Mitr Blog

  • Ocak 12, 2024 Astroloji

    Yengeç, Zodyak’ın dördüncü burcudur. 22 Haziran ile 22 Temmuz tarihleri arasında dünyaya gelen bir yengeci tanımlayan en önemli özellikleri; son derece sadık, romantik, şefkatli ve yaratıcı bir ruha sahip olmalıdır. “Zodyak’ın Annesi” olarak anılmaları da boşuna değildir, çünkü başkalarına öncelik vermeye doğal bir eğilimleri vardır. Yengeç burcunun, diğer burçlara göre daha karamsar olduğu da bilinmektedir.

    Astroloji
  • Ocak 12, 2024 Astroloji

    Astrolojideki 12 burç arasında yengeç burcu vardır. Bu burç 22 Haziran-23 Temmuz aralığında doğan kişilerin sahip olduğu burçtur. Yengeç burcu olduğunu öğrenenler veya ilişkiler konusunda burçlar hakkında bilgi sahibi olmak isteyenler bu burcun özelliklerini merak ederler. Yengeç burcunun özellikleri ise şunlardır;

    Astroloji
  • Ocak 12, 2024 Astroloji

    Karakter oluşumunda son derece önemli olan burçlar, astrolojiye merak duyan herkesin dikkatini çekmeyi başarıyor. Burçlar kendi içlerinde farklı karakter özellikleri taşır. Bu nedenle bir insanı tanımdan, burcudan yola çıkarak hakkında kişilik varsayımında bulunabilirsiniz. Toplam on iki tane burç vardır, ancak on iki burç olması yalnızca on iki tane karakterin olduğunu ortaya koymaz.

    Burçlar yalnızca var olan kişiliği ortaya çıkarmaya yarar. Ancak bir burca mensup olan iki kişinin de aynı kişiliğe sahip diyemeyiz, ancak benzer karakter özellikleri vardır. Bizde sizler için yoğun ilgi gören burçları araştırdık.

     

    Şimdi gelin birlikte burçlar 2021 göz atalım. Burçlar şunlardır;

    • Oğlak burcu
    • Kova burcu
    • Balık burcu
    • Koç burcu
    • Boğa burcu
    • İkizler burcu
    • Yengeç burcu
    • Aslan burcu
    • Başak burcu

    Kişilik oluşumumuza etki eden burçları yukarıda belirttik. Şimdi birlikte 2021 burçlara daha yakından bakalım.

     

    Astroloji
  • Ocak 12, 2024 Astroloji

    Aslan burcu, hayatın gücünün en yüksekte olduğu 23 Temmuz ile 22 Ağustos ayları arasında dünyaya gelir. Yengeç’in içe dönük enerjisinden Aslan’ın dışa dönük enerjisine geçildiğinden, size kişisel bir güç ve güçlü bir kimlik duygusu getirir.

    Aslan burcuna mensupsanız; kendinden emin, hırslı ve doğuştan lider bir yapıya sahipsiniz demektir. Başka insanlara başarmak için ilham veriyor olmanız da kuvvetle muhtemel. Cömert, eğlenceli ve sıcakkanlı bir yapıya sahip olmanızın dışında, sadık bir arkadaş ve iş ortağı olmanız ile de güvenilirsiniz.

    Ne yazık ki Aslan burcunun rekabetçi doğası, özellikle bir hedefe ulaşmak için hırslandığında, bazen başkalarını ihmal etmelerine neden olabilir. Güneş’in yönetici gezegeni olduğu için, bir Aslan’ın egosu, gurur ve inatçılığı iyi kararlar almasını engelleyebilir.

    Doğal taşlar, Aslan burcunun özelliklerini yeniden dengelemek için harika araçlardır. Aslan burcu doğal taşları, istenmeyen özelliklerin etkilerini azaltmanıza yardımcı olurken olumlu niteliklerinizi artırabilir. Bu yazıda, Aslan burcuna iyi gelen doğal taşlar arasında en sevdiğimiz 5 tanesini listeledik. Ama öncesinde, gelin isterseniz bir Aslan’ı biraz daha yakından tanıyalım!

    Astroloji
  • Ocak 12, 2024 Astroloji

    İnsanlar geçmişten günümüze kadar fal konusunu merak etmişlerdir. Birçok fal çeşidini de araştırmış ve öğrenmişlerdir. Fal çeşitleri arasında el falı da yer alır. Ellerimiz hayatımız hakkında birçok detayı anlatırlar.

    El çizgilerini okuyarak insanlar hakkında önemli detayları bilebilir ve yorumlayabilirsiniz. Öncelikle elde tam anlamıyla altı tane çizgi vardır. Bu altı çizginin görünürlüğü, şekli, uzunluğu ve derinliği karakterimiz hakkında bilgi verir. Ayrıca kaderimiz hakkında da ele bakarak bilgi sahibi oluruz.

    Astroloji
  • Ocak 12, 2024 Tütsü

    Belirli bir kahve türünün kokusu ile ilgili tanıdık bir his duyduysanız, bir kahve dükkanına girdiğinizde onu tercih etme şansınız daha mı yüksek olur? Taze çimen kokularını da sever misiniz? Kokular, üreticilerin ürünlerini satın almanızı sağlayan etkili yardımcılardan biridir. Peki, söz konusu tütsüler olduğunda kokuların önemi nedir? Farklı tütsü kokuları ve taşıdıkları anlamlar nelerdir?

    Tütsü
  • Ocak 12, 2024 Astroloji

    İnsanlar geçmişten bugüne hep geleceği merak ederler. İlişki olsun kariyer olsun gelecekte ne olacak, rahat olacak mıyım hep akıllarındadır. Geçmişi ve olası geleceği görmek, bu konu üzerinde yorumlama yapmak isteyen kişilerin başvurduğu yöntemler arasında iskambil falı bulunur. Günümüzde kadınlar ve erkekler farklı konular için fallara baktırırlar.

    Zaman zaman kahve falı ve tarot kartları ile yorumlama yapılması da mümkündür. Kişiler merak ettiği konularda güzel şeyler duyma moduyla falcılara gittiği bilinmektedir. Fakat çoğu fal yöntemine göre iskambil kağıdı kullanarak bakılan fallar kişisel olarak da gerçekleşir.

    Astroloji
  • Ocak 12, 2024 Astroloji

    Başak burcusunuz ve burcunuzun niteliklerini geliştirmek mi istiyorsunuz? İnsanları memnun etme gibi tipik özellikleriniz sizi geride mi tutuyor? Başak burcu doğal taşları size yardımcı olabilir!

    23 Ağustos ile 22 Eylül tarihleri arasında doğduysanız, Başak burcusunuz. Bu burcun, başkalarına yardım etmek ve gezegeni önemsemek üzerine odaklandığı söylenir. Bu yazıda, özelliklerini geliştirmek ve daha az arzu edilenleri azaltmak için faydalanabileceğiniz Başak burcu doğal taşlarından bahsedeceğiz. Ama öncesinde, isterseniz bu çalışkan ve üretken burcu biraz daha yakından tanıyalım…

    Astroloji
  • Ocak 12, 2024 Tütsü

    Tütsü, bir mekanı, kişiyi veya eşyayı negatif enerjilerden arındırmak için kutsal bitkilerin dumanını kullanan ve yüzyıllardır farklı kültürler tarafından kullanılmış eski bir araçtır. Farklı tütsü çeşitleri, bitkilerin enerjisinin gücünü kullanıcısının gücüyle birleştirir.

    Tütsü ile arınma ritüeli için en önemli şey dumandır. Duman; düşüncelerinizde veya enerji alanınızda biriken negatif enerjiyi ve kirleri uzaklaştırmak için enerjik bir “banyo” görevi görür ve bizi olumsuzdan nötr bir konuma getirme gücüne sahiptir.

    Adaçayı tütsü gibi bazı tütsüler; etrafımızdaki havaya büyük miktarlarda pozitif iyon salmaktadır. Bunlar, bir şelaleye bakarken veya deniz kenarında yürürken hissettiğimiz o mutluluk hissinden sorumlu olan iyonlardır.

    Bu iyonlar, havada yüksek konsantrasyonlarda olduğunda; havayı küf, polen, virüs ve tehlikeli partiküllerden temizler. Havadaki pozitif yüklü parçacıklara yapışırlar ve onları havadan çekerek ağırlaştırır. Bazı tütsü çeşitleri, havayı gerçekten temizler. Araştırmalar da tütsünün bu etkisini kanıtlamıştır. Hatta, 2006 yılında yapılan bir çalışmada, tütsüleme sırasında oluşan hava temizliğinin, uygulamadan sonraki 30 gün sonra bile zararlı partiküllerden arındırabileceği bulunmuştur. Peki, tütsü yakarken nelere dikkat edilmelidir?

    Tütsü
  • Ocak 12, 2024 Astroloji

    Batı astrolojisindeki burçlar daha gelişmiş bir sistem olan yıldız sistemleri ile ilgili olsa da çin astrolojisi temel olarak günlük hayatta karşılaştığınız hayvanlara dayanır. On iki yılda bir tekerrür eden Çin astrolojisinin toplamda on iki adet burcu bulunur ve her burç bir hayvanın ismine sahiptir.

    Astroloji
  • Ocak 12, 2024 Tütsü

    Enerji alanınızda taşımamanız gereken negatif enerjileri uzaklaştırıp, hayatınıza sevgiyi, romantizmi ve aşkı davet edin!

    Bazı tütsü çeşitleri; kendinizi ve evinizi negatif enerjilerden arındırmak ve aşkı hayatınıza davet etmek için basit ama güçlü araçlardır. Tütsüleme, Kızılderili geleneğinden gelen güçlü bir temizleme tekniğidir. Kutsal bitkilerin ruhlarını, negatif enerjilerden arınmak ve yeniden bir denge, barış ve uyum kazanmak için kullanılır. Peki, hangi tütsüler aşk için faydalıdır? Aşk tütsüsü nedir, nasıl yapılır ve faydaları nelerdir? Bu yazıda, romantik tütsü kokuları ve aşk tütsüsünün hayatınızda ne gibi değişiklikler yapabileceğinden bahsedeceğiz…

    Tütsü
  • Ocak 12, 2024 Astroloji

    Fal denildiğinde akla ilk gelenler genellikle el falı, kahve falı, yıldız falı, sayı falı ya da isim falı gibi çeşitlerdir. Fakat ağaçlara bakarak da bir insanın kişiliğini ve kaderini öğrenebileceğimizi biliyor muydunuz? Ağaç falı nedir? Ağaç falı nasıl bakılır? Ağaç falı hangi bilgileri bize gösterir?

    Astroloji
  • Ocak 12, 2024 Astroloji

    Her burcun kendine has nitelikleri ve harika yetenekleri vardır. Ve doğal taşlar, doğal hediyelerinizi teşvik etmek, onları fark etmek ve burcunuzun zorlayıcı özellikleriyle yüzleşmenize yardımcı olmak için harika araçlardır!

    Astroloji
  • Ocak 12, 2024 Tütsü

    Bağışıklık sistemini güçlendirdiği iddia edilen pek çok bitkisel takviye ve ürün vardır. Ancak, bağışıklık sistemini güçlendirmek düşündüğünüz kadar kolay olmayabilir. Ve bağışıklık sistemi, düşündüğünüzden daha da karmaşıktır. Peki, bu kadar hassas bir dengede çalışan ve sıkı bir kontrol altında olan bağışıklık sistemini desteklemek için doğal bir arındırıcı olarak tütsüler kullanılabilir mi?

    Karmaşık sistemine rağmen, bağışıklık sistemini desteklemek için doğal uygulamalara da güvenmek gerekli.  Ayrıca, gittikçe daha fazla bilim insanı sadece fiziksel ilaçlara değil, ruhsal uygulamalara da değer veriyor. Bununla birlikte, tütsü yakmanın bedeniniz ve eviniz için sayısız faydası olduğu göz önünde bulundurulduğunda, neden bağışıklık sistemi için faydası olmasın?

    Tütsü
  • Ocak 12, 2024 Astroloji

    Numeroloji veya sayı falı olarak bilinen, kişinin doğum tarihi, kişiliği hakkında fikir sahibi olmak için esastır. Numerolojiye göre sayılar arasında anlamlı bir ilişki bulunmaktadır.

    Bazı insanlar sayıların geleceğe dair fikir yürütme de kullanılacağını düşünür. Numerolojideki en popüler kavram kişiliğiniz, geleceğiniz ve hayatınızdaki zorluklar hakkında gerçekleri ortaya çıkaran yaşam yolu numarasıdır.

    Astroloji
  • Ocak 12, 2024 Tütsü

    Palo Santo, farklı yapılarda kullanılabilen reçineli bir ağaç türüdür. Yüzyıllardır insanlara şifa vermek, hastalıkları iyileştirmek, kötülüklerden korunmak ve negatif enerjiyi uzaklaştırmak gibi uygulamalarda kullanılır. Kısa sürede etki gösteren yapısı sayesinde ortamda baskın koku haline gelir. Böylelikle hem insanlar hem de bitkiler üzerinde çeşitli faydalar göstermeye başlar.

    Tütsü
  • Ocak 12, 2024 Astroloji

    Doğum haritası doğduğunuz zaman diliminde ve konumda, gökyüzünde bulunan Güneş’in, Ay’ın ve gezegenlerin konumlarına dayalı olarak değişiklik gösterir. Her insanın kendine özgü ve tamamen o kişiye özel bir astroojik doğum haritası bulunur. Her eylemin başı kişinin kendisini tanımasından geçtiği için doğum haritanızı nasıl yorumlayacağınıza dair olan bu yazıyı okumanızda fayda var.

    Astroloji
  • Ocak 12, 2024 Tütsü

    Adaçayı Tütsüsü Nedir?

    Tütsülemek olarak da bilinen bu eylem, eski zaman çağlarından kalma bir ritüeldir. Tüm topluluklar tarafından uygulansa da Kızılderili topluluğunun özelliği olarak günümüze kadar gelmiştir. Ilımına kuşakta yetişen şifalı bir bitki olarak tıp kitaplarında yer almaktadır.

    Yaşam alanlarını veya iş yerlerini kötü enerjilerden arındırmak suretiyle Anadolu topraklarında sıklıkla yakılan bu bitki, kişiyi nazardan da korumaktadır. Ruhsal bir eylem olan tütsü yakmak, her dini uygulamada kullanılmaktadır. Dumanı üzerinde çeşitli çalışmalar yapılmıştır ve bu çalışmalar sonucunda birçok mikrobun ve bakterinin etkisiz hale geldiği gözlemlenmiştir.

    Simgesel olarak bilgeliği temsil eden bu bitki çok yüksek frekansta bir enerjiye sahiptir. Yakıldığı andan itibaren tüm etkilerini anında göstermektedir.

    Tütsü
  • Ocak 12, 2024 Astroloji

    Gezegenlerin hangi konumda oldukları ve burçlar üzerinde nasıl etkileri olduğu konusunda oldukça belirleyici olan durumlar vardır. Burç yorumlarını yapan veya bu alanda uzmanlığı olan kişilerin en sık kullandıkları tanımlamalar arasında genel olarak gezegenlerin geri gitmesi, ilerlemesi, retrosu gibi durumlar bulunur.

    Bunların tamamı burçlarla alakalı yorum yapılmasında etkili olan hareketlerdir. Gezegenin hangi burçta olduğu veya hangisine doğru gittiği bile farklı olayların yaşanması, yaşanacağı noktasında bilgi verir. Gerileme veya ilerleme olması da gezegenlerin temsil ettikleri ve etkileri altına aldıkları burçlarla alakalı değişimlerin yaşanmasını kaçınılmaz hale getirir.

    Günlük veya haftalık şekilde takip edilen gezegenlerin hareketleri birçok anlama gelirken farklı şekilde yorumlamaların yapılması zorunluluğunu da doğurur. Sadece gezegen konumu olarak bakmak dar bir bakış açısı olacaktır.

    Astroloji
  • Ocak 12, 2024 Astroloji

    Zodyak’ın en yaratıcı ve idealist insanları olan Kovalar, Oğlak ve Balık arasında, her ikisinin de bazı özelliklerini taşıyan, çalışkan, hassas bir denge kurak, özgünlüğü ve hayal gücünün genişliği ile bilinen, yeniliklere her zaman hazır bir burçtur.

    Bunlar, yeni teknolojiler icat edebilen ve kimsenin değiştirmeye cesaret edemediği şeyleri değiştirmek için yola çıkan cesur insanlardır. Her zaman bir amaç için savaşmaya hazırlardır. Ayrıca gerçeğe, bağımsızlığa ve zekaya çok değer verirler.

    Kova burcu doğal taşları yardımıyla Kovalar, doğal hediyelerini geliştirebilir ve zayıf yönlerini iyileştirebilir. Kova burcu taşları, sizi desteklemek ve dengelemek için kişisel enerji alanlarınızla birlikte çalışabilen benzersiz frekanslar yayar.

    20 Ocak – 18 Şubat tarihleri arasında doğal Kovalar için bu Kova burcu doğal taşları, daha fazla denge kurmak, hedef ve hayallerini daha kolay gerçekleştirmelerine yardımcı olabilecek güçlü birer araç olacaktır!

    Astroloji
  • Ocak 12, 2024 Tütsü

     

    Son derece etkili ve güçlü bir kokuya sahip olan bu tütsü “Kutsal Ağaç” olarak adlandırılan Palo Santo ağacından elde edilmektedir. Salgıladığı kokunun insan vücuduna ve psikolojisine sayısız etkileri ve faydaları bulunmaktadır. Yakıldığı mekanın enerjisini kuvvetli bir şekilde temizlerden salgıladığı hoş kokusu sayesinde eski çağlardan bu yana sıkça tercih edilir.

    Bu tütsü kendisine çok benzer bir isme sahip Palo Anto ile çok karıştırılır. Palo Santo ağacı, Güney Amerika’da yetiştirilen geniş yapraklı ağaç ailesinden gelmektedir. Bu bitki Güney Amerika’nın iklim özelliklerine çok uygundur ve başka bölgelerde yetişmesi mümkün değildir.

    Geleneksel tıpta Şaman ve İnka toplumları sıkça kullanmışlardır ayrıca çeşitli özel törenlerde de yakılmıştır. İspanyollar sayesinde kıtaya gelmiş ve yine İspanyollar sayesinde dünyanın her bir noktasına yayılmıştır. Günümüzde birçok faydası nedeniyle tütsü olarak kullanılmaktadır.

    t
  • Ocak 12, 2024 Astroloji

    Akrep burcunun özelliklerini güçlendirmek ister misiniz? Ya da kontrolcü özellikleriniz hayatınıza biraz fazla mı karışıyor? Akrep burcu doğal taşları yardımcı olabilir!

    23 Ekim ile 21 Kasım tarihleri arasında doğan Akrep burcu doğum taşı için farklı iyileştirici özellikte ve nitelikteki taşlardan söz edebiliriz. Zodyak’ın güneş burcuna giren bu 8.burcu bağımsız, tutkulu, zeki ve ideal lider özelliklerine sahiptir. Ayrıca, sosyal ve sadık oldukları için harika birer arkadaş olma eğilimindedir.

    Her burç gibi, Akrep burcunun da zorlandığı noktalar vardır. Ve Akrepler, hem Plüton hem de Mars tarafından yönetilir. Plüton yenilenmeyi, psişik enerjileri ve sezgiyi temsil ederken, Mars kendi kendine hakimiyet ve kontrolü temsil eder. Bir Akrep’in ateşli tutkusunu sağlayan bu kombinasyondur, ancak bazen iç çatışmalara ve çelişkilere neden olabilir.

    Bu listede yer alan Akrep burcu taşları, istenmeyen yönleri azaltmanın ve olumlu yönleri artırmak isteyenler için harika birer araç olabilir!

    Astroloji
  • Ocak 12, 2024 Tütsü

    Eski çağlardan bu yana kullanılan bu defne yaprağı çeşidi tütsü olarak da kullanılmaktadır. Kötü kokuları arındırma özelliğinin aynı sıra salgıladığı koku sayesinde rahatlatıcı bir etkisi de bulunmaktadır. Evlerde düzenli kullanımı sayesinde böcekleri de uzaklaştırdığı görülmüştür.

    Huysuz ve hiperaktif çocukların olduğu mekanda yakılması tavsiye edilir çünkü sakinleştirici ve yatıştırıcı bir özelliği bulunmaktadır. Bu yaprağın üzerinde metil öjenol isimli bir madde bulunmaktadır ve bu madde yorgunluğa iyi gelmesi ile bilinir. Yalnızca yemekler aracılığı ile tüketilerek değil tütsü halinde yakılarak da faydasını gösterir.

    Dikkatli ve doğru kullanıldığı takdirde birçok faydası bulunmaktadır. Tütsülerin tüm kullanımı dikkatlice şekilde yapılmalıdır, böylece etkilerini görmek daha mümkün olacaktır.

    Tütsü
  • Ocak 12, 2024 Astroloji

    Hemen hemen her gün burç yorumlarını okuyan ve astrolojik olarak nasıl yorumlandığını merak eden insanların sayısı oldukça fazladır. Burç, fal veya astroloji derken kökeni yüzyıllar öncesine kadar dayanan bir sistemden bahsetmek mümkün hale gelir. Bunlar içerisinde bilgelik, farklılık veya analiz içerenlerden bir tanesi de hint astroloji adıyla anılan astroloji türüdür.

    Bu ismin yanında Vedik astrolojisi olarak da anılan bu astrolojisinin diğerlerinden farklı olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır. Hinduların uzun yıllar boyunca üzerinde çalıştıkları ve ortaya koydukları bilgileri baz alan bu alanın geçmişinin M.Ö. 4000 yılına kadar dayandığı söylenir. O zamanlardan bu güne kadar kullanılır durumda olan bu sistem Hindistan ve Nepal bölgelerinde son derece yaygın bir şekilde görülür.

    Astroloji
  • Ocak 12, 2024 Astroloji

    Yay burcusunuz ve burcunuzun niteliklerini geliştirmek mi istiyorsunuz? Belki de, sabırsızlık veya başkalarına karşı duyarlılık eksikliği gibi olumsuz özellikler hayatınızı etkiliyor olabilir. Eğer öyleyse, bu yay burcu doğal taşları yardımcı olabilir!

    22 Kasım ile 21 Aralık tarihleri arasında dünyaya geldiyseniz, Yay burcuna girersiniz. Bu ateş burcu, Jüpiter tarafından yönetilir. Yay burcunun özellikleri arasında meraklı, sezgisel ve keşfetme tutkuları öne çıkar. Sosyal bir burç olarak, doğuştan lider oldukları da söylenebilir.

    Bununla birlikte, diğer burçlar gibi Yay burçları da bazen hayatta zorlanır. Kendilerine olan güvenin pek çok faydası olsa da kibirli olmanıza neden olabilecek bazı durumlar vardır. Ayrıca gereksiz risk almanıza neden olabilir. Yay burcu taşları, bu Yay özelliklerini yeniden düzenlemenin ve etkilerini azaltmanın güzel bir yoludur. Ayrıca, olumlu niteliklerinizi arttırmak için de faydalıdır. İşte, Yay burcunun hayatına iyi gelebilecek doğal taşlar!

    Astroloji
  • Ocak 12, 2024 Tütsü

    Duman çıkaran obje anlamına gelen “tütsüg” kelimesinden türeyen tütsü, Eski Türklerde de oldukça popüler bir kullanıma sahiptir. Etrafa yayılan hoş kokusunun yanı sıra Eski Mısır ve Babil uygarlıkları başta olmak üzere çoğu eski uygarlıkların dini ritüellerinde kullanımı söz konusudur.

    Ağaç kabukları, tohumlar, çiçekler gibi doğanın bağrından hazırlanan bu ürünler, koku salgılayarak zihnin yatışmasını amaçlamaktadır. Bu sayede günümüzde sıkça rastlanılan baş ağrısı, odak problemi, stres gibi olumsuz durumları ilaç kullanmadan tedavi etme imkanı sunmaktadır.

    Bugünlerde bu kokuların farklı amaçlarla kullanılabilecekleri konusunda analizler yapılmış ve kullanım alanları böylece artmıştır. Sitemiz üzerinde bulunan envai çeşit tütsü ürünlerinden bazılarını bütününüze en uygun olanı bulmanız adına derledik.

    Tütsü
  • Ocak 12, 2024 Astroloji

    Zodyak’ın 10.burcu oğlak burcunun uğurlu taşı lal taşıdır. Lal taşı, değerli bir kırmızı değerli taştır. Bağlılık ve yaratıcılıkla ilişkili bu taş, 21 Aralık ile 19 Ocak arasında doğan ve Satürn tarafından yönetilen inatçı oğlakların, iyi niteliklerini geliştirmek ve zorlandığı konuları iyileştirmek için yardımcı olabilir. Oğlak burcu doğal taşları arasında yer alan ve Oğlaklara iyi gelebilecek farklı değerli taşlar da vardır.

    Oğlak burcu kehribar ve daha birçok doğal taş ile çalışabilir. Elementi toprak olan ve hırslı, azimli ve inatçı olarak tanımlanan Oğlaklara iyi gelebilecek doğal ve değerli taşları bu yazıda derledik. Ama öncesinde, gelin Oğlakları biraz daha yakından tanıyalım…

    Astroloji
  • Ocak 12, 2024 Astroloji

    Tarot falı türkçe ismi olmayan, dilimize Farsça’dan geçen fal kelimesinin tam karşılığı talih veya baht kelimesidir. Yüzyıllar boyunca birisinin gelecekte ne yaşayacağını tahmin etmek veya kehanette bulunmak her zaman ilgi çekici bir durum olmuştur.

    Fal bakarak kullanılan farklı yöntemlerle gelecekle alakalı tahminlerde bulunma işlemi gerçekleştirilmiş olur. Eski tarihlerden günümüze kadar gelen bazı türleri ise güncel olarak hala kullanılmaya devam eder. Bunlar arasında en sık olarak kullanılanları kahve, tarot ve iskambil olarak kabul edilir.

    İnsanların geleceğin bilinmezliği karşısında meraklarını ve korkularını gidermek için başvurdukları yollardan bir tanesi olan tarot falı en çok ilgi çekenler arasındadır. Kartlarla bakılan bu falda her kartın anlamı ve yorumu farklıdır. Bu şekilde merak edilen veya sorulan soru ile alakalı çeşitli cevaplar verilmesi söz konusu olur.

    Astroloji
  • Ocak 12, 2024 Tütsü

    Tütsü Türk Dil Kurumu’nun sözlüklerine göre dini törenlerde veya kullanılan ortamın güzel kokması amacıyla yakılan kokulu bir nesne, buhur şeklinde tanımlanmıştır. Eski çağlardan bu yana kullanımına devam edilen tütsüler, şimdilerde rahatlamak amacıyla kullanılsa da geçmişte manevi bağlantılar için kullanılırdı.

    Çok tanrı sistemine inan toplumlar, tanrı ve tanrıçalarını onurlandırmak veya onlardan herhangi bir şey istemek için başvururlardı. Kokuları ve etkileri ile dikkat çeken bu maddeler 1. yüzyıla kadar dayanmaktadır. Genellikle Arabistan topraklarından ithal edilir ve oradaki aromatik ağaçlardan elde edilir.

    Yaşam alanları, iş yerleri gibi birçok kullanım alanı olan tütsülerin yeri Türk kültüründe de önemlidir. Büyük Selçuklu Dönemi’nden Osmanlı Dönemi’ne kadar gerek güzel koku yaymak gerek tıbbi alanlarda bu maddelere başvurulmuştur.

    Tütsü
  • Ocak 12, 2024 Astroloji

    21 Mart – 20 Nisan tarihleri arasında doğan kişilerin sahip olduğu burç, Koç burcudur. Ateş grubu içerisinde yer alan Koç burcunun gezegeni ise Mars’tır. Uğurlu günü Salı olan bu burcun insanları ise hayatlarında zafer ve başarıyı amaçlarlar.

    Her burcun kendine özgü özellikleri olduğu gibi, Koç burcunun da kendine göre bazı özellikleri bulunmaktadır. Peki, koç burcunun özellikleri nelerdir? Bu özelliklerin neler olduğu yazıda sizlere çok detaylı şekilde aktarılmıştır. Koç burcu iseniz, kendinizde nasıl özelliklerin mevcut olduğunu daha net bir şekilde öğrenebilirsiniz.

    Astroloji
  • Ocak 12, 2024 Astroloji

    Astrolojik çalışmalar doğum anındaki gezegenlerin konumunun kişilik üzerine etkilerini gözler önüne seriyor. Doğum günü, doğum saati ve doğum şehri gibi faktörler kişinin burç haritası hakkında bilgi veriyor. Astrolojide temel olarak güneş, ay ve yükselen burçlar vardır. Bu burçlar doğum anındaki güneşin ve ayın konumuna göre değişiklik gösteriyor. Bu burçların kişilik üzerine etkileri oldukça fazladır.

    Güneş burcu, “Burcun nedir?” sorusuna verilen cevaptır. Yani doğum anında güneşin bulunduğu konuma göre belirleniyor. Ay burcu da yine doğum anında ayın konumuna göre belirleniyor. Yükselen burç ise doğum anında Doğuda yükselen burçtur. Bu üç burçtan en çok merak edileni kuşkusuz yükselen burçtur. Hemen hemen birçok kişi yükselen burcunu bilmiyor fakat burç özelliklerini ciddi anlamda taşıyor.

    Astroloji
  • Ocak 12, 2024 Astroloji

    Astrolojinin genel tanımı; gök içerisinde oluşan doğa olaylarının kontrol edilmesi ve bu olayların belirli periyod aralıklarında tekrar etmesinin incelenmesine dayanan, insan ve ülkeler üzerindeki etkilerin incelenebildiği bir alan olarak ifade edilebilir.

    Astrolojinin inceleme alanı oldukça geniş olmakla beraber, kadere ve karaktere etki eden durumların üzerinde astroloji disiplininin etkisinin olduğunu söylemek doğru olacaktır. Bu bağlamda, konu hakkında; astrolojinin inceleme alanının neler olduğunu, neye göre tespitler yaptığı ve bu tespitlerin kimleri etkilediği de bilinmelidir.

    Astroloji
  • Ocak 12, 2024 Astroloji

    Burç, bir insanın doğduğu sırada Güneş’in hangi pozisyonda belirlediğini gösteren bir alanın sembolik ifadesidir. Bir kişi doğduğu noktadan Güneş’e doğru dümdüz bir çizgi çizerse bir burca vardığını görür. Eğer güneşe baktığımız sırada yoğun ışık gözlerimizi almasaydı burçları görebilmemiz mümkündü. Sıralamada ilk olarak Koç burcu vardır.

    Bunun sebebi ise Koç burcunun İlkbahar’a denk gelmesidir. Her 3 burç 4 mevsime bölünmüştür. İlkbahar, yaz, sonbahar ve kış aylarında 3’er burç olmak üzere toplam 12 burç vardır.

    Astroloji
  • Ocak 12, 2024 Astroloji

    21 Mart – 20 Nisan tarihleri arasında doğan kişilerin sahip olduğu burç, Koç burcudur. Ateş grubu içerisinde yer alan Koç burcunun gezegeni ise Mars’tır. Uğurlu günü Salı olan bu burcun insanları ise hayatlarında zafer ve başarıyı amaçlarlar.

    Her burcun kendine özgü özellikleri olduğu gibi, Koç burcunun da kendine göre bazı özellikleri bulunmaktadır. Peki, koç burcunun özellikleri nelerdir? Bu özelliklerin neler olduğu yazıda sizlere çok detaylı şekilde aktarılmıştır. Koç burcu iseniz, kendinizde nasıl özelliklerin mevcut olduğunu daha net bir şekilde öğrenebilirsiniz.

    Astroloji
  • Ocak 12, 2024 Astroloji

    Zodyak aleminin en bencil ve egoist burcu olarak bilinen aslan burcu aslında doğru şartlar sağlandığında tanıdığınız en güler yüzlü ve yardımsever insan olabilir. Bir aslan burcu tanıdığınız varsa onun hakkında bilgi edinmek, onu nasıl mutlu edeceğinizi öğrenebilmek için bu yazıya mutlaka göz atın.

    Astroloji
  • Ocak 12, 2024 Paganizm

    Paganizm inancına sahip kişiler pagan olarak adlandırılır. Türklerin eski dinleri hakkında yapılan tartışmalarda da sık sık Paganizm kavramı geçmektedir. Ancak Paganizm konusunda dikkat edilmesi gereken bazı hususlar vardır. Hiçbir eski pagan topluluk, kendi inancına Paganizm dememiş ve kendilerini de pagan olarak görmemiştir. Bu isimlendirme toplulukların inançlarını genel çatı altında toplamak ve tanımlamak için daha sonradan yapılmıştır.

    Paganizm
  • Ocak 12, 2024 Astroloji

    Tıpkı sayılar gibi, insanlar da benzersizdir. Bu nedenle, her burcun ve sayının çeşitli özelliklerini belirlemek için numerolojiden yararlanılabilir. Ayrıca, astroloji gibi numeroloji de, bireysel davranış için bir açıklama ve kişinin yaşamdaki rolüne giden yol gösterici bir yol oluşturmak için burçlar yerine sayıları kullanır. Peki, numeroloji ve astroloji arasındaki fark nedir?

    Numerolojiyle ilgili olan her burçta, enerjik ve titreşimsel bir frekans vardır. Ancak, astroloji ve numeroloji oldukça farklıdır. Astroloji; gezegenlerin, hareketlerinin ve bireysel insan yaşamları üzerindeki etkilerinin incelenmesidir. Numeroloji ise daha çok sayılarla ve insan yaşamları üzerindeki etkileriyle ilgilenir. Ancak bu ikisi arasında bir bağlantı olduğu da unutulmamalıdır.

    Astroloji
  • Ocak 12, 2024 Astroloji

    2023 yılının Şubat ayına girdiğimiz şu günlerde, koskoca bir yılı geride bıraktık ve yenisini karşıladık. Peki, 2022’de sizin için neler değişti? Yıldız haritası size neler söylüyor? Pandemi yavaş yavaş etkisini yitirmiş olsa da, 2022 hem ülkemiz hem de dünya için kolay bir yıl olmadı. 2023 burç yorumları yapmadan önce, yeni yılın bolluk, bereket, huzur, sağlık içinde geçmesini umuyoruz… Bu yeni yılda da düğüm kayması, burç değiştiren üçlü gezegen, Venüs retrosu ve bazı güçlü tutulmalar olacak. Peki, 2023 yılı hangi burcun yılı? İşte, 2023 yılında astrolojik manzaralar, yıldız haritası ve burç yorumları

    Astroloji
  • Ocak 12, 2024 Paganizm

    Pagan dinleri, tabiattaki her şeyi tanrı olarak kabul eden bir anlayışa sahiptir. Her varlığın bir ruhu olduğuna inanan paganistler, insanların dünyada birlikte yaşadığı canlılara karşı her zaman saygılı ve nazik olması gerektiğini düşünürler. Birden çok pagan dini olmasına rağmen hepsinde canlıları öldürmek en büyük günahlardan biri olarak görülür. Pagan dinleri ve paganizm inancı hakkında merak ettiklerinizi bu yazımızda bulabilirsiniz.

    Paganizm
  • Ocak 12, 2024 Astroloji

    20 Şubat ile 20 Mart tarihlerini kapsayan Balık burcu, duygusallık kavramının en fazla öne çıktığı burçlardandır. Burcun rengi deniz yeşili, yönetici gezegeni ise Neptün’dür. Su grubu içerisinde bulunan Balık burcu, birbirinden güzel özelliklere sahiptir. Balık burcunun özellikleri oldukça detaylı şekilde aşağıda açıklanmıştır.

    Değişken bir ruh haline sahip olan Balık burcunun sembolü ise ikiz balıklardır. Bu balıklar simetrik bir şekilde konumlandırılmışlardır. Burcun güzel yönleri kadar kötü yönleri de bulunmaktadır. Ancak balıkları popüler yapan kavram duygusallıktır. Bundan dolayı balık burcu denildiğinde akla ilk duygusallık gelir.

    Astroloji
  • Ocak 12, 2024 Astroloji

    Çin ay takviminde yılda 12 veya 13 ay vardır ve Miladi takvimden yaklaşık 20-50 gün geridedir. Ay takvimi, Çin Yeni Yılı gibi geleneksel Çin festivallerinin tarihlerini belirlemek için kullanılır. Aynı zamanda Çin astrolojisi için de kullanılır. Bugün, birçok Çinli hala Çin takvimindeki doğum günlerini kutlamaya devam ediyor. Peki, Çin ay takvimi nedir, nasıl hesaplanır ve nasıl çalışır?

    Astroloji
  • Ocak 12, 2024 Astroloji

    Her iki durumda da, fal bakılarak bir insanın etki almasını sağlamak oldukça kolay ve etkili bir yöntemdir. İnsanların farklı alanlarda etki almaya açık olması, fal için de seçeneklerin oluşmasına neden olmuştur.

    Bu seçeneklerin başında, aşk falı olarak bilinen ve en sık tercih edilen fal çeşidi yer edinir. Aşk falının yapılması için araştırma yapan bir insanın; bu falın ne olduğunu, nasıl bakılacak olduğunu, kimler tarafından bakılabildiğini ve neler gerektirdiğini bilmesi de şarttır.

    Astroloji
  • Ocak 12, 2024 Paganizm

    Paganizm, kökenleri dünyanın kadim doğa dinlerine kadar uzanan ruhani bir yaşam tarzını ifade eder. Paganizm sadece bir din olarak görülmemeli, dinler sistemi olarak algılanmalıdır. Çünkü sadece bir dinden oluşmadığı gibi şemsiyesi altında pek çok dini ve inanışı barındırır. Bu yazımızda Paganizm ve Paganizm ritüelleri hakkında detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz.

    Paganizm
  • Ocak 12, 2024 Astroloji

    Kahve içtikten sonra kahve falı bakmak, neredeyse adet haline gelmiştir. Kahve falı, çok eski zamanlardan beri süregelen bir durumdur. Günümüzde çok fazla kahve çeşidi bulunmaktadır. Ancak kahve falı sadece Türk kahvesi ile gerçekleştirilir. Bunun olmazsa olmazı Türk kahvesidir. Başka bir çeşit kahve ile fal bakmanız imkansızdır.

    Türk kahvesinin telvesi, fal için nasıl yorumlar yapmanız gerektiği hakkında size ipuçları verir. Kahve falına bakarken bazı hususlara dikkat etmeniz ve tekniklerini iyi bilmeniz gerekir. Çünkü falı doğru şekilde aktarmak önemlidir. Kahve fincanında oluşan şekillerin her biri fal için ayrı bir anlam taşımaktadır.

    Astroloji
  • Ocak 12, 2024 Astroloji

    Astrolojik olarak Ay’ın her bir fazı farklı anlamlar içermektedir. Dolunay da, her ay bir veya iki kez yaşanan astrolojik bir olaydır. Her burçta farklı etkiler göstermekte ve enerjisi güçlü olduğu için çoğu kişiyi korkutmaktadır. Ancak dolunay hangi burçta gerçekleşiyorsa o burca göre etki göstermektedir. Burcun hangi gezegenle kavuşum yaptığı ve Ay’ın kişinin hangi evine düştüğü de oldukça önemlidir.

    Astroloji
  • Ocak 12, 2024 Paganizm

    Yıllarca süren baskılar nedeniyle, bir zamanlar gelişen Paganizmi arka plana itti. Günümüzün sözde din özgürlüğü dünyamızda bile, bazıları hala inançlarını kabul etmekten veya kendilerini bir Pagan olarak tanımlamaya çekiniyor. Günümüzde yeniden canlanan bu inanış, modern dünyanın yarattığı bir şey mi yoksa geçmişten mi etkilendi? Paganizm din midir? Bu yazıda, Paganizm’in tarihle ilişkisini ve onu bir “din” olarak tanımlayıp tanımlayamayacağımızdan bahsedeceğiz…

    Paganizm
  • Ocak 12, 2024 Astroloji

    Ritüel, birtakım sembolik davranışlarla istenen amaca ulaşmak için yapılan işlemlerin bütünüdür. İnsanların kendilerini daha iyi hissetmesine yardımcı olan ritüeller, olumsuz enerjiden arınmaya ve sakinleşmeye yardımcı olur. Ayrıca geleceğe daha umutla bakmayı, sosyal ilişkileri güçlendirmeyi, duygusal ihtiyaçları karşılamayı sağlar. Bir hedefe ulaşmak için gereken motivasyonu sağlamak için de ritüel yapılabilir. İşte 12 burca özel ritüel önerileri:

    Astroloji
  • Ocak 12, 2024 Astroloji

    Fallar; gelecekten haberler içerdiğine inanılan, çeşitli araçlar yardımıyla bakılabilen ve insanlara farklı şekilde motivasyon kaynağı olan araçlardır. Fal türlerinden yalnızca bir tanesi olan çiçek falı için de aynı şeyler geçerlidir. Çiçek falında; tam mevsime göre belirlenmiş olan çiçeklerin toplanması ve bazı işlemlere tabi tutularak yorumlanması gerekir.

    Yorum aşamasında ortaya çıkarılması gereken sonuç, fala başlamadan hemen önce yapılan niyete göre şekil alan bir yorumlamadır. Çiçek falına bakmak veya baktırmak isteyen insanların; fal malzemelerinin neler olduğunu, kimler tarafından bu fala bakalabileceği, fal baktırılırken nelere dikkat edilmesi gerektiği konularında da bilgi almaları sağlıklı olacaktır.

    Astroloji
  • Ocak 12, 2024 Paganizm

    Pagan bayramları ve geleneklerini araştırıyorsanız, eski olduğu iddia edilen bazı hikayelere rastlarsınız ve tarih öncesine kadar gidebilirsiniz. Son zamanlarda görmüş olabileceğiniz popüler bir hikaye; eski Germen tanrıçası Ostara’nın bir kuşu tavşana dönüştürmesi ve tavşanın renkli yumurtalar bırakarak yanıt vermesidir. Peki, Ostara tanrıçası kimdir? Ne anlama geliyor?

    Etki Alanları: Germen Tanrıçası Ostara, baharın başlangıcını müjdelemektedir. Kışın durgunluğundan sonra büyüme ve yeniden doğuş fırsatını temsil eden bir bereket tanrıçasıdır.

    Adının anlamı: Doğu, şafak ve sabah ışığı, güneş ışınlarının geri dönen sıcaklığını ve uzayan günleri anlatır.

    Adının kökeniOstara tanrıçası, aynı zamanda Eostre olarak da biliniyordu. Hikayesinin çoğu kaybolmuş olsa da, hem Paskalya hem de doğurganlık için İngilizce kelimelerin kökü olduğu adı hala yaşamaktadır. Bu germen tanrıçasının kökenleri hakkında çok az şey bilinmektedir.

    Güçlü Yönleri: Sıcak, dinamik ve şefkatli bir tanrıça.

    Zayıf Yönleri: Geç kalması neredeyse küçük bir kuşun ölümüne neden oluyordu.

    Sembolizm: Tavşan ve boyalı yumurtalar, doğurganlığın güçlü sembolleridir ve bu bahar tanrıçasının doğasını yansıtır.

    Bu eski semboller, Paskalya tavşanı çocukların bulması için çikolatalı yumurtaları sakladığı bugün Paskalya kutlamalarında hala bulunmaktadır.

    Bayramlar: Bu Tanrıçayı anmak için düzenlenen bayramların tarihleri, Bahar Ekinoksu ve ekinokstan sonraki ilk dolunaya kadar uzanır.

    Paganizm
  • Ocak 12, 2024 Astroloji

    On iki burçtan biri olan kova burcu on birinci burçtur. 21 Ocak ve 18 Şubat arasında doğan herkes kova burcudur. Her burç gibi kova burcunun özellikleri de ön plana çıkar. Kova burcunun sembolü kovadır. Hava elementine sahip bir burçtur. Yönetici gezegeni Uranüs’tür. Uranüs özgünlüğün gezegeni olarak da geçmektedir.

    Rengi gece mavisi, yeşil ve turuncudur. Uğurlu günü ise pazardır. Uğurlu sayıları ise 4,7,11,22 ve 29 olarak belirlenmiştir. Uğurlu taşları ise obsidyen, zirkonyum, ametist, yeşim ve akuamarin olarak geçmektedir. Ayak bilekleri, bedende temsil ettiği bölgedir. Herkesten gizledikleri tutkuları ise tamamen özgür olmaktır.

    Güçlü yanları orijinal fikir üretmek olurken zayıf yanları ise alıngan olmaları, mesafeli olmaları ve heveslerinin çabuk kırılmasıdır. Olumlu yönleri insancıl, zeki, akıllı, modern, yenilikçi ve tarafsız olmalarıdır. Olumsuz yönleri ise sert çıkışları olan, başkaldıran, duygusuz görünen ve asi ruhlu olmalarıdır.

    Astroloji
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Sizlere en iyi alışveriş deneyimini sunabilmek adına sitemizde çerezler(cookies) kullanmaktayız. Detaylı bilgi için Kvkk sözleşmesini inceleyebilirsiniz.