Mitr Blog

  • Ocak 11, 2024 Doğal Taşlar

    Larimar Taşı

    LArimar, 1970’li yıllarda keşfedilen ve sadece Dominik Cumhuriyeti’nde bulunan nadir bir pektolit şeklidir. Tropikal bölgelerde, okyanus rengine benzer muhteşem mavi bir renge sahiptir. Sertlik değeri, Mohs ölçeğine göre 5-7 arasında değişmekte olup, koyu mavi olanların sertliği 7’ye yaklaşmaktadır.

    Karayip Denizi’nin davetkar sularını mükemmel bir şekilde yansıtan, mavi renkli değerli bir taştır. Tabi ki, gerçek okyanustan gelmez. Onun yerine, Dominik’in ormanlarla kaplı volkanik dağlarının derinliklerinde bulunmaktadır. Larimar taşı, değerli taşlar pazarında nispeten yeni bir taştır. Ve, dünyanın yalnızca küçük bir köşesinde, Dominik ve Haiti arasındaki ünlü Hispaniola Adası’nda bulunmaktadır.

    İsmini nasıl aldığı ve keşif hikayesi de, bu değerli taşın doğal cazibesine eklenerek giderek aranan bir taş haline geldi. Larimar taşının özellikleri, faydaları, anlamı, temizliği, bakımı ve hakkında daha fazlasını öğrenmek için bu yazıyı okumaya devam edin!

    Doğal Taş
  • Ocak 11, 2024 Mumlar

    Mumların her zaman sihirli bir dünyası vardır. Hayatımızda en güzel ve en özel anlarında loş bir mum ışığı tercih ederiz. Mumların küçük parıltıları altında ruhumuzun dinlendiğini ve enerjinin değiştiğini hissederiz. Yaşamın saflığı, iyiliği ve romantikliğini temsil eder mum ışığı.

    Mumlar
  • Ocak 11, 2024 Doğal Taşlar

    Melek Taşı

    Mavi andrit ve angelit olarak da bilinen melek taşı; ilk olarak 1989 yılında keşfedildi. Sadece Peru’da bulunan bu değerli taş; kendisini kalsit ve halit ile ilişkilendirebilen bir kalsiyum sülfat mineralidir. Bu değerli taş, kütleler halinde kristalleşir ve nadiren kristal şeklinde görülür.

    Koruyucu meleklerinizin nazik titreşimlerini bünyesinde barındıran huzurlu bir taştır. Bu taş ile çalışmak; ruhunuza dinginlik ve pozitiflik kazandırır. Görünmez dünya hakkındaki farkındalığınızı artıracak ve size meleklerin her yerde olduğunu hatırlatacaktır. Sadece göksel mavi tonlarına bakmak bile göksel alemle bağlantı kurar.

    Maneviyatı yüksek bir taş olan melek taşının anlamı, özellikleri ve faydaları hakkında daha fazlasını öğrenmek ister misiniz? O halde, okumaya devam edin!

    Doğal Taş
  • Ocak 11, 2024 Mumlar

    Romantik bir ortam oluşturmak istiyorsanız o halde yapmanız gereken ise Tealight mum kullanmak olacak. Farklı türden modellerini de bulabilmeniz mümkündür. Ortamda hoş bir sıcaklığın oluşmasına yardımcı olur. Üstelik hemen bitmez ve uzun süre de kullanabilirsiniz. Hangi rengi istiyor olursanız olun bulmanız da mümkündür. Gel gelelim tüm bu mum modellerine internet üzerinden de problemsiz bir şekilde sipariş verebilirsiniz

    Mumlar
  • Ocak 11, 2024 Doğal Taşlar

    Moldavit Taşı Hakkında Bilinmesi Gerekenler

    Bir büyüklük ve hayat taşı olan moldavit taşı; gizemli ve tılsımlı yeşil rengi ile, doğanın Toprak Ana ile şiddetli etkisinden oluşan bir taştır. Son 10 yılı aşkın süredir, dünyanın en popüler taşlarından biri haline geldi.

    Bouteille taşı olarak da adlandırılan moldavit taşı; yaklaşık 15 milyon yıl önce bir göktaşının çarpmasının ısısında oluştuğu düşünülmektedir. Rengi, genellikle sarı- yeşil, yeşil ve yeşil-kahvedir. 19.yüzyılın ortalarından beri yontulmuş ve değerli taşlara bölünmüştür. Bu değerli taşlar da, yüzüklerde, küpelerde, kolyelerde ve diğer takı türlerinde kullanılmaktadır.

    Taşın dünya dışı kökeni; yeni çağ, astrolojik ve ruhsal uygulamalarla ilgilenen kişilere özellikle çekici gelmektedir. Şifa çalışmaları ve meditasyon için de popüler bir taş olarak gösterilmektedir. Peki, moldavit taşının özellikleri ve faydaları nelerdir? İsminin anlamı nedir ve nereden gelmektedir? Bu şifalı ve değerli taş hakkında daha fazlasını öğrenmek için okumaya devam edin!

    Doğal Taş
  • Ocak 11, 2024 Mumlar

    Elektriğin icat edilmesi ile beraber; mumlar zorunlu bir ihtiyaç olmaktan çıktı. Günlük yaşantımızda avizenin, apliktinin ve benzeri aydınlatma seçenekleri ile hayatımızdan yavaşça silinen mumlar; günümüzde dekoratif bir obje olarak kullanılmaya başlandı. 1970’li yılların sonunda romantik ambiyanslar yaratabilmek adına yaygın olarak kullanılan mumlar; 1990’lı yıllarda biraz daha farklılaştı ve birçok farklı mum seçeneğinin ortaya çıkması ile; akla gelmeyecek çeşitli tasarımlara kavuştu. Günümüzde banyodan restoranlara, salondan sanat sergilerine kadar kokulu mum,  birçok mekanda ve yaşam alanında vazgeçilmez bir dekorasyon objesi olarak karşımıza çıkıyor.

    Mumlar
  • Ocak 11, 2024 Doğal Taşlar

    Son zamanlarda giderek yaygınlaşan ve doğal taşların şifasını vücudunuza harika bir şekilde getirmeyi sağlayan doğal taş masaj aleti cildinizin pürüzsüz ve canlı olmasını istediğinizde kullanacağınız özel bir masaj aletidir. Günlük kısa sürede bakımlar ile genç, dinamik ve canlı bir görünüm elde edeceğiniz doğal taş masaj aleti modelleri ile birlikte harika bir görüme sahip olabilirsiniz.

    Doğal Taş
  • Ocak 11, 2024 Doğal Taşlar

    Morganit Taşı

    Nişan yüzüğü için alışveriş yaparken, elmas ve pırlanta yüzükler size göre olmayabilir mi? Sorun değil! Geleneksel olarak, bir pırlantaya sadık kalınsa da, bu kurala uymanız gerektiğini söyleyen bir kural kitabı yoktur. Daha kişisel ve benzersiz bir şey arıyorsanız, bir morganit taşı yüzük düşünebilirsiniz.

    Morganit taşı; Akuamarin ve zümrüt taşlarının yakın kuzeni olan pembe renkli, değerli bir taştır. Aslında, her ikisini de içeren bir mineraldir. Nadir bulunan bu değerli pembe taş; soluk pembeden gül rengine, şeftali renginden somon rengine kadar çeşitlilik gösterir. En yaygın ve popüler olanları, genellikle daha açık renktedir. Ancak, daha derin gölgeleri olanlar daha değerli olabilir. Morganit taşı, rengini iyileştirmek için genellikle ısıl işlemden geçirilir. Bu da, taşın bazen taşıdığı turuncu ve sarı renklerden kurtarır. Ve geride, oldukça pembe ve solmayan sabit bir renk bırakır.

    "Gül beril” veya “vorobevite” olarak da bilinen morganit taşı; ilk olarak 20.yüzyılın başlarında, Madagaskar’da Tiffany & Co. Kunz’un baş gemologu olan George Kunz tarafından keşfedildi.

    Pırlantalar ile kıyaslandığında, pembe rengi ve satın alınabilir olması ile, bir nişan yüzüğü taşı olarak popülerliğin artmasına neden olduğu 21.yüzyılda öne çıktı. Birçok kullanıcı, morganit taşının pembe tonunun, pembe renkli altınlarla özellikle hoş görünmesinden hoşlanıyor. Bu yazıda ise, son yıllarda popülerlik kazanan morganit taşının özellikleri, faydaları, anlamı ve tarihine kısa bir bakış atacağız!

    Doğal Taş
  • Ocak 11, 2024 Mumlar

    Tam olarak tarihi bilinmese de en az 5.000 yıllık bir geçmişi olduğu tahmin edilen kokusuz mum, insanlığın gelişim süresince; ateşin bulunması oldukça önemli mihenk taşlarından birisidir. Günümüzde oldukça fazla kişi tarafından yaşam alanlarında sıklıkla kullanılan mum, ilk kullanış nedeni ile günümüzde kullanım nedeni çok daha farklı olsa bile, mum modern zamanların vazgeçilmez aksesuarlarından yalnızca birisidir.

    Mum
  • Ocak 11, 2024 Doğal Taşlar

    Çok eski zamanlardan beri şifalı özellikleri ile tercih edilen doğal taşlar, sadece aksesuar olarak değil vücudunuzun pek çok sorununa faydalı olmaları ile öne çıkmaktadırlar. Doğal taşlar uzun zaman dilimlerinde tamamen doğal koşullar içerisinde oluşurlar ve bu özellikleri ile birlikte yaşam enerjisini kendi yapılarında barındırırlar. Bu sayede doğal taşlar ile şifa bulmak herkes için kolay ve pratik bir hale gelmektedir.

     

    Doğal Taş
  • Ocak 11, 2024 Doğal Taşlar

    Oltu Taşı

    Oltu taşı, genellikle bir sabır ve koruma taşı olarak tanınır. Ancak, aynı zamanda migren ve baş ağrıları için ağrı kesicidir ve travmatik yaralanmalarda iyileşme gibi bazı iyileştirici özellikler taşımaktadır. Enerjilerinizi arındırabilir ve beden, kalp, zihin ve ruh üzerinde koruma sağlayabilir. Oltu taşı, organik bir kayadır. Odunsu malzeme parçaları gömüldüğünde ve daha sonra organik bozulmaya uğradığında oluşur.

    Daha sonra ısıtılır ve sonuçta bir kömür damarı olur. Rengi, genellikle siyahtır ancak kahverengi renkli oltu taşları da vardır. Kolayca kesilebilir ve oyulabilir. Düzgün bir şekilde oyulmasını mümkün kılan tek tip bir dokuya sahiptir. Parlak bir parlaklık elde edilene kadar ovalandığında ve cilalandığında çok güzel bir görünüme sahip olabilir. Bu şekilde, estetik değeri de büyük ölçüde artar. Gördüğünüzde, onun güzel ve ipeksi ışıltısına hayran kalacaksınız. Okumaya devam ederek, oltu taşının inanılmaz özelliklerine hayran kalın!

    Doğal Taş
  • Ocak 11, 2024 Doğal Taşlar

    Yoga, 8 farklı aşamaya sahip olan, insanların bedensel ve zihinsel anlamda rahatlamasını sağlayan çok dikkat çekici bir ritüeldir. İlk defa Hint kültüründe ortaya çıkmıştır. Çok etkili sonuçlara sahip olduğundan dolayı kısa bir zaman diliminde dünyanın değişik yerlerine yayılmayı bilmiştir. Yogayı etkili bir hale getiren birçok değişik parametre vardır. Bunların başında ise taşlar gelir. Bu taşların sıradan olmadığını tam anlamıyla enerji verdiğini söylemek gerekiyor. Bu yüzden isimleri enerji taşları olarak da bilinir. Enerji çakraları üzerinde etkilidir

    Doğal Taş
  • Ocak 11, 2024 Buhurdanlık

    Buhurdanlık kokuları, buhurdanlığın içine konularak yakılan ve güzel kokular veren ürünlerdir. Buhur ise Arapça bir kelime olup “yakıldığı zaman hoş kokular çıkaran” anlamına gelmektedir. Bu nedenle evlerinde ya da dükkanlarında hoş kokulara sahip olmak isteyenlerin vazgeçilmez tercihidir. Buhurdanlığa konulan kokular, yakıldığı zaman uzun süreler boyunca insanları bunaltmadan hafif bir koku yayarlar. Bu kokular insanı dinginleştirdiği gibi kökü kokuları da ortadan kaldırmaktadır. Osmanlı İmparatorluğu döneminde sıklıkla tercih edine buhurdanlık kokuları, ortama farklı bir hava katmaktadır. Bu nedenle günümüzde de yaygın olarak kullanılır.

    Diğer koku ürünlerine göre daha doğal ve uzun ömürlü olması nedeniyle sıklıkla tercih edilen buhurdanlık kokuları, uygun fiyat seçenekleri sayesinde her bütçeye hitap etmektedir. Dilerseniz internet ortamından alabileceğiniz gibi gerekli malzemeleri temin ederek daha uygun bir fiyata siz de buhurdanlık kokuları yapabilirsiniz. Fakat daha az uğraşmak ve uygun fiyata satın almak isteyenler için internet üzerinde birçok çeşitte buhurdanlık kokusu satışa çıkarılmıştır. Kişilerin zevkine göre geniş koku yelpazesine sahip olan buhurdanlık kokuları aynı zamanda insanların psikolojik olarak kendilerini daha iyi hissetmelerini sağlamaktadır.

    Buhurdanlık
  • Ocak 11, 2024 Doğal Taşlar

    Çakra, görünmeyen enerji katmanları olarak ifade edilir. 7 farklı katmandan oluşur. Bunların her biri insan vücudunun değişik bölgesindedir. Meditasyon ve yoga gibi faaliyetlere açılmaları, içerisinde yer alan enerjinin çıkarılması mümkündür. Bunun yanı sıra taşların da aynı amaç için kullanıldığını söylemek gerekiyor. Bunun nasıl olacağı en çok merak edilen konuların başında gelmekte. Yanıtını yazımızda bulabilirsiniz.

    Doğal Taş
  • Ocak 11, 2024 Buhurdanlık

    Arapça kökenli bir kelime olan Buhur, “yakıldığı zaman güzel kokular yayan” anlamına gelmektedir. Osmanlı İmparatorluğu dönemindeyse, buhurdanlık olarak kullanılmıştır. Birçok kişinin bilmediği buhurdanlık, esasında tütsünün yakılmasına yarayan, tütsülerin yerleştirildiği bir süs eşyasıdır. Tütsüler evin kokusunu ya da havasını direkt olarak değiştirmenin yanı sıra; kişilerde kullanılan aromalara göre değişik hisler, duygular verebilmektedir. Tütsüleri hoş bir biçimde sunabilmek ve estetik bir şekilde kullanabilmek için; buhurdanlık kullanılır. Bu nedenle buhurdanlık çeşitleri; birçok renkte ve şekilde her kişiye hitap edecek şekilde tasarlanır.

    Buhurdanlık
  • Ocak 11, 2024 Doğal Taşlar

    Günümüzde birçok kadının ya da erkeğin bileğinde dikkat çeken taşlar, aslında sıradan bir yapıya sahip değillerdir. Bunların enerji çakralarını açmak için kullanılan ürünler olduğunu biliyor muydunuz? Son yıllarda çok büyük bir artış gösteren meditasyon ve yoga ritüellerinde de tercih edilen taşlar, artık bileklik halini almış durumda. Bunların bilekte taşınması, hangi taşın nasıl bir anlama geldiği sorusunu da gündeme taşımıştır. Yazımızda çakraları ve bunların bağlı olduğu taşları ayrıntılı bir şekilde açıkladık.

     

     

    Doğal Taş
  • Ocak 11, 2024 Doğal Taşlar

    Doğal Taşlar ve Takılar

    Doğal taşlar, doğanın küçük ama enerji dolu, şifalı taşları… Bugün hayatımızda oldukça büyük bir yere sahipler. Taşlar bizlerin varlığından çok önce meydana gelen yeryüzünün en kadim varlıklarıdır. Bir madde değil varlık olarak değerlendirmeliyiz, çünkü onlar içinde güçlü enerjiler barındırmaktadır.

    Değerli taşlar, doğanın elementlerinden meydana geldikleri için bizi toprağın koruyucu, güçlendirici ve besleyici enerjisiyle bir uyum haline getirirler. Işığı, en saf ve en doğal renkleriyle doğal taşlarda görebilmek mümkündür. Hem gökyüzünün hem de yeryüzünün güçlerini çeken bu taşlar ve içinde barındırdıkları bu enerjiyi dünyaya yayarlar. Kristal yapıları, insan ile kozmik düzen arasındaki ilişkiye benzer olan düzeni ve prensiplerini ortaya koyar. Böylece beden ve ruh üzerinde uyum yaratan bir etkiye sahip olurlar.

    Eski zamanlarda bu yana güçleri ile bize ilham veren mistik taşlar bugün yoga ve meditasyon bilinci ile yeniden önem kazanmıştır. Günümüzde bu değerli veya yarı değerli taşlar oldukça ilgi görmektedir. Bu taşlardan, kolyeler, bileklikler, küpeler, yüzükler ve daha birçok çeşit aksesuarlar yapılmaktadır.

    Yoga kolyeleri son zamanların moda ürünüdür. Anlamlı bir sembolü, ister yedi çakrayı temsil eden yarı değerli taşları, ister mala boncukları ile meditasyon yapmayı tercih edin, her zamankinden daha fazla seçenek bulabilmeniz mümkün.

     

     

     

    Doğal Taş
  • Ocak 11, 2024 Buhurdanlık

    Günümüzde birbirinden farklı kullanım şekilleri bulunan buhurlar oda spreyleri yerine de sıklıkla tercih edilmektedir. Buhurdanlıklar ev ve iş yerlerinde sadece güzel koku yayması amacıyla değil dekoratif bir eşya olması sebebiyle de kullanılmaktadır. Buhurdanlıkların birbirinden farklı tasarımları mevcut olsa da amaçları aynıdır. Doğal koku yayman buhurların bilinen bir diğer ismi ise koku lambalarıdır. İki bölümden oluşan buhurdanlıklar seramik, cam veya porselen malzemeler kullanılarak üretilmektedir. Isıya dayanıklı malzemelerden üretilmesi gereken buhurdanlıkların birbirinden farklı çeşitleri bulunmaktadır. Mumluk ve çanak kısımlarından oluşan buhurdanlıkların kullanımı da oldukça rahattır. Herkesin zevkine hitap edebilecek tasarımları ile dikkat çeken ürünler son dönemlerde hediyelik eşya olarak da kullanılmaktadır.

    Buhurdanlık
  • Ocak 11, 2024 Doğal Taşlar

    Yoga, binlerce yıllık bir geleneğe sahip olan rahatlama yöntemlerinden birisidir. Belli kriterleri ve kuralları vardır. Sessiz ve sakin bir ortamda yapılması şarttır. Tek kişi ya da birden fazla insan olabilir. Temeli doğru nefes alma ve verme egzersizlerine dayalıdır. Bunun yanı sıra oturuş biçimi de önemlidir. Bu sayede iç huzurun bulunması, enerjik hissedilmesi mümkün olacaktır. Yoga taşları ise doğal özellikleriyle ön plana çıkar. Bunların farklı türleri vardır. Egzersiz yaparken bunları kullanmak, sonucun daha iyi olmasını sağlar. Önemli olan nokta ise nasıl tercih edileceğidir.

     

    Doğal Taş
  • Ocak 11, 2024 Buhurdanlık

    Buhurdanlık çeşitleri en eski kullanılan araçlar arasında yer almaktadır çünkü farklı kokuların eşsiz koku özelliklerini ortamda dengeli bir şekilde dağıtması için buhurdanlık kullanmaya ihtiyaç bulunmaktadır. Sadece güzel kokular için değil çeşitli sağlık sorunlarının etkilerini azaltmak için de buhurdanlık kullanabilir ve çok etkili sonuçlar alabilirsiniz.

    Buhurdanlık
  • Ocak 11, 2024 Doğal Taşlar

    Kansere İyi Gelen Taşlar

    Doğal taşların, pek çok sağlık koşulu için ekstra destek sağladığını artık hepimiz biliyoruz. Ancak, tedavi sırasında doktorunuzun verdiği ilaçlardan kaçınmanızı da önermiyoruz. Bu nedenle şifalı taşlar, ilk tedavi seçeneği olarak değil, tedaviye ekstra destek sağlamak için kullanılmalıdır.

    Hastalıklara iyi gelen doğal taşlar konusunda aldığımız en sık sorulardan biri, “kansere iyi gelen taşlar hangileridir?”. İnternette biraz araştırma yaparak, doğal ve şifalı taşların gücünü ve iyileştirici etkisini iddia eden birçok kanser hastası olduğunu görebilirsiniz. Bu taşlar, tedavide kullanılan ilaçların gücünü arttırabilir ve böyle zor zamanlarda, kişinin iç huzuru sağlamasına katkıda bulunabilir.

    Doğal Taş
  • Ocak 11, 2024 Doğal Taşlar

    Yogada Hangi Doğal Taşlar Kullanılmalı?

    Eski Hint kültürüne göre yoga; beden ve zihin pratiği olarak tanımlanır. Farklı birçok aşaması vardır. Özellikle nefes alma ve verme, bunu belli bir parametreye göre yapmak çok önemlidir. Bunun yanı sıra kişilerin sergilemiş olduğu duruş da çok önemlidir. Bu şekilde hem rahatlama olur hem de insan kendisini çok daha iyi hissetmeye başlar. Bunu gerçekleştirirken enerji taşlarını kullanmak ise etkiyi yukarı taşıyacaktır.

    Doğal Taş
  • Ocak 11, 2024 Buhurdanlık

    Buhurdanlık çeşitleri çok eski zamanlardan beri gerek güzel kokuları ortama yaymak için gerekse de ortam havasını yumuşatmak ve daha rahat solunan bir hava vermeleri bakımından kullanılmaktadır. Buhurdanlıklardan yayılan enfes kokular aynı zamanda sadece kişinin kendisini iyi hissetmek ile kalmaz, aynı zamanda da meditasyon ve yoga gibi seanslarda daha başarılı bir odaklanma yapmasına yardımcı olmaktadır. Gelişen teknoloji ile birlikte çok daha uzun süreli ve pratik kullanım sunan nemlendirici elektronik buhurdanlık kullanımı yaygınlaşmıştır.

    Buhurdanlık
  • Ocak 11, 2024 Doğal Taşlar

    Romatizmaya İyi Gelen Taşlar

    Romatizmanın varlığı söz konusu olduğunda, onunla birlikte yaşamak çok kolay değildir. Çoğu insan, bunun kalıcı bir tedavisi olmadığını söylese de, maksimum başarı puanına sahip olan bazı seçenekler mevcuttur. Birçok insan, romatizmaya iyi gelen taşlar ile romatoid artrit gibi problemleri iyileştirebildi.

    Biz de, sizlerin de bu iyileştirici etkilerden faydalanmak isteyebileceğini düşündük. Rehber niteliğinde hazırlanan bu yazı ile, romatizmaya iyi gelen taşları bir profesyonel gibi kullanmanın tüm nedenleri ve yollarını keşfedin!

    Şifalı doğal taşlar, kullanıcısını iyileştirmek için doğaüstünün büyüsünü bütünsellik ile birleştirir. Vücuttaki çakra enerji noktalarını kullanarak, romatizma için doğal taşları bir tılsım gibi kullanabilirsiniz. Bu taşların her biri, metafiziksel özelliklerini kullanarak çalışır. Bu taşları kullanarak, romatizma ve eklem ağrılarını hafifletmek için yapmanız gerekenlerden bahsedeceğiz…

    Doğal Taş
  • Ocak 11, 2024 Doğal Taşlar

    Peridot Taşı

    Peridot taşı, olivin mineral ailesinin bir üyesidir. Tamamen kendine ait bir renge sahiptir. Ancak, genellikle Zümrüt taşı ile karıştırılmaktadır. Bir peridot taşının yeşil rengi; soluk yeşil ile koyu yeşil arasında değişebilir. Ağustos ayında doğanların doğum taşı olan peridot taşı, evliliğinin 16.yıldönümünü kutlayanlar için de çok hayırlı bir taştır. Bu değerli taş, hafiflik ve güzellik taşıdır ve çok çeşitli faydaları vardır.

    Eski zamanlarda da çok ünlü olan peridot taşı, kendisine has büyülü ve mistik özelliklere sahiptir. Kullanan kişinin gücünü ve canlılığını arttırır, sakinleştirici etkileri vardır, kişinin hayatına mutluluk ve sıcaklık getireceği söylenir. Peridot taşı kolye takmak, olumsuz duygulara karşı koruyucu olabilir. Fiziksel sağlık boyutunda ise; karaciğer ve safra kesesi üzerinde iyileştirici etkileri olduğu bilinmektedir. Parlak yeşil rengi ve mistik özellikleri ile şifalı taşlar dünyasının öne çıkan bu güzel taşını biraz daha yakından tanımak ister misiniz? Peridot taşının özellikleri, faydaları, anlamı, tarihi ve hakkında daha fazlasını öğrenmek için okumaya devam edin!

    Doğal Taş
  • Ocak 11, 2024 Doğal Taşlar

    Psikolojik sağlık ve duygusal iyileşme; alışkanlıkları ve kalıpları incelemekle ilgilidir. Ancak, duyguların ve yaraların ötesinde bir şeyler de önemlidir. Bunlar; hayatın daha derin hikayesini anlamayı, bir amaç duygusu bulmayı, derinden tutulan değerlere bir isim koymayı ve iç dünyanızla yüzleşmeyi içerebilir.

    Psikolojiye iyi gelen değerli taşlar ve kristaller; bilinçaltının karanlık sularında gezinmeye ve zihnin iç işleyişini düzenlerken kalbe bağlı kalmanıza yardımcı olabilir. Depresyon ve kaygı belirtilerini hafifletmeye de yardımcı olduğu bilinen bu taşlar, ilginizi çekebilir. Bununla birlikte, bir kriz durumu içinde olduğunuzu düşünüyorsanız, bir uzmandan yardım almak ilk seçeneğiniz olmalıdır.

    Taşlar, uzun bir süredir güçlü bir vücudu, zihinsel sağlığı ve dengeli ruh halini desteklemek için kullanılmaktadır. Antik Romalı ve Mısırlılar gibi tarihteki en yenilikçi uygarlıklardan bazıları, doğal taşların büyük bir güce sahip olduklarına inanıyordu. Kötü bir ruh hali içinde sıkışıp kaldıysanız, psikolojiniz bozuksa, duygusal olarak tıkanıklık yaşıyorsanız ya da zihinsel olarak bulanıksanız, aşağıda “psikolojiye iyi gelen taşlar” olarak listelediğimiz değerli ve şifalı kristaller size yardımcı olabilir!

    Doğal Taş
  • Ocak 11, 2024 Buhurdanlık

    Buhurdanlık çeşitleri ortam havasını etkili bir şekilde yumuşatmaya yaramakla birlikte aynı zamanda hem fiziksel hem de zihinsel olarak insan sağlığı üzerinde önemli etkiler göstermektedirler. Buhurdanlık bu özellikleri ile birlikte çok eski zamanlardan beri insanlar tarafından kullanılmış, gerek dini gerekse din dışı törenlerde tercih edilerek, harika kokularını ortama yaymıştır. Buhurdanlık için koku çeşitleri ve faydaları ise doğru buhurdanlık kullanımı için önemlidir.

    Buhurdanlık
  • Ocak 11, 2024 Doğal Taşlar

    Zirkon Taşı Hakkında Bilinmesi Gerekenler

    Zirkon, bir topraklama taşıdır. Bir kişinin sevgisi ya da evliliği Venüs tarafından kontrol edilir ve zirkon, Venüs’ü güçlendirir. Kişinin ilişkisine tutku, anlayış ve romantizm getirir. Evlilik hayatında ya da ikili ilişkilerde barış isteyenler için şiddetle tavsiye edilir. Tıbbi olarak ise, hormonal dengesizlikten kaynaklanan rahatsızlıklara karşı koruduğu bilinmektedir. Ayrıca, idrar ve üreme sistemi için de faydalı olduğuna inanılmaktadır. Kullanıcısına güven duygusu verir. Ayrıca, sosyal yaşamı iyileştirmeye de yardımcı olur.

    Astrolojik kullanımları ve faydaları sayesinde, bugünlerde çok daha popülerdir. Çok çeşitli renklerde bulunmasına rağmen, özellikle beyaz zirkon, son 10 yıldır büyük bir talep görmektedir. Venüs gezegeninin bu değeri taşının, Terazi ve Boğa burcuna mensup kişilere mutluluk ve şans getirdiğine inanılmaktadır. Zirkon taşı kolye ve takılar, çok renkli ışık parlamaları ve camsı parlaklığı ile de ünlüdür. Ürettiği bu yoğun ateşin, bir elmasa benzediği söylenmektedir.

    Bu yazıda, zirkon taşının faydaları ve özellikleri de dahil olmak üzere hakkında bilmeniz gerekenleri tartışacağız!

    Doğal Taş
  • Ocak 11, 2024 Doğal Taşlar

    Sitrin Taşı

    Tünelin sonundaki ışığı mı arıyorsunuz? Hayatınızda daha fazla pozitiflik ve mutluluğa mı ihtiyacınız var? Başarı ve zenginliği hayatınıza mı çekmek istiyorsunuz? İstediğiniz şeyin peşinden gidebilmek için bir güven artışına mı ihtiyacınız var? Bir sitrin taşının ışıkla dolu enerjisi, tam da ihtiyacınız olan şey olabilir!

    “Para taşı” ve “ışık yapıcı” olarak da bilinen sitrin taşı, canlı enerjisini yansıtan, parlak sarı bir renge sahiptir. Ruh için bir C vitamini gibidir. Onunla bağlantı kurarak, hayatınızın her alanında pozitif enerji kaynağı olarak yararlanabilirsiniz. Olaylara bakış açınız ve tutumunuzdan projelerinize kadar; sitrin taşının iyileştirici özellikleri, yaşamda ilerlerken pozitifliği kucaklamanıza yardımcı olmak için harika bir şekilde uygundur.

    Peki, sitrin taşı hakkında neler biliyorsunuz? Bir sitrin taşı kolye ya da bileklik takmak size nasıl faydalar sağlayabilir? Çantanızda sitrin taşı anahtarlık taşımak ne işe yarar?  Sitrin taşı kullananlar, hayatlarına hangi özellikleri çekebilir? Bu değerli taş hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak için okumaya devam edin!

    Doğal Taş
  • Ocak 11, 2024 Buhurdanlık

    Çok eski zamanlardan beri uçucu yağlardaki özel kokulardan yararlanmak için tercih edilen buhurdanlık çeşitleri, ortama özel ve rahatlatıcı bir koku yaymak isteyenlerin tercihi olmaktadır. Dengeli ve özel kokuları ortama yaymaları ile birlikte öne çıkan buhurdanlık çeşitleri, bu bakımdan tütsüler ile birlikte ortam havasını değiştirmek için sıklıkla kullanılan ürünler olmaktadır. Her buhurdanlığın temel özellikleri aynı olmakta ancak dekoratif görünüm ve ortama özel kokularını yaymaları bakımından farklılık gösterebilmektedirler.

    Buhurdanlık
  • Ocak 11, 2024 Doğal Taşlar

    Şifalı, değerlendirici ve sakinleştirici doğal taşlar; rahatlama, stres atma ve öfke gibi duyguların soğumasını sağlamak için kullanılabilir. Bu taşlar, özellikle meditasyon ile birleştirildiğinde etkilidir. Meditasyon yaparken, onları baskın olmayan elinizde tutarak, sizi bir alıcı durumuna getirmesine izin verin!

    Dünyayla nasıl bir ilişki kurduğunuzla ilgili olarak uzun vadeli bir değişiklik için, stres azaltan taş seçeneklerinden birini seçin ve kolye, bileklik ya da yüzük olarak üzerinizde taşıyın. Bu, enerji sisteminize kalıcı bir etki için yeterli zaman sağlayacaktır. Stresli ve bunalmış hissediyorsanız, lepidolit taşını öneririz. Kendinizi öfkeli ve üzgün hissediyorsanız da akuamarin taşını deneyebilirsiniz.

    Bir değerli taş alışverişinde en çok sorulan sorulardan biri, “Stres ve endişe için en iyi taşlar hangileridir?”. Şifalı taşları kullanmak, özellikle meditasyon ve dua gibi diğer sağlık uygulamaları ile birlikte kullanıldığında, rahatsız edici duyguları yönetmenin ve hafifletmenin harika bir yolu olabilir. Neyse ki, strese yardımcı olacak araçlar olarak işlev görebilecek çok çeşitli doğal taşlar var. Ancak, tahmin edebileceğiniz gibi öne çıkan birkaç favori stres alan taş var. Bu değerli taşlar; stres, endişe ve kaygı gibi duygular hissedenler için bir zorunluluk olabilir!

    Doğal Taş
  • Ocak 11, 2024 Doğal Taşlar

    Selenit Taşı

    Etrafınızı saran ağır veya yoğun bir enerji varmış gibi mi hissediyorsunuz? Alanınız havasız ve karanlık mı? Bunlar, enerji alanınızda durgun ve yoğun bir enerji birikimi olduğunun işaretleridir. Enerjiyi temizleme ve titreşimi yükseltme zamanı geldi demektir! İşte, bir selenit taşı, bu iş için mükemmeldir.

    “Sıvı ışık” olarak da adlandırılan bu değerli taş; enerji tıkanıklıklarını gidererek sıvı benzeri enerji akışına izin verir. Son derecek yüksek bir titreşimi olduğundan, enerji alanınızı ışık titreşimleri ile doldurur ve ruhunuzu yükseltir. Daha sonra, sizi yüksek bir varoluş durumuna yönlendirir. Üzerinizdeki bu güçlü etkisinin dışında, aynı zamanda çevreniz üzerinde de benzer bir etkiye sahiptir. Selenit taşı, evinizin içindeki herkesi ve her şeyi arındırmak, temizlemek ve iyileştirmek için değerli taşlar dünyasının en iyi enerji araçlarından biridir.

    Değerli taşları temizlemek ve şarj etmek için güçlü ve etkili bir araç olduğu için, bu taşın özellikle bu amaca adamak da faydalı olacaktır. Belirli bir değerli taşın enerjisinin eskisinden daha düşük olduğunu hissediyorsanız, onu selenit taşı kullanarak temizleyebilirsiniz. Fiziksel beden için bakıldığında, selenit taşı tiroit problemlerine de iyi gelen bir taştır. Taç Çakra ile bağlantılı olduğundan, selenit taşı kolye takmak fiziksel beden için çok çeşitli faydalar sağlayabilir.

    Peki, bir selenit taşı ne işe yarar? Özellikleri nelerdir? Adı nereden gelmektedir? Taşın anlamı nedir? Nasıl temizlenmelidir? Fiziksel ve ruhsal beden için faydaları nelerdir? Koruyucu bir taş olan selenit hakkında daha fazlasını öğrenmek için yazımızı okumaya devam edin!

    Doğal Taş
  • Ocak 11, 2024 Doğal Taşlar

    Çakra Dengesi İçin Kullanılacak Taşlar

    Yedi çakranızın her biri; belirli renkler, yiyecekler, sesler ve değerli taşlarla güçlü bir şekilde bağlantılıdır.

    Yaşadığımız bu modern ve yoğun dünyada, enerji alanlarımız kolaylıkla dengesiz hale gelebilir. Ancak, çakra iyileştirici taşları kullanarak ruh, beden ve zihin sağlığınızı geliştirebilir ve yeniden ayarlayabilirsiniz. Çakra dengesi için kullanılacak taşlar; yedi çakrayı dengelemeye, hizalamaya ve temizlemeye yardımcı olmak için belirli titreşimler üretir. Çakra iyileştirici taşlar hakkında daha fazla bilgi edinmek için bu yazıyı okumaya devam edin!

    Doğal Taş
  • Ocak 11, 2024 Doğal Taşlar

    Safir Taşı

    Bir iletişim taşı olan safir taşı; Eylül ayında doğan kişilerin geleneksel burç taşıdır. Safir sözcüğü, Latince “saphirus” ve Yunanca “sapheiros” sözcüklerinden türemiştir. Her iki sözcük de “mavi” anlamına gelmektedir. Bazıları, taşın isminin Satürn gezegeni ile olan ilişkisinden kaynaklandığına inanmaktadır.

    Safir, en kıymetli ve değerli mavi taştır. Mükemmel rengi, sertliği, dayanıklılığı ve parlaklığı nedeniyle çok arzu edilen bir değerli taştır. Safir terimi, aslında, Antik Çağlardan beri yakut hariç diğer tüm mücevher çeşitlerini ve renklerini de kapsamaktadır. Taşın sembolizmi, birçok kültürde çeşitli konuları kapsamaktadır. Geleneksel olarak, güzel renkleri, taşın mistik bir çağrışım kazanmasına yardımcı olmuştur.

    Safir sözcüğü; belki bir prensesin parmağını süsleyen, belki bir kraliyet tacında öne çıkan, belki de bir sultanın tahtında göze çarpan koyu mavi bir değerli taşa dair anlık bir görünümü çağrıştırmaktadır. Elmas, değerli taşların kralı olabilir. Ancak, arzuyu ateşleyen kesinlikle safirdir. Yakutun kardeşi olarak safir taşının cazibesi, gerçek mucizelerin temsilcisidir.

    Safir taşı, uzun bir zamandır Venüs gezegeni ile bağlanmıştır. Ek olarak, Venüs’e adanmış olan Cuma gününü de temsil etmektedir. Sonbahar zamanı, safirin sembolik değerlendirme tablosuna girmektedir. Farklı burç sistemlerinde, safir taşı hem Boğa hem de Başak burcu ile ilişkilendirilmektedir.

    Sizin de tahmin edebileceğiniz gibi, safir taşı, hakkında öğrenmeniz gereken çok şeyi olan bir taştır. Bu yazıda ise, bu değerli taşın anlamı, tarihçesi, özellikleri, faydaları ve gerçek olup olmadığını nasıl anlayabileceğiniz üzerine konuşacağız!

    Doğal Taş
  • Ocak 11, 2024 Buhurdanlık

    Buhurdanlık satışı toptan satan Mitr ile kaliteli ve birinci sınıf malzemelerin kullanıldığı ürünlere erişebilirsiniz. Toptan buhurdanlık fiyatları oldukça uygun seviyelerdedir. Yazımızdan inceleyebilirsiniz.

    Buhurdanlık satışı toptan sayesinde buhurdanlık çeşitlerinin pek çoğuna tek seferde sahip olabilirsiniz. Bu özel ürünler Mitr kalitesi ile uçucu yağları kullanmak isteyenlere sunuluyor ve her birinin farklı işlevsel ve estetik özelliği ile birlikte kullanıcıya en uygun şekilde ihtiyaca yönelik satış gerçekleşiyor. Özellikle uçucu yağları kullanmak için gerekli olan buhurdanlık başta meditasyon ve yoga gibi pratikler olmak üzere sakinleşmek ya da ortamın güzel kokular ile dolmasını sağlamak açısından son derece yararlı olmaktadırlar. Mitr tarafından sunulan toplu buhurdanlık satışı ile fiyat konusunda önemli avantajlar elde edebilirsiniz.

    Buhurdanlık
  • Ocak 11, 2024 Doğal Taşlar

    Kalbe İyi Gelen Doğal Taşlar

    Fiziksel rahatsızlıkları iyileştirmek için doğal taşların kullanılması, tıbbi bakım için harika bir tamamlayıcıdır. Her zaman, önce bir doktordan tıbbi yardım alınmalıdır. Daha sonra, alınan tedaviyi desteklemenin bir yolu olarak taşlardan yardım alınabilir. Bir uzmanın tıbbi desteği olmadan, doğal taşlar birincil tedavi olmamalıdır. Bununla birlikte bazı doğal taşlar, kalp ile ilgili sorunları gidermek için çok faydalı olabilir. Kalbe iyi gelen doğal taşlar; kalp çarpıntısı ve diğer kalp problemlerinde yardımcı olabilir.Kalp çarpıntısı, Çin tıbbında; göğüste kalp atışının düzensiz olduğunu hissetmesi olarak tanımlanır. Kalp atışının düzensiz olduğu ile ilgili test edilmemiş olsanız bile, düzensiz bir kalp atışının farkındaysanız, kalp çarpıntısı yaşıyor olabilirsiniz.

    Doğal Taş
  • Ocak 11, 2024 Doğal Taşlar

    Korkuya İyi Gelen Taşlar

    Potansiyel bir tehlike olduğunda korku hissetmek, hayatta kalmamızı sağlamaya yardımcı olan tamamen normal ve kendini korumaya yönelik bir mekanizmadır. Bir sınavdan, buluşmadan ya da bir performanstan önce endişeli ve gergi hissetmek bile bir normdur.

    Bununla birlikte, bu korku günlük yaşamın bir parçası olduğunda, büyük ölçüde zayıflatıcı hale gelebilir. Alışveriş veya telefonla konuşma gibi günlük işleri bile yapmanıza engel olabilir. Korku, kaygı ve fobiler; hayatta ilerlemenizi, hedeflerinize ulaşmanızı, ilişkiler kurmanızı veya ciddi durumlarda evden çıkmanızı engelleyebilir.

    Yaygın korkular arasında; yükseklik, asansör, su, uçak, böcekler ve mikroplar yer alır. Ancak, bunlar hayattaki herhangi bir şeyle ilişkili olarak gelişebilir. Bazen bu korkular, bir kişinin hayatındaki belirli bir olaya veya travmaya kadar izlenebilir, ancak açık bir nedeni de olmayabilir. Bilişsel Davranışçı Terapi gibi geleneksel tedaviler, derin korkuları azaltmaya ve hatta iyileştirmeye yardımcı olma konusunda harika sonuçlar sağlayabilir.

    Meditasyon ve nefes egzersizleri gibi tamamlayıcı teknikler, yalnızca korku fiziksel olarak veya zihninizde ortaya çıktığında değil, aynı zamanda semptomları günden güne azaltmaya çalışırken de faydalı olabilir. Çok kolay ve güvenli bir şekilde uygulanabilen bir diğer tamamlayıcı tedavi ise doğal taşlardır. Taşlar, güzel görünümlerinin dışında; aynı zamanda onları takı olarak takarak ya da cebinizde taşıyarak ve evlerimizde bulundurarak, meditasyon gibi diğer yöntemlerle kombinasyon halinde erişilebilen çok çeşitli niteliklere sahiptir. Bu yazıda, korkuya iyi gelen doğal taşlar ve bu taşların korkularınıza nasıl yardımcı olabileceğinden bahsedeceğiz!

    Doğal Taş
  • Ocak 11, 2024 Buhurdanlık

    Arapçada yer alan bahur teriminden türeyen buhurdanlık, günümüzde tütsülerin yakıldığı bir araç olarak kullanılmaktadır. Halk arasında buhurluk olarak da isimlendirilen bu ürünler, yanmaya karşı oldukça dayanıklıdır. Yakın zamanda popülerleşmeye başladığı kabul edilen buhurdanlıklar, farklı medeniyetler tarafından kullanılmıştır. Bu bakımdan köklü bir tarihe sahip oldukları kabul edilir.

    Buhurdanlık
  • Ocak 11, 2024 Doğal Taşlar

    Rutil Kuvars Taşı

    Yin ve Yang, zevk ve acı… Rutil Kuvars taşı, evrenin dengesi hakkında netlik kazanmak için kendi ruhunuzun derinliklerine inmeye teşvik eden bir taştır. Kuvarsın bu güçlü çeşidi, her şeyi perspektifte tutmanıza yardımcı olur. Meleklerin altın bukleleri ile süslenmiş bir taş olan Rutil Kuvars; duygusal yaraları iyileştiren ve ruhsal bir uyanışın yolunu açan, etkili bir anti-depresandır.

    Bu taş, olumsuz nitelikteki geçmiş sorunları bırakmanıza yardımcı olabildiği ve geçmiş yaşam sorunlarına erişmenize yardımcı olabileceği için çok destekleyicidir. Konsantrasyonu arttırmaya ve zihinsel berraklığı arttırmaya yardımcı olabilir. Ayrıca, karar vermeye yardımcı olarak çözmeye çalıştığınız sorunlara doğru çözümü bulmanıza yardımcı olabilir. Rutil Kuvars, tüm çakralarda yankılanan güçlü bir enerjiye sahiptir. Kişinin aruasını hizalamaya yardımcı olduğu bilinmektedir.

    Sevilen bir kuvars çeşidi olan Rutil Kuvarsın özellikleri, faydaları, anlamı ve hakkında daha fazlasını öğrenmek için okumaya devam edin!

    Doğal Taş
  • Ocak 11, 2024 Doğal Taşlar

    Uykuya İyi Gelen Taşlar

    Tamamlayıcı tıp veya ruhsal şifa konuları ile ilgileniyorsanız ya da son zamanlarda sosyal medyada popülerleşen değerli taşların güzel fotoğraflarını gördüyseniz, muhtemelen sağlıklı ve şifalı olduğu söylenen taşları duymuşsunuzdur. Bu taşlar, vücut ve genel sağlık için iyileştirici faydalara sahiptir.

    İnsanlar, taşların vücuttaki enerji noktaları ile etkileşime girdiğini, stresi hafiflettiğini, konsantrasyonu arttırdığını ve yaratıcılığı geliştirdiğini, hatta daha iyi bir uykuya yardımcı olduğunu iddia ediyor. Popüler olsalar da, bu güzel taşlar gerçekten de daha iyi bir uykuya yardımcı olabilir mi? Uyku sorunu için doğal taşlar faydalı olabilir mi? Ayrıca, onları kullanmaya karar verirseniz nereden başlayacaksınız?

     

    Doğal Taş
  • Ocak 11, 2024 Doğal Taşlar

    Göze İyi Gelen Doğal Taşlar

    Taşlar, gözle ilgili problemleri tedavi etmek için uzun yıllardır kullanılmaktadır. Doğal taşların şifalı özellikleri, görme yeteneğinizi iyileştirmeye yardımcı olabilir. Göze iyi gelen şifalı taşlardan en iyi şekilde yararlanmak için, taşları kaşların arasına ya da Üçüncü Göz Çakraya yerleştirerek onlarla meditasyon yapabilirsiniz.

    Bugün, hayattaki hiçbir şeyi kaçırmamak iyi bir görüşe sahip olmalısınız. Keskin bir görüşe sahip olmak istiyorsanız, bunu elde etmek zor değildir. Çünkü doğal taşlar, özellikle göz sağlığı için iyileştirici özellikler ile doludur. Keskinliği arttırmak ve netlik kazandırmak için göz sağlığına iyi gelen taşlar kullanılarak, fiziksel ve ruhsal gözünüzü de iyileştirebilirsiniz.

    Taşlar, vücuda sağlıklı bir kan dolaşımı sağlayarak gözlerin etrafındaki iyileştirici titreşimlerin artmasını sağlar. Buna karşılık, göz sağlığına iyi gelen taşlar kalp ve organ rahatsızlıklarını da iyileştirebilir. Bu yazıda, göze iyi gelen şifalı taşlar listemizde ilk 10’da yer alan taşlardan bahsedeceğiz. Başlamaya hazırsanız, okumaya devam edin!

    Doğal Taş
  • Ocak 11, 2024 Doğal Taşlar

    Rodonit Taşı Hakkında Bilinmesi Gerekenler

    İlişkinizin durumu sıkışıp kalmışsa, ruhunuza saf sevgi aşılayarak kalp ağrılarını yatıştırmak için canlı rodonit taşını çağırmanın zamanı geldi demektir! Kurtarıcı bir taş olarak bilinen rodonit; değerli taşlar dünyasının en güçlü Kalp Çakra taşlarından biridir.

    Koşulsuz sevginin gelişmesi için gerekli olan temel erdemler olan affetme ve şefkat duygularını güçlendirmek için bir terapist olarak çalışır. Bu taş ile; yoğun bir pembe tondan yayılan güçlü aşk titreşimlerinin varlığında, hayatı her zaman pembe gözlüklerle göreceksiniz. Enerjisi, hayatınızı aydınlatmak konusunda çok fazla şey başarabilir.

    Peki, parlak bir pembenin enerjisini mi, solum pembenin uyumunu mu, yoksa koyu kırmızının size vereceği bir problemin özünü çekip çıkarma yeteneğini mi arıyorsunuz? Rodonit taşını hayatınıza sokmakla ilgileniyorsanız, bu yazıda merak ettiğiniz soruların cevaplarını bulabilirsiniz!

    Doğal Taş
  • Ocak 11, 2024 Buhurdanlık

    Esansiyel yağlar ile kullanılan buhurdanlık mum ısısının etkileşime girerek rahialar ortaya çıkarmaktadır. Özellikle tütsü kullanıcıları için ikinci bir alternatif oluşturmaktadır.

    Buhurdanlık
  • Ocak 11, 2024 Doğal Taşlar

    Doğurganlığı Arttıran Doğal Taşlar

    Çocuk sahibi olmak için çalışmak heyecan verici bir dönemdir, ancak bazen biraz bunaltıcı da olabilir. Doğurganlık için doğal taşlar; zihninizi ve bedeninizi ailenizin o özel üyesinin gelişine hazırlamaya yardımcı olur. Doğurganlık taşı jasper gibi bazı taşlar, hamile kalmakta sorun yaşayan çiftler için faydalı olabilir. Bu taşlar; vücudu ve zihni gevşeterek, hormonal dengesizlikleri düzelterek ve stres seviyelerini azaltarak gebe kalma şanslarını artırmaya yardımcı olurlar.

    Doğurganlığı arttırmak ve gebe kalmayı desteklemek için kullanılabilecek birçok doğal taş vardır. Bu taşlar, size sadece arzu ettiğiniz sonuçları vermekle kalmaz, aynı zamanda doğmamış bebeğinizi de korurlar. İnternette anne-bebek forumlarında biraz gezerseniz, “ay taşı ile hamile kalanlar” gibi başlıklarla karşılaşabilirsiniz. Ve bu, bir safsata olmaktan daha fazlası olabilir!Çocuk sahibi olamamanın, doktorlara yapılan ziyaretlerin en yaygın nedenlerinden biridir. Aslında, küresel bir kısırlık krizinin ortasındayız. Uzmanlara göre; 30’lu yaşların ortalarına gelen modern çiftlerin ortalama %25’i kısırdır. 1 yıl ya da daha uzun süre yapılan denemelerden sonra hamile kalamaz. Bu konuda yardımcı olabilecek alternatiflerden biri, doğurganlığı arttıran doğal taş seçenekleridir. Bu taşlar, çocuk sahibi olmada güçlük çeken kişilere büyük fayda sağlarlar. Bu yazıda, hangi kristallerin doğurganlık için faydalı olduğunu ve nasıl kullanılabileceklerini tartışacağız!

    Doğal Taş
  • Ocak 11, 2024 Doğal Taşlar

    Rodokrozit Taşı

    Rodokrozit taşı; duygusal iyileşmeye yardımcı olduğu bilinen güçlü ve şifalı bir taştır. Kullanan kişinin kendisini sevmesi için cesaretlendirebilir. Enerjisi; meditasyon sırasında neşe ve yüce bir mutluluk durumuna ulaşmanıza yardımcı olur.

    Güçlü enerjisi, içinizdeki çocuğu ortaya çıkararak, hayatınıza derin bir çocuksu neşe ve mutluluk getirebilir. Şifa için kullanıldığında, bir rodokrozit taşı bileklik ve takılar kullanmak, unutulmuş hatıraları yüzeye çıkarabilir. Çocukluk çağında yaşadıklarınız, doğuştan gelen yeteneklerinizin ortaya çıkmasına engel olduysa, bunların yeniden gelişmesine yardımcı olabilir.

    Ruhsal yolculuğunuzda nerede olursanız olun, rodokrozit taşı, size en iyileştirici ilaç olan koşulsuz sevgiyi getirir. Manganez karbonat, binlerce yıl boyunca gelişen, gözleri yormayan çarpıcı bir kontrast yaratır. Ancak, anlamı pembeden çok daha fazlasıdır. Bu değerli taş; zihninizin daha yüksek bir bilince genişlemesini sağlayan hassas ve güçlü bir frekansta tutar. Sevgi duygularını benzer eylemlerle birleştirmeye teşvik etmektedir. Bu yazıda, rodokrozit taşının özellikleri, faydaları, anlamı ve daha fazlasından bahsedeceğiz!

    Doğal Taş
  • Ocak 11, 2024 Doğal Taşlar

    Mideye İyi Gelen Taşlar

    Doğal taşlar, uzun zamandır insan bedeni ile ilgili sorunları hafifletmek için kullanılmaktadır. Bazı insanlar, detoks etkileri nedeniyle internette dumanlı kuvars ararken, bazıları da zarardan korunmak için yeşim taşına bakmaktadır. Bazı doğal taşlar da, mide sorunlarına yardımcı olmak için kullanılabilir.

    Sindirim ve mide problemleri; ister kronik ister ara sıra olsun, birçok insanın muzdarip olduğu bir durumdur. Kolit gibi sindirim sorunlarını tedavi etmek için ozon tedavisini kullananlar da vardır. Ozon terapisinin, hem iyileştirici hem de detoks etkili olduğu söylenir. Ancak bir grup insan da taşları kullanmayı tercih ediyor. Sindirim ve mide problemlerinden kurtulmak için, mideye iyi gelen taşların iyileştirici özelliklerini araştırmaya başlamak isteyebilirsiniz. Doğal taşların her türlü rahatsızlığa iyi gelebileceği gösterilmiştir ve mide problemleri de bunlardan biridir.

    Mide problemlerine yardımcı olması için doğal taş alışverişi yapmanın anahtarlarından biri, aralarında sakinleştirici etkileri olanları aramaktır. Buradaki fikir, mide problemleri ortaya çıktığında, mideye iyi gelen doğal taşları her gün düzenli olarak yanınızda taşımaktır. Bu anlamda, önleyici bir tedbir olarak hareket edilebilir. Mümkünse, doğal taşları üzerinizde takı olarak takabilir ya da cebinizde bir kese içinde taşıyabilirsiniz.

    Doğal Taş
  • Ocak 11, 2024 Doğal Taşlar

    Yüksek Titreşimli Taşlar

    Doğadaki her şeyin; insanların, hayvanların, etrafımızdaki nesnelerin ve tabi ki doğal taşların kendine ait bir titreşimi ve frekansı vardır. Taşların frekansı da değişkenlik gösterir. Bazıları, daha yüksek bir frekansa sahiptir. Ancak her biri, belirli bir amaca ve şifaya hizmet eder.

    Bazı taşlar daha nadir ve pahalıdır. Peki, nadir olmayan ya da aşırı derecede pahalı olmayan yüksek titreşimli taşlar hangileridir? Bir değerli taş koleksiyonunuz varsa, muhtemelen onlardan bazılarına zaten sahipsiniz. Bu yazıda, yüksek titreşimli taşlar, ne oldukları ve nasıl kullanılacaklarını öğrenin!

    Doğal Taş
  • Ocak 11, 2024 Doğal Taşlar

    Pirit Taşı

    Bir şans taşı olarak popülerleşen pirit taşı parıldayan güzelliğinin içinde, metal veya taşa çarparak hayata kıvılcımlanabilen gizli bir ateş taşına sahiptir. Doğası gereği erkeksi bir taş olarak pirit; bir eylem, canlılık ve irade taşıdır. Kişinin, yeteneklerinden ve potansiyelinden yararlanarak fikir akışını teşvik etmektedir. İşleri tamamlama yolunda, kişiye güven ve sabır getirir.

    Bu değerli taş, özünde koruma ile ilgilidir. Pirit taşı kolye, bileklik gibi takılar takıldığında, kullanıcısını mümkün olan her şekilde koruyan bir taştır. Kişiyi duygusal vampirlerden ve psişik saldırılardan korur, negatif titreşimleri keser, kullanıcısını saf tutmaya hevesli bir taştır. Kendimizi bu zehirli bağlardan kurtarabildiğimizde, gerçeği doğrudan görebiliriz. Pirit taşının iyileştirici güçleri ve koruyucu özellikleri hakkında daha fazla bilgi edinmek için okumaya devam edin!

    Doğal Taş
  • Ocak 11, 2024 Doğal Taşlar

    Cinselliğe İyi Gelen Doğal Taş

    Cinsel hayatınızı renklendirmek ve cinsel gücünüzü arttırmak söz konusu olduğunda, nereden başlayacağınıza karar vermekte zorlanabilirsiniz. Bazı insanlar utangaçtır. Partneriyle konuşurken utanabilirler ya da onlardan gelebilecek tepkilerden korkarlar.

    “Cinsellik” sözcüğü pek çok insanı rahatsız edebilir. Bazen, taraflardan biri bu konu hakkında açıkça ve özgürce konuşmamız gerektiğini söylerken, diğer taraf özel kalması gerektiğini düşünebilir. Hangi tarafta olursanız olun, önyargılarınızı bir kenara bırakmanızı rica ediyoruz. Cinsellik, hepimizin sahip olduğu ve hayatımızın bir noktasında yaşayacağımız bir şeydir. Ancak, uzun süreli bir ilişki içindeyseniz ve cinsel hayatınız eskisi gibi olmadığında ne olur?

    Belki de, artık eskisi gibi cinsellikten zevk almıyorsunuz. Bu, yaşa ya da belirli bir yaşam olayına bağlı olarak gerçekleşebilir. Daha iyi bir cinsel hayata sahip olmak istemek ya da cinsel dürtüleri arttırmak istemek utanılacak bir şey değildir. Hepimiz insanız ve cinsellik hayatımızın doğal bir parçası. Daha iyi bir cinsel hayat ve daha yüksek bir libido arıyorsanız, cinsel gücü arttıran taşların yardımcı olabileceğine inanıyoruz!

    Doğal Taş
  • Ocak 11, 2024 Doğal Taşlar

    Peridot Taşı

    Peridot taşı, olivin mineral ailesinin bir üyesidir. Tamamen kendine ait bir renge sahiptir. Ancak, genellikle Zümrüt taşı ile karıştırılmaktadır. Bir peridot taşının yeşil rengi; soluk yeşil ile koyu yeşil arasında değişebilir. Ağustos ayında doğanların doğum taşı olan peridot taşı, evliliğinin 16.yıldönümünü kutlayanlar için de çok hayırlı bir taştır. Bu değerli taş, hafiflik ve güzellik taşıdır ve çok çeşitli faydaları vardır.

    Eski zamanlarda da çok ünlü olan peridot taşı, kendisine has büyülü ve mistik özelliklere sahiptir. Kullanan kişinin gücünü ve canlılığını arttırır, sakinleştirici etkileri vardır, kişinin hayatına mutluluk ve sıcaklık getireceği söylenir. Peridot taşı kolye takmak, olumsuz duygulara karşı koruyucu olabilir. Fiziksel sağlık boyutunda ise; karaciğer ve safra kesesi üzerinde iyileştirici etkileri olduğu bilinmektedir. Parlak yeşil rengi ve mistik özellikleri ile şifalı taşlar dünyasının öne çıkan bu güzel taşını biraz daha yakından tanımak ister misiniz? Peridot taşının özellikleri, faydaları, anlamı, tarihi ve hakkında daha fazlasını öğrenmek için okumaya devam edin!

    Doğal Taş
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Sizlere en iyi alışveriş deneyimini sunabilmek adına sitemizde çerezler(cookies) kullanmaktayız. Detaylı bilgi için Kvkk sözleşmesini inceleyebilirsiniz.