Mitr Blog

  • Ocak 12, 2024 Meditasyon & Yoga

    Meditasyon yapmak herkesin kendi yöntemleri ile en verimli şekilde uygun oluyor bulunsa da meditasyona başlangıç için özellikle kitaplardan yardım almak çok daha verimli yöntemler uygulamanıza olanak verecektir. Meditasyon kitapları düşüncelerinizi farklı bir kulvara çekecek, yeni bilgiler öğrenmenizi sağlayacak ve aynı zamanda da meditasyon ya da yoga gibi seanslarınızda daha iyi bir odaklanma yapabilmenize olanak tanıyacaklardır.

    Meditasyon & Yoga
  • Ocak 12, 2024 Meditasyon & Yoga

    Günlük yaşamın yorgunluğunu ve kaygılarını geride bırakmak için meditasyon yapmak son derece önemlidir. Ancak meditasyon yapmak tek bir seferde gerçekleştirilecek bir eylem olmadığı için meditasyon yapmak için gerekli olan zihinsel ve fiziksel özelliklerin sağlanması gerekmektedir. Her şeyden önce meditasyon seansının verimli olması için kişinin doğru teknikleri bilmesi ve kendi rahatlaması için bunu uygulayabilmesi önemlidir. Ücretsiz meditasyon uygulamaları sayesinde ise meditasyon yapmayı çok daha kolay hale getirebilirsiniz.

    Meditasyon & Yoga
  • Ocak 12, 2024 Meditasyon & Yoga

    Değerli ve yarı değerli taşlar; yoga çalışmalarınıza yeni bir güç ve enerji sağlayabilir. Doğal taşlar, muhteşem birer aksesuar seçeneği olmalarının yanında, dönüşümü somutlaştırmaları ve iyileştirici güçlere sahip olmaları ile de oldukça değerlidir. Yoga pratiklerinizin gücünü arttırmaya hazırsanız, doğal taşlar en iyi yardımcınız olabilir!

    Doğal Taşların Şifalı Gücü

    Potansiyel dönüşümü açığa çıkarmak için iyi birer yardımcı olan doğal taşlar; pozitif bir değişim yaratmak, enerji alanınızı korumak ve koşulsuz sevgiyi sağlamak için de harikadır.

    Şifalı taşlar, daha derine inmenize ve yoga deneyiminizi geliştirmenize yardımcı olabilir. Onların iyileştirici güçlerine inanmasanız bile, yine de içinizdeki ışığın ve gizli güzelliğinizin bir sembolü olarak kullanılabilir.

    Meditasyon & Yoga
  • Ocak 12, 2024 Meditasyon & Yoga

    Bazı kültürlerde, üçüncü gözün dengede olması en önemlisidir. Dengeli bir üçüncü göz çakrası, zihni temizler ve odaklayarak dünyayla olan bağlantıyı geliştirir.

    Zihniniz net ve sezgileriniz canlı olduğunda, stres ve kaygı seviyeleri de azalır. Ayrıca, birçok insanın aradığı ama bulamadığı şeyi de bulursunuz, “amaç”. Üçüncü göz meditasyonu, en yüksek benliğinizle uyumlu bir hayata giden yolu keşfetmenize yardımcı olur.

    Meditasyon & Yoga
  • Ocak 12, 2024 Meditasyon & Yoga

    Telepati yaptım oldu, en etkili telepati yöntemi, telepatinin zararları, telepati nasıl yapılır, telepat olduğunu nasıl anlarsın, telepati ile aşk, telepati geliştirme yöntemleri, telepati aktivasyon frekansı, telepati bilimsel mi,

    İletişimi düşündüğümüzde, genellikle yazı dili ya da sözlü dili düşünürüz. Peki, zihin yoluyla bağlantı aracılığıyla iletişim kurulamaz mı?

    Telepati sözcüğünü duymak, büyülü ve mistik bir şey gibi gelir. Ancak, gerçek şu ki, başkalarıyla zihinsel olarak iletişim kurabilmek için bir pelerine ihtiyacınız yoktur. Telepati, aslında hepimizin sahip olduğu bir armağandır ve telepati yetenekleri, sandığımızdan çok daha doğaldır!

    Hepimiz, başkalarının bilinciyle bağlantı kurma konusunda doğuştan gelen bir yeteneğe sahibiz. Sizler için hazırladığımız bu rehber aracılığıyla, kendi telepatik güçlerinizle bağlantı kurmaya başlayabilirsiniz. Bu uygulamalar, becerilerinizi bir sonraki seviyeye taşımanıza yardımcı olabilir.

    Meditasyon & Yoga
  • Ocak 12, 2024 Meditasyon & Yoga

    Yoğun ve koşturmalı geçen modern hayatımızda, zihnimiz sürekli olarak bir yerden bir yere çekilir. Düşüncelerimiz ve duygularımız sürekli olarak dağılır. Bu da, kendimizi çok gergin ve bazen de endişeli hissettirir.

    Çoğumuzun oturup dinlenmek için 5 dakikası bile yok. Bu durumda, bir meditasyon pratiği için 30 dakika veya daha fazla zaman ayırmak da oldukça zor. Ancak, zihinsel sağlığımızı geliştirmek, pozitif bir zihin-beden dengesi sağlamak ve farkındalığımızı arttırmak için her gün meditasyona zaman ayırmak çok önemlidir.

    Siz de meşgul biriyseniz, bu basit mindfulness egzersizleri ile zihninizi boşaltabilir, yoğun gününüzün çılgınlığı arasında ihtiyaç duyduğunuz sakinliği bulmak için bu egzersizleri kullanabilirsiniz.

    Bu yazıda, çok az çaba gerektiren ve hemen her yerde yapabileceğiniz 6 pratik ve etkili mindfulness egzersizinden bahsedeceğiz!

    Meditasyon & Yoga
  • Ocak 12, 2024 Meditasyon & Yoga

    Vücuttaki enerji merkezleri olan çakraların düşük olan enerjileri dengelendiğinde ve tıkanıklıklar giderildiğinde iç dengenizi bulmak hiç de zor olmayacak!

    Çakralar, vücuttaki çeşitli organ ve sinirlere karşılık gelen enerji merkezleridir. Bu, bir anlayış başlangıç noktasıdır. Ancak, bundan çok daha fazlasıdır.

    Çakralar, aydınlanmış bir varoluş durumuna doğru ilerlemenizi sağlayan psişik dönüşüm merkezleridir. Sanskritçe bir sözcük olan “çakra”; tekerlek ya da dairesel formdaki herhangi bir düzenleme, hareket anlamına gelir. Çakralar, psikofiziksel enerjiyi ruhsal enerjiye dönüştürdüğü için hareket getirir.

    Enerji, çakralardan akar. Bir vücut dengede olduğunda; enerji de serbestçe akar. Enerjik bir kanal boyunca bulunan 7 temel çakra; başın tepesinden geçerek ve her bir temel çakradan geçere ilerler. Dolayısıyla, çakralar insan bedeni ve bilinci arasında bir bağlantı noktası görevi görür.

    Çakraları dengelemek için farklı yöntemler vardır. Çakraların çok düşük olan enerjilerini arttırma uygulamaları ve çok yüksek olduğunda enerjisini sakinleştirme pratikleri de buna dahildir.

    Meditasyon & Yoga
  • Ocak 12, 2024 Meditasyon & Yoga

    Bu eski dil hakkındaki bilgilerinizi genişletmek ve yoga pratiğinizi daha derin bir seviyeye taşımak mı istiyorsunuz? Başlamak için doğru yerdesiniz!

    Yeni bir dil öğrenmek, başka bir kültürün keşfedildiği manevi bir yolculuk gibidir. Eski Hint dili olan Sanskritçeyi öğrenmenin ek bir faydası da, pozları daha iyi anlamak için yoga pratiğinizde daha derine inmenize yardımcı olmasıdır.

    İster yoga derslerine yeni başlamış olun, ister zaten deneyimli bir yogi olun, bu mistik dil hakkında keşfedilecek çok şey olduğunu söyleyebiliriz. Bu yazıda, sıkça kullanılan 18 Sanskritçe sözcük ve anlamlarından bahsettik. Böylece, zihninizi genişletebilir ve kendinizden emin bir şekilde minderinize oturabilirsiniz…

    Meditasyon & Yoga
  • Ocak 12, 2024 Meditasyon & Yoga

    Dürüst olalım: çoğumuzun dikkati bildirimler tarafından kolayca dağılabilir. Bizi bildirim bombardımanına tutan cep telefonlarımıza günün 24 saati bağımlıyız ve anında tatmin olmamın rahat zevklerine alıştık.

    Gelişmiş ülkelerde, 18-29 yaş aralığının %88’i herhangi bir sosyal medya platformunu kullandığı göz önüne alındığında; internet sonrası kültür, dikkatin bölünmemesini bir hayli zorlaştırdı. Yine de konsantre olmuş bir zihin için hala umut vardır.

    Bilimsel kanıtlar; düzenli olarak yoga yapmanın dikkat eksikliğini engelleyebileceğini, sakinleştirebileceğini ve hedeflere bağlı kalmayı sağlayabileceğini göstermektedir. Aslında yoga yapmanın, beyni olumlu etkilediği bilimsel olarak da gösterilmiştir.

    2010 yılında yapılan bir çalışmada, katılımcılara 12 hafta boyunca, haftada 3 kez yoga yaptırıldıktan sonra; ruh hallerinde daha fazla iyileşme bulunmuş ve kaygı seviyelerinde azalma görülmüştür. Yoga yapmak, beyni güçlendirebilir ve sağlıklı bir bağımlılık görevi görebilir. Yoga, yalnızca kaygı ve depresif semptomları doğal olarak önlemekle kalmaz, aynı zamanda zihinsel netliğinizi ve konsantrasyonunuzu geliştirir.

    Yoga deneyimi ayrıca, beynin sol yarım küresinde analitik düşünce, mantık, akıl yürütme, yazma ve matematik becerileri gibi önemli bilişsel işlevleri kontrol etmekten sorumlu olan “gri madde” ile de doğrudan bağlantılıdır. İlk kez yogaya başlayacak olanların tüm farklı yoga türlerini okuması yararlı olsa da, aşağıdaki sekiz poz, hayatınızın her alanında daha fazla konsantrasyon ve odaklanma sağlamak için özellikle değerlidir:

    Meditasyon & Yoga
  • Ocak 12, 2024 Meditasyon & Yoga

    Çoğumuz, yogayı kilo kaybı ile ilişkilendirmiyoruz. İşte, hata yaptığımız yer burasıdır. Yoga, terleten ve kasları cezalandıran bir egzersiz olmasa da kilo vermeye yardımcı olabilir. Bu yazıda, göbek eritme ve karın kasları için yogayı nasıl kullanabileceğinizi açıklamaya çalışacağız…

    Uzmanlar, karın bölgesindeki yağlanmanın sağlıksız olduğu konusunda hemfikir. Kanser, kalp krizi, felç, tansiyon ve her türlü hastalık riskini arttırır. Ve vücudumuz, çok daha hızlı bir şekilde karın bölgesinde kalınlaşma eğilimindedir. Bu, genel olarak sağlıksız yaşam tarzından kaynaklanır.

    Çok fazla şekerli yiyecekler, gazlı içecekler, alkol ve çok az egzersiz karın bölgesinde yağlanmaya neden olur. Koşarak dizlerinizi ve ayaklarınızı cezalandırmadan veya egzersiz bağımlısı olmadan önce, göbek eriten yoga hareketlerini deneyin. Bunları, ayrıca normal rutininizin üzerinde ekstra egzersiz olarak da kullanabilirsiniz.

    Meditasyon & Yoga
  • Ocak 12, 2024 Meditasyon & Yoga

    Baş ağrıları, vücutta şişkinlik, kramplar, göğüslerde hassasiyet, ruh hali değişimleri… Ergenliğe yeni giren genç bir kız, muhtemelen bunlar hakkında hiçbir şey bilmez. Ancak pek çoğu, bu sürece, vücudu ağrılara girerek karşılık verdi.

    Bir kadın olarak, çoğu zaman bedenimizdeki rahatsızlıklarla başa çıkmaya alışırız. Günlük rutinlerimize basit yoga duruşları ve teknikleri ekleyerek, regl ağrıları ve semptomlarını hafifletebilir ve rahatsız hisseden yerlerimizin arkasındaki gerçek doğamızı ortaya çıkarabiliriz!

    Regl semptomlarını hafifletmek için yaşam tarzı değişiklikleri eklemek için en etkili uygulamalardan biri, düzenli olarak yoga yapmak veya en azından birkaç basit duruşu öğrenmektir.

    İç salgı bezi sistemini düzenlemek için tasarlanan yoga, vücuttaki hormonları hedef alır. Onları dengeye getirmeye yardımcı olur. Ancak, hepsi bu da değil. Yoga, kendimizin bütünlüğüne erişebileceğimiz ve benliğin tüm parçalarını bütünleştirebileceğimiz bütünsel bir araçtır. Günde sadece 15 dakika ile başlayarak; tüm regl sancıları, şişkinliği giderebilir ve bunu bir güzellik ve güç alanına dönüştürebilirsiniz!

    Meditasyon & Yoga
  • Ocak 12, 2024 Meditasyon & Yoga

    Jnana, sözcük anlamlı olarak “bilgelik” anlamına gelen Sanskritçe bir kelimedir. Jnana Yoga, diğer bir adıyla bilgelik yogası; bedenin bizim mutlak gerçekliğimiz ve nihai gerçek olan Brahman’dan ayrılamaz olduğuna dair farkındalık yaratan bir yoga uygulamasıdır.

    Jnana, bilgeliğin ve kendini bilmenin yogasıdır. Beden ile bedeni bilen kişi ve ruh arasındaki farkı anlamak olarak da tanımlanır. Kendini gerçekleştirme yolu olarak, kendine “ben kimim?” sorusunu sormaktır. Bu tür yoga aracılığıyla, sadece bedenden ibaret olmadığımız öğrenilir. Bilişsel organlar veya düşünen zihin ve saf farkındalığı doğası, varoluş bilinci, yani mutluluktur.  Jnana yogayı;

    • Kendi kendinizi sorgulamak ve
    • Tüm yaşam yaklaşımınızı gözden geçirmek için yapabilirsiniz.

    Meditasyon & Yoga
  • Ocak 12, 2024 Meditasyon & Yoga

    Meditasyon ve mum, vanilya ve kakao gibi bir ikilidir. Meditasyon deneyiminizi zenginleştirmek için, özellikle kokulu mumlardan yararlanabilirsiniz.

    Meditasyon yaparken mum kullanmak; ruh halinizi dengelemek ve rahatlamanızı sağlamak için harika bir araçtır. Odaklanmayı da sağlayabilir. Bu teknik, aslında meditasyon yapanlar tarafından yüzlerce yıldır kullanılmaktadır. Hatta, bazıları meditasyonlarının odak noktası olarak mumları kullanmaktadır.

    Ateşe bakmak, sakinleştirici ve hipnotik etkili olabilir. En son ne zaman bir kamp ateşinin etrafında oturup ateşe baktığınızı hatırlayın! Lavanta ve yasemin gibi yatıştırıcı aromaları da kullandığınızda, harika bir meditasyon ortamı hazırlamış olacaksınız.

    Bu yazıda, meditasyon için mum kullanmak için en iyi kokulardan bazılarını derledik.

    Meditasyon & Yoga
  • Ocak 12, 2024 Meditasyon & Yoga

    Sitemizde, yoga yapmanın faydaları üzerine pek çok yazı bulabilirsiniz. Ancak, vücudunuzu dayanabileceği kadar zinde tutmak konusuyla ilgileniyorsanız, kesinlikle “bikram yoga” yı denemelisiniz! Sıcak yoga olarak da bilinen bikram yoga, aslında son dönemde oldukça popüler. Yoga pratiğinizi yepyeni bir seviyeye taşımaya hazırsanız, okumaya devam edin…

    Bu kez, sizleri sıcak yoga dünyası ile tanıştırmak istiyoruz. Peki, nedir bu sıcak yoga? Neden ve nasıl bu kadar popüler oldu? Sağlığımız için faydaları var mı? Bilim dünyası bu konuda ne düşünüyor? Başlamak için neye ihtiyacınız var? Tüm bunları birlikte keşfetmeye çalışacağız. Hazırsanız, başlayalım…

    Meditasyon & Yoga
  • Ocak 12, 2024 Meditasyon & Yoga

     Mantra, meditatif odağı geliştirmek ve dünyevi işlerin ruhunu özgürleştirmek için kullanılır. Her mantranın taşıdığı derin bir anlamı vardır. Hindistan’da yoga yaparsınız, “om” gibi kutsal kelimeleri duyarsınız. Bu mantralar, tüm yoga sürecinde bütünleyici bir amaca hizmet eder.

    Aslında mantra meditasyonu, yoga mantraların kullanımı ile ilgilenen bütün bir sanat biçimidir. Meditasyonla daha iyi hale geldikçe bu mantraları görselleştirir ve söylersiniz. Felsefesi zihniyetinize uyan bir mantra seçerek onu Yoga ve meditasyonda kullanmaya başlayabilirsiniz. Bir mantra benimsemeye karar verdiyseniz, bu yazıda listelediklerimize bir göz atabilirsiniz.

    Ayurveda’da mantra, zihni olumlu yönde etkilemek için en güçlü teknik olarak kabul edilir. Tekrarlayan seslerden daha fazlasıdır. Bazı mantralar, tüm varlık boyunca yankılanan ve bilinçaltı kalıpları değiştiren titreşimler taşır. Bu etkili 15 mantra, içinizdeki ruhsal bilinci uyandırarak iç gurunuzla bağlantı kurmanıza yardımcı olacaktır.

    Meditasyon & Yoga
  • Ocak 12, 2024 Tütsü

    Tütsü yıllar boyunca insanoğlunun hayatında vazgeçemezlerden biri olmuştur. Çok aromatik kokusu cazip gelse dahi birçok hoş kokulu ürün onun kadar tercih edilmemiştir. Peki neden? Tütsüyü dünyada bu kadar kalıcı yapan nedenler nelerdir? Burada birçok farklı neden sıralanabilir. Örneğin kullanım kolaylığı, hoş bir görüntüsünün olması, ruhsal olarak verdiği hisler vs.

    Sizler için tütsü ve tütsülük kullanmak için 14 nedeni derledik. İşte o nedenler;

    Tütsü
  • Ocak 12, 2024 Tütsü

    Kaliteli bir tütsü kadar ihtiyaca ve beğeniye uygun tütsülük seçimi de oldukça önemlidir. Tütsülük seçerken kullanılacak tütsünün çeşidi de göz önünde bulundurulmalıdır. Tütsülüğün önemli bazı görevleri vardır. Bu görevleri sıralamak gerekirse;

    • Tütsünün yakıldığı oda içerisinde dumanın homojen olarak yayılması sağlama en önemli görevlerinden biridir.
    • Tütsünün odanın genel ahengine uyumlu hale getirilmesini sağlar.
    • Küllerin bir yerde toplanması da görevleri arasında yer alır.
    • Ayrıca ateşe dayanıklı olması olası bir yangın gibi bir felaketten koruyucudur.
    • Tütsülük görevlerine bakıldığında oldukça önemli olduğu ortaya çıkmaktadır. Hal böyle olunca ihtiyaca ve isteğe en uygun tütsülüğü seçmek de oldukça önemlidir. Bunun için ise tütsülük çeşitlerini bilmek ona göre seçim yapmak gerekir. Tütsülük çeşitleri ise şu şekildedir;

    • Abalone Shell
    • Kül Yakalayıcılar ya da Tekne Tütsülükleri
    • Kase Şeklinde Tütsülükler
    • Kutu Tütsülükler
    • Pirinç Ekran Kömür Tütsülükler
    • Gevşek, Toz ya da Granül Tütsülükler
    • Bobin Tütsülükler
    • Kombinasyon Tütsülükler
    • Koni Tütsülükler
    • Asılı Spiral Tütsülükler
    • Japon Tütsülükler
    • Taş ve Kil Tütsülükler
    • Bulaşan Çanaklar ve Saksılar
    • Birçok farklı yapıda ve formda tütsülük bulmak mümkündür. Fakat her tütsülük her tütsü için kullanıma uygun değildir. Özellikle ısıyı ileten tütsülükleri kullanırken dikkatli olmak gerekir. Ahşap gibi yanıcı zeminlerin üzerine bu tütsülüklerin konulması bir yangına neden olabilir. Sizler için kullanımları, özellikleri, hangi çeşit tütsülere uygun oldukları gibi kriterlere göre tüm tütsülük çeşitlerini ve özelliklerini derledik.

    Tütsü
  • Ocak 12, 2024 Tütsü

    Tütsü, yüzyıllardır insanlığın vazgeçememiş ve farklı çeşitlerle zenginleştirmiştir. Hindistan’ın zengin baharatları ve bitki örtüsünün özellikleri içinden çıkmış ve tüm dünyaya yayılmıştır. İlk zamanlar tıp alanında şifacı, güzellik ve başarı terapisi olarak kullanılmaya başlanılmıştır. Aromaterapik özelliği sayesinde günümüzde günümüz modern hayatının bir parçası olmaya devam etmiştir. Birçok farklı din ve kültürde ibadet esnasında da kullanımı sürmektedir. Maneviyatı arttırıcı etkisi nedeniyle dini ritüellerin parçası haline gelmiştir.

    Tütsünün özel kokulu egzotik dünyasından doğru yararlanmak için tütüsü tutucuya ihtiyaç vardır. Hem dumanın bulunulan ortama düzgün şekilde dağıtılması hem de sağlık açısından direkt dumana maruz kalmamak için tütsü tutucu ya da diğer bir değişle tütsülük önemlidir. Yazımızda size uygun tütsü tutucu seçerken dikkat etmeniz gereken noktalar yer almaktadır.

    Tütsü
  • Ocak 12, 2024 Tütsü

    Tütsünün tarihi geçmişi oldukça eskidir. Bulunan tarihi yazıtlarda ilk olarak insanların iyileştirilmesi için kullanıldığı tespit edilmiştir. Hindistan’da ortaya çıkan tütsü zamanla dünyaya yayılmıştır. Özellikle ilk zamanlar Çin ve Japonya’da bir sanat haline gelmiştir. Soylular tarafından farklı çeşitte tütsüler üretilmiş ve bu tütsülerle insanlar arasında yarışmalar düzenlenmiştir. Gün geçtikçe çeşitleri artarak günümüze kadar gelmiştir. Hala meditasyon sırasında, dua ederken ya da günlük hayatın bir parçası olarak tütsü kullanımı mevcut ve oldukça popüler.

    Tütsü
  • Ocak 12, 2024 Tütsü

    Meditasyon, zihindeki düşüncelerden arınma şekli olarak karşımıza çıkmaktadır. Birçok insanın hayat kalitesini arttırmak için kullandığı yöntemlerden biridir. Meditasyon özellikle uygun tütsü ile birçok farklı konuda insanların iyileşmesini, başarılı olmasını sağlamaktadır. Meditasyonun olumlu etkilerin arasında başlıca olanlar şunlardır;

    Tütsü
  • Ocak 12, 2024 Tütsü

    Hem tütsünün kokusu ile olduğu kadar içerdiği özellikleriyle de dikkat çekiyor. Geniş bir etki alanı olan tütsünün fiziksel, ruhsal sağlık açısından birçok yararı vardır. Stresin etkilerini gidermekten ruhsal arınmaya kadar önemli yararları nedeniyle sıklıkla tercih edilmektedir. Hem tütsünün belli başlı bilinmesi gereken on özelliği şöyle sıralanabilir;

    Tütsü
  • Ocak 12, 2024 Tütsü

    Tütsü dünyasına girdiğinizde dikkatinizi ilk çeken şeylerden biri çeşitliliği olacaktır. Bu güzel kokulu dünya içinde kendinize ve amaçlarınıza en uygun tütsüyü bulmanız bu eşitlilik içinde uzun bir süreç geçmesine neden olabilir. Zaman kaybetmemek ve genel bir fikir sahibi olmak için tütsü araştırmasına girdiyseniz sizler için 20 tütsünün özelliklerini derledik.

     

    • Kehribar
    • Tarçın
    • Turunçgiller
    • Hindistan Cevizi
    • Ejderha Kanı
    • Yaprak Dökmeyen
    • Buhur
    • Bal/Hanımeli
    • Yasemin
    • Lavanta
    • Misk
    • Nag Champa
    • Afyon
    • Silhat
    • Yağmur
    • Gül
    • Sandal Ağacı
    • Şeker ve Baharat
    • Vanilya
    • Yabani Berry / Çilek hakkında detaylı bilgi yazımızda mevcuttur.

     

    Tütsü
  • Ocak 12, 2024 Tütsü

    Tütsü geçmiş ve günümüz insanı arasındaki bağlantılardan biri. Tarih öncesinden günümüze kadar var olan bu rahatlatıcı, mistik etkili kokular dünya çapında popülerliğini koruyor. Tütsü ile yüzyıllar öncesindeki bir insanla günümüz insanı aynı duyguyu paylaşıyor. Geçmişle bağlantı kurmayı sağlayan tütsü aynı zamanda günümüzün ve geleceğimizin kaygılarından, stresinden sıyrılmak için bir araç halini alıyor. Manevi anlamda insan duygularını bu denli olumlu ve derinden etkiledikleri için hiçbir zaman demode olmuyorlar. Her zaman dünya üzerinde popüler olmayı başarıyorlar.

     

    Hastalıkları iyileştirdiği, kötü enerjileri uzaklaştırdığı düşünülen tütsüler günümüzde hala iyi hissetmek ve negatif duygulardan uzaklaşmak için kullanılıyor. Hindistan’ın zengin kokularının ve baharatlarının ürünü olarak ortay çıkan tütsü farklı toplumlar eski tarihlerde tütsü geliştirilmesinde aktif rol oynamıştır. Bu toplumlar;

    • Hindistan
    • Çin
    • Japonya
    • Tibet
    • Avrupa
    • Yeni Dünya

     

    Tütsü
  • Ocak 12, 2024 Tütsü

    Dünyanın farklı kültürlerinde tütsüler çok eski yıllardan beri yer almaktadır. Şifa, ibadet, meditasyon gibi farklı amaç ve nedenlerle tütsü yakan toplumlar vardır. Peki neden ibadet ya da iyileşmek için tütsü yakılır? Bunun en önemli neden tütsünün insan vücuduna ve zihinsel sağlığına şaşırtıcı derecede faydalarının bulunmasıdır.

    Buhurbeyaz adaçayı, mür gibi birçok farklı tütsü çeşidi kaydı ve stresi azalttığı bilinir. Sizler için en yüksek etkiye sahip en yararlı tütsüleri derledik.

    Tütsü
  • Ocak 12, 2024 Tütsü

    Tütsü çubukları bulundukları yerlere kattıkları kokusu ve mistik havasıyla birçok toplum için geleneksel bir figür haline gelmiştir. Japonya, Tibet, Hindistan, Çin gibi birçok ülkenin kendine has aromalı birçok farklı tütsüleri bulunmaktadır. Güzel kokuları yanı sıra bulundukları yerdeki havanın temizlenmesine yardımcı olurlar. Gerek geleneksel hale gelmesi gerekse kokuları ve havayı temizleme özellikleri sayesinde yaygınlaşmışlardır. Çeşitleri şöyle sıralanabilir;

     

    • Bambu Çekirdekli Çubuk Tütsü
    • Silindir Tütsü Çeşitleri
    • Joss Çubukları
    • El Daldırma Tütsü Çubukları
    • Agarbatti
    • Dhoop
    • Masala Çubukları
    • Senko Çubukları
    • Simpoi Çubukları
    • Tütsü Bobinleri
    • Tütsü çeşitleri ve onlarla ilgili kullanılan terimlerle ilgili tüm bilgileri sizleri için derledik.

     

    Tütsü
  • Ocak 12, 2024 Tütsü

    Tütsünün Anlamı Ve Kullanım Alanları

    Tütsü yani diğer adı ile buhur asırlar boyunca meditasyon, sakinleşme, kötü kokuları bastırma, çakraları açma gibi birçok nedenle kullanılmış ve kullanılmaya devam etmektedir.

    Çok fazla yanan bir tütsü ağır olan kokuları maskelemekte faydalıdır. Tütsü birçok yoga sınıfında ter ve ayak kokuları gibi sorunlarla karşılaşabilme durumunu örten bir koku olmuştur. Bu yüzden çoğunlukla meditasyon sınıfları tercih edilirken tütsü kullanımının olup olmadığı sorulmaktadır.

     

    Kadim zamanlardan bu yana birçok kültürde yer alan tütsü, günümüzde yine birçok yerde kullanılmakta, hem kültürel, hem inançsal, hem de sağlıksal nedenlerle tercih edilmektedir. Eski dönemlerden bu yana kötü enerjilerden arınmak veya ibadet etmek amacı ile de kullanılmaktadır. Fiziksel anlamda olumlu etkilerinin olduğu kadar ruhsal olarak da güçlendirici bir unsur olarak günümüzde yer almaktadır.

    Tütsü özel bitkilerin yakılması ve bu bitkilerin bıraktığı kokudur. Manevi anlamda rahatlatıcı bir etki bırakmaktadır. Hem ruh, hem beden üzerinde faydaları bulunmaktadır. Doğal bir enerji kaynağı olan tütsü, zihinsel aktiviteler yönünden denge sağlamaya yardımcı olur, daha sakin ve daha huzurlu bir zihin yapısına geçilmesini destekler.

     

    Tütsü
  • Ocak 12, 2024 Tütsü

    Tütsü, yandığında bir aroma üreten, bambu çubukları ya da uçucu yağlar formunda olan doğal malzemelerdir. Meditasyon ve yoga esnasında çoğu birey zihinlerini sakinleştirmek ve bazen de ritüellerinde yararlanmak için tütsü yakarlar.Tütsü yakma süreci Mısırlıların hoş bir aroma salınan kuru buketleri yaktıkları zamana kadar dayanmaktadır. Kadim bir uygulama olan tütsü yakma, asırlar boyunca manevi olarak şifacı bir nitelik taşımıştır.

    Bununla birlikte özellikle meditasyon için bir çok tütsü arasından seçebileceğiniz çok fazla tütsü vardır. Öyle ki, tütsülerin ve özellikle de tütsü çubuklarının meditasyona ne şekilde, nasıl yarar sağladığını ve ne tür tütsü yakılacağını anlamak zor olabilir.

    Meditasyon sırasında tütsü yakmanın yararlarına, en popüler tütsü çeşitlerine ve bunların kullanımlarına, faydalarına aşağıda belirteceğimiz bilgiler ışığında ilerleyebilir, böylece tütsü seçiminde daha bilinçli kararlar verebilirsiniz.

    Tütsü
  • Ocak 12, 2024 Tütsü

    Palo Santo tütsüsü Güney Amerika’da yetişen ve neslinin yaşı ortalama olarak 900 yılı bulmuş olan bir bitki türüdür. Özellikle Güney Amerika’da yaklaşık 900 yıldır aktif olarak kullanılan bu bitki, tütsü malzemelerinin en kadim üyelerinden bir tanesidir. Ağacın doğal içeriği yaşam alanlarınızda yakıldığında zihninizi sakinleştirecek ve yaptığımız tüm çalışmalara odaklanmamıza ve konsantrasyonumuzun yükseltilmesine olanak sağlamaktadır. Geçmiş yüzyıllarda yaşayan şamanların Palo Santo ağacından elde edilen karışımları hastaların tedavisinde kullanmaktaydı. Özellikle seramonilerde kullanılan Palo Santo tütsüsünün vücudumuz ve yaşam alanlarımızda çok düşük frekanslı enerjileri temizlediği gözlemlenmiştir. Palo Santo tütsüsünün yatıştırıcı özelliği ile insanların sorunlarından ve rutin görevlerin vermiş olduğu problemlerden arındırıldığı görülmüştür. Ayrıca Palo Santo ağacı tütsüsünün iyileştirici güçleri de bulunmaktadır. Özellikle evimizin enerjisini tertemiz yaparak canlandırmaktadır. Birçok şamana göre bedenimizin yerküre ve tüm evren ile kurduğu bağı güçlendirdiğini belirtilmiştir.

     

    Palo Santo Ağaç Tütsü birçok şamana göre dünyanın en nadide kokularından bir tanesidir. Özellikle Güney Amerikalı şamanların sürekli etrafında Palo Santo Ağaç Tütsü bulundurdukları gözlemlenmiştir. İçeriğinde bulundurduğu çam, nane ve limonun tatlı kokusu ile yaklaşık 900 yıldır şifa habercisi olmuştur. Etrafınızdaki insanların Palo Santo ağacı bulundurmasına özendirmelisiniz. Birçok hastalığa ve ruhsal sorunlara iyi geldiği insanları sorunlarından arındırıp temizlediği ve tüm evren ile kurduğu bağın daha güçlü olduğu görülmüştür. Ruhsal bağlantı kurmak amacı ile şamanlar ve azizler tarafından sık sık kullanılmıştır. Çok daha güçlü ruhsal bir bağlantı sağlanabilmesi için kullanılan Palo Santo Ağaç Tütsü ağacı bu deneyimi en sağlam kılan ağaçlardan bir tanesidir. İşte Palo Santo ağacının faydalarını içeren metin:

     

    Tütsü
  • Ocak 12, 2024 Tütsü

    Setimizde yer alan Hem Opuim aromalı tütsü Hindistan markasi olup Hindistan’da üretilmiştir. Hindistan’dan ithal edilen erotik tütsü hic bir sekilde hayvansal yağ barındırmaz. Opium yani Afyon kokulu tütsü esrarengiz, zengin,kışkırtıcı, baştan çıkartıcı, enerjik özelliğe sahiptir.

    Evinizde işyerinizde kısacası bulunduğunuz her ortamda kötü kokuları afyon kokulu tütsü ile bertaraf edebilirsiniz. Setimizde yer alan opium tütsünün kullanımı oldukça basittir, yapmanız gereken tekşey paketten çıkaracağınız konik tütsüyü tütsülüğünüze yerleştirmek ve ardından çakmakla ucunu yakmak… Tütsü yandıkça duman halinde tütsü kokusu odaya dağılır. Tütsü,afyon aroması bulunduğunuz ortamı başta haşerelerden korunma, dinlendirme, rahatlatıcı ortam konsantre edici olarak da kullanılmaktadır. Tütsü kokusunun yayılma gücü, aromasına ve bulunduğunuz yerin büyüklüğüne göre değişir.

    Tütsü
  • Ocak 12, 2024 Tütsü

    Tütsüler çok uzun yıllardır hayatımızda yer alıyorlar. Huzurlu ve dingin bir ambiansın en önemli yardımcılarından biri olan tütsülerin birçok çeşidi de bulunuyor. Sandal ağacından yapılmış olan tütsüler ise bu aralar daha da revaçta oluyor. Tamamen organik olan yöntemler ile birlikte Sandal ağacının doğal yağından temin edilen Sandal ağacı tütsüsü, ortamınıza adeta apayrı bir renk, hareket ve dokunuş katmış oluyor. Yapılan birçok araştırmanın sonucunda ise Sandal ağacı tütsüsünün fazlasıyla sakinleştiren bir yapıda olduğu ortaya çıkmıştır.

    Tütsü
  • Ocak 12, 2024 Tütsü

    Tütsü çok eski çağlardan beri çeşitli amaçlar için kullanılan, aroma – biyotik bir malzeme olma özelliği taşır. Her ne kadar günümüzde sakinleşmek için kullanılıyor olsa da yaygın olarak kullanımı dinsel törenler, meditasyon ve çeşitli terapi alanlarıdır. Çünkü tütsüler, koku duygusunu harekete geçirdiği için nörotik etkilere sahiptir. Koku duyusunun harekete geçmesi açısından kişide birtakım psikolojik açıdan değişimler meydana gelmektedir ve bunu en başarılı bir şekilde sağlayan da tütsü olmaktadır. Dinler Tarihi konusunda kapsamlı bir donanıma sahip olan Mircea Eliade’ye göre tütsü özellikle şaman ve Budist gelenekte önemli bir yere sahiptir. Tütsüler ayin sırasında transa geçmek amacıyla bu kokulardan yararlanırlar. Dünyanın farklı bölgelerinde de tütsüler genelde bu amaçlar için kullanılmaktadır. Örneğin Carlos Castenada’nın aktardığı bilgilere göre Güney Amerika’daki Kızılderililer de ayinlerinde tütsüleri kullanmaktadır. Bu bakımdan tütsüleri kullanım amaçları doğrultusunda şu şekilde ayırmak mümkündür:

     

    • Dinsel amaçlı olup özel bir ruh haline geçmek için,
    • Psikolojik etkileri olduğundan sakinleşmek ve gevşemek için,
    • Ortamdaki kötü kokuların giderilmesi için,
    • Meditasyon gibi dikkat gerektiren uygulamalarda odaklanma yapabilmek

    şeklinde tütsü kullanılmaktadır. Kullanım alanlarının çeşitliliği açısından tütsüler de pek çok çeşide ve kokuya sahip bulunmaktadır. Kullanım amacınıza göre kendinize en uygun tütsüyü seçmeniz bu açıdan önem taşımaktadır. Tıpkı Budizm’de aydınlanmayı arayanlara söylenen bir lafı tütsüler için uyarlayacak olursak, tütsüler bir kere koklandığında bir daha onlardan vazgeçmek imkansızdır.

     

    Tütsü
  • Ocak 12, 2024 Tütsü

    Sandal ağacı çeşitli kültürlerde yaymış olduğu güzel kokular ile tercih edilen, Santalaceae familyasına mensup tropik kökenli bir ağaç türüdür. Hoş kokusu ve sağlık açısından pek çok yararının bulunması yüzünden tercih edilen sandal ağacı günümüzde koku özellikleri bakımından geniş bir coğrafyada kullanılmaktadır. Genel itibariyle anavatanı Hindistan olarak belirlenmiş olsa da Güney Asya’da ve Avustralya kıtasında yaygın olarak yetişen bir ağaç türü özelliği göstermektedir.

     

    Koku özellikleri bakımından pek çok kadim kültüre girmiş bulunan sandal ağacı özellikle dini törenlerde, ritüelin bir parçası olarak kullanılmaktadır. Kadim Hindu metinleri olan Vedalar’da dahi kendisine yer bulmuş olan sandal ağacı bu metinlerde “              şifalı ağaç” olarak bilinmektedir. Özel bir farkındalığa erişmek için kullanılacak sandal ağacı kokusu ile kişiye gerekli olan odaklanmayı sağlamaktadır. Bu özellikleri bakımından günümüzde hâlâ meditasyon ya da yoga gibi uygulamalarda yaygın olarak kullanılan bir bitki özelliği göstermektedir.

    Sandal ağacı koku özellikleri olarak değil yağı bakımında da öne çıkan bir yapıya sahiptir. Köklerinden ve gövdesinden elde edilen sandal ağacı yağı günümüzde kozmetik, temizlik ve cilt bakımı alanlarında yaygın olarak kullanılmaktadır.

     

    Tütsü
  • Ocak 12, 2024 Tütsü

    Anavatanı Hindistan olan sandal ağacı, özellikle Asya’da, Uzakdoğu’da, Avustralya ve Mikronezya olarak bilinen bölgede yaygın olarak kullanılmaktadır. Gerek dini törenlerde gerekse günlük yaşamda kaygıdan, stresten ve olumsuz pek çok özellikten uzaklaşmak için asırlardır kullanılan sandal ağacı, pek çok kültürü de kokusu nedeniyle etki etmiş durumdadır. Budizm’den İbrahim kökenli inançlara kadar kendisine özel bir yer bulmuş olan bu ağaç, hoş kokusu ile öne çıkmaktadır. Aynı zamanda ayurveda tıbbında şifahi özellikleri ile bilinen sandal ağacı, günümüzde yararları ve koku özellikleri bakımından cilt bakımı, sabun, mum gibi alanlarda yaygın olarak kullanılmaktadır.

    Tütsü
  • Ocak 12, 2024 Ruh-Beden-Zihin

    Günlük yaşamın stresi her alana yayılmakta, bu bakımdan günümüz insanının rahatlama ihtiyacı da daha fazla artmaktadır. Ancak çoğunlukla gerginliklerden, stresten ve öfke gibi durumlardan kolayca kurtulmak pek mümkün olmamaktadır. Bunun için yaşam alışkanlıklarının değiştirilmesi gerektiği gibi aynı zamanda yeni bir yaşama bakış açısı da kazanmak önemlidir. Bu değiştirici ve aydınlanma sağlayacak yaşama bakış açısını da Mitr tarafından sunulan çeşitli ürünler sayesinde elde edebilir ve hem daha sakin hem de daha iyi hissedebilirsiniz.

    Ruh Beden Zihin
  • Ocak 12, 2024 Tütsü

    Eşsiz kokusu nedeniyle kaygı, endişe gibi sorunların giderilmesinin yanı sıra şifalı özellikleri ile de tercih edilen bu ağaç türü, esans sektöründe ciddi bir ağırlığa sahiptir. Özellikle koku kanallarını harekete geçirici ve beyin fonksiyonları üzerinde olumlu etkiler yapması nedeniyle Hinduizm, Budizm başta olmak üzere İbrahimî kökene sahip inançlarda da yaygın olarak kullanılmaktadır.

    Tütsü
  • Ocak 12, 2024 Tütsü

    Kıtaya, İspanyol kaşiflerin ve askerlerin gitmesi ile birlikte kokusunun hoşluğu yüzünden şaşkınlıkları gizleyemeyen ve bu yüzden ismine “kutsal” diyen İspanyollar ile birlikte tüm dünyaca tanınan bu ağaç, günümüzde manevi temizlik, şifa ve ağrı kesici, gevşeme, arıtma ve detoks faydaları olarak yaygın bir kullanım alanına sahiptir. Aynı zamanda yoga ve meditasyon gibi ritüellerinizde rahatlıkla kullanabilirsiniz.

    Tütsü
  • Ocak 12, 2024 Ruh-Beden-Zihin

    Günlük yaşamın yoğun temposu pek çok durumda stres, kaygı ve endişe gibi durumları beraberinde getirmektedir. Genellikle iş konuları yüzünden kaynaklanan bu durumlara duygusal olarak yaşanan eylemler de etkilendiğinde günümüz modern insanının kendi başına hareket etmesi ve kendisini iyi hissetmesi oldukça zor olabilmektedir. Mitr tarafından sunulan rahatlamak için kullanılacak ürünler sayesinde ise yorgunluk, mutsuzluk ya da benzeri duygu durumlarının şiddetini azaltabilir, hem fiziksel hem de ruhsal olarak huzur bulabilirsiniz.

    Ruh Beden Zihin
  • Ocak 12, 2024 Tütsü

    Pek çok tütsü severin koku özellikleri ile vazgeçemediği ağaç tütsü çeşidi olan sandal ağacı hoş ve etkileyici kokusu ile öne çıkmaktadır. Bu özel ağacın koku özelliklerinden yararlanmak için ise sandal ağacı nasıl yakılır sorusu gündeme gelmektedir. Sandal ağacının koku özelliklerini tam olarak göstermesi açısından yakımına dikkat edilmeli ve gereken özen gösterilmelidir. Canlı bir tütsü çeşidi olduğu için yakılması sırasında gereken enerjinin sağlanması ile sandal ağacı tam enfes koku özelliklerini tam olarak gösterebilecektir.

    Tütsü
  • Ocak 12, 2024 Ruh-Beden-Zihin

    Evdeki negatif enerjiden nasıl kurtulacağınızı hiç merak ettiniz mi? Bu yazıda; evinizde negatif enerjin varlığını hangi yollarla anlayabileceğinizden, bir Tibet çanağı ya da diğer şifa çalışmaları ile bu enerjilerden nasıl kurtulabileceğinizden bahsedeceğiz!

    Ruh Beden Zihin
  • Ocak 12, 2024 Tütsü

    Öd ağacı özel kokusu ile birlikte özellikle Asya ve Uzakdoğu gibi coğrafyalarda manevi ve din dışı törenlerde sık olarak kullanılan, son derece şifalı özellikler gösteren ve aynı zamanda eşsiz kokusu ile öne çıkan Aquilaria familyasına mensup bir ağaçtır. Öd ağacı kokusu yüzünden farklı kültürlerde bilinmekte ve yetiştiği coğrafyaların dışına çıkmaktadır. Agarwood, Oud gibi isimler ile de bilinen Öd ağacı, eşsiz kokusu ile birlikte özellikle stres, kaygı gibi sorunları gidermekte, soluyanlar için ortam enerjisinin temizlenmesine, odaklanma, rahatlama gibi özellikler sağlamaktadır.

    Tütsü
  • Ocak 12, 2024 Ruh-Beden-Zihin

    Göğüs nefesi yerine diyafram nefesi, rahat ve sakin olduğunuzda dikkatli bir şekilde gerçekleşen nefes türüdür. Bebeklerde ve küçük çocukların diyafram nefesi aldığını görebilirsiniz. Nefes alırken karınları dışarı çıkar ve nefes verirken tekrar içeri girer.

    Bu karın nefesi; diyaframın yukarı ve aşağı hareket ederek mideyi içeri ve dışarı ittiği derin, rahat bir nefestir. Bu nefesi uyguladığınızda, vücudunuzu daha fazla oksijenle beslersiniz ve vücudunuz için nefes almak aslında daha kolaydır. Birçok insan, diyafram nefesini terapatik etkili bulur ve yoga ve meditasyon yaparken uygular. Meditasyona başlamadan önce, sizi daha odaklanmış bir zihin durumuna yönlendirmeye yardımcı olması için birkaç diyafram nefesi almayı deneyebilirsiniz.

    Diyafram nefesinin size nasıl fayda sağladığı, nasıl başlayacağınız ve araştırmaların bu konuda ne söylediği hakkında daha fazla bilgi edinmek için okumaya devam edin!

     

    Ruh-Beden-Zihin
  • Ocak 12, 2024 Ruh-Beden-Zihin

    Sahip olamadığımız şeylerden şikayet eder dururuz da, sahip olduklarımız için minnet duymayı, şükretmeyi unuturuz. Şükür günlüğü tutmanın önemini bilmeden önce, ben de onlardan biriydim. Günlük tutmaya başladığımda ise, teşekkür etmeyi öğrendim!

    İhtiyaçlarımızı göz önünde bulundurmamız ve olan güzel şeyleri takdir etmek doğal bir davranıştır. Ancak, iyi şeylerin çok az gerçekleştiği zamanlarda, iyiye odaklanmak, her zaman yapabileceğimiz bir şey değildir. 2020’de çok zor bir yıl geçirdik ve neredeyse hiçbir şey yolunda gitmedi.

    Evlerde kaldık, sevdiklerimizi göremedik, hayatlarımıza ara verdik ve gözümüzle göremediğimiz bir virüsten saklanıp durduk. Böyle zorlu günlerde, bir şükür günlüğü tutmak herkesin aklına gelecek bir şey değildir. Ancak asıl mesele, böyle anlarda bile sahip olduğumuz şeylere minnettarlık hissetmeyi başarabilmektir.

    Kısa süreli fırtınaları atlatmak kolaydır. Ancak günler haftalara, haftalar da aylara dönüştüğünde; bu çöküş artık kalıcı gibi hissettirmeye başladığında, minnet duygusunu hissetmek zorlaşır.

    Peki, işler çok kötü gittiğinde ne yapmalıyız? Cevabımız: bir şükür günlüğü tutmak” olacaktır.

    Bazılarınız bu öneriyi saçma bulabilir. Korkunç şeyler için nasıl minnet duyabiliriz ki? Daha da önemlisi, bunu neden isteyesiniz? Ancak, bir şans vermeyi deneyebilirsiniz. Önümüzdeki 100 gün boyunca bir şükür günlüğü tutarak, hayatınızı değiştirmeye başlayabilirsiniz!

    Ruh Beden Zihin
  • Ocak 12, 2024 Ruh-Beden-Zihin

    Yatak odasında Feng Shui çok önemlidir. Çünkü, hayatınızın üçte biri yatak odasında geçer. Ve yatak odasının atmosferi, uyku ve dinlenme ile doğrudan ilgilidir. Bu nedenle Feng shui yatak odasında; yatak başlığının yönü, duvar renkleri gibi birçok detay, sağlığınız ve zenginliğinizle bağlantılı olduğu için önemlidir.

    Bu yazıda, yatak yönü, kullanabileceğiniz duvar renkleri, nasıl bir aydınlatma kullanmanız gerektiği gibi konularda Feng shui yatak odası dekorasyonu ipuçlarını ele alacağız…

    Ruh-Beden-Zihin
  • Ocak 12, 2024 Ruh-Beden-Zihin

    Bazı yetenekli şifacıların bu kadar karmaşa, korku ve belirsizlikle dolu bir zamana nasıl yaklaştıklarını araştırdık. Güçlü olmak için neler aldıklarını, duygusal ve ruhsal sağlığı korumaya yönelik ipuçlarını, anlam ve amaç bulma yollarını ve kendinizi geliştirmeye nasıl devam edebileceğinizi merak ediyorsanız, okumaya devam edin!

    Kendinizi ister ruhani bir insan olarak görüyor, isterseniz de yeni bir dünyaya dalıyor olun, bu yazıda biraz teselli, rehberlik ve yalnız olmadığınızı hatırlatan bir şeyler bulmanızı umuyoruz…

    Ruh Beden Zihin
  • Ocak 12, 2024 Ruh-Beden-Zihin

    Hayatlarımız, geçmiş olaylar ve gelecekteki olası sonuçlara bağlı düşünce ve duygular tarafından yönetildiğinde, anda kalmak giderek daha zor hale gelir. Sürekli gelecek veya geçmişte yaşamak; sürekli huzursuz hissetmeye, strese neden olur ve genellikle, kişi hayatından mutsuz ve rahatsız hissedebilir.

    Bu nedenle, anda yaşamayı öğrenmek son derece önemlidir. Şu anda olma yeteneği, zihinsel sağlığın önemli bir bileşenidir. Zihinsel sağlığımızın anahtarı olan gerçek mutluluğu, huzuru ve sevinci yalnızca şimdiki zamanda elde edebiliriz. Peki, anda kalmak neden önemli? İşte, 15 neden!

    Ruh-Beden-Zihin
  • Ocak 12, 2024 Tütsü

    Tütsü severler için en az tütsünün kendisi için çok önemli olan tütsülük çeşitleri farklı tasarımları ve farklı tütsüleri kullanım imkânı vermeleri açısından pek çok çeşide sahiptir. Tütsünün koku değerlerini ve notalarını doğru yansıtması açısından tütsülüğü doğru seçmek ve tütsülük kullanımı doğru olmalıdır.

    Tütsü
  • Ocak 12, 2024 Ruh-Beden-Zihin

    Bir tören nesnesi veya sanatı olarak mum, genellikle göz ardı edilir. Ancak, Yahudilikte büyük bir önemi vardır. İster ışık sağlamak gibi gündelik amaçlara yönelik, ister dua etmek gibi daha çok çağrıştırıcı amaçlara yönelik olsun, hemen her kutlama ve tören, bir noktada mum kullanımını içerir. Ve Şabat mumu, Yahudilikte özel bir yere sahiptir.

    Peki, Yahudilikte ateş neden önemlidir? Neden mum yakılırŞabat mumu nasıl yakılır? Bu mumu yakmak neden önemlidir? Şabat mumu ve hakkında bilmeniz gerekenler için okumaya devam edin!

    Ruh-Beden-Zihin
  • Ocak 12, 2024 Ruh-Beden-Zihin

    Aşk ve romantizm için kullanabileceğiniz birçok taş var. Peki, hayatınızın aşkını ararken hangi taşları kullanmalısınız? Yeni aşkı bulmak ve ilişkinizde tutkuyu ve bağlılığı güçlendirmek için en iyi aşk taşları hangileri? Söz konusu aşk olduğunda, en iyi işleri çıkaran pembe kuvars

    İletişimi arttıran, duygusal engelleri yıkan ve yeniden sevebilmeniz için duygusal travmaları iyileştiren saf bir aşk taşı olan gül kuvarsın dışında, aralarından seçim yapabileceğiniz aşk için en iyi doğal taşları aşağıda listeledik. Sadece bir tane taşımak istiyorsanız, gül kuvarsı tercih edebilir, güçlerini arttırabileceğiniz bir etki yaratmak istiyorsanız da aşağıdaki taşlarla güçlü bir kombinasyon yapabilirsiniz.

    Ruh-Beden-Zihin
  • Ocak 12, 2024 Ruh-Beden-Zihin

    Ayurveda, zihin ve bedenin sağlığını arttırmak için beslenmeden yararlanmaktır. Hipokrat’ın “Yedikleriniz ilacınız olsun” sözü de bunu desteklemektedir. Yiyecek seçimi, öğün planlaması ve beslenme sırasındaki farkındalık durumu, canlılığı arttırır. Ayurvedik beslenme; gıda yoluyla sağlık, canlılık ve enerji yaratmak için kullanılabilecek bir rehber görevi görebilir…

    Ruh Beden Zihin
  • Ocak 12, 2024 Ruh-Beden-Zihin

    Kristal terapi, baş ağrısı tedavisi için çok popüler olmayan tamamlayıcı tedavilerden biridir. Ancak, giderek daha fazla kişi ilgi çekici bulmaktadır. Doğal taşlar ile şifa eski Mısır’a, antik Yunan’a ve Roma’ya kadar gitmektedir. Kuran ve İncil de dahil olmak üzere, birçok dini metinde doğal taşlardan bahsedilmektedir. 15.yüzyılda, Alman sarayının doktoru da doğal taşların özelliklerini, iyi ve kötü meleklerin varlığıyla kazandığını bir teori haline getirdi.

    Günümüzde, doğal taşların gerçek bir şifa terapisi sağladığına dair inançların arkasında sağlam bilimsel teoriler de vardır. Bu, titreşim teorisidir ve her maddenin benzersiz bir frekansta titreştiği ilkesine dayanır.

    Baş ağrısı; stres, beslenme, alkol tüketimi, genetik yatkınlık, susuzluk ve kaygı da dahil olmak üzere, bir dizi faktöre bağlı olabilir. Doğal taşlar ile tedavi, her şeyi iyileştirmese de bir baş ağrısının bir kısmını hafifletmeye yardımcı olabilir. Kronik baş ağrıları yaşıyorsanız, en iyi tedavi için doktora görünmek her zaman önemlidir. Çünkü, doğal taşlar bir ilaç gibi değildir ve eğilimli olduğunuz rahatsızlıklara karşı önleyici bir terapi olarak kullanılmalıdır.

    Bu noktada kendinize soracağınız soru, baş ağrısı için doğal taş seçimini nasıl yapacağınızdır. Baş ağrısı söz konusu olduğunda, en iyi sonucu veren 3 taş vardır; ametist, lapis lazuli ve pembe kuvars. Hangisini seçeceğiniz, ağrının neye bağlı olduğuna ve hangi semptomları hafifletmeye çalıştığınıza göre değişecektir.

    Ruh Beden Zihin
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Sizlere en iyi alışveriş deneyimini sunabilmek adına sitemizde çerezler(cookies) kullanmaktayız. Detaylı bilgi için Kvkk sözleşmesini inceleyebilirsiniz.