Mitr Blog

  • Şubat 24, 2024 Semböller

    Bu sembole Khalsa Crest ismiyle hitap etmek de mümkündür. Sihizmin önemli bir motifi olduğu gibi anlamı da oldukça önemlidir. Manevi ve dünyevi güçleri temsil ettiğinden dolayı insanlara güç veren bir enerjisi sahiptir. Titreşimi yüksek olduğu içinse yalnızca kişiye değil bulunduğu alandaki herkese etki etmektedir. Ayrıca bu motifin hem giyilerek hem de dekoratif olarak kullanılabilmesi mümkündür.

    Khanda
  • Şubat 24, 2024 Semböller

    Bu sembol ağırlıklı olarak Mısır mitolojisinde yer edinmiştir. Ancak sembol hakkında detaylı sayılabilecek bazı araştırmalarla karşılaşmak da mümkündür. Horus’un Gözü, mitolojik açıdan Ankh (Yaşam Çarmıhı) ile birlikte en çok tanınan simgeler arasında kabul edilmektedir.

    Horus’un Gözü
  • Şubat 24, 2024 Semböller

    Bu sembol, diğer spiritüel işaretlere benzer biçimde kendi içerisinde türlü anlamlar barındırmaktadır. Doğru yerde ve doğru şekilde kullanıldığındaysa kişinin yaşam yolculuğu açısından rehber olarak rol üstlenmektedir.

    Hayat Ağacı
  • Şubat 24, 2024 Semböller

    Fatma’nın Eli olarak tanınan Hamsa sembolüyle de çoğu gelenekte karşılaşılabilir. El simgelerin enerjisinden doğru faydalanabilmek için ortaya çıkışları ve kullanım alanları hakkında fikir sahibi olmak son derece önemlidir.

    Hamsa
  • Şubat 24, 2024 Semböller

    Diğer kadim kültürlere göre güneşi temsil ettiği düşünülse de gayatri mantrada asıl bahsedilen ilahi bir ışıktır. Bu ışığın vücuda girmesi ve kişiye fayda sağlaması içinse mantradan yardım alınmaktadır. Ancak her gelenekte farklı anlamlar kazanmış, dolayısıyla farklı şekillerde kullanılmaya başlanmıştır.

    Gayatri Mantra
  • Şubat 24, 2024 Semböller

    Sembolize edildiği zamansa bir file dönüştürülmüştür. Bilgeliğin sembolü olan bu fil büyük başlıdır ve bir insan gibi ayakta durmaktadır. Görsel içinde var olan her nesneninse kendine has anlamları bulunmaktadır. Dolayısıyla titreşimi ve enerjisi oldukça yüksek olan bir görseldir.

    Ganesh
  • Şubat 24, 2024 Semböller

    Hinduizm ve Budizm başta olmak üzere pek çok dinde aynı anlamı taşımaktadır. Sembole göre kişinin sınırsız yeniden yaşama hakkı vardır ancak her yaşamında eskisinden bazı izler taşımaktadır. Dolayısıyla eski yaşamında iyi olanlar ödüllendirilirken bazı hesaplar açık kalabilir ve diğer hayatta bu borçların ödenmesi gerekebilir.

    Dünya İlaç Çarkı
  • Şubat 24, 2024 Semböller

    Ejderha sembolü kullanmak da kişinin kendini daha rahat ve güçlü hissetmesine yardımcı olur. Nesnenin titreşimi yüksekse enerjinin temizlenmesinde de etki gösterir. Özellikle Çin ve Türk mitolojilerinde yer aldığından dolayı oldukça yaygın şekilde kullanılan ve enerjisine inanılan bir motiftir.

    Dragon
  • Şubat 24, 2024 Semböller

    Bu sembol kelime olarak “dhar ve dhri” kullanılarak türetilmiştir. Doğruluk, vazife, doğa ve düzen gibi manalara sahiptir. Köken olarak Budizm inancında yer edinmeyi başarmış olan bu sembol içerisinde, farklı anlamlar taşıyan 8 çubuk bulunmaktadır.

    Dharma Çarkı
  • Şubat 24, 2024 Semböller

    Oldukça popüler bir değer gören bu yıldız hakkındaki araştırma ve konuşmalar, günümüzde de yaygın biçimde devam etmektedir. Davud’un Yıldızı, simgesel olarak pek çok din ve inanışta yer edinmeyi başarmıştır. Buna karşılık, sembol ağırlıklı olarak Yahudilik ile bağdaştırılmaktadır.

    Davud’un Yıldızı
  • Şubat 24, 2024 Semböller

    Çifte mutluluk sembolü de oldukça güçlü bir enerjiye sahip olan motiflerden biridir. Bu sembol, evlilik ve kısmet olarak anlamlandırıldığından dolayı çoğunlukla yalnızlar ve sorunlu ilişkilerde tercih edilmektedir. Sembol sayesinde gerçek aşkı bulmak ve bulunan aşkı korumak mümkün olur. Dolayısıyla kişinin pek çok ıstırabı bu sembol sayesinde ortadan kaybolur.

    Çifte Mutluluk
  • Şubat 24, 2024 Semböller

    Üstelik çok yaygın olduğundan dolayı yaşamın hemen hemen her alanında karşılaşılabilmektedir. Hristiyanlar bu işareti yalnızca ibadet için kullanmış olsa da diğer insanlar farklı amaçlar dolayısıyla tercih etmektedir.

    Çarpaz İsa’nın Gücü
  • Şubat 24, 2024 Semböller

    Bu sembol antik dönemde tanrılarla bağdaştırılmış, tek yılanlı tıp sembolüyle karıştırılmıştır. Ancak zaman içinde tıpta yaygınlaşmış ve iki farklı amaçla da kullanılmaya başlanmıştır. Bir asa olduğu içinse habercilikle eşleştirilmiş, dolayısıyla pek çok meditasyonda kullanılabilir hale gelmiştir.

    Caduceus
  • Şubat 24, 2024 Semböller

    Yaygın olarak kullanılan sembollerden farklı olarak Buddha, dini bir anlama sahiptir. Çok eski zamanlardan bu yanan kullanılan sembol, ilham gücünü kaybetmemiş ve günümüze kadar ulaşmayı başarmıştır. Bu bağlamda, Buddha temasına heykeller başta olmak üzere sanatın ve günlük yaşamın bazı alanlarında rastlamak mümkündür.

    Buddha
  • Şubat 24, 2024

    Buddha’nın aydınlanması bodhi ağacının altında gerçekleştiğinden dolayı ağaç ve yaprakları kutsal kabul edilmektedir. Motif şeklinde kullanıldığında da insanlara aydınlanma yaşattığına inanılmaktadır. Dolayısıyla yaşamı değiştirmek, yeni bakış açıları kazanmak gibi sebeplerden dolayı günümüzde de kullanılmaya devam edilmektedir.

    Bodhi Ağacı
  • Şubat 24, 2024 Semböller

    Aslında hayatın çok karmaşık olmadığını, yalnızca yaşamın farkındalığına sahip olunması gerektiğini öğretir. Yaşam alanlarında kullanıldığı içinse doğru yönlerde kullanılması, yanlış yerlere konumlandırmamaya özen gösterilmesi gerekir.

    Bagua
  • Şubat 24, 2024 Semböller

    Bu rakama bağlı olarak değerlendirilen motiflerden biri de üçlü spiraldir. Günümüzde Sicilya’nın sembolü olarak kullanılsa da Man Adası ve Fransa’nın batı bölgesi için de bu sembol kullanılmaktadır. Orijinalinde binlerce yıllık bir geçmişe sahip olduğundan dolayı, üçlü sarmal motifi herkes tarafından kullanılabilmektedir

    Üçlü Spiral
  • Şubat 24, 2024 Semböller

    Spiritüel sembollerle benzer biçimde bir anlamı da yaşam olarak nitelendirilir. Sembol, geçmişten günümüze uzanan yolculuğunda ana hatları çok bozulmadan biçimlendirilmiştir. Son halinin sıklıkla dövme olarak kullanıldığı görülmektedir.

    Ankh
  • Ocak 12, 2024 Meditasyon & Yoga

    Bu yoga kişinin ruhsal, zihinsel ve fiziksel olarak dönüşüm gerçekleştirmesine yardımcı olur. Bu yogadan yararlanarak ruhunuzu genişletebilirsiniz. Enerjilerinizi açığa çıkartmanıza yardımcı olan siyah kuğu yogası sayesine içinizde yer alan gücü hissedersiniz. Çakralarınızı uyandırmanız konusunda size yardımcı olan siyah kuğu yogası vücudunuzdaki enerji dağılımını kontrol etmenize yardımcı olur. Siyah kuğu yogası vücudunuzun ve ruhunuzun ihtiyaç duyduğu güzelliklere sahip olmasına yardımcı olur.

    Meditasyon & Yoga
  • Ocak 12, 2024 Meditasyon & Yoga

    Yoga yaparken sergilediğiniz duruşlar sayesinde kaslarınızı çalıştırarak yağların kasa dönüşmesine yardımcı olursunuz. Bu şekilde daha rahat kalori yakarsınız. Yoga da diğer egzersiz türleri gibi sizlerin kalori yakmasına yardımcı olur. Kalori yakmak yoganızın verimli geçmesi ile doğrudan alakalıdır. Dış faktörlere bağlı olarak kalori yakmanız düşük ya da yüksek olabilir. Bu yüzden yoga yapacağınız alanı doğru tercih etmeniz gerekir. Yogayı sakin bir ortamda yapmalısınız. Meditasyon sınıfında yaptığınız yoga sırasında da yüksek kaloriler yakabilirsiniz.

    Meditasyon & Yoga
  • Ocak 12, 2024 Meditasyon & Yoga

    Menopoz için yoga asanaları uygulamak, bu yaşamdaki bu değişiminin üstesinden gelebilecek birçok çözümden biridir. Menopoz için gerçekleştireceğiniz yoga asanaları sayesinde hayatınızda bir sorun halini almaktan uzaklaşacaktır.

    Yoga, menopozun her kadının yaşayabileceği doğal bir süreç olduğunu anlamasını, hayatında başka bir dönemin başladığını ifade eden bir belirti olduğu anlayışını kazanmasını sağlayarak, bu değişimi kucaklamasını öğretir.

    Meditasyon & Yoga
  • Ocak 12, 2024 Meditasyon & Yoga

    Meditasyon, duygularımızın sık sık donuklaştığı stresli yaşamımız içinde bize rahatlama ve yüksek farkındalık sunar. Yapılan araştırmalar meditasyonun yalnızca geçici bir rahatlama değil daha fazla potansiyeli olan bir yöntem olduğunu gösteriyor.

    Eğitimciler, uzmanlar ve manevi liderler onlarca meditasyon yöntemi geliştirmiştir. Geliştirilen bu yöntemlerin çeşitliliğine uyacak kişilik ve yaşam tarzında birçok insanın olduğu öne sürülüyor. Bu yöntemi uygulayacak kişi için doğru yol diye bir şey yoktur. Yani insanlar kendileri için doğru kabul ettikleri en uygun yöntemi keşfedebilirler. Derin düşünme yöntemini uygulayan biri duygusal sağlığını yakalamanın yanı sıra fiziksel refahı da iyileştirmek için bir şans elde eder.

    Meditasyon & Yoga
  • Ocak 12, 2024 Meditasyon & Yoga

    Yoga vücudunuzu kontrol altına alarak zihinsel olarak farkındalık kazanmanızı amaçlayan bir öz disiplin türüdür. Yoga sayesinde günlük kaygılarınızdan kurtulabileceğiniz gibi aynı zamanda da yaşama karşı özel bir farkındalık kazanabilirsiniz. Her ne kadar dışarıdan bakanlar için bir tür spor hareketleri gibi gözükse de esasında yoga zayıflamak, formda olmak, vücut kaslarını çalıştırmak gibi benzeri amaçlar için yapılmaz. Yoganın anlamı yaşam enerjisini bulmak demektir.

    Günlük yaşamda pek çok deneyimler yaşarız. Bu deneyimleri de anlamlandırma ihtiyacı duyarız. Eğer anlam veremezsek tedirgin oluruz ve bu durum bizler için katlanılmaz bir hal alabilir. Ancak anlamlandırmak için acele ederiz çünkü konuların zihnimizi meşgul etmesini istemeyiz. Çabuk bir şekilde pek çok olay hakkında yargı belirtir ve onların üzerinde durmayarak diğer yargılarımıza geçeriz. Bu Budizm’de yaşam döngüsü olarak adlandırılan konudur. Aslında yaşam döngüsü doğum ölüm ekseninde gelişmez. Yaşam döngüsü her zaman fasit bir daireye sıkışıp kalıyor oluşumuzu ifade eder. Çünkü onunla birlikte zincirlerimizi kırmaktan çekiniriz ve her zaman aynı kalıplarda yaşarız. Aynı kalıplarda yaşamak ise çoğu zaman yavan bir hayatı sürdürmemize ve tamamlamamıza neden olur.

    Yoga işte böylesi durumlara bir karşı çıkış anlamı taşımaktadır. Yoga sayesinde tüm yargılardan, kalıplardan kurtulmak olanaklı olduğu gibi kendimize de özel bir alan yaratabiliriz. Yaşamın farkına varıp onunla bir olabilmeyi amaçlayan yoga ile kaygılarımızın temelde ne kadar asılsız olduklarını da görebilir ve yeni bir yaşama merhaba diyebiliriz.

    Meditasyon & Yoga
  • Ocak 12, 2024 Meditasyon & Yoga

    Bir yaşam görüşü olarak meditasyon, farklı coğrafyalarda farklı zaman dilimlerinde yapılmasına karşılık fizyolojik ve psikolojik olarak son derece yararları bulunan özellikler taşımaktadır. Özellikle günlük yaşamın kaygısından, stresinden ve telaşından kurtulmak, bedenin farkına varılmasını ama bir taraftan da zihinsel olarak farkındalık yakalanmasını amaçlayan meditasyon sayesinde  daha ayrıcalıklı bir yaşama kavuşmanız mümkündür. Bu sayede, hem yaşamınızı gözden geçirebilir hem de sağlayacağı yararları görebilirsiniz.

     

    Meditasyon & Yoga
  • Ocak 12, 2024 Meditasyon & Yoga

    Meditasyon, doğru şekilde yapıldığında, basit dikkatinizi içselleştirdiğiniz zaman, algınızı bulanıklaştıran koşullardan uzaklaştırma sürecidir. Dikkatli ve özenli olarak meditasyon yapmak, temiz bir farkındalık düzeyine ulaşmak açısından önem taşımaktadır. Bu durumu düzenli olarak yaparsanız, dikkatini daha da arıtılmış saf bilinç hallerine ulaşmasına olanak sağlayabilirsiniz. Bu sayede esasında çabasız bir şekilde meditasyon sayesinde potansiyel olarak içinizde bulunan cevherin açığa çıkmasına neden olabilirsiniz. Böylece fiziksel ve zihinsel bir dinlenme olanağına da kavuşursunuz.

    Meditasyon & Yoga
  • Ocak 12, 2024 Meditasyon & Yoga

    Meditasyon özel anlamı ile içinizdeki yaşam çiçeğinin, sonsuzluk çiçeğinin açığa çıkarılması anlamına gelir. Çünkü meditasyon zihinsel bir farkındalık sağlamayı amaçlar ve bu sayede, kişinin yaşamsal davranışlarını da öne çıkarmayı hedefler. Bir gözünüzün önüne getirecek olursanız, yaşamda pek çok adlandırdığımız kavram esasında sadece bizim verdiğimiz bir isimden ibarettir. Eğer o isimleri kullanmazsak pek çok şey yok olur. Yaşamın tamamı neredeyse bu adlandırmalardan oluşur ve onlara karşı bir “uyanık olma” hali geliştirmezsek onların peşinde tüm yaşamımızı geçirebiliriz. İşte meditasyon, bu davranışları kontrol ederek yaşamın beyhude bir yere geçmesini engellemektedir.

    Meditasyon, Budizm ile yakından ilgilidir. Çünkü Budistler meditasyona ayrı bir önem verirler. Ancak Budistlerden kasıt bir dini inanç takipçileri gibi kavramın anlaşılmaması gerektiğidir. Budizm bir yaşam görüşü olup yaşama dair nasıl bir farkındalık kazanılacağının sistematik bir halde dile getirilişidir. Yanlış yapılan eylemler sonucunda yaşam bizler için bir acıya dönüşüyorsa, acıdan kurtuluş reçetesi sunan bir pratiktir. Bu bakımdan Budizm doğrudan bu dünya, yaşamın kendisi ile ilgilidir. Meditasyonu da Budist gelenek bu yüzden önemser. Çünkü meditasyon bizim yanlış şekillenmiş ya da kapanmış zihinsel algılarımızı değiştirmeyi hedeflemektedir.

    Olağan ayarlarımız bizim her zaman önemli olduğumuzu ve başkalarının ise o kadar çok önemli olmadığını söyler. Bu yanılgıya çoğu zaman hepimiz düştüğümüz için yaşam oldukça zor ve acılı bir yer haline gelir. Çünkü hepimiz beklentiler içerisindeyiz ve beklentilerimizi yaşamsal koşulları gözetmeden değerlendirdiğimiz için bunlar gerçekleşmediğinde oldukça fazla sancı çekiyoruz. Meditasyon yapmak acılardan kurtulma yolu olarak kendisini tam da bu noktada belli eder. Yaşam acılarla doludur çünkü hepimiz yanlış bir zihinsel algılara sahibiz. Zihinsel algılarımızı ise duyularımız ve duygularımız oluşturmaktadır. Onların peşine ne denli takılırsak, kendimizi de kandırmamız bir o kadar olanaklıdır. Ama kendimizi kandırdığımızı hiçbir zaman ifade edemeyiz. Çünkü bu kolay bir durum değildir, kendimizi kandırmaktansa algılarımızın doğru olduğunda ısrarcı oluruz. Fakat bu hiçbir zaman sonuç sağlamadığından olacak her zaman yıkıma ve hayal kırıklığına yazgılı hale geliriz.

    Tüm bu yanılgılardan kurtulmak ve özel bir farkındalık kazanmak açısından meditasyon bizlere çok fazla şey sunar. Her şeyden önce kötü durumlardan kurtulmayı ve kendimizi esasında hiçbir önemi olmayan şeyler için hırpalamaktan vazgeçmemizi salık verir. Genelde insanların çoğu sahip olamayacakları şeyler için uğraşmaktadırlar. Ancak buradaki nüans farkına dikkat etmek gerekir. Birisi istediğini bir şeyi elde edebilir ancak sadece elde ettiğini sanır. Bu güzellik, insan, toprak, sevgili, para, iş vb. ne olursa olsun sadece anlık olarak eline geçmiştir ve bir süre sonra elinden gidecektir. Çünkü gitmeye yazgılıdır, onlara tamamen sahip olmak olanaklı değildir. Fakat bunları egolarımız kabul etmediğinden ötürü elimizden kayıp gitmelerini gördüğümüz anda öfkelenir, hırçınlaşır, üzülür, kaygılanır ya da uzun bir süre onların yok olmalarını kabul edemeyiz. Meditasyon tam bu noktada gerekli olan şeyler ile gereksiz olan şeyleri yaşamımızdan çıkarmanın yollarını gösterir. Onun sayesinde böylece gerçek olan ile yanılsamaları net bir şekilde fark edebilir ve ayrımlarını yapabiliriz. Eğer gerçek olan şeylerin çok az oldukları tüm açıklığı ile görülürse bu durumda yaşamda daha mutlu ve kendisini gerçekleştirmiş bir birey olarak yer alabiliriz. Meditasyon böylesi hayati bir konun sağlanması adına önemlidir. Fakat iyi bir meditasyon yapmak için belirli eşyalara ihtiyaç duyabilirsiniz.

    Meditasyon & Yoga
  • Ocak 12, 2024 Meditasyon & Yoga

    Doğal çayların meditasyon üzerinde oldukça büyük etkisi bulunmaktadır. Çünkü çay, Uzakdoğu’da asırlar belirli ritüellerin aracı olarak tüketilmektedir. Bugün Japonya’da çay hâlâ özel törenler eşliğinde tüketilen bir içecek olarak öne çıkmaktadır. Özellikle Zen Budizm’i açısından çay büyük önem taşır. Buna Zen Budizminde “Ichigo” adı verilir. Bir anlık tekrarlanmayacak olan karşılaşma anlamı taşımaktadır. Dolayısıyla bu andan büyük bir keyif almak ve o ana odaklanmak meditasyon ile ilgilidir.

    Meditasyon, temel duyuların zihinsel ve fiziksel birlikteliğine verilen isimdir. Bir başka ifade ile meditasyon sayesinde duyularımızı ve duygularımızı kontrol eder, o an üzerine odaklanabiliriz. Bunun önemi ise bir düşünülecek olursa, yaşamımız için oldukça önemlidir. Çünkü odaklanma sorunu yaşadığımızda pek çok konuda başarısız olduğumuz gibi insanlarla da etkili bir iletişime giremeyiz. Zihnimiz geçmiş ya da gelecek kaygıları ile kaplandığında, sağlıklı bir şekilde bulunduğumuz an üzerine odaklanamayız. Bu durum da bizim yanlışlar yapmamıza, hatalar oluşturmamıza ve aynı zamanda da sonrasında pişmanlık duyacağımız eylemlere sebep olur. Bu bakımdan zihinsel farkındalığı sağlamak adına meditasyon yapılmaktadır. Doğru bir şekilde odaklanmayı gerçekleştirdiğimizde zihnimiz rahatlar ve başta kendi becerilerimiz dahil olmak üzere tüm yaşama karşı özel bir farkındalık gerçekleştirebiliriz.

    Çay törenleri de bu bakımdan bir çeşit meditasyon anlamı taşımaktadır. Çünkü çay içme esnasında çayın lezzetini almak kadar onun hazırlanma töreni de önem taşımaktadır. Mitr Doğal Çaylar sayesinde bu törenlerin hazzına varabilir ve eşsiz lezzetleri ile gününüzün anlam kazanmasına neden olabilirsiniz. Ancak sunduğumuz doğal çaylardan tam olarak yararlanmanız için belirli aşamalar bulunmaktadır.

    Meditasyon & Yoga
  • Ocak 12, 2024 Meditasyon & Yoga

    Vücudumuzdaki temel enerji noktalarını yani çakraları dengeleme işlemi yapmazsanız enerji anlamında oldukça kötü düşüşler yaşayabilir ve yaşamda pek çok sorun ile karşılaşabilirsiniz. Bu alanların dengelenmesi ile iyi bir yaşama sahip olabilir ve pek çok fiziksel ile zihinsel sorununuzu geride bırakabilirsiniz. Ancak bu durumda çakra dengeleme nasıl yapılır sorusunun doğru bir şekilde yanıtlanması önem taşımaktadır.

    Meditasyon & Yoga
  • Ocak 12, 2024 Meditasyon & Yoga

    Meditasyon, bilindiği üzere yaşamsal farkındalığı arttırmak amacıyla yapılmaktadır. Meditasyon, yüzyıllardan beri zihin kontrolünün sağlanması bu sayede kişinin yanlış eylemlerinden vazgeçmesini hedeflemektedir. Çoğu insan zihnin ne büyük bir anlama sahip olduğunu bilmemektedir. Ancak yaşamda zihin ile var olur, zihin ile yaşarız. Deli diye adlandırılan kişiler zihinsel yetilerden mahrum oldukları için bu şekilde adlandırılmaktadırlar. Ancak modern zamanlar kişiye zihnini daha fazlasına sahip olmak için kullanmasını öğütlemektedir. Aydınlanma Dönemi mirası, bilindiği gibi aklın her şeyi açıklayabileceğini ve dünyanın akıl ile yönetilmesi sonucunda mutluluğa ulaşabileceğini savunmaktaydı. Fakat onların kast ettiği akıl ile zihin farklı anlamlara sahiptir. Akıl ile gündelik yaşamı kolaylaştırmak mümkün olsa da aklın yol açtığı hırslar, arzular ya da kötülükler için herhangi bir yanıt sunmamaktadır. Her şeyi rasyonalize etmek demek, yaşamı büyük bir makine gibi görmek ve makine içerisinde de insanların sadece birer çarktan ibaret olduğunu savunmak anlamı taşır. Her ne kadar yaşam belirli kurallar ekseninde işleyen bir sistem olsa da insanlar zihinlerinin farkına vararak, kendilerinin doğa ya da ilahi kanunlar sandıkları pek çok şeyi doğru bir şekilde değiştirebilir ya da etki edebilirler. Meditasyon işte böylesi bir farkındalığın yakalanması için öne çıkan bir uygulamadır. Meditasyon sayesinde günlük yaşamın farkına varır, günlük yaşamdaki pratiklerimizi gözden geçiririz. Onun sayesinde bir birey olarak var olabilir ve eylemlerimizin sorumluluğunu üstlenebiliriz. Fakat verimli bir seans için meditasyon yaparken dikkat edilecek noktalar bulunmaktadır.

    Meditasyon & Yoga
  • Ocak 12, 2024 Meditasyon & Yoga

    Meditasyon, yüzyıllardır var olan ve zihnin kontrol altına alınmasını amaçlayan temel bir uygulamadır. Meditasyon sayesinde zihin tam bir şekilde denetim altına alınır ve böylece kişi yaşamının farkına varır. Bir başka deyiş ile zihin ile hareket edilmesi neticesinde, meditasyon sayesinde zihinsel bir farkındalığın oluşması amaçlanmaktadır. Çünkü dünyayı zihnimiz ile kavrar ve algılarız. Dünya bir zihinsel tasarım ise onu zihnimiz ile yönettiğimiz için zihin kontrolünü de iyi bir şekilde tamamlamamız gerekir. Meditasyon, esasında kendimizin ve yaşamımızın farkına varmak için yapılan bir uygulamadır.

    Meditasyon & Yoga
  • Ocak 12, 2024 Meditasyon & Yoga

    Meditasyonun önemli olan bir tarafı gündelik rutinin bir parçası olmasıdır. Çünkü meditasyon esasında en az yemek yemek ya da su içmek kadar önemli bir eylemdir. Meditasyon sayesinde zihninizi kontrol edebilir, kaygılarınızdan kurtulabilir ve daha özfarkındalığa sahip bir yaşama kavuşabilirsiniz. Nasıl ki tüm yaptığımız eylemlerden kendimiz sorumluysak, bizzat bu sorumluluğu yönetmek adına meditasyon bir arınma ritüelidir. Gündelik yaşamda sıklıkla yanlışlıkla yaptığımız pek çok durum dikkatsiz olmaktan, ilgiyi o anki eyleme verememekten kaynaklanır. Temelde bu durum küçük ya da büyük pek çok meseleyi içine alır ve pek çok sorun yaşanmasına neden olur. Bu bakımdan meditasyon yapmanın büyük yararı bulunmaktadır ancak kendi kişisel özelliğinizden hareketle hangi meditasyonun yapılacağı önem taşımaktadır.

    Meditasyon & Yoga
  • Ocak 12, 2024 Meditasyon & Yoga

    Çok eski zamanlarda, kadim bir gelenek olarak Hindistan’da ortaya çıkmış olan yoga, farklı vücut hareketleri ve zihinsel tefekkür ile manevi açıdan sakinleşmeyi, fiziksel olarak da rahatlamayı sağlayan önemli bir alıştırmadır. Fiziksel bir pratikten çok daha fazla zihinsel kurtuluşu ve hakimiyeti amaçlayan yoga esasında zihinsel bir yolculuk olup vücudu bu sürece dahil etmesi ile bilinir. Yoga için sıklıkla yolculuk benzetmesi yapılır çünkü bu yolculuk başlangıcından sonuna değin kişiye farklı gelişim aşamalarından geçirir.

    Meditasyon & Yoga
  • Ocak 12, 2024 Meditasyon & Yoga

    Çoğu zaman yaşamın ortasında kaybolur ve kendimizi kıyıya atılmış gibi hissedebiliriz. Bu durumlarda, aslında her şey eskisi gibidir ama kendimizi daha kötü hisseder ve neden böyle bir şeyin başımıza geldiğine dair sorgulamalara girişiriz. Çoğunlukla da başımıza niçin böylesi durumların geldiğine dair herhangi bir açıklama bulamayız. Çünkü yaşam öyle olmadığını sanmamıza rağmen oldukça fazla acıdan oluşmaktadır ve bu acılara karşı koyamazsak, yaşam karşısında savrulup duran yapraklardan farksız oluruz.

    Yüzyıllardır insan bilgeliğinin en güzel şekilde tezahürü olan Budizm ise yaşamımızı kolaylaştırmamız için bize pek çok yöntem sunar. Budizm, önemli bir yaşam felsefesi olup yaşamlarımızın neden acılardan ve yanlışlıklardan dolu olduğunu anlamamıza yardımcı olur. Budizm’e göre yaşam acılardan oluşur çünkü arzularımız hiç bitmezler ve arzularımız da tatmin edilmediğinden ötürü hep acıları doğururlar. Örneğin sürekli bir şeyler isteriz, öyle ki çoğu zaman isteğimiz, istediğimiz şeyin önüne geçer. Yani isteğin kendisi amaç olur. Bir şeyler istemediğimizde boş yaşamlar sürdüğümüzü, tam olarak ilerleyemediğimizi düşünmeye eğilim gösteririz. Ancak Budizm bizlere bunun tam tersinin doğru oluğunu yani ancak arzulardan – isteklerden kurtulduğumuzda mutlu olabileceğimizi telkin eder. Bu bakımdan da iyi bir yaşam sürmek için bazı tavsiyelerde bulunur.

    Meditasyon & Yoga
  • Ocak 12, 2024 Meditasyon & Yoga

    Meditasyon gündelik yaşamın stresinden kurtulmak, öz farkındalığı sağlamak ve aynı zamanda da yaşarken üzerime çöreklenen pek çok olumsuz duygu durumundan kaçınmayı ifade etmektedir. Meditasyon sayesinde yaşama yeni bir algı ve gözlerle bakabilir, onun sunduğu ayrıcalığı yakalayabilirsiniz. Bu ayrıcalık, yaşam sanatını öğrenmek anlamına gelmektedir. Her şeyin icra edildiği bir sanat olduğu gibi, yaşam gibi oldukça büyük bir kavrayış için de özel bir sanat bulunmaktadır. Bu sanatın gerekliliklerini yerine getirenler, yaşamda ustalaşırken, sanatın gerekliliklerini yerine getiremeyenler ise kötü bir yaşama yazgılı olmaktadırlar. Ancak meditasyon sayesinde bu yazgıyı kırabilir, kendinizi gerçekleştirebilirsiniz. İyi bir meditasyon yapmak için mudralar gibi bazı teknik konulara dikkat etmeniz gerekir.

    Meditasyon & Yoga
  • Ocak 12, 2024 Meditasyon & Yoga

    Meditasyon, asırlardan beri insanların zihinsel farkındalık sağlamaları, gündelik yaşamda sakinlik elde edebilmeleri, kendilerine hakim olabilmeleri gibi pek çok konuda onlara yardımcı olmaktadır. Ancak hem tarihsel miras hem de günümüz koşullarının değişmesi ile birlikte meditasyon yöntemlerinde de farklılıklar bulunmaktadır. Bu bakımdan, meditasyon yapmak isteyenler nasıl başlayacaklarını bilememektedirler. Meditasyona başlangıç aşamaları bu açıdan önemli olup kişilerin kendilerini geliştirmeleri ve bu yolda ilerleyebilmeleri için değer taşımaktadır. Başlangıçta kolay ama etkili yöntemler ile başarılı meditasyon seanslarını gerçekleştirebilirsiniz.

    Meditasyon & Yoga
  • Ocak 12, 2024 Meditasyon & Yoga

    Asırlardır uygulanan ama değişen toplumsal ihtiyaçlar nedeniyle özellikle son dönemlerde popüler hale gelen yoga ve meditasyon arasında bazı farklılıklar bulunmaktadır. Bu farklılıklar sonucunda, farkındalığa varmak isteyenler için hangi uygulamayı seçecekleri de belirgin hale gelecektir. Bu bakımdan yoga ile meditasyon arasındaki fark her ne kadar birbirinden çok farklı olmasalar da bazı uygulamalarda açık hale gelebilmektedir.

    Meditasyon & Yoga
  • Ocak 12, 2024 Meditasyon & Yoga

    Daha etkili meditasyon ya da yoga yapmak için tercih edilen ritüel çanı ve kullanımı eşsiz huzur veren sesi ile birlikte seansların özel araçları arasında yer almaktadır. Kutsallığın sesi olarak da bilinen ritüel çanları, yaydıkları ses frekansları bakımından kişinin daha kolay odaklanmasını ve kendisini vermesini ifade etmektedirler. Meditasyon törenlerinin vazgeçilmez aracı olan ritüel çanları bilgelik ve merhametin birliğini temsil ederek kişinin daha etkili bir şekilde odaklanmasını ve tefekkür etmesini sağlarlar. Ritüel çanları varja – dorje ve çan ile iki önemli parçadan oluşmaktadırlar.

    Meditasyon & Yoga
  • Ocak 12, 2024 Meditasyon & Yoga

    Meditasyon yapmak günün yorgunluğundan kurtulmak, düşüncelerinizi hizaya sokmak, etkili bir sakinleşme yaşamak için her geçen gün daha fazla ihtiyacı aran bir eylem haline gelmektedir. Özellikle modern zamanlarda değişen toplumsal ve yaşamsal koşullar, bireylerin nefes almasını zorlaştırmakta, bu durumda ise çok eski zamanlardan beri zihin üzerinde kontrol kurmak için etkili olan meditasyon yararlı olmaktadır. Mitr olarak sunduğumuz meditasyon yaparken kullanılması faydalı olacak ürünler sayesinde çok daha kolay şekilde meditasyon yapabilirsiniz.

    Meditasyon & Yoga
  • Ocak 12, 2024 Meditasyon & Yoga

    Meditasyon ve yoga ihtiyacı her geçen gün daha fazla artış göstermektedir çünkü modern yaşamın yıpratıcı ve gergin koşulları daha fazla artmaktadır. Bu durumda düşüncelerinize egemen olmak, etkili bir şekilde sakinleşmek ve aynı zamanda da huzuru bulmak için meditasyon ve yoga yapabilirsiniz. Evde meditasyon ve yoga araçları sayesinde her an mutsuzluktan kurtulabilirsiniz. Bunun için ise meditasyon malzemeleri kullanabilirsiniz.

    Meditasyon & Yoga
  • Ocak 12, 2024 Meditasyon & Yoga

    Baoding topu olarak da bilinen stres topları her ne kadar günümüzde yaygın halde kullanılıyor olsalar da yaklaşık 2000 yılı bulan tarihleri bulunmaktadır. Özellikle geleneksel Çin tıbbında çok önemli bir yere sahiptirler ve etkili bir gevşeme aracı olarak kullanılmaktadırlar. Strese karşı iyi geldiği gibi aynı zamanda da etkili bir kas çalıştırma aracı olan stres topu faydaları ile öne çıkmaktadır.

    Meditasyon & Yoga
  • Ocak 12, 2024 Meditasyon & Yoga

    Son zamanlarda sık olarak duyulmasına rağmen yoga felsefesi hakkında tam ve doğru bilgi bulabilmek oldukça zordur. Yoga felsefesi her şeyden önce bir yaşam felsefesi olarak yaşamınızı, başka bir ifadeyle alışılmış kalıplarınızı kırmak ve değiştirmek için asırların bilgeliğine dayanmaktadır. Zihinsel ve ruhsal yolculuğunuz için çok önemli olan bu felsefe, kendinizi daha iyi hissetmeniz kadar aynı zamanda yaşama daha huzurlu bakabilmenizi de sağlamaktadır.

    Meditasyon & Yoga
  • Ocak 12, 2024 Meditasyon & Yoga

    Her ne kadar günümüze yaygın bir şekilde meditasyondan bahsediliyor olsa da çoğu durumda meditasyonun içeriğine dair pek bilgi sahibi olmadan görüş bildirilmektedir. Meditasyon günümüzde adeta bir moda akımı haline gelirken, bu popülerliği sayesinde çoğu kimsenin yanlış şekilde meditasyon yapma durumu oluşmakta ve kişiler başarılı sonuçlar alamamaktadır. Meditasyonun başarılı olabilmesi için en önemli nokta nefes meditasyonu yapabilmektedir.

    Meditasyon & Yoga
  • Ocak 12, 2024 Meditasyon & Yoga

    Meditasyon yapmak günlük yaşamın kaygılarından ve stresinden uzaklaşmayı sağladığı, insanın içine dönük bir bakış atarak kendi konumunu gördüğü ve her şeyden öte huzuru gerektirdiği için son derece önemli olan bir ritüeldir. İnsanın aydınlanma yolunda yapması gereken meditasyon ise belirli teknikler ile başarılı olabilmektedir. Bu bakımdan yeni başlayanlara meditasyon teknikleri son derece önemlidir.

    Meditasyon & Yoga
  • Ocak 12, 2024 Meditasyon & Yoga

    Meditasyon yapmak herkesin kendi yöntemleri ile en verimli şekilde uygun oluyor bulunsa da meditasyona başlangıç için özellikle kitaplardan yardım almak çok daha verimli yöntemler uygulamanıza olanak verecektir. Meditasyon kitapları düşüncelerinizi farklı bir kulvara çekecek, yeni bilgiler öğrenmenizi sağlayacak ve aynı zamanda da meditasyon ya da yoga gibi seanslarınızda daha iyi bir odaklanma yapabilmenize olanak tanıyacaklardır.

    Meditasyon & Yoga
  • Ocak 12, 2024 Meditasyon & Yoga

    Günlük yaşamın yorgunluğunu ve kaygılarını geride bırakmak için meditasyon yapmak son derece önemlidir. Ancak meditasyon yapmak tek bir seferde gerçekleştirilecek bir eylem olmadığı için meditasyon yapmak için gerekli olan zihinsel ve fiziksel özelliklerin sağlanması gerekmektedir. Her şeyden önce meditasyon seansının verimli olması için kişinin doğru teknikleri bilmesi ve kendi rahatlaması için bunu uygulayabilmesi önemlidir. Ücretsiz meditasyon uygulamaları sayesinde ise meditasyon yapmayı çok daha kolay hale getirebilirsiniz.

    Meditasyon & Yoga
  • Ocak 12, 2024 Meditasyon & Yoga

    Değerli ve yarı değerli taşlar; yoga çalışmalarınıza yeni bir güç ve enerji sağlayabilir. Doğal taşlar, muhteşem birer aksesuar seçeneği olmalarının yanında, dönüşümü somutlaştırmaları ve iyileştirici güçlere sahip olmaları ile de oldukça değerlidir. Yoga pratiklerinizin gücünü arttırmaya hazırsanız, doğal taşlar en iyi yardımcınız olabilir!

    Doğal Taşların Şifalı Gücü

    Potansiyel dönüşümü açığa çıkarmak için iyi birer yardımcı olan doğal taşlar; pozitif bir değişim yaratmak, enerji alanınızı korumak ve koşulsuz sevgiyi sağlamak için de harikadır.

    Şifalı taşlar, daha derine inmenize ve yoga deneyiminizi geliştirmenize yardımcı olabilir. Onların iyileştirici güçlerine inanmasanız bile, yine de içinizdeki ışığın ve gizli güzelliğinizin bir sembolü olarak kullanılabilir.

    Meditasyon & Yoga
  • Ocak 12, 2024 Meditasyon & Yoga

    Bazı kültürlerde, üçüncü gözün dengede olması en önemlisidir. Dengeli bir üçüncü göz çakrası, zihni temizler ve odaklayarak dünyayla olan bağlantıyı geliştirir.

    Zihniniz net ve sezgileriniz canlı olduğunda, stres ve kaygı seviyeleri de azalır. Ayrıca, birçok insanın aradığı ama bulamadığı şeyi de bulursunuz, “amaç”. Üçüncü göz meditasyonu, en yüksek benliğinizle uyumlu bir hayata giden yolu keşfetmenize yardımcı olur.

    Meditasyon & Yoga
  • Ocak 12, 2024 Meditasyon & Yoga

    Telepati yaptım oldu, en etkili telepati yöntemi, telepatinin zararları, telepati nasıl yapılır, telepat olduğunu nasıl anlarsın, telepati ile aşk, telepati geliştirme yöntemleri, telepati aktivasyon frekansı, telepati bilimsel mi,

    İletişimi düşündüğümüzde, genellikle yazı dili ya da sözlü dili düşünürüz. Peki, zihin yoluyla bağlantı aracılığıyla iletişim kurulamaz mı?

    Telepati sözcüğünü duymak, büyülü ve mistik bir şey gibi gelir. Ancak, gerçek şu ki, başkalarıyla zihinsel olarak iletişim kurabilmek için bir pelerine ihtiyacınız yoktur. Telepati, aslında hepimizin sahip olduğu bir armağandır ve telepati yetenekleri, sandığımızdan çok daha doğaldır!

    Hepimiz, başkalarının bilinciyle bağlantı kurma konusunda doğuştan gelen bir yeteneğe sahibiz. Sizler için hazırladığımız bu rehber aracılığıyla, kendi telepatik güçlerinizle bağlantı kurmaya başlayabilirsiniz. Bu uygulamalar, becerilerinizi bir sonraki seviyeye taşımanıza yardımcı olabilir.

    Meditasyon & Yoga
  • Ocak 12, 2024 Meditasyon & Yoga

    Yoğun ve koşturmalı geçen modern hayatımızda, zihnimiz sürekli olarak bir yerden bir yere çekilir. Düşüncelerimiz ve duygularımız sürekli olarak dağılır. Bu da, kendimizi çok gergin ve bazen de endişeli hissettirir.

    Çoğumuzun oturup dinlenmek için 5 dakikası bile yok. Bu durumda, bir meditasyon pratiği için 30 dakika veya daha fazla zaman ayırmak da oldukça zor. Ancak, zihinsel sağlığımızı geliştirmek, pozitif bir zihin-beden dengesi sağlamak ve farkındalığımızı arttırmak için her gün meditasyona zaman ayırmak çok önemlidir.

    Siz de meşgul biriyseniz, bu basit mindfulness egzersizleri ile zihninizi boşaltabilir, yoğun gününüzün çılgınlığı arasında ihtiyaç duyduğunuz sakinliği bulmak için bu egzersizleri kullanabilirsiniz.

    Bu yazıda, çok az çaba gerektiren ve hemen her yerde yapabileceğiniz 6 pratik ve etkili mindfulness egzersizinden bahsedeceğiz!

    Meditasyon & Yoga
  • Ocak 12, 2024 Meditasyon & Yoga

    Vücuttaki enerji merkezleri olan çakraların düşük olan enerjileri dengelendiğinde ve tıkanıklıklar giderildiğinde iç dengenizi bulmak hiç de zor olmayacak!

    Çakralar, vücuttaki çeşitli organ ve sinirlere karşılık gelen enerji merkezleridir. Bu, bir anlayış başlangıç noktasıdır. Ancak, bundan çok daha fazlasıdır.

    Çakralar, aydınlanmış bir varoluş durumuna doğru ilerlemenizi sağlayan psişik dönüşüm merkezleridir. Sanskritçe bir sözcük olan “çakra”; tekerlek ya da dairesel formdaki herhangi bir düzenleme, hareket anlamına gelir. Çakralar, psikofiziksel enerjiyi ruhsal enerjiye dönüştürdüğü için hareket getirir.

    Enerji, çakralardan akar. Bir vücut dengede olduğunda; enerji de serbestçe akar. Enerjik bir kanal boyunca bulunan 7 temel çakra; başın tepesinden geçerek ve her bir temel çakradan geçere ilerler. Dolayısıyla, çakralar insan bedeni ve bilinci arasında bir bağlantı noktası görevi görür.

    Çakraları dengelemek için farklı yöntemler vardır. Çakraların çok düşük olan enerjilerini arttırma uygulamaları ve çok yüksek olduğunda enerjisini sakinleştirme pratikleri de buna dahildir.

    Meditasyon & Yoga
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Sizlere en iyi alışveriş deneyimini sunabilmek adına sitemizde çerezler(cookies) kullanmaktayız. Detaylı bilgi için Kvkk sözleşmesini inceleyebilirsiniz.