Mitr Blog

  • Ocak 10, 2024 Doğal Taşlar

    Halsiz, bunalmış ya da kafanız karışık mı hissediyorsunuz? Florit taşı kullanmanın, sizi yeni enerjiye, parlak ışığa ve pozitifliğe açık tutarken zihninizi, bedeninizi ve ruhunuzu detoksifiye etmesine nasıl yardımcı olabileceğini öğrenmeye hazır mısınız?

    Negatifliği ruhunuzdan ve ruhunuzdan arındırmaya hazır mısınız? Gerçek bir zindelik elde etmek mi istiyorsunuz? Taşınızı elinize alın ve okumaya devam edin…

    Florit taşı; berraklığın, huzurun ve temizliğin taşıdır. Henüz elinizde yoksa ona sahip olmak isteyeceksiniz. Ayrıca bu doğal taş, oldukça emicidir ve sizi olumsuzluklardan arındırmak için mükemmeldir. Özellikle florit taşının sağladığı faydalar ve onu günlük yaşamınızda ve ruhsal uygulamalarınızda nasıl kullanacağınız hakkında bilmeniz gereken her şeyi öğrenin!

    Doğal Taş
  • Ocak 10, 2024 Doğal Taşlar

    Dumanlı kuvars, Kuvars grubunun etkileyici bir üyesi olan ve “rüya taşı” olarak da bilinen güçlü bir topraklama ve dengeleme taşıdır. Kristal kuvarsın aksine; yarı saydam griden kahverengimsi griye, siyahtan şeffafa kadar değişen koyu siyah, dumanlı bir renge sahiptir.

    12.yüzyılda, Çin’de ilk güneş gözlükleri dumanlı kuvars ile oluşturulmuştur. Bu doğal taş için, tehlikeye ve aksiliklere karşı koruduğu ve negatif enerjiyi etkisiz hale getirdiği düşünülmektedir.

     

    Dumanlı kuvars taşı ile ilişkili çeşitli fiziksel ve ruhsal sağlık yararları da vardır. Örneğin; baş ağrılarını hafiflettiği ve böbrekler, pankreas, kalçalar ve bacaklardaki rahatsızlıklara karşı koruduğu düşünülmektedir. Bu taş, İskoçya’nın ulusal değerli taşıdır. Aslında, İskoçya iki bin yıldan fazla bir süredir dumanlı kuvars ile ilişkilendirilmektedir.

    Mohs mineral sertliği ölçeğinde 7 derece ile dumanlı kuvars, her gün giyilebilecek kadar dayanıklıdır. Ancak, yakut veya elmas gibi daha sert değerli taşlara kıyasla daha fazla özen gerektirir. Dumanlı kuvars taşına sahip olanların, huzurlu bir gece uykusu çektiğine inanılmaktadır.

     

    Doğal Taş
  • Ocak 10, 2024 Doğal Taşlar

    Zultanit taşı” veya “sultan taşı” olarak da bilinen diaspor taşı aslında dünyanın dört bir yanına bolca dağılmış, tüm kompozisyon varyasyonları üzerinde iyi çalışılmış ve genellikle kayadaki minerallerle birlikte bir iz olarak üretilen Gemmolojik mineral türlerinden birinin ismidir. Özellikle “mücevherlerin sultanı” olarak anına diaspor taşının gerçekten harika bir hikayesi vardır!

    Zultanit ismi, Osmanlı İmparatorluğu’nu yöneten 36 padişahın onuruna verilmiştir. Ayrıca resmi adı 2005 yılında, ticari olarak 2006 yılında çıkarılan ve 2008 yılında ticari marka haline gelen Zultanit, Diaspora’yı daha ileri bir düzeye taşımıştır. Bizans ve Osmanlı İmparatorlukları da dahil olmak üzere büyük uygarlıkların doğum yeri olan ülkemiz, genellikle doğal ve değerli taşlarla ilişkilendirilen bir ülke olmasa da, diaspor taşı için bu geçerli değildir.

    Bu güzel taşın hikayesini, özelliklerini, faydalarını ve daha fazlasını öğrenmek isterseniz, bu kapsamlı rehbere göz atın…

    Doğal Taş
  • Ocak 10, 2024 Doğal Taşlar

    Doğal taşlar, onları bu kadar değerli kılan şey nedir? Güzel, nadir ve dayanıklı olduklarını biliyoruz. Ve hepsi birlikte, en değerli haliyle doğayı oluşturur. Ancak, kesinlikle değerleri bu kadarla sınırlı değil. Doğal taşlar; şifa, tasavvuf, arınma, enerji ve dostluk gibi daha birçok şey için kullanılabilir. Ve eğer doğum taşları olarak kullanmayı seçerseniz, taşıdıkları pozitif enerjiden kesinlikle yararlanabilirsiniz!

    İnsanlar, yüzyıllardır hastalıkları tedavi etmek, bilinç altı mesajlar göndermek, olayları farklı bir gözle görmek ve hatta sarhoşluğu önlemek için farklı doğal taşları kullandılar. Güzel görünümleri bir yana, doğaştaşlar, özellikle de doğum taşları, her zaman onu takan kişiler için özel bir anlam ifade etmiştir.

    Bu yazıda, geleneksel olarak yılın ayları ile ilişkilendirilen doğum taşları ve birkaç alternatif doğum taşını listeledik…

    Doğal Taş
  • Ocak 10, 2024 Doğal Taşlar

    Ruhu arındıran taş olarak bilinen çeroit taşı, şimdinin taşıdır ve kullanıcısına her zaman mevcut olduğunu hatırlatır. Gelecek ise sadece bir rüyadır. Şimdi, var olan tek şeydir ve şimdi yaptığımız şey, bu rüyayı gerçekleştirip gerçekleştirmeyeceğimizi belirleyecektir. Çeroit taşı, geçmişi bırakmanıza ve kendinizi olduğunuz gibi kabul etmenize yardımcı olacaktır.

    Her seferinde bir adım atmanıza izin verdiği için, bir süre sonra artık stresli olmadığınızı görürsünüz. Karar vermenin keskin olduğunu ve hiçbir engelin çok büyük olmadığını anlayabilirsiniz. Çeroit taşının, sevgiyi özgürce ve tam farkındalıkla almanız ve vermeniz için koşulsuz sevgi duygusunu somutlaştırdığı bilinmektedir.

    Sizi anda tutan, geçmişi unutturan ve hayallerinizin peşinden gitmenize yardımcı olan çeroit taşının faydaları, özellikleri, kullanımı ve hakkında daha fazlasını öğrenmek için okumaya devam edin…

    Doğal Taş
  • Ocak 10, 2024 Doğal Taşlar

    Genellikle tablo veya rozet oluşumları olarak bulunan bir baryum sülfat minerali olan barit taşı: renksiz, beyaz, mavi, yeşil, sarı veya kızıl kahve olabilmektedir. Bununla beraber frekansı, üçüncü göz ve taç çakralarına bağlanır. Kişinin bilincinin şifa ve rehberlik için daha yüksek boyutlu enerjilere açık olması için bu çakraları açar, aktive eder ve temizler.

    Barit taşı, kişinin ruhunun enerjisiyle bağlantı kurmak ve uyum sağlamak için bilincini açmasına ve genişletmesine yardımcı olmaktadır. Böylece, kişinin ileriye gitmesine ve bu yaşam için ruhunun yolculuğuna uyum sağlamasına izin verir.Bu taşın enerjisi; kişinin artık kendisine hizmet etmeyen duygusal, korku temelli kalıpları serbest bırakmasına yardımcı olur. Böylece, kişinin enerji alanlarını negatif, uyumsuz enerjiden temizler. Barit taşı, beyin fonksiyonuna ve dengeye yardımcı olabilir ve kişinin bilgiyi muhafaza etmesine izin vererek hafızasını destekler. Beyinle ilgili dejeneratif sorunlara da yardımcı olabilen bir taştır.

    Bir doğal taş olarak barit taşının faydaları, özellikler ve kullanımı hakkında daha fazlasını öğrenmek için bu kapsamlı rehbere göz atabilirsiniz…

     

    Doğal Taş
  • Ocak 10, 2024 Doğal Taşlar

    İyi enerjiye her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde, doğal taşların kullanımını ve vücudunuzun enerjisini nasıl iyileştirebileceklerini keşfetmek çok şeyi değiştirebilir.

    Alternatif tıp dünyasında, doğal taşlar ile çalışmanın fiziksel, duygusal ve ruhsal iyileşmeyi teşvik edebilen iyileştirici özelliklere sahip olduğu söylenir. Doğal taşlar, kişinin çakrası olarak da bilinen vücudunuzun enerji merkezleri ile etkileşime geçmek için kullanılır.

    Doğal taşlar, şifa için kullanılabilecek bir enerji kanalıdır. Evinizde veya işyerinizde eski enerjiyi temizlemek için faydalıdır. Onları kullanmanın birçok faydası vardır. Evde ve ofiste enerjiyi yükseltmeye, parayı çekmeye, enerji tıkanıklıklarını gidermeye, negatif enerjiden korunmaya, sağlığı desteklemeye, hastalıkları önlemeye, hayalleri tezahür ettirmeye ve daha iyi hissetmenize yardımcı olur. Peki, vücudun temel enerji merkezleri olarak da bilinen çakraları dengelemek için en iyi doğaltaşlar hangileridir?

    Doğal Taş
  • Ocak 10, 2024 Doğal Taşlar

    Azurit taşı, hem geçmiş hem de şimdiki yaşamlar için duygusal travmayı iyileştirmeye yardımcı olan “mutluluk taşı” olarak bilinmektedir. Aynı zamanda, bilgelik ve netlik yoluyla büyük dönüşümü başlatmaya yardımcı olur. Bu taş, iyileşme süreci tıkandığında atılımları teşvik edebilir ve duygusal blokları ve olumsuzlukları çözebilmektedir.

    Ruhsal boyutta, psişik yetenekleri ve durugörüyü geliştiren bir doğal taş olarak bilinir. Ruhu aydınlanmaya açar, ilahi olanla artan bir bağlantı duygusu getirir.

    Koyu mavi rengi, taşın çok fazla bakır içermesinden kaynaklanmaktadır. Yüzlerce yıl önce sanatçılar, büyüleyici mavi tonları nedeniyle boya yapımında kullanmıştır. Ancak yaşla birlikte, bakırın doğası gereği çoğu yeşile dönmüştür. Peki, azurit taşının özelliklerini ve faydalarını biraz daha yakından tanımaya ne dersiniz?

    Doğal Taş
  • Ocak 10, 2024 Doğal Taşlar

    Kuvars, Dünya’daki en üretken minerallerden biridir. Çok yönlüdür ve çoğu doğal taşın aksine kolayca programlanarak ona yüklediğimiz niyetleri büyüdür. Doğal taşlar konusunda yeniyseniz, ilk satın alacağınız taşlardan biri kuvars olabilir. İşte nedeni!

    Doğal Taş
  • Ocak 10, 2024 Doğal Taşlar

    Güneş Taşı, güneşin enerjisini taşıyan çok neşeli bir taştır. Mutluluğu ve pozitif enerjiyi teşvik eder. Ayrıca liderlik taşı olarak da bilinen taş, çok koruyucu bir taştır ve korkuları ve kendinden şüphe duymayı hafifletmeye yardımcı olur. Özellikle, kişisel gücünüzü artırmaya ve bilincinizi genişletmeye yardımcı olabilmektedir. Aynı zamanda, bir bolluk ve bereket taşıdır. Hayatınıza refah ve mutlu enerjiyi davet eder.

    Sakral ve solar pleksus çakralara enerji verir. Ateş Elementi ile ilişkilidir ve güneşin gücü ve sıcaklığı ile yayılmaktadır.

    Güneş taşı, duygusal sıkıntı zamanlarında bir güç ve enerji kaynağı olabilmektedir. Bir odayı ve onu çevreleyen tüm enerjiyi aydınlatan bir doğal taştır. Koleksiyonunuza güneş taşı eklemeyi ve onun gücünden yararlanmayı düşünüyorsanız, güneş taşı faydaları, özellikleri, kullanımı ve daha fazlasını öğrenmek için bu detaylı kılavuzdan yardım alabilirsiniz…

     

    Doğal Taş
  • Ocak 10, 2024 Doğal Taşlar

    Farkındalığı artıran, ruhsal yolculuklarla bağlantı kuran, enerji akışını en üst düzeye çıkaran ve kaygıyı gideren havlit taşı; kullanıcısına ilham veren ve sakinliği teşvik eden bir taştır.

    Taç çakra ve üçüncü göz çakrası için faydalı bir taştır. Aynı zamanda, kullanıcısını Kullanıcıyı daha yüksek bir ruhsal aleme bağlamaya yardımcı olan bir uyum taşıdır. Bu, farkındalığın artmasına yardımcı olur ve zihni farklı bir bilinç düzeyine açar. Bir kez daha yüksek bir seviyeye uyumlandığında, zihin daha yüksek bilgelik ve daha faydalı enerjiler için hazırlanacaktır.

    Havlit taşı, öfke ve stresi hafifletmeye yardımcı olan yatıştırıcı bir enerjiye sahip çok sakinleştirici bir taştır. Ayrıca, uyku bozukluklarına da yardımcı olur ve daha yüksek düzeyde sabır sağlar. Bu güzel taş, geçmiş yaşam anılarını hatırlamak, genel bir kaygı önleme aracı veya en gerçek benliğiniz ve ruhsal yolunuz hakkında netlik kazanmak için de kullanılabilir.

    Bu doğal taş ile ilgileniyorsanız ve özellikleri, faydaları, kullanımı, temizliği ve bakımı hakkında daha fazlasını öğrenmek isterseniz, aşağıda aradığınız soruların yanıtlarını bulabilirsiniz…

    Doğal Taş
  • Ocak 10, 2024 Doğal Taşlar

    Manyetik olmayan çok çeşitli metafiziksel ve şifalı taşlar arasında, hematit taşı manyetik olduğu gerçeği, oldukça şaşırtıcı özelliklere sahip bir doğal taş olduğu anlamına gelir. Bu taşın göz ardı edilemeyecek bir diğer önemli özelliği de demir esaslı bir taş olmasıdır. Çok sayıda değerli taşın yapısında da demir bulunsa da, hematit taşında demir baskın bir bileşendir.

    Genel olarak, hematit taşı için bir şifa, topraklama, fal, meditasyon, stabilizasyon ve koruma taşı olduğu söylenebilmektedir. Ayrıca cilalandığında, metalik ve çelik ile biraz benzer görünümü ile oldukça eşsiz bir taştır.

    Koruma sağlayan bir topraklama taşı olarak da çok sevilmektedir. Bu son derece güçlü, koruyucu ve şifalı topraklama taşı hakkında daha fazlasını öğrenmek için, hakkında en çok merak eden soruları yanıtladık!

    Doğal Taş
  • Ocak 10, 2024 Doğal Taşlar

    Jasper taşı, demir oksit ve kil gibi safsızlıklar içeren bir kalsedon türüdür. Opak ve çoğunlukla kırmızı, yeşil, sarı, kahverengi ve nadiren mavi renktedir. Bir topraklama ve istikrar taşı olarak kabul edilmektedir.

    “Jasper” sözcüğü Yunanca’da “benekli taş” anlamına gelmektedir. Bir Kalsedon çeşidi olan jasper taşı, Mohs ölçeğinde 6.5 ila 7.0 arasında bir sertliğe sahiptir. Bu da, parlak bir şekilde parlattığı ve kullanıma rağmen parlaklığını koruduğu anlamına gelmektedir.

    Geniş renk ve desen çeşitliliği ve mükemmel cilası nedeniyle bu doğal taş, mücevherler için de değerlidir. Ve çok yaygın olduğu için, bazı nadir jasper türleri dışında genellikle uygun fiyatlıdır. Rengi, çoğunlukla kırmızı, yeşil, sarı, kahverengi ve nadiren mavidir ve oluştuğu bölgenin mineral bileşimi ile değişir. Örneğin, manganez mavi bir renk üretmektedir.

     

    Peki, jasper taşı ne işe yarar? Özellikleri ve faydaları nelerdir? Temizliği ve bakımı nasıl yapılır? Uyumlu olduğu çakralar ve burçlar hangileridir? Koleksiyonunuza eklemeden önce jasper taşını biraz daha yakından tanıyın!

     

    Doğal Taş
  • Ocak 10, 2024 Doğal Taşlar

    Himalaya Tuzu Ne Demek?

    Himalaya tuzu, sofra tuzundan daha az sodyum içeren ve daha büyük parçalarla ulaşılabilen bol mineralli bir tuzdur. Büyük parçalar halinde çıkarılabildiği için hem sofralarda hem de günlük hayatta ev eşyası ve aksesuar olarak kullanılmaya uygundur. Açık pembe veya beyaz renklerinde çıkarılan bu tuz, yüksek basınçta kristalleşmektedir.

    Doğal Taş
  • Ocak 10, 2024 Doğal Taşlar

    Bir denge taşı olan kalsedon taşı; kullanıcısını olumsuz etkilere karşı koruyan, enerjiyi artıran ve duygusal dengeyi sağlayan bir taştır. Özellikle beyaz, mavi, gri, yeşil, sarı, kırmızı, kahverengi, pembe, mor ve siyah dahil olmak üzere birçok farklı renkte olabilir ve her rengi, farklı bir seviyeden şifayı aktive etmektedir.

    Kalsedon taşı, düşmanlık ve üzüntü gibi negatif enerjiyi uzaklaştırarak iyileşir, güveni artırır ve coşkuyu harekete geçirir. Aynı zamanda bir cömertlik taşı olduğundan; nezaketi, anlayışı, birliği ve kardeşliği teşvik eder.

    Bu doğal taş, antik çağlarda dayanıklılığı ve muazzam kullanılabilirliği nedeniyle insan yapımı mutfak eşyaları, aletler ve hatta silahlar yapmak için kullanılmıştır. Günümüzde ise, bir süs taşı ve mücevherlerde yaygın olarak kullanılmaktadır. Ayrıca bu gerçeklerin yanı sıra, kalsedon taşının sunabileceği daha pek çok şey vardır. Bu yazıda, kalsedon taşı faydaları, özellikler ve kullanımı hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz. Bu taşın neler sunabileceğini merak ediyorsanız, bu yazıyı sonuna kadar okuyun…

    Kalsedon Taşı Nedir?

    Kalsedon taşının adı, ilk keşfedildiği Yunan liman kenti Kalsedon’dan gelmektedir. Taşın hava ile ilişkisi ve bunun neden olduğu rahatsızlıkların giderilmesine yardımcı olması nedeniyle popüler bir dekoratif parça haline gelmiştir. Ayrıca, antik çağlarda bu taş; hava, su tanrıları ve tanrıçaları ve su perileri motifleriyle oyulmuştur.

    Yüzyılda birçok Avrupalı, kalsedon taşının kötü ruhları uzaklaştırma gücüne sahip olduğunu düşünmüştür. Özellikle Antik Yunan, Roma ve Mısır’da mücevher ve oymalarda sıklıkla kullanılmıştır. Tibet’te, Lotus çiçeğinin saflığı, Kalsedon taşı ile sembolize edilmektedir. Bu taş, aynı zamanda Yay burçları için koruyucu bir taş olarak kabul edilir. “Süt taşı”, emziren anneler için süt üretiminde yardımcı olduğu için kalsedon alternatif isimlerinden biridir.

    Anlamı

    Kalsedon taşının anlamı; topraklama, sakinleştirme, gevşeme, olumsuzluk giderici özelliklerinden gelmektedir. Bu taş, istikrarın, sabrın, kabulün ve temsiliyetin taşıdır. Kalsedon, uzun zamandır derin bir barış ve topraklanma duygusuyla ilişkilendirilmiştir. Bu nedenle, kalsedon taşının anlamı dinlenme, pozitiflik, teslimiyet ve mutluluk ile ilgilidir.

     

    Doğal Taş
  • Ocak 10, 2024 Doğal Taşlar

    İnci Taşı Ne Demek?

    İnci taşı, kabuklu deniz canlıları olarak kabul edilen istiridye ve midyelerin içinde oluşan bir taştır. Eski zamanlardan beri kullanıldığı için oldukça değerli kabul edilen İnci, mücevher kategorisinde yer alan bir taştır. Kalsiyum karbonattan meydana gelmesi, halk arasında bilinen diğer adının kalsiyum taşı olmasını sağlamıştır.

    Doğal Taş
  • Ocak 10, 2024 Doğal Taşlar

    Bir konsantrasyon taşı olan kalsit taşı; olumsuzluğu ortadan kaldıran ve kişisel gelişimi engelleyen enerji tıkanıklıklarını serbest bırakan güçlü bir enerji temizleyicidir.

    Kalp çakrası için bir şifacı olan kalsit, kalbin hissettiği bastırılmış stresi ve acıyı ortadan kaldırır ve sevginin gelişmesinin yolunu açar. Ayrıca bu doğal taş kullanıcısına zihinsel rahatlama sağlar. Duyguları dengeler ve zihindeki diğer stresleri serbest bırakır. Kalbinizle güçlü bir bağı olan bir taştır.

    Eski enerji kalıplarını temizlemede ve kişisel motivasyonu ve dürtüyü arttırmada etkili olduğu söylenen kalsit taşının; zihinsel analizi güçlendirdiği, hafızayı ve hızlı ve verimli öğrenme yeteneğini geliştirdiği, çalışırken masanızda olması harika olduğu için zihin taşı olarak da bilinir. Kalsit, öğrenciler için açık ara en iyi doğal taştır.

    Bu taş, anlaşmazlık zamanlarında da iyidir. Çünkü size bir duruma bakmanın yeni bir yolunu gösterebilir, sizi yeni ilham ve fikirlere yer açan modası geçmiş düşünce kalıplarından uzaklaştırabilir. Koleksiyonunuza kalsit taşı eklemekle ilgileniyorsanız; faydaları, özellikleri, kullanım alanları, bakımı ve temizliği ve daha fazlasını öğrenmek için bu kapsamlı rehbere göz atabilirsiniz…

    Doğal Taş
  • Ocak 10, 2024 Doğal Taşlar

    Bir kuvvet taşı olarak bilinen kaplan gözü taşı; uzun zamandan beri ormanların kralı kaplan ile ilişkilendirilmiştir. Ayrıca bu taş refahı, gücü ve cesareti temsil etmekte ve uygarlığının ilk günlerinden beri bir tılsım olarak kullanılmıştır. Özellikle Roma döneminde ise askerler, onu savaşta korunmak için takmıştır.

    Kaplan gözü, İkizler için bir burç taşı ve evliliğin 9.ve 20.yıl dönümleri için ideal bir taştır. Altın ile kızıl-kahve arasında değişen bir renge sahip kaplan gözü taşı, geçmişte lanetlere ve büyülere karşı bir tılsım olarak kullanılmış doğal taşlar arasındadır.

    Koleksiyonunuza koruyucu bir taş eklemek ile ilgileniyorsanız veya kaplan gözü sizin için bir burç ya da doğum taşıysa; özellikleri, faydaları, kullanımı, temizliği, bakımı ve daha fazlasını öğrenmek için okumaya devam edin!

    Doğal Taş
  • Ocak 10, 2024 Doğal Taşlar

    Doğal taşlar, ruhsal ve metafizik çalışmalarda kullanmak için en iyi yardımcılardan biridir. Bununla birlikte, bir doğal taş seçmek ve onu kullanmaya başlamaktan daha fazlası var!

    Doğal taşlar ile bağ kurduğunuzda, çalışmalarınızdan çok daha iyi sonuçlar elde edebilirsiniz. Diğer bir deyişle, onun enerjinize uyum sağlamasına izin vermeniz gerekir. Bu şekilde etkisi, bağlantı kurmadığınız diğer taşlardan daha güçlü olacaktır.

    Bir düşünün; doğal taşlar, titreşim ve enerjinizi yükselterek çalışır. Ve enerjinizi yükseltmek için kullanılan bir aracın, onunla bir bağlantınız varsa olduğunda daha etkili olması mantıklıdır. Doğal taş uyumlama, hiçbir şekilde karmaşık bir süreç değildir. Bu yazıda, bir doğal taşı enerjinize uyumlamanın kolay yollarından bahsettik. Ancak, bunlardan herhangi birini yapmadan önce taşınızı temizlemenizi öneririz. Çünkü, taşınızın sizin enerjinizle bağlantı kurması gibi, çevreden de enerji alabilir.

    Seçtiğiniz taşın etrafında hangi olumsuzluğun asılı olduğunu asla bilemezsiniz. Bu nedenle, temiz bir sayfa ile başlamanızı sağlamanın en iyi yolu iyi bir ruhsal arınmadır. Bu konuda daha fazlasını öğrenmek için “Doğaş taşlar nasıl temizlenir ?” yazımıza bir göz atabilirsiniz…

    Doğal Taş
  • Ocak 10, 2024 Doğal Taşlar

    Kuvars; genellikle farklı değerli taş türleri olduğu düşünülen, ancak aslında başka bir kuvars türü olan çok sayıda doğal taş türünü kapsamaktadır. Kristal kuvars taşı da bu ailenin bir üyesidir.

    Kristal kuvars; her türlü şekil, boyut ve renkte olabilen harika ve büyülü bir taştır. Titreşimi oldukça yüksektir ve en güçlü şifa taşlarından biridir. Sağlık ve zindelik ile ilgili herhangi bir duruma uyum, düzen, netlik ve uyum getirmek için tek başına veya diğer taşlar ile birlikte kullanılabilmektedir. Bu taş, tüm çakraları ve spiritüel bedeni iyileştirir, hizalar ve topraklar. Aslında; fiziksel, duygusal, zihinsel ve ruhsal, varlığımızın tüm seviyelerinde çalışır!

    Bu değerli taşı koleksiyonunuza eklemek ile ilgileniyorsanız, bu yazıda kristal kuvars taşının faydaları, özellikleri, kullanımı, anlamı, bakımı ve daha fazlasını öğrenebilirsiniz…

    Doğal Taş
  • Ocak 10, 2024 Doğal Taşlar

    Eviniz, kariyeriniz ve ilişkiniz için doğal taş ritüelleri ile arzularınızı tezahür ettirmeye hazır mısınız?

    Doğal taş ritüeli, hayatınızda dışa dönük değişimler yaratmak için içsel arzularınızı kanalize eder. Günlük olarak yapılan ritüeller ile doğal taş şifası için pratik uygulamaları gerçekleştirebilir ve evde, işte ve aşkta yaşamak istediğiniz hayatı tezahür ettirebilirsiniz.

    Kırılan kalbinizi onarmaktan kariyerinizin önündeki engelleri kaldırmaya ve yaratıcılığı hayatınıza davet etmeye kadar, doğal taş ritüelleri, kutsal uygulamaları günlük rutininizin bir parçası haline getirir. Doğal taş enerjisine uyum sağlamaya yönelik bir giriş ile yapılan ritüeller, doğal taşlar ile şifa için gerçekçi bir rehberiniz olabilir!

    Doğal taşlar ile etkileşim kurma ve onların faydalarını deneyimleme yöntemleri çok kişisel bir konudur. Pembe kuvars ritüeli için onunla meditasyon yapmayı, yeşil aventurin taşını kullanmayı veya yastığınızın altında ametist ile uyumayı tercih edebilirsiniz. Belirli bir doğal taş türünde olduğu gibi, doğal taş ritüeli seçerken de sezgilerinizin size rehberlik etmesine izin vererek hareket edebilirsiniz.

    Peki, kimlerin doğal taşlara ihtiyacı vardır ve doğal taş ritüeli için bu taşlar nasıl kullanılır? Aslında, her şey hedeflediğiniz şeye bağlıdır.

    Doğal Taş
  • Ocak 10, 2024 Doğal Taşlar

    İyileştirici özellikleri için doğal taşlar kullanmak, son yıllarda bir yaşam tarzı haline geldi. Yıllar önce, Batı dünyası, doğal taş şifasını tuhaf veya saçmalık olarak görüyordu. Ancak günümüzde, Batı tıbbından farklı şifa yaklaşımlarını benimsemek de kabul edilebilmektedir. Artık, daha fazla insan, iyileşmek için taşların gücüne yatırım yapıyor. Peki, kehribar taşı ve faydalarını denemeye hazır mısınız?

    Kehribar taş, doğal taş dünyasına giriş yapmanın harika bir yoludur. Henüz iyileştirici özelliklerinden haberiniz olmasa bile, takması keyifli ve şık bir aksesuara sahip olursunuz. Ayrıca, kullanırken keşfedeceğiniz faydaları da sizi şaşırtabilmektedir. Kehribar taşının faydalarını öğrenmeye ne dersiniz? Bu yazıda, kehribar taşının özellikleri ve hakkında bilmeniz gerekenleri bir araya getirdik. Bu taşın hayatınızı nasıl değiştirebileceğini öğrenmek için okumaya devam edin!

    Doğal Taş
  • Ocak 10, 2024 Doğal Taşlar

    Unakit /Unakite Taşı diğer adı ile titreşim taşı olarak bilinir. Yaydığı titreşimler ile sayesinde kişide birçok olumlu etki bırakır. Bunların başında;

    -Daha iyi uyumaya yardımcı olması,

    -Kullanan kişilerin Psişik vizyonu üzerinde olumlu açılımlar sağlayarak görü yeteneğini ortaya çıkarması

    – Daha iyi bir uyku sağlamanın yanı sıra stresi azaltmaya da yardımcı olması,

    -Stres üzerinde yoğun bir iyileştirici özelliği bulundurması

    -Şifa verici enerji yayması,

    -Gebeliğin oluşumunda ve var olan gebeliğin sağlıklı bir şekilde ilerlemesinde büyük rol oynaması gelmektedir.

     

    Bu gibi özellikleri bulunan önemli kristallerden biri olduğu bilinmektedir. Bununla birlikte kullanan kişilere önemli etkileri de olmaktadır. Bunlar ise,

    • Üçüncü göz çakrasında ve dördüncü kalp çakrasında çalışmasından dolayı bu alanlarda şifa verme etkileri,
    • Unakit taşını kullanan kişilerin yaşamında arzu ettiği şeyleri görselleştirme konusunda yardımcı olması,
    • Enerjisi ile birlikte kaybedilen tüm iyi enerjiyi dengelemesi,
    • Bununla birlikte organların sistematik bir biçimde sağlıklı olarak çalışmasına yardımcı olması,
    • Stres dönemlerinde kullanılması halinde huzur, dinginlik ve ferahlama vermesi,
    • Kişiye yaşam enerjisi vermesi ve hayata tutunma arzusu vermesi

     

    Doğal Taş
  • Ocak 10, 2024 Doğal Taşlar

    Kehribar Taşı Ne Demek?

    Değerli taşlar içerisinde yer alan Kehribar, ağaç reçinesinden oluşur. Oluşan reçineye bakılarak tarih hakkında bilgi elde etmek mümkündür. Bu taşı duyanların aklına ilk olarak teşbihler gelse de Kehribar kıymetli yapısıyla farklı pek çok alanda kullanılabilir.

    Doğal Taş
  • Ocak 10, 2024 Doğal Taşlar

    Cesaret taşı olarak bilinen varisit taşı onu kullanan kişiye öz güven kazandırdığı ve cesaret verdiği bilinmektedir. Kalp ve duygu üzerinde bütünleyici bir etki oluşmasına yardımcı olur. Kalbe uyum ve huzur verir.

    Varisit taşı ender olarak bulunur ve Turkuaz taşına benzer. Bu nedenle sıklıkla karıştırılır.

    Doğal Taş
  • Ocak 10, 2024 Doğal Taşlar

    Yeşim ya da Jade taşı; iyileştirici bir taştır. Bunun yanı sıra bedeni ve ruhu bütün hastalıklardan korumaktadır. Aynı zamanda rahatsızlıkları iyileştirici bir özelliğe sahiptir.

    Yeşim/ Jade taşı; mutluluk taşı şeklinde tanımlanır. Bunun yanı sıra ismini yeşil renginden almaktadır. Ancak bu taşın aynı zamanda; beyaz, sarı, kahverengi, kırmızı ve siyah benekli renkleri de bulunmaktadır.

    Doğal Taş
  • Ocak 10, 2024 Doğal Taşlar

    Yakut ya da Ruby taşı; kırmızı rengi ve kırmızı tonlarındaki rengi nedeni ile aşkı sembolize eder. Bununla beraber bu taş; ”aşk taşı” şeklinde de bilinmektedir. Aynı zamanda yakut taşı; kralların ve kraliçelerin taşı şeklinde kabul edilmekle beraber saygınlığı ve asilliği temsil etmektedir.

    Yakut taşı; kıymetli taşların efendisi şeklinde bilinmektedir. Bunun yanı sıra Avrupa ve Amerika Birleşik Devletlerinde çıkarılmasına karşın yakut taşının ana vatanı; Güney Asya ve Hindistan olarak tanımlanmaktadır. Yakut taşı; her zaman aşk, sevgi, sadakat, yakınlık ve tutkulu bağlılık ile anlamlandırılmıştır.

    Doğal Taş
  • Ocak 10, 2024 Doğal Taşlar

    Doğal taşların her biri farklı özelliklere sahiptir. Özellikle de yıldız taşı kişinin tüm hayallerini gerçekleştirmesine yarar. Kararlılık ve öz güven sağlayan bu taş karamsarlığa karşı oldukça etkilidir. Fiziksel ve ruhsal bir arında sağlayan yıldız taşı olumlu enerji yaymaktadır. Gerginliği azaltması ile bilinen bu taş canlılığı da teşvik eder. Açık turuncu rengi ve simli yapısı ile bilinen yıldız taşının sağlığa da çok fazla faydası bulunur.

    Sağlığa yararlı olan yıldız taşı romatizmaya da iyi gelmektedir. Kalp çakrasında etkili olan yıldız taşı belli aralıklar ile temizlenir. Yapılan temizlik de taşın enerjisini düzenlemesi ile bilinir. Yıldız taşının temizlenmesi ve bakımına da özen gösterilmelidir.

    Doğal Taş
  • Ocak 10, 2024 Doğal Taşlar

    Zebrecet taşı; dünya çapında Peridot ismi ile bilinir. Bununla beraber Peridot sözcüğünün Yunancada ”zenginlik sunan” manasına gelen ”peridona” sözcüğünden türetildiği söylenebilir.

    Zebercet taşı renginden ötürü; zeytin, olivin, zeytuni, krizolit isimleri ile de anılmaktadır. Bu doğal taş; oldukça eski dönemlerden beri mücevher ve takı yapımı adına kullanılan değerli taşlar içerisinde yer almaktadır. Bunun yanı sıra Peridot ya da Zebercet taşı; iletişim taşı şeklinde de ifade edilmektedir. Bununla birlikte bu taş; bireyin etrafı ile iletişiminin düzelmesine yardımcı olur. Zihin ve beden dengesini sağlamaktadır. Peridot taşı; pozitif düşüncenin artmasına destektir.

    Doğal Taş
  • Ocak 10, 2024 Doğal Taşlar

    Topraklama taşı olarak da bilinen zirkon taşı, son derece güçlü bir şifa enerjisini içerisinde barındırır. Zirkon taşı, kişilerin ruhsal yönlerini tanımalarına ve erdemli yönlerini dengelemeye yardımcı olurken, başkalarını ve kendilerini sevmelerine yardımcı olur.

    Dünya üzerindeki en eski minerallerden bir tanesi de zirkon taşlarıdır. Geçmiş zamanlarda mücevher yapımında sıklıkla kullanılmıştır.

    Doğal Taş
  • Ocak 10, 2024 Doğal Taşlar

    Doğal taşların temizliği, bakımı ve kullanımı oldukça önemlidir. Yeteri özenin gösterilmediği taşlar, bakımsız kaldıklarından dolayı yeterince etki gösteremeyebilirler. Bu nedenle özellikle yeni alınan ve ilk kez kullanılan taşların enerjisi yenilenmelidir. Taşın görselliği ve sağlık açısından temizlik yapmaya da özen gösterilmelidir.

    Doğal Taş
  • Ocak 10, 2024 Doğal Taşlar

    Günümüzde ilaç kullanmadan fiziksel veya ruhsal hastalıkları tedavi etmek için çeşitli yöntemler aranmaktadır. Bu yöntemlerden birisi de eski çağlardan bu yana kullanılan doğal taşlardır. Son dönemlerin en popüler taşlarından birisi ise Ametist taşıdır.

    Bu taş, Yunanca “sarhoş etmek” anlamına gelen kelimeden adını almaktadır. Genellikle mor veya eflatun rengi ile piyasada bulunmaktadır, kuvars familyasından gelmektedir. Mücevherlerde sıkça tercih edilen bu kuvars, en saf hali yani kristal hali ile tercih edilebilir.

    İlk kullanıldığı zamanlarda bu taşın sarhoş olmaktan koruduğuna inanılarak kullanıldı. O dönemlerde Ametist’ten üretilen çanaklardan içki içenler sarhoş olmadığına yönelik iddialarda bulunurdu. Günümüzde ise vücuttaki stresin ve negatif enerjinin atılmasına yardımcı olması için tercih edilmektedir.

    Doğal Taş
  • Ocak 10, 2024 Doğal Taşlar

    Tarih boyunca görülen tüm dini inançlarda ve mitolojik kaynaklarda bolluk ve bereket çok önemli bir konudur. Artmasına yönelik çeşitli ibadetler ve ritüeller yapılmıştır, bu eylemlerde kullanılan en çok renk ise sarıdır. Bu nedenle Güneş, bereketin sembolü olarak kabul edilmiştir.

    Yalnızca semavi dinlerde değil, eski çağ uygarlıkları için de bolluk konusu oldukça önemlidir. Bu konu binlerce yıl öncesinde dahi önemli sayılmıştır. Başta Mezapotamya, Antik Mısır, Antik Yunan uygarlıkları olmak üzere her toplumda bu konuya yönelik çalışmalar ve ibadetler bulunmaktadır.

    Bereket kelimesi eskiden bu yana “nimetin çok olması, artış, hayır, saadet” gibi anlamlar taşımaktadır. Bahsedilen artış yalnızca para ile ilişkili değildir. Kullanıldığı dönemde günümüzdeki para kadar önemli olan ne ise onun artması için dualar edilirdi. Örneğin yağmur duası bunlardan birisidir.

    Doğal Taş
  • Ocak 10, 2024 Doğal Taşlar

    Günlük yaşamda veya iş hayatında yeni bir atılım yapmak veya genel manada kendisini cesaretsiz hisseden kişiler doğal yollardan çözüm aramayı denemişlerdir. Doğal çözümlerden birisi ise minerallerden oluşan şifa deposu taşlardır.

    Enerji dengelemek ve özellikle herhangi bir konuda motivasyon desteği almak amacıyla kullanılan bu taşlar eski çağlardan bu yana tercih edilmektedir. Bilimsel anlamda bir kanıtı olmasa da düzenli olarak bu taşları kullananların yorumları hep pozitif yönlü olmuştur.

    Farklı özellikle ve renklere sahip olan bu taşlar, enerji dengelemesi yaparak özgüven arttırma odaklıdır. İç gücüne güvenmeyen kimselerin kullanması şiddetle tavsiye edilir. Kişisel doğum haritalarında ateş ve hava elementlerinin az bulunduğu kimseler bu taşlardan mutlaka taşımalıdır.

    Doğal Taş
  • Ocak 10, 2024 Doğal Taşlar

    Nazara iyi gelen doğal taşlar fiziken ve ruhen insana iyi gelseler de bilimsel olarak henüz tescillenmemişlerdir bu nedenle kesin bir tedavi yöntemi olarak kullanılmamalıdır. Nazar da soyut bir kavramdır ve insanın gözünden çıktığına inanılan kötü enerji dalgaları, baktığı nesne veya kişilere bu enerjiyi yansıtmaktadır.

    Toplum içerisindeki herkes birbirinin enerji alanındadır ve buna maruz bırakırlar. Ortamdaki kişiler genel olarak negatiflerse olumsuz tüm hisler bizim içimize de geçmektedir. Bu nedenle enerji alanını yani aurayı korumak bu taşlarla mümkün olmaktadır.

    Özellikle İslamiyet inancında göz değmesi çokça yer almaktadır. Kötü düşünceler ile bakışların birleşmesi sonucunda bu tatsız durum oluşmaktadır. Yalnızca insanlara değil hayvanlara hatta bitkilere dahi yansıyabilir. Bu kem göz meselesi büyük hastalıklara ve hatta ölüme dahi yol açabilmektedir.

    Doğal Taş
  • Ocak 10, 2024 Doğal Taşlar

    İş konularında görülen önemlisi rüya da görülen doğal taşlardır. Yeni ve önemli bir ortaklılığın kurulacağına ve bu işlerden para kazanılacağı anlamına gelir. Para kazanarak yatırım yapılacağını müjdeler. Güzel olaylar yaşanacağını ve bu olaylarla beraber sevinç göz yaşları döküleceğini anlatır.

    Başarıların kazanılacağına ve olumlu yönde kararlar verileceğinden bahseder. Allahtan gelen her türlü zorluk ve sıkıntıya karşı göğüs gerilebileceğini, yaşadığı evin bolluk ve bereket ile dolacağını müjdeler. Aynı zamanda başarıdan başarıya koşarken büyük paralar kazanılacağına delalet eder.

    Bu rüyayı gören hasta kimseler şifa bulacaktır. Bu sayede huzurunu geri kazanacağını müjdeler. Çok uzun zamandır hayal edilen ancak kavuşulamayan her şeye kavuşmak artık mümkün hale gelecektir. Zorlu dönemin artık bittiğini huzura yelken açılacağını işaret eder.

    Doğal Taş
  • Ocak 10, 2024 Doğal Taşlar

    Kayaç Nedir?

    Kaya ve minerallerin bir araya gelmesi ile oluşan diğer adıyla mineral topluluğu denilen gruptur. Eski dillerde “sahre” kelimesine tekabül ederdi. Türkçede ise “kült” sözcüğü ile ifade edilir. Batı dillerinde “gestein, roche, rock” gibi sözcüklerle ifade edilmektedir.

    Başkalaşım, magmatik ve sedimanter (tortul) olmak üzere üç ana başlıkta incelenirler. Söz konusu başlıklar kendi içlerinde dallara ayrılabilirler. İnceleyen bilim dalına ise petrografi adı verilir, bu alan jeolojinin alt dalı olarak kabul edilir.

    Yeryüzünün oluşum tarihini anlamak için bu taşları incelemek ve taşlar üzerinde analizler yapmak son derece önemlidir. Oluşan bir taş başka bir taşa dönüşebilir, bu dönüşüm döngüsüne kayaç döngüsü adı verilir ve jeolojik bir model ile gösterilebilir.

    Doğal Taş
  • Ocak 10, 2024 Doğal Taşlar

    Kedi Gözü Taşı Nedir?

    Genellikler kahverengi tonlarında ve “Krizoberil” adıyla da bilinen kuvars grubuna ait şifalı taşlardan birisidir. 1789 yılında Abraham Gottlob Werner tarafından keşfedilmiştir. Dikey ve yatay olmak üzere içerisinde birçok element bulunur bu nedenle gün ışığında kedinin gözüne benzer şekilde parıldar.

    Oldukça nadirdir ve dünyada şifalı taşların efendisi olarak adlandırılır. Oldukça değerli olmasından kaynaklı mücevher taşı olarak değerlendirilir. İçerisinde kolayca görülebilen ince ama keskin bir ışıltı çizgisi vardır. Taşın saydamlık derecesi ve rengin derinliği, fiyatı üzerinde oldukça etkili olmaktadır.

    Yalnızca kahverengi değil limon sarısı, yeşil-sarı arasındaki geçiş renkleri, Bal rengi, nane yeşili gibi tonlarda da bulunabilir. En değerli olanı ve en çok aranan rengi ise altın sarısı olandır.

    Doğal Taş
  • Ocak 10, 2024 Doğal Taşlar

    Doğal taşlar, birçok kültürde uzun zamandır şansla ilişkilendirilen minerallerdir. İnsanlar farklı inanç ve geleneklere dayanarak bu taşlara çeşitli anlamlar ve özellikler vermişlerdir.  Kişinin inançlarına ve kültürel geçmişine bağlı olarak, doğal taşlar iyi şans getirebilir veya getirmeyebilir. Bazı insanlar doğal taşların şans getirebileceğini ve pozitif enerjiler taşıyabileceğini düşünmesine rağmen, diğerleri bu tür inançları bilim dışı buluyor.

    Taşların şans getirdiği fikri sıklıkla kültürel normlardan, ezoterik inançlardan ve kişisel tercihlerden etkilenir. Metafiziğe göre taşların çeşitli enerjileri olabilir ve bu enerjilerin insanların yaşamlarını iyileştirebileceğine inanılır. Yine de, bu enerjilerin varlığının bilimsel kanıtı eksik.

    Doğal Taş
  • Ocak 10, 2024 Doğal Taşlar

    Face roller, yüze masaj yapmak için kullanılan bir cilt bakım aracıdır. Face roller yabancı bir terimdir dilimize uyarlama olarak yüz silindiri ya da yüz rollerı denir. Tipik olarak mermer, kuvars, yeşim taşı veya diğer doğal taşlardan yapılmış olup, silindir benzeri bir şekle sahiptir. Masaj aletinin iki ucundan biri daha büyük veya daha küçük olabilir. Bunlar çeşitli yüz bölgelerine uygulanabilir.

    Cilt bakımı için face roller adı verilen yüz masaj aleti kullanılır. Genellikle mermer, kuvars, yeşim taşı, ametist veya başka bir doğal taştan yapılır ve silindir benzeri bir şekle sahiptir. Uzun sapın iki ucunda yuvarlak taşlar yer almaktadır. Bu taşlar kullanılarak yüzün çeşitli bölgelerine uygun şekilde masaj yapılır. Face rollerın birincil işlevi, dolaşımı iyileştirmek, lenfatik drenajı teşvik etmek ve yüz kaslarını gevşetmek için yüz ve boyun bölgesine masaj yapmaktır. Ek olarak, soğuk taşların cilt ile teması şişliği azaltabilir ve cildin taze hissetmesini sağlayabilir.

    Doğal Taş
  • Ocak 10, 2024 Doğal Taşlar

    Pandül (Sarkaç) Nedir?

    Pandül (Sarkaç) herhangi bir zincir veya ipe bağlı olan radyestezik bir araç olarak tanımlanmaktadır. Kurulan bu düzenek denge çekim kuvvetine bağlıdır. Enerjileri farklı frekansta çalışan durumların anlaşılmasını sağlarlar. Denge çekim kuvvetine bağlı olarak sabit bir noktada döner ve bu şekilde çalışmaya başlar.

    Sabit bir şekilde tutuldukları zaman çeşitli enerjileri salınım yapabilirler. Özellikle matematik, müzik gibi alanlarda kullanılabilir. En doğru bilgiyi almak ve kullanmak suretiyle tasarlanan bir araçtır. Eski zamanlarda saatin kaç olduğunu, kaç saatin geçtiği gibi zamansal soruların cevaplarını almak için kullanılırdı.

    Yüksek bir enerjiye sahip her maden veya doğal taştan bu düzenekler elde edilebilir. Pirinç, altın, gümüş gibi madenler veya ahşap, doğal taşlar bu araç için tercih edilebilir.

    Doğal Taş
  • Ocak 10, 2024 Doğal Taşlar

    Son zamanlarda gerek şıklık katmak gerek şifalanmak gibi çeşitli sebeplerle kullanılan doğal taşlar verilen isimdir. Doğa içerisinde kendiliğinden oluşan ve oluşumu için belli süreler gereken, içerisinde çeşitli mineral ve kristallerin bulunduğu yapılardır.

    Her yer alan taş doğal taş değildir, bu ismi alabilmesi için kendilerine özel faydaları bulunması gerekir. Ayrıca bu ürünlerdeki gerçeklik payı da son derece önemlidir, taklit ürünlerin alınması hiçbir işe yaramayacaktır. Oldukça nadir ve ince işçilik istemeleri nedeniyle fiyatları diğerlerine göre yüksek olabilmektedir.

    Bu maddelerin güçleri en eski dönemlerden bu yana bilinir ve kullanılırdı. Özellikle Antik Mısır uygarlığında Lapis Lazuli taşından makyaj malzeme elde edilmesi ya da kütleler halinde kullanılması bilinen en eski bilgilerdir.

    Doğal Taş
  • Ocak 10, 2024 Aromaterapi

    Tıp dünyasında da kendine geniş bir kullanım alanı bulan hardal otu, sağlık için faydalı bitkilerden biri olarak görülmektedir. Sindirim sistemini düzenlemeden canlı ve sağlıklı deri görünümüne, kan yapıcı özelliğinden sinir sistemini yumuşatmaya kadar pek çok faydası bulunan hardal otundan elde edilen yağlar da ilgi görmektedir. Bu yazımızda hardal otu kullanım alanları, faydaları, özellikleri gibi pek çok merak edilen konunun detaylarını bulabilirsiniz.

    Aromaterapi
  • Ocak 10, 2024 Aromaterapi

    Gelincikler familyasından olan haşhaş, başta kozmetik olmak üzere gıda, aromaterapi, fizik tedavi, psikolojik tedavi gibi pek çok farklı alanda kullanılan şifa kaynağı bir bitki olarak bilinmektedir. Yaprakları yumurta şeklinde olan haşhaşın tohumundan özel yöntemler uygulanarak haşhaş yağı da elde edilmektedir. Haşhaş yağı geniş kullanım alanına sahip olması, bu bitkiyi çeşitli sektörlerde daha da ünlü yapmaktadır. Haşhaş kullanım alanları, faydaları ve özellikleri hakkında detaylı bilgilere sahip olmak istiyorsanız, bu yazımızdan yararlanıp aradığınız bilgilere ulaşabilirsiniz.

    Aromaterapi
  • Ocak 10, 2024 Aromaterapi

    Doğal şifa yöntemleri arasında sık kullanımı ile öne çıkan ısırgan tohumu özellikle yağ olarak kullanıldığında vücut açısından son derece özel yararlara sahiptir. Saçlardan cildin parlak görünüm kazanmasına kadar faydalara sahip olan ısırgan tohumu aynı zamanda ruhsal açıdan da pek çok yarar taşımaktadır.

    Aromaterapi
  • Ocak 10, 2024 Aromaterapi

    Hem antioksidan hem de lif açısından oldukça zengin tropik bir meyve olan greyfurt, insan sağlığı açısından pek çok fayda sağlamaktadır. Yapılan bilimsel araştırmalara göre greyfurt meyvesinin sağlıklı kilo verip zayıflamadan kalp hastalıkları riskiniz azaltmaya kadar vücut için önemli faydalarının bulunduğunu ortaya koymuştur. Greyfurt meyvesinin özel olarak ekstraksiyon işlemlerine tabi tutulmasıyla bu meyvenin özütü elde edilebilmektedir. Greyfurt meyvesinin özü günümüzde gıda, sağlık ve kozmetik alanlarında kullanılmaktadır. Bu yazımızda greyfurt meyvesinin faydaları, kullanımı ve karakteristik özellikleri hakkında detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz.

    Aromaterapi
  • Ocak 10, 2024 Aromaterapi

    Özellikle cilt hastalıklarının tedavisinde kullanılan ıtır çiçeği son derece şifalı özellikler gösteren bir bitkidir. Yağ olarak kullanıldığında cildin parlaklık kazanması, lekelerin temizlenmesi, daha sağlıklı bir görünüme kavuşulması gibi faydalarının yanında günlük yaşamda karşılaşılan çeşitli sorunların giderilmesi için de etkili olmaktadır. Çay olarak da içilebilen ıtır çiçeği hazımsızlık gibi sorunların giderilmesine de etki etmektedir.

    Aromaterapi
  • Ocak 10, 2024 Astroloji

    12 parça ile ifade edilen astrolojik alanların sınırını belirten kavramdır.  Zodyak sırası gibi Koç burcundan başlayarak Balık burcunda sonlanır, dolayısıyla 12 burç 12 evi temsil etmektedir. Kişisel doğum haritaları bu evlerden etkilenir ve bu şekilde okumalar yapılır.

    Bireyler, günlük hayattaki konularla alakalı düşündüklerini ne zaman ve nasıl ortaya çıkaracaklarını bahsi geçen kavram sayesinde öğrenmek mümkündür. Doğum haritaları kişiye özeldir, bu nedenle görülen etkiler de birbirinden farklı olmaktadır.

    Doğum bilgileri gün ay yıl şeklinde alınır, doğum saati ve yeri de öğrenildikten sonra yıldız haritaları hesaplanır. Bu şekilde evlerin konumları ve etkileri öğrenilir.

    astroloji
  • Ocak 10, 2024 Astroloji

    Bazı burç vardır ki diğer insanlara nazaran daha farklı görülürler ve sevilmek için ekstra çaba göstermelerine gerek kalmaz. Unutulmamalıdır ki her insan çok özeldir ve çok değerlidir, bizler yalnızca yapılan araştırma ve analizlerin sonuçlarını ortaya koymaktayız.

    İnsanların her biri bir auraya sahiptir ve bu aura onların dışarıdan algılanış biçimleri ile alakalıdır. Güçlü enerjilere sahip kişiler herhangi bir ortamda ilgi onlara yönelir, dikkatleri üzerinde toplar. Gerek cana yakınlıkları gerek samimi davranışları nedeniyle herkesçe sevilirler.

    Bazı özellikler insanları birbirine çeker, konuşkanlık, güler yüzlülük bunlardan bazılarıdır. Bu nedenle böyle kişilerle bir arada olmak, arkadaşlık kurmak veya içten içe beğenmek kaçınılmaz hale gelir. İşte bu özelliklere sahip 5 burç aşağıda yer almaktadır.

    astroloji
  • Ocak 10, 2024

    Etkili bir besin maddesi olduğu kadar nane aynı zamanda cilde doğrudan etkisi ve ruhsal etkileri ile de öne çıkan özel bir bitkidir. Gerek kokusu gerekse ferahlık sağlayan tadı ile birlikte nane tam bir şifa kaynağı olmayı başarmaktadır. Nane faydaları ve kullanımı ile birlikte günlük yaşamda pek çok sorununuza çözüm bulabilirsiniz.

    Aromaterapi
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Sizlere en iyi alışveriş deneyimini sunabilmek adına sitemizde çerezler(cookies) kullanmaktayız. Detaylı bilgi için Kvkk sözleşmesini inceleyebilirsiniz.