önüne geçilir.

-Minnet duygusunun artmasını sağlayarak kişilerin hayata karşı daha iyimser bakmalarına sebep olur.

-Sadakat taşı olarak bilinmesinden dolayı sadakat duygusunu artırıcı etkileri de mevcuttur.

-Zihin için tonik etkisi sağlar.

-Zümrüt taşı ani değişen ruh halleri için de dengeleyici bir unsurdur.

-Zümrüt taşı kalp çakrasının enerjisini en fazla taşıyan doğal taştır. Kalp çakrasını dengelemek için tercih edilir.

-İnsanların kendilerini daha net ve direkt ifade etmesine yardımcı olur.

-Zümrüt taşı bereket ve neşe kaynağı olarak da görülen bir taştır.

Zümrüt Özellikleri

 

 Zümrüt pirit ve kalsit ile beraber oluşmuş olan bir taştır. Saf Zümrüt her ne kadar çok nadir bulunsa da işlenmemiş Zümrüt bulmak mümkündür. Zümrüt taşının kristalleri genelde mineral ve aynı zamanda küçük lekeler içermektedir. Zümrüt taşının birçok kesim çeşidi vardır ve en çok tercih edileni Emerald kesim olanıdır. Belirli aralıklarla rengini geri kazanması için mutlaka yağlanması ve bakımının yapılması gerekir. Zümrüt taşının kırık ve çatlak olmayanına çok ender rastlandığı için oldukça değerlidir. Bereket ve neşe getirmesi ile ön plana çıkan Zümrüt sert bir taştır.

 

 Saydam ve parlak olan Zümrüt sertlik skalasına bakıldığında sertliği 7,5 - 8 olarak karşımıza çıkar. Zümrüt'ün en değerli rengi çimen yeşili rengidir. Her ne kadar tüm Zümrüt çeşitleri değerli olsa da en değerli ve pahalı olanı çimen yeşili olanıdır. En değerli Zümrüt Zambiya'da çıkarılmaktadır. Zümrüt taşının değerini belirleyen kriterlerden biri şeffaflık derecesidir. Lekeli olan ya da üzerinde çatlakların olduğu Zümrüt parlak ve saydam olanlarına göre daha az değerlidir. Zümrüt ışık kırma ve ışık yayma bakımından güçlü olmayan bir taştır. Bu nedenle diğer taşlara nazaran çok da parlamayan bir taştır.

 

 Zümrüt Kullanım Alanları

 

 Zümrüt taşı değerli bir taştır ve her ne kadar çoğunlukla takı ve mücevherlerde kullanılsa da aksesuarlarda da kullanılması mümkündür. Zenginlik göstergesi olduğu için kolye ve bileziklerde sık sık zümrüt taşına rastlamak mümkündür. Kolye, küpe ve gerdanlık başta olmak üzere takıların değerli bir taşı olarak Zümrüt kabul edilir. Takılarda ve mücevherlerde elmastan sonra en çok kullanılan taşlardan biri de Zümrüttür. Bünyesinde damar ya da iz bulunan taşlar kusurlu kabul edilse de süs eşyalarında ve aksesuarlarda da Zümrüt ile karşılaşmak mümkündür.

 

 Zümrüt Taşının Burcu ve Çakraları Nelerdir?

 

 Boğa burcunun taşlarından biri Zümrüt taşıdır. Özellikle uğurlu taş olarak kabul edilen Zümrüt Boğa burcuna huzur ve sakinlik veren bir taştır. Boğa burcu kişiler tarafından Zümrüt kullanılması halinde taş kişilere kuvvet verir ve çevresi ile ilişkilerinde de olumlu sonuçlar ile karşılaşmalarını sağlar. Negatif enerjiyi alması nedeniyle beden kuvvetini de artırmaktadır.

 

 Zümrüt taşının burcu Boğa, Koç ve İkizler olarak kabul edilir. Zümrüt İkizler, Boğa ve Koç burçları üzerinde oldukça olumlu etkilere sahiptir. Zümrüt'ün uyumlu olduğu çakra ise 4. Kalp çakrası olarak karşımıza çıkar. Zümrüt kalp üzerinde birçok etkisi olan taşlar arasındadır. Kalp ve damar hastalıklarını engelleyici bir etkisi olduğu bilinen Zümrüt aynı zamanda kalp sağlığını desteklemektedir.

 

 Zümrüt Nerede Satılır?

 

 Zümrüt ürünlerini daha çok mücevher satan yerlerde ya da kuyumcularda bulmak mümkündür. İnternet üzerinden de Zümrüt ürünlerine ulaşmak oldukça kolaydır. Yalnızca gerçek olmasına dikkat etmek gerekir. Ortalama zümrüt taşının fiyatlarına bakarak sahte olup olmadığını anlamak da mümkündür. Birçok organa faydası olan Zümrüt çok eski zamanlardan günümüze kadar gelmiştir. Efsanelere ve mitolojilere konu olmuş Zümrüt binyıllardır dünya üzerinde varlığını sürdüren en değerli taşlar arasındadır. Sürekli olarak yağlanması ve temiz tutulması gereken bir taş olarak bilinen Zümrüt aynı zamanda içerisinde lekeler de içermektedir.

 

 Her ne kadar pürüzsüz ve işlenmemiş Zümrüt taşına ulaşmak zor olsa da işlenmişini bulmak oldukça kolaydır. Gösterişli bir süs eşyası olarak ya da takılarda sıklıkla Zümrüt taşına rastlamak mümkündür. Kişiye yaşama heyecanı ve mutluluğu veren Zümrüt bağışıklık sistemi üzerinde de oldukça olumlu etkilere sahiptir. Sadakat taşı olarak da bilinen bu taş aynı zamanda evlilikleri ve arkadaşlıkları da güçlendiren bir etkiye sahiptir.

 

 Zümrüt Ne İşe Yarar?

 

 En değerli taşlardan biri olan Zümrüt taşının ne işe yaradığı birçok kişi tarafından merak edilmektedir. Gösterişli bir süs eşyası olarak ya da zenginlik gösteren bir mücevher olarak Zümrüt kullanılması mümkündür. Bağışıklık sistemi ve sindirim sistemi için de oldukça faydalı olan Zümrüt kalp ve damar hastalıkları için de oldukça önemlidir. Sosyal anlamda bakıldığı zaman kişilerin arkadaş ve aşk ilişkilerinde de başarılı ve etkileyici olmasına faydalıdır.

 

 Zümrüt kullanmak kişilere yaşama sevinci verir ve çevresi ile daha olumlu ilişkiler kurmasını sağlar. Sadakat taşı olarak da kabul edilen Zümrüt aynı zamanda diğer adı ile EMERALD olarak da bilinir. Yakut, Safir ve Elmas ile beraber 4 değerli taş arasında yer alan Zümrüt oldukça zor bulunan ve gerçeğinin zor bulunduğu değerli taşlar arasındadır. Rengi yeşil olduğu için eski zamanlarda Zümrüt taşının yağmur yağdırma etkisi olduğu da bilinmektedir. Zümrüt taşının geçmişine bakıldığında milattan önce 1650 yıllarına kadar gittiği ve antik Mısır dönemine kadar da dayandığı kabul edilmektedir.

 

 Zümrüt Bakımı ve Temizliği

 

 Zümrüt aralıklarda da olsa temizlenmesi önerilen bir taştır. Taşın enerjisini düzenlemesinden dolayı temizlenmesi ve bakım yapılması gerekmektedir. Doğal tüm taşların temizliğini mutlaka doğal yollar ile yapmak gerekir. Genelde Zümrüt yalnızca duru su ile temizlenmektedir. Suyun altında birkaç dakika tutmak ve her yerine su değmesini sağlamak gerekir. Sonrasında kurumaya bırakmak ve temiz olmasını sağlamak mümkündür. Toprakla temizlemek için saksıya ya da toprak içine koyarak 1 gün boyunca Zümrüt'ü orada tutmak gerekir. Sonrasında taşı oradan almak ve yine topraktan arınması için duru su ile akıtmak gerekir. Zümrüt taşını sirkeli su ya da tuzlu su ile de temizlemek mümkündür. Sirkeli ya da tuzlu suyun içerisinde 5 dakika tutarak Zümrüt taşının temizlenmesini ve enerjisinin artmasını sağlamak mümkün olur.

 

 Zümrüt Taşı Fiyatı Ne Kadar?

 

 Zümrüt çok değerli ve nadir bulunan doğal taşlardan biridir. Çok fazla sahtesi olmasından dolayı piyasada gerçek Zümrüt bulmak oldukça zordur. Bu nedenle zenginliğin ve gösterişin taşı olarak kabul edilir ve insanlar üzerinde merak uyandırır. Mücevherlerde sıkça Zümrüt taşına rastlamak mümkün olduğundan kuyumcularda ya da mücevher satan yerlerde Zümrüt bulmak mümkündür. Gerçek olması oldukça önemlidir.

 

 Faydalarından etkilenmek için Zümrüt taşının mutlaka orijinal olması gerekir. Zümrüt karatlarına göre mücevherlerin fiyatları değişir ve bu nedenle bir araştırma yapmak gerekir. Gerçek zümrüt çok fazla parlamaz ve rengi de çok koyu olmaz. Gerçek olduğunu anlamak için doğal taşlar ile ilgilenen birinden yardım almak ya da özellikleri ile karşılaştırmak mümkündür. Gerçek zümrüt daha açık yeşil ve çizikli olmaktadır. Ortalama Zümrüt ürün fiyatlarına bakarak gerçek olup olmadığını satın almadan önce fark etmek de mümkündür.

 

 Kaliteli Bir Zümrüt Nasıl Olur?

 

 En kaliteli Zümrüt çok fazla şeffaf olmayan, güçlü yeşil bir renge sahip olan ve doygun olan Zümrüttür. Çok nadir bulunsa da kaliteli bir Zümrüt bulmak mümkündür. Bazı durumlarda Zümrütler üzerindeki çatlaklar ve damarlar yağ ile kapatılarak satışa sunulmaktadır. Bunu ayırt etmek için dikkatli olmak ve mutlaka bir doğal taş uzmanına danışmak gerekir. Zümrütler aşırı bir ısıya maruz kaldıklarında ya da darbe gördüklerinde iç çatlaklarında çoğalma olması mümkündür. Aynı zamanda bu durumlarda Zümrütte renk değişimi ile karşılaşmak da mümkündür. Parlaklığını çabuk yitirdiği için mutlaka belirli aralıklarla temizlemek ve bakım yapmak gerekir.

 

 Rengini geri kazanması için sık sık Zümrüt taşını yağlamak ve parlaklığına kavuşmasını sağlamak mümkündür. Narin ve aynı zamanda kırılgan bir taş olduğu için kullanırken çok dikkat etmek gerekir. Takı olarak kullanılması halinde Zümrüt taşının diğer taşlar ile temas ettirilmemesi önemlidir. Zümrüt bir mücevher ya da takı sahibiyseniz bunları mutlaka kendi kutularında ve ayrı bir şekilde muhafaza etmek gerekir. Ayrıca Zümrüt satın alırken sertifikasına dikkat etmekte ve uluslararası sertifikası olan ürünleri satın almakta fayda vardır.

Etiketler: Doğal taş
Şubat 27, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Sizlere en iyi alışveriş deneyimini sunabilmek adına sitemizde çerezler(cookies) kullanmaktayız. Detaylı bilgi için Kvkk sözleşmesini inceleyebilirsiniz.