Mitr Blog

  • Ocak 11, 2024 Aromaterapi

    Kaygılı, telaşlı ve stresli geçen bir günün sonunda büyük bir rahatlama duymak isteyebilirsiniz. Hatta böyle anlarda tek isteğiniz sadece sakinleşmek ve zorlukları geride bırakmaktır. Bu isteğinizi ise kolayca yerine getirmekte zorlanabilirsiniz. Ancak kolayca sakinleşmenizi sağlamak ve ruhunuzun dinlenmesi için aromaterapi yağları kullanabilirsiniz. Güçlü bir sakinleştirici olan aromaterapi yağları kullanımı ve faydaları ile tüm günün yorgunluğunu geride bırakmanızı sağlayacaktır.

    Aromaterapi
  • Ocak 11, 2024 Aromaterapi

    Doğal çay çeşitleri çok eski zamanlardan beri şifalı özellikleri için kullanılan ve genel vücut sağlığı için büyük yararları bulunan çaylardan oluşmaktadır. Mitr olarak sunduğumuz doğal çay çeşitleri ve faydaları sayesinde pek çok rahatsızlığınızı giderebilirsiniz.

    Aromaterapi
  • Ocak 11, 2024 Aromaterapi

    Bedensel ve ruhsal yönden güçlü bir temizleyici olan adaçayı, gerek kokusu gerekse çayı açısından tercih edilen şifalı bir bitki türüdür. Tütsü olarak kullanıldığı gibi aynı zamanda çayı da pek çok rahatsızlığın giderilmesine yardımcı olmaktadır.

    Aromaterapi
  • Ocak 11, 2024 Aromaterapi

    Görünümü ile herkesin hoşuna giden ak söğüt, aynı zamanda fiziksel ve ruhsal açıdan da pek çok şifaya sahiptir. Ak söğüt kokusu sayesinde de huzur, mutluluk ve rahatlama sunmaktadır. Özellikle sağladığı faydalar sayesinde günümüz ilaç sanayinde etkin olarak kullanılmaktadır.

    Aromaterapi
  • Ocak 11, 2024 Aromaterapi

    Baklagiller familyasından olan akasya hem sağlık hem de endüstri alanında oldukça fazla kullanımı olan bir ağaç türüdür. Genelde hep yeşil yapraklı olan akasya ağaçlarının çok farklı türleri bulunmaktadır. Zamk yapımından çaya kadar geniş bir yelpazede kullanabilmektedir.

    Aromaterapi
  • Ocak 11, 2024 Aromaterapi

    Görünümü ile dikkat çeken Alman papatyası sadece estetik olarak değil, aynı zamanda şifalı özellikleriyle de öne çıkan bir çiçek türüdür. Yapısı sayesinde özellikle yağ olarak kullanımı pek çok yarar sağlayan bu özel papatya, sakinleşmek, ağrıları gidermek ve rahatlamak amacıyla kullanılmaktadır.

    Aromaterapi
  • Ocak 11, 2024 Aromaterapi

    Özellikle ruhsal gelişim açısından pek çok kadim kültürde kendisine yer bulmuş olan ardıç ağacı kutsal özellikler göstermektedir. Dallarına bez bağlamak yaygın bir gelenek olmasına karşılık koku yapısıyla da tütsü olarak kullanılmaya uygundur. Aynı zamanda fiziksel olarak da pek çok faydası bulunmaktadır.

    Aromaterapi
  • Ocak 11, 2024 Aromaterapi

    Yabani bir bitki olarak geçmesine karşılık şifa açısından çok büyük faydaları bulunan aspir çiçeği, pek çok hastalığa iyi geldiği gibi aynı zamanda etkili bir sakinleştirici olarak da fayda sunmaktadır. Bu açından kozmetik sanayiden ilaç sanayine kadar pek çok alanda kullanılmaktadır.

    Aromaterapi
  • Ocak 11, 2024 Aromaterapi

    Çiçeği ve meyvesi ile tercih edilen badem dünyanın en bereketli ve en çok veren ağaçlarından birisi olma özelliği taşıyarak pek çok alanda kullanım özelliklere sahiptir. Bademin hem koku hem de yenilerek kullanılması kendisini şifalı bir bitki haline getirmektedir.

    Aromaterapi
  • Ocak 11, 2024 Aromaterapi

    Sakinleştirici ve rahatlatıcı etkisi ile bilinen anason, özellikle yüksek rahatlama sunduğu için duygusal rahatsızlıkları gidermek açısından son derece faydalıdır. Anason tohum, yağ ve çay olarak tüketmeye uygundur. Çok kısa süreler içerisinde büyük bir rahatlama sunar ve günlük yaşamdaki sakinleştiriciler arasında öne çıkmaktadır.

    Aromaterapi
  • Ocak 11, 2024 Aromaterapi

    Özellikle cilt bakımı için yağı çok değerli olan argan, son yıllarda kozmetik sektöründe sıklıkla kullanılan bir malzeme olmaktadır. Bunun yanında kimi mutfaklarda yağ olarak kullanımına da denk gelinmektedir. Argan bir bütün olarak şifalı bitkiler arasında yer almaktadır.

    Aromaterapi
  • Ocak 11, 2024 Aromaterapi

    Arnika yağı ile cilde ve vücuda son derece yararlı bir bitki olduğu için şifalı bitkiler arasında sık kullanılan yağlar arasında bulunmaktadır. Arnika, eski zamanlardan beri yağ özellikleri ile tercih edilmiş, sağladığı şifalar nedeniyle de günümüzde de ilaç ve kozmetik sanayinde kullanılmaya devam edilmektedir.

    Aromaterapi
  • Ocak 11, 2024 Aromaterapi

    Dağ sateri bitkisi, doğal olarak vücutta canlılık verici ve temizleyici özellikleri sayesinde en çok kullanılan şifalı bitkiler arasında yer almaktadır. Aktive edici özelliği sayesinde kullanan kişilerin hem fiziksel sağlığında hem de ruhsal açıdan duygusal dengesini sağlamada çok büyük faydaları bulunan dağ sateri, eski dönemlerden beri yoğun ilgi görmektedir. Dağ sateri bitkisinden elde edilen orijinal ürünleri kullanarak siz de bu şifalı bitkinin faydalarından yararlanabilirsiniz. Dağ sateri bitkisinin özellikleri, kullanım alanları ve faydaları hakkında bilinmesi gereken bütün detayları yazımızda bulabilirsiniz.

    Aromaterapi
  • Ocak 11, 2024 Aromaterapi

    Dengeleyici ve harmonize edici özelliği bulunan gül ağacı yağı, aynı isimle adlandırılan bitkinin ekstraksiyonundan elde edilmektedir. Gül ağacı bitkisi, özellikle ılıman iklim kuşağında bulunan kırmızı toprakları çok sever. Dünyanın pek çok yerinde yetişen gül ağacı, hem fiziksel hem de ruhsal açıdan insanlara sunduğu faydalar sebebiyle, asırlar boyunca önem verilen bir bitki olarak görülmüştür. Ülkemizde farklı isimlerle de adlandırılan gül ağacı, şifa kaynağı olarak görüldüğü için yağ haline getirilip aromaterapi uygulamalarında da sık sık kullanılmaktadır. Gül ağacı faydaları, kullanımı ve özellikleri hakkında kapsamlı bilgilere ulaşmak için yazımıza göz atabilirsiniz.

    Aromaterapi
  • Ocak 11, 2024 Aromaterapi

    Rahatlatıcı ve erotize edici özellikleri bulunan ful absolü yağı, aromaterapi yağları arasında geniş bir kullanım alanına sahiptir. Antiseptik olmasıyla da vücudun fiziksel özelliklerine büyük faydaları olan bu ürün, günümüzde masaj ve cilt bakım uygulamalarının en önemli bileşeni olarak yoğun ilgi görmektedir. İçeriğinde yaklaşık yüzde 12 oranında farnasen – alfa, yüzde 10 oranında benzylacetat ve yaklaşık yüzde 10 oranında linalool bulunduran ful absolü yağı, sahip olduğu özelliklerle de tercih sebebi olarak görülmektedir. Cinsel isteksizlikleri gideren doğal afrodizyak etkisiyle de ayrı bir önemi bulunan ful absolü yağının faydaları, kullanım alanları ve karakteristik özellikleri hakkında merak ettiğiniz tüm detayları yazımızda bulabilirsiniz.

    Aromaterapi
  • Ocak 11, 2024 Aromaterapi

    İçeriğinde bol miktarda vitamin E, linasit ve yağ asitleri bulunan fındık, koruyucu ve besleyici özelliğe sahip gıdaların başında gelmektedir. Türkiye’nin Doğu Karadeniz kıyı şeridinde yetiştirilen fındık, sahip olduğu özellikler sayesinde pek çok derde deva olan bir üründür. Çiğ olarak veya toz olarak tüketilebilen fındıktan aynı zamanda doğal koşullarda yapılan işlemlerle çok faydalı bir yağ çıkarılmaktadır. Fındık yağı, günümüzde geniş bir kullanım alanına sahiptir. Aromaterapi yağı olarak şifa niyetine uygulanan fiziksel uygulamaların bir numaralı ürünü olan fındık yağı, aynı zamanda hoş kokusu ve tadıyla yiyeceklere de ilave edilebilmektedir. Fındık yağı faydaları, kullanım alanları ve bu ürünün doğal özellikleri hakkında bilinmesi gereken tüm detayları yazımızda bulabilirsiniz.

    Aromaterapi
  • Ocak 11, 2024 Aromaterapi

    Botanik biliminde ballıbabagiller ailesine ait olan fesleğen, gerek geniş kullanım alanı gerekse de şifa kaynağı içeriği sayesinde en popüler bitkiler arasında yer almaktadır. Halk arasında farklı isimlerle de nitelendirilen fesleğen, tek yıllık ve genellikle ılıman iklim bölgelerinde yetişen bir bitkidir. Sağlık açısından fiziksel ve ruhsal olarak pek çok faydası bulunan fesleğenin çok eski dönemlerden beri şifa niyetine kullanıldığı bilinmektedir. Kare kesitli, boydan boya kabarık çizgilere sahip olmasıyla diğer yeşil bitkilerden ayrılan fesleğen bitkisinin ana yurdu Güney Asya’dır. Siz de fesleğen bitkisinin faydaları, kullanım alanları ve içerik özellikleri hakkında kapsamlı bilgilere ulaşmak istiyorsanız yazımızdan faydalanabilirsiniz.

    Aromaterapi
  • Ocak 11, 2024 Aromaterapi

    Taşlık ve kurak alanlarda yetişen bir bitki olmasına rağmen, sağlık açısından mucizevi denilebilecek faydalara sahip olan deve dikeni, özellikle hücre yenileme özelliği sayesinde pek çok farklı alanda kullanılabilmektedir. Avrupa ve Orta Asya ülkelerinde oldukça popülerlik kazanan deve dikeni tohumu ve yağından da ayrıca faydalanmak mümkündür. Papatya ailesine ait olan bu bitki, günümüzde pek çok fiziksel ve ruhsal rahatsızlığın tedavisinde şifa niyetine de kullanılmaktadır. Deve dikeni bitkisinin ve bu bitkiden doğal yollarla elde edilen yağın faydaları, kullanımı ve sahip olduğu özelliklere dair bilinmesi gerekenleri yazımızda bulabilirsiniz.

    Aromaterapi
  • Ocak 11, 2024 Aromaterapi

    Daha çok salatalarda kullanılmasıyla bilinen dereotu, mineral ve vitamin bakımından zengin içeriği sayesinde vücut sağlığı açısından oldukça faydalı bir bitkidir. Dereotu yemeklerde ve salatalarda hem yaprak hem de tohum şeklinde tüketilebilmektedir. Yüzyıllar boyunca bitkisel tedavi yöntemlerinin en çok kullanılan ürünü olan dereotu ile siz de pek çok rahatsızlığınıza şifa bulabilirsiniz. Dereotu kullanımı hakkında bilinmesi gereken bütün detaylı bilgilere yazımızdan kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

    Aromaterapi
  • Ocak 11, 2024 Aromaterapi

    Canlandırıcı ve konsantrasyonu arttırıcı özellikleriyle geniş bir kullanım alanına sahip olan defne yaprağı, günümüzde kozmetik de dahil olmak üzere pek çok farklı alanda kendine yer bulmaktadır. Kişinin kendini iyi hissetmesini sağlayan şifalı bir yapısı bulunan defne yaprakları, Akdeniz ikliminin görüldüğü ülkemizin güney ve batı yakalarında da sık sık karşılaşılan defne ağacının ürünüdür. Fiziksel ve ruhsal açıdan pek çok hastalığın tedavisinde yardımcı rolü üstlenen defne yaprağı faydaları, kullanım alanları ve özellikleri hakkında bilinmesi gereken detaylı bilgileri bu yazımızda bulabilirsiniz.

    Aromaterapi
  • Ocak 11, 2024 Aromaterapi

    Mucizevi özellikler taşıyan hodan bitkisi özelikle cilt açısından büyük bir yarar sağlamaktadır. Cilde parlaklık kazandırma, dengelemek, istenmeyen lekelerin giderilmesi yanında aynı zamanda çeşitli ağrılara karşı da iyi gelen hodan bitkisi genel yapısı itibariyle büyük bir şifa kaynağıdır.

    Aromaterapi
  • Ocak 11, 2024 Aromaterapi

    Günümüzde aromaterapi uygulamalarında ve masajlarda en sık kullanılan yağlardan biri de Hint limonotu yağıdır. En popüler esansiyel yağlar arasında gösterilen Hint limonotu yağı, Lemongrass adıyla da bilinmektedir. Hem harici hem dahili olarak kullanım özelliğine sahiptir. Tazelik verici, konsantre edici ve canlandırıcı etkiye sahip olan Hint limonotu yağı, çok özel ve mistik havası bulunan kokusuyla dikkat çekmektedir. Kozmetik alanında da geniş bir kullanıcı kitlesine ulaşan Hint limonotu yağı hakkında kullanım alanları, vücuda faydaları ve özellikleri ile ilgili detaylı bilgilere bu yazımızdan ulaşabilirsiniz.

    Aromaterapi
  • Ocak 11, 2024 Aromaterapi

    Özellikle cilt üzerindeki etkileri ile öne çıkan Ho ağacı, fiziksel ve ruhsal olarak son derece şifalı, güçlü özelliklere sahip olan özelliklere sahiptir. Özellikle ölü hücrelerin yenilenmesi, cildin parlaklık kazanması ve etkili bir gevşeme sağlanması için çok eski zamanlardan beri ho ağacı kullanılmaktadır.

    Aromaterapi
  • Ocak 11, 2024 Aromaterapi

    İçeriğinde bol miktarda, insan bünyesine uygun bitkisel yapıda palmiotelik asit bulunduran Hawaii cevizi, vitamin A, B, E ve yağ asitleri içerdiği için sağlığa yararlı gıdalar arasında gösterilmektedir. Genellikle cold press (soğuk sıkım) tekniği kullanılarak aromaterapi uygulamalarında kullanılabilecek bir yağ haline getirilen Hawaii cevizi, kendine geniş bir kullanım alanı bulmuştur. İnsan vücuduna hem fiziksel hem de ruhsal açıdan pek çok fayda sağlayan bu gıda, kendine has topraklarda yetiştiği için ülkemize yurt dışından gelmektedir. Bu yazımızda Hawaii cevizinin insan sağlığına faydaları, kullanım koşulları ve özellikleri hakkında detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz.

    Aromaterapi
  • Ocak 11, 2024 Aromaterapi

    Aromaterapi uygulamalarında ve cilt bakım işlemlerinde geniş bir kullanım alanına sahip olan Hint defnesi, adından da anlaşılacağı üzere Hindistan, Avustralya ve Yeni Zelanda dolaylarında yetişen bir bitkidir. Halk arasında çay ağacı olarak da adlandırılan Hint defnesi, günümüzde pek çok kadının cilt bakım ürünleri tercihleri arasında yer almaktadır. Hint defnesinin hem fiziksel hem de ruhsal açıdan insanlara pek çok faydası bulunmaktadır. Ülkemizde de kozmetik sektörünün en önemli bileşenlerinden biri olan Hint defnesinin faydaları, kullanım alanları ve genel özellikleri hakkında bütün bilinmesi gerekenleri yazımızda bulabilirsiniz.

    Aromaterapi
  • Ocak 11, 2024 Doğal Taşlar

    Barit Taşı Ne Demek?

    Barite ismiyle anılan Barit taşı, Baryum elementinin minerallerinden biridir. Yunanca kökenli olan bu sözcük ağır anlamına gelir. Yoğunluğu nedeniyle diğer mineral taşlarına göre daha fazla ağırlığa sahip olduğu için bu isimle adlandırılır. Baros adıyla da anılabilmektedir. Genellikle yarı şeffaf bir görünüme sahiptir ancak parlak ve şeffaf olmayan türleri de mevcuttur.

    Doğal Taş
  • Ocak 11, 2024 Doğal Taşlar

    Sivilceler, egzama veya mat görünüm ile mi uğraşıyorsunuz? Genç bir cilde sahip olmak ve sağlığınızı güçlendirmeye mi ihtiyacınız var? Cilde iyi gelen doğal taşların iyileştirici gücünü kendi avantajınıza kullanmaya ne dersiniz!

    Cildi güzelleştiren doğal taş fikri garip görünebilir, ancak aslında işe yarıyor. İnsanlar, binlerce yıldır doğal taşlar kullanıyor. Azurit, aventurin, selenit, mavi dantel akik ve diğer taşlar; vücudunuzu detoks edebilir, stresi azaltabilir ve cilt sağlığını etkileyen negatif enerjileri uzaklaştırabilir. Onları etkilenen bölgelere yerleştirebilir, yanınızda taşıyabilir veya faydalarından yararlanmak için geceleri yastığınızın altına koyabilirsiniz.İlk olarak yedinci yüzyılda Çin’de kullanılan ve daha sonra eski Mısır’da Kleopatra tarafından kullanıldığı iddia edilen yeşim taşı, pembe kuvars ve bir dizi diğer doğal taşın cilt iyileştirici ve enerji dengeleyici yeteneklerinden bugün hala yararlanılmaktadır. Peki, güzellik veren doğal taşlar cilt bakım rutinine nasıl dahil edilir?

     

    Doğal Taş
  • Ocak 11, 2024 Doğal Taşlar

    Bir çocuk bu dünyaya ilk geldiğinde, etrafındaki ortam çok uyarıcıdır. Çevresindeki her şey ona yabancıdır. Her ses, görüntü, temas, tat ve koku, hassas sinir sistemi için bir şoktur. Dünyanın yoğun enerjilerine uyum sağlarken, bu süreç bebek için savunmasız bir zamandır. Ve doğal taşlar, bu alışma sürecini mümkün olduğunca kolaylaştırmaya yardımcı olmak için bebeğinizle enerjisel olarak çalışabilir. Peki, bebekler için doğal taşlar hangileridir?

    Bebeklere iyi gelen taşları odasına yerleştirmek; gelişmekte olan sinir sisteminin uyarıcı enerjilerini sakinleşmesini nazikçe destekleyecektir. Enerjik koruma sağlamak da doğal taşların sunabileceği harika bir faydadır. Bu taşlar arasında; pembe kuvartz, kalsit, karnelyan ve pirit gibi taşlar yer alır. Bu taşlar, bebeğinizin gelişen duyguları, enerjileri, fiziksel gelişimi ve sezgisel merkezi ile birlikte çalışır ve tüm bunlar, bebeğinizi sakinleştirir.

     

    Doğal Taş
  • Ocak 11, 2024 Doğal Taşlar

    Çeroit Taşı Ne Demek?

    Çeroit taşı, halk dilinde ruhu arındıran taş veya lila taşı olarak bilinir. Hem rengiyle hem de özellikleriyle diğer taşlardan ayrıldığı için farklı isimlerle anılmaktadır. Enerji dönüşümü yapan bir doğal taştır. Bu nedenle kişinin negatif enerjilerini uzaklaştırmakla, doğanın enerji dengesini sağlamakla görevlidir.

    Doğal Taş
  • Ocak 10, 2024 Doğal Taşlar

    Diaspor Taşı Ne Demek?

    Diaspor taşının yaygın olarak kullanıldığı isim Zultanit, yani Sultan taşı, ismidir. Mücevher olarak nitelendirilen bu taşın ismi Osmanlı Devletinde saray sultanları tarafından kullanılmasından ötürü verilmiştir. Bilinen ve bilinmeyen pek çok faydası bulunduğundan dolayı fiziksel ve ruhsal etkileri olduğundan bahsetmek mümkündür. En büyük özelliğiyse kullanıcılarındaki gerginliği, siniri ve stresi azaltarak kişiyi sakinleştirmesidir.

     

    Doğal Taş
  • Ocak 10, 2024

    Diopsit Taşı Ne Demek?

    Milyonlarca yıllık süreçten geçerek oluşan Diopsit, pozitif enerji yayan pozitif bir doğal taştır. İsmi Yunancadan Türkçeye geçerek Diopsit halini almıştır. Kristalli yapısından dolayı çift görünüm anlamına gelen bir sözcükle adlandırılır. Diğer taşlara göre daha az bir popülerliğe sahip olsa da etkileri oldukça güçlüdür.

    Doğal Taş
  • Ocak 10, 2024 Doğal Taşlar

    Sedef Taşı Nedir?

    Sedef maddesi midye ve istiridye gibi hayvanlarının kabuğunda yer alan ve süsleme sanatında kullanılan, pırıltılı, beyaz, sert bir madde olarak tanımlanmaktadır. Oyma ve kazıma işlemleri adına uygun yüzeye sahip olmaktadır. Bu nedenle çeşitli takı ve mücevherlerin yapımında oldukça tercih edilmektedir. Sedef taşının, mücevherlerin yanı sıra Ortaçağ Avrupası’nda İslam dini sanatında ve Doğu Asya’da sıklıkla kullanıldığı bilinmektedir. Bunun dışında yine yapısal özellikleri sebebiyle mobilya, süsleme, takı aksesuarları, düğme ve sedef taşı tesbih tarzında işlevsel alanlarda da kullanılmaktadır. Doğal taşlardan olan sedefin, yüksek hedefler adına çalışırken kişinin hissettiği stresi azaltan bir enerjisi olduğu görülmektedir. Bununla birlikte sedef taşının yaygın olarak refah ve huzur verdiğine de inanılır. Mistik çalışmalarda sıklıkla hayal gücünü, sezgiyi ve psişik duyarlılığı arttırmak için kullanılır.

    Doğal Taş
  • Ocak 10, 2024

    İyolit Taşı Ne Demek?

    Vizyon taşı olarak da anılan İyolit, aslında toplum arasında su safiri olarak tanınır. Uzun yıllardır farklı medeniyetlerde yer bulmayı başaran bu taşa ticari işlerde İyolit denir. Taşın kelime kökeni, Yunancadır. Bazı kaynaklarda geçtiği üzere İyolit’in kelime anlamı çoğu insan tarafından sevilen bir çiçek olan menekşedir.

    Doğal Taş
  • Ocak 10, 2024 Doğal Taşlar

    Meditasyon taşı olarak bilinen Selenit, yüksek enerjilidir. Zihni, ruhu arındırmasıyla bilinen selenit taşı ders çalışırken konsantrasyonu arttırır ama insanın kendine dönmesini sağlar.

    Dünya genelinde yer alan pek çok kültürde selenit taşlarının da çok önemli bir yeri bulunmaktadır. Bu kültürlerde selenit taşları meditasyonu güçlendirici olarak bulunur. Görsel ve manevi açıdan da zengindir. Meksika, Fas ve Kanada gibi ülkelerden çıkarılan selenit taşlarının enerjiyi yükselten özellikleri bulunur. Bu nedenle sezgilerin yükselmesinde ve doğru kullanılmasında da selenit taşları çok önemli bir yere sahiptir.

    Yunan tanrıçası Selene adını taşıyan selenit taşı özel minerale sahiptir. Bu taş yarı saydam görünümdedir. Görüntüsü ile benzersiz olan selenit taşı ev içerisinde dekorasyonu tamamlayan biblolarda kullanılabildiği gibi takı tasarımlarında da yer alır. Kadınlar için takıların üzerinde selenit taşları da yer alır. Selenit taşı kişiye fiziksel ve psikolojik anlamda rahatlama sağlar. Bunun yanı sıra kötü enerjileri de yok eden selenit taşı kişiye pozitif enerji yayması ile bilinir. Bu nedenle de çok tercih edilir.

    Doğal Taş
  • Ocak 10, 2024 Doğal Taşlar

    Kavansit Taşı Ne Demek?

    Kavansit taşının ismi kimyasal ismi olan Cavansite’den gelmektedir. Bu nedenle özel bir anlamı bulunmamaktadır. Güçlü enerji dönüşümleri yaparak bulunduğu ortamı şifalandırdığı için önemli doğal taşlar arasında yer alır. Yalanları açığa çıkarma, oyunları bozma, dostu veya düşmanı ayırt etme gibi etkilerinden dolayı gerçeklik taşı olarak da adlandırılır.

     

    Doğal Taş
  • Ocak 10, 2024 Doğal Taşlar

    Para taşı olarak bilinen Sitrin taşı, kuvars grubunda yer alan ve sarı tonlara sahip bir taştır. İsmini Yunanca limon anlamına gelen Citron kelimesinden alan Sitrin içindeki yoğun demir sebebiyle sarıdan kahveye bir renk tonundadır.

    İnsanların korkularına iyi gelen bu taş aynı zamanda kişilere güç ve cesaret verir. Aynı zamanda para kazanma konusunda da insanların engelleri aşmasını sağlar.

    Doğal Taş
  • Ocak 10, 2024 Doğal Taşlar

    Sodalit taşı ruhsal sağlığın korunması, kafa karışıklıklarının düzelmesi konusunda destek vermektedir. Yarı değerli, bir taş olan sodalit boğaz çakrası üzerinde etkili olmaktadır.

    Doğal Taş
  • Ocak 10, 2024 Doğal Taşlar

    Herhangi bir rahatsızlık söz konusu olduğunda, doğal tedaviler genellikle denenmez. Diğer her şey işe yaramıyorsa, neden doğal taş şifasına bir şans vermiyorsunuz? doğal taşlar, uyku dahil çeşitli rahatsızlıklar için kullanılabilir. Uyumaya yardımcı doğal taşlar oldukça fazladır. Bu nedenle, hangisinin en iyi kullanılacağını belirlemek zor olabilir. Sakinleştirici bir enerjiyi teşvik eden ve uyku alanınıza koymak için harika olan en etkili 5 doğal taşı bu yazıda bulabilirsiniz…

    Doğal Taş
  • Ocak 10, 2024 Doğal Taşlar

    Spinel taşı doğal kayaçların çeşitli tepkimelere uğraması sonucu oluşan değerli bir taştır. Kolye, bileklik ve yüzük gibi takıların yapımında kullanılmaktadır. Birçok faydalı özelliği de bulunmaktadır.

    Umut taşı olarak da bilinen Spinel taşı büyük tutkuyu, özveriyi ve uzun ömürlülüğü temsil etmektedir. Bir enerji taşı olması nedeniyle vücudu deşarj etme özelliği bulunmaktadır. Umut taşı fiziksel ve ruhsal sağlığın korunmasında da yardımcıdır.

    Bir doğal taş olan Spinel taşı görüntüsü itibari ile yakut ve safir gibi mineral taşlar ile karıştırılmaktadır.

    Doğal Taş
  • Ocak 10, 2024 Doğal Taşlar

    Değerli bir taş olan Tanzanit taşı, Tanzanya’dan çıkarılmaktadır. Vücut dengesini korur ve sezgi gücünü arttırıcı etkisi vardır. Tanzanit taşının renkleri koyu mor ve mavi tonlarda olur.

    Doğal Taş
  • Ocak 10, 2024 Doğal Taşlar

    Doğal taşlar; onları şifa, manevi ve büyüleyici uygulamalarla birleştiren zengin bir geçmişe sahiptir. Biyokimyasal özellikleri, titreşim frekansları veya toprak ana ile bağlantıları olsun, iyi bir sağlık için doğal taşlar, insan zihnindeki yerini sabitlemiştir.

    Vücudun koruma mekanizması olan bağışıklık sistemi, bizi bakteri ve virüs gibi dış etkenler ve çevresel ajanlardan korur. Bağışıklık sistemimiz güçlü değilse, basit bir çizik bile tehlikeli olabilir. Bağışıklık sistemi, onu zayıflatabilecek veya güçlendirebilecek duygularımızdan, olumlu ve olumsuz düşüncelerimizden de etkilenir.

    Bu nedenle, bağışıklık sistemimizin ve zihnimizin sağlıklı olduğundan emin olmamız çok önemlidir. Dengeli bir yaşam tarzı, iyi bir diyet, egzersiz ve bağışıklık sistemini güçlendiren doğal taşlar kullanmak, vücudun bağışıklık tepkilerini iyileştirmemizi sağlayabilir.

    Bu salgın günlerinde, virüslerle savaşmak ve sağlık sorunlarıyla başa çıkmak için en iyi bağışıklık destekleyen taşlar hakkında pek çok soru alıyoruz. Ancak zorunlu mesafeyi korumanın, el yıkamanın, maske takmanın ve evde kalmanın önemi hala geçerli! Ancak, korkutucu dünyada size taze bir umut ve rahat bir zihin vermenize yardımcı olabilecek bağışıklık için doğal taşlar hakkında bir liste de hazırlamak istedik…

    Doğal Taş
  • Ocak 10, 2024 Doğal Taşlar

    Terahertz taşı en güçlü şifalı taşlardan biridir. Bununla meditasyon yapmak, uykuyu iyileştirmeye, metabolizmayı teşvik etmeye, stres ve kaygıyı hafifletmeye, ağrıyı azaltmaya ve iltihabı tedavi etmeye yardımcı olabilir. Ayrıca terahertz taşı yüksek ısı iletkenliği sunar. Terahertz taşının faydaları ve kazandıracağı özellikler saymakla bitmez.

    Terahertz taşı, negatif iyonları çevrenizden uzaklaştırır ve temizler. Size ve çevrenize zararlı kirleticileri ortadan kaldırır.

    Doğal Taş
  • Ocak 10, 2024 Doğal Taşlar

    Topaz taşı, neşe taşı olarak bilinen bir taştır ve insanlara pozitif enerji yüklemektedir. Kötü enerjilere karşı oldukça etkili olan Topaz taşı Kasım ayının da doğum taşı olarak kabul edilmektedir.

    Doğal Taş
  • Ocak 10, 2024 Doğal Taşlar

    Florit Taşı Ne Demek?

    Flor bakımından oldukça zengin olan Florit taşının ismi Latinceden Türkçeye çevrilmiştir. Latincede kullanılan haliyle akı anlamına gelmektedir. Metallerin alaşım yapılması esnasında sürekli kullanılabilmektedir. Zengin renkleri sayesinde hem bireysel kullanımlarda hem de 30’dan fazla sanayi alanında önemli bir yere sahiptir. Kırılgan ve narin taşlardan biri olması Florit taşına verilen değeri arttırır.

    Doğal Taş
  • Ocak 10, 2024 Doğal Taşlar

    İngilizce yazılış Turquoise olarak bilinen Turkuaz Taşı, eski zamanlarda Türkler tarafınca kullanılmıştır. Genel olarak savaşlarda kullanılan Turkuaz Taşı, geçmişi Mısır’a dayanır.

    Doğal Taş
  • Ocak 10, 2024 Doğal Taşlar

    Fuksit Taşı Ne Demek?

    Silikat grubunda yer alan fuksit taşı, doğanın önemli bir parçasıdır. İçinde bulunan Krom sayesinde parlak ve gösterişli yeşil tonlarına sahiptir. Bu nedenle ismi Yeşil Muskovit taşı olarak da bilinmektedir. Görünüşü Zoisit taşına benzeyebildiği için zaman zaman birbirleriyle karıştırılabilmektedir. Ruhsa, bedensel, zihinsel ve manevi faydaları bulunduğundan dolayı manevi değeri yüksek bir süs taşıdır.

    Doğal Taş
  • Ocak 10, 2024 Doğal Taşlar

    Turmalin, Tourmaline taşı; doğal taşlar içerisinde yer almakta olup, odaklanma taşı olarak bilinmektedir. Bunun yanı sıra bireyin odaklanmasını sağlayarak, konsantrasyonunu arttıran bir doğal taştır. Taşı kullanan kişinin, hislerini güçlendirdiğine inanılmaktadır.

    Turmalin taşının bir başka ismi; gökkuşağı taşı olarak tanımlanmaktadır. Bu taşın; pembe ve yeşil renkleri arasında renklere sahip olduğu belirtilebilir. Her doğal taşın, içerisinde yer alan mineral dengesine göre değişik renk yoğunlukları barındırdığı söylenir. Bununla beraber bu taş; bireyi kötülüklerden koruyan bir taş olduğuna inanılmaktadır.

    Doğal Taş
  • Ocak 10, 2024 Doğal Taşlar

    Bel ağrısı, uyku bozuklukları, oturma ve duruş veya yaşam tarzı alışkanlıklarının bir sonucudur. Doğaş taşlar ile birlikte kullanıldığında, vücuttaki tıkanmış enerjileri iyileştirmenin benzersiz yolları vardır. Bunlardan biri, doğrudan bel ağrısı ve artrit gibi ağrıları iyileştirmeyi sağlar.

    Doğal Taş
  • Ocak 10, 2024 Doğal Taşlar

    Sigarayı bırakmak mı istiyorsunuz? Sigarayı bırakmak için doğal taşlar, zihniyetinizi değiştirebilecek kadar güçlüdür. Bırakmak zorunda hissetmezsiniz, çünkü doğal taşlar; zihnin kendini sigaradan nefret edecek şekilde yeniden yapılandırmasını sağlayabilir. Kulağa mükemmel geliyor değil mi?

    Onu artık hayatınızdan çıkarmaya karar verdiğinizde, muhtemelen sigarayı bırakmak için doğal yöntemler hakkında araştırma yaparsınız. Eğer şanslıysanız ve inanıyorsanız, Bağımlılıktan kurtulmak için doğal taşlar bu yolda iyi birer yardımcınız olabilir.

    Çoğu insan, gerçeklikten, stresinden veya sadece arkadaş baskısından kaçmak için sigara içmeye başlar. Kolayca kurtulması zor bir bağımlılık olan sigara kullanımı, iyi yaşamı engelleyebilecek korkunç bir hastalıktır!Doğru taşlar kullandığınızda, sigarayı bırakabilir ve zihninizin nikotin katranını doldurmaya çalıştığı boşluğu doldurabilirsiniz. Gelin isterseniz, sizin için sigarayı bırakmaya yardımcı en ideal taşı bulalım…

     

    Doğal Taş
  • Ocak 10, 2024 Doğal Taşlar

    Bedeni zinde tutarak, ruhunuzdan suçluluk, pişmanlık, sinir gibi olumsuz eylemleri uzak tutar. Ayrıca Kuvars taşı bulunduğu ortamda atmosferi tamamen değiştirerek negatif enerjiyi ortadan kaldırır. Şimdi kuvars taşları çeşitlerini ve özellik detaylarını inceleyelim.

    Doğal Taş
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Sizlere en iyi alışveriş deneyimini sunabilmek adına sitemizde çerezler(cookies) kullanmaktayız. Detaylı bilgi için Kvkk sözleşmesini inceleyebilirsiniz.